• Müzayede Kataloğu (PDF)
  • Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

KARMA ESERLER MÜZAYEDESİ

Karma Eserler Müzayedemize 21.06.2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:01 itibariyle Canlı Müzayede başlayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 iş günüdür LÜTFEN  ÖDEME SÜRESİNİ GÖZÖNÜNDE BULUNDURARAK PEY VERİNİZ.

Müzayedemizde beğenilerinize sunulan eserlerin, konularında uzman danışmanlarımız tarafından ekspertizi yapılmakta ayrıca, 2863 sayılı "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na göre T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze uzmanlar (İstanbul Türbeler Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi), tarafından kontrol edilerek onaylanmaktadır.

 

Müzayedemizde yer alan Resimler Özel Kolekiyonlara ait olup Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı Restoratör Sn.Bayram Karşit  tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

 

Currency Converter:
  • Kategori: Obje
Lot: 69 » Obje

OSMANLI SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVE SİTİLİ

İstanbul işi, gümüş üzeri kabartma işçilikli bitkisel desenler ile stilize edilmiş. Kaide ile gövde birleşim yerinde kabartma tekniği ile akantus yaprakları ile süslenmiş, pedestal ayaklı. Orijinal zincirinde Osmanlı kahve stili.Günümüze ulaşmış olan az sayıda bulunabilen nadir örneklerden olup koleksiyon değeri önemli bir eserdir.

Sultan Abdülmecid Han Tuğralı (1839 - 1861),
''Abdülmecid Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' net okunabilen Merkezi tuğralı.

Ağırlık: 724 Gram.

OSMANLIDA KAHVE KÜLTÜRÜ

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

İçinde kahve fincanı ve zarflar bulunan tepsiyi taşıyan kişi stil örtüsünü kenardan iki eli ile önlük gibi önünde tutar, ikinci kişi stil takımını taşırdı. Üçüncü ise tepsiden porselen fincanı alır, stildeki güğümden kahveyi doldurur, fincanı altın, tombak, gümüş veya porselen zarfa yerleştirir, zarfın ayağından iki parmağı ile tutarak tek tek misafirlere ikram ederdi. Tiryakiler kahve ile birlikte nargile veya uzun çubuklarda tütün içerlerdi.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 4
sonraki