• Cancel
    Filter
Filter

KOLEKSİYON KARMA ESERLER MÜZAYEDESİ

Koleksiyon Karma Eserler Müzayedemize 22.11.2022 saat 20:30'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 20:31 itibariyle Canlı Müzayede başlayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %18'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 iş günüdür LÜTFEN  ÖDEME SÜRESİNİ GÖZÖNÜNDE BULUNDURARAK PEY VERİNİZ.

Müzayedemizde beğenilerinize sunulan eserlerin, konularında uzman danışmanlarımız tarafından ekspertizi yapılmakta ayrıca, 2863 sayılı "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na göre T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze uzmanlar (İstanbul Türbeler Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi) tarafından kontrol edilerek onaylanmaktadır.

Lot: 13 » Antika Kitap

Histoire de l'état present de l'Empire Ottoman: Contenant les maximes politiques des Turcs : les principaux points de la religion mahometane, ses sectes, ses héresies, et ses diverses sortes de religieux : leur discipline militaire, avec une supputation exacte de leurs forces par mer et par terre, et du revenu de l'Etat. Paul Rycaut, Pierre Briot, Sebastien Mabre-Cramoisy. Mabre-Cramoisy, Paris, 1670, [14], 661, [3] s., 18 tam sayfa bakır kalıp gravür

1628-1700 yılları arasında yaşayan Paul Rycaut 1661 yılında İstanbul’a geldi ve İngiliz büyükelçisinin özel kâtibi olarak çalışmaya başladı. 1667 yılında Levant Kumpanyası tarafından 11 yıl süreyle görev yapacağı İzmir’e konsolos olarak tayin edildi. Elçilik görevi sebebiyle İstanbul dışında da Osmanlı İmparatorluğunun çeşitli bölgelerine giden, her kademeden devlet görevlisi ile münasebetleri olan Rycaut, gözlemlerini ve üçüncü şahıslardan elde ettiği bilgilere dayalı olarak yaptığı analizleri kitabında anlatmaktadır. Kitapta bulunan Osmanlı saray görevlilerini, askerleri ve tarikatlara mensup bazı dervişleri tasvir eden gravürler dönemin giyim kuşam şekillerini göstermesi bakımından ilginçtir. Rycaut bu gravürleri Kitabın, özellikle dinle ilgili bölümleri bir Hıristiyan’ın, hem de iyi bir Hıristiyan’ın bakış açısı ile yazılmıştır. Buna rağmen, kitapta genel olarak anlatılan hususlar,17. yüzyıl Osmanlı devlet ve yönetim yapısı ile söz konusu dönemin toplum hayatına ilişkin orijinal tespitleri de içermektedir. Kitabın ilk baskısı 1667 yılında yapılmıştır. Bu baskının nüshalarının çoğu Büyük Londra yangınında yok olduğu için kitap meraklıları eserin 2. baskısını esas alır. Eser yayımlandıktan hemen sonra Fransızca, İtalyanca, Almanca ve Lehçe gibi dillere çevrilmiştir.

Details
previous
Go to Page: / 5
next