You can bid on our Mixed Works Auction on our website until 22.04.2024 at 20:30. Live Auction will start at 20:31.
The commission rate applied in our auction is 15% and the VAT rate is 20%. Payment period is 7 business days after the end of the auction. PLEASE BID CONSIDERING THE PAYMENT TIME.
The works offered to you in our auction are appraised by our expert consultants, and in accordance with the "Law on the Protection of Cultural and Natural Assets" No. 2863, they are certified by the Republic of Turkey. It is checked and approved by the Ministry of Culture and Tourism Museum experts (Istanbul Tombs Museum, Hagia Sophia Museum, Turkish Islamic Arts Museum).
TÜRK LÜGATI. TÜRK DİLLERİNİN İŞTİKAKİ VE EDEBİ LÜGATLARI.HÜSEYİN KAZIM KADRİ
İstanbul 1927(miladi) Devlet Matbaası, (1. Cilt), 99 + 855 + 4, (2. Cilt), 982,-Osmanlıca ciltleri. Sırtı deri orijinal ciltlerinde.
Share
Ask a question
Ask a question
SARAY CİLDİNDE OSMANLI DEVLET ARMALI HANEDAN AY YILDIZ TAÇLI ''A'' İNİSİYALLİ KİTAP.
Es-Sultan İbni's-Sultan El-Sultan El-Gazi Abdülhâmid Han-i Sani Efendimiz Hazretlerinin Âsar-ı Hümayun-i Mülûkâneleri Muzafferiyât-ı Celilesinden Devlet-i Âliye-i Osmaniye ve Yunan Muharebesi 1314.
Süleyman Tevfik - Abdullah Zühdü, İstanbul 1315( hicri) 1899 (miladi) Naşiri: Mihran, 4+520.
Ölçüleri: 24 x 16,5 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
Marifetnâme: Erzurumlu İbrahim Hakkı, Naşiri: Kerimi Yusuf Ziya
İstanbul 1330 (hicri), 1914.
Ahmet Kemal Matbaası
Elden geçirilmiş eski cildinde.
16+564.
Ölçüler: 32,5 x 24 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
TARİH-İ SAMİ / ARPAEMİNİZADE MUSTAFA SAMİ BEY (ö.1146/1733)
1199 Hicri / 1785 tarihinde Seyyid Ebu Bekir tarafından istinsah edilmiştir.
Ölçüleri: 22 x 14 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
RUBU TAHTASI KULLANIMI İLE İLGİLİ EL YAZMA DEFTER
Kıyafetü'l - vakt bi marifeti'd-dar ve fazlihi ve's-semt
Muvakkit Mustafa b. Ali (ö.1571)
Müstensih: İsmail ibn-i İbrahim
Tarih: Muharrem 1162 (Ocak 1749)
Rub-ı kantaat adlı aletin özellikleri ve kullanılmasında bahseder.
Share
Ask a question
Ask a question
SİLSİLE-İ ŞERİFE VE HATM-İ HAVACEGAN VE DUA-İ TERTİB-İ ŞUGUL.
Silsile-i aliye-i Nakşibendiye-i halidiye
Yazan: Es-Seyyid Halil er-Recai
17 Cemaziye'l - ahir. 1280
(29 Kasım 1863)
Share
Ask a question
Ask a question
HATTAT MUSTAFA RAKIM EFENDİ
Süleyman Berk
2003
Hattat Mustafa Râkım Efendi'nin yazı sanatındaki önemi, celî sülüs hattı ve padişah tuğralarında, o güne kadar yapılamayanları gerçekleştirmiş olmasıdır. Yazıda belli kalınlıktan sonra, harflerin tenâsübünde bir türlü sağlanamayan ölçüyü bulmuş, padişah tuğralarına da hat ve şekil yönünden ideal güzelliğini vermiştir. Ayrıca, figürist ressam olması, harflerin tenâsübü yanında, yazının terkibinde (kompozisyon, istif) de başarı sağlamasına yardımcı olmuştur.
Yazı sanatında gerçekleştirdikleri 'inkılâp' kelimesi ile ifade edilen Mustafa Râkım Efendi'nin hayatı ve sanatı, bugüne kadar kapsamlı bir çalışma çerçevesinde ele alınmamıştır. Hayatını ve sanatını değerlendiren yazılar, çeşitli makale ve kitaplara dağılmış vaziyette bulunmaktadır.
Ölçüler: 24 x 30 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
TARİH BOYUNCA TÜRK YELKENLİ GEMİLERİ / TURKİSH SAİLİNG SHİPS THROUGH THE AGES
Ahmet Güleryüz
Dili: Türkçe
Cildi: Şömizli
235 Sayfa
Ölçü: 31 x 41 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
İSTANBUL FOTOĞRAFÇILAR SULTANLAR 1840 - 1900
Catherine Pinguet
TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI
2014
1839 yılında Paris'te fotoğrafın icat edilmesi kültür ve sanat alanında önemli bir başlangıcı müjdeler. Aynı yıl İstanbul'da, genç sultan Abdülmecid Avrupa model alınarak tasarlanan reformların art arda gerçekleşeceği bir dönemi başlatır. İstanbul, Fotoğrafçılar, Sultanlar işte bu yıllardan 20. yüzyıl başına kadar olan dönemde fotoğrafçılar, sultanlar ve Osmanlı payitahtı arasındaki ilişkileri gözler önüne seriyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk fotoğraflarını çekmek, Doğu’yu yeniden keşfetmek ve büyüleyici bir başşehrin yitip giden görüntüsünü kalıcılaştırmak için “Büyük Seyahat”e (Grand Tour) çıkıp Doğu’ya giden romantik aristokratların, aydın, yazar ve şairlerin izini sürüyor.
Catherine Pinguet bu eşsiz macerayı, Kargopulo'nun, Sebah'ın ve Abdullah Biraderler’in yönetimindeki büyük fotoğraf stüdyolarının altın çağına ait öncü çalışmalar eşliğinde anlatıyor. Pierre de Gigord’un bu fotoğrafçıların nadide fotoğraflarından oluşan koleksiyonundan seçilmiş 150 örneğin yer aldığı çalışma, 19. yüzyıl İstanbul'unun atmosferini olağanüstü bir ayrıntı zenginliği ve etkileyicilikle sunuyor. Aynı zamanda okuyucuyu, Batı ile Doğu arasında kültürel bir ortak yaşamın sağlandığı bir coğrafya ve zamanda, hem fotoğraf sanatı hem de iktidarın görünürlüğü üzerine tarihsel bir tefekküre davet ediyor.
Karton Kapaklı Ciltli, 240 sayfa.
Ölçüleri: 21x29 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
DOLMABAHÇE'DEN NİŞANTAŞI'NA SULTANLARIN VE PAŞALARIN SEMTİNİN TARİHİ
M. Burak Çetintaş
İstanbul 2005
Türkçe
Karton Kapak
360 sayfa
Dolmabahçe'den Nişantaşı'na isimli kitap ile bir ilke imza atıyor. Yaklaşık altı yıl süren titiz çalışmanın ürünü olan eser bugüne kadar işlenmemiş bir konu olan Maçka, Nişantaşı ve Teşvikiye semtlerinin tarihini günışığına çıkartıyor.
Share
Ask a question
Ask a question
SULTAN II. ABDÜLHAMİD´İN AİLE ALBÜMÜ
Yayınevi: Kültür A.Ş.
Sultan II. Abdülhamid Arşivi İstanbul Fotoğrafları, Sultan II. Abdülhamid´in Arşivinden Dünya ve şimdi de Sultan II. Abdülhamid´in Aile Albümü ile önemli bir kültür hizmetini sürdürüyor....Her biri özenle saklanmış, ciltlenmiş ve yakutlarla, zebercetlerle bezeli sandukalarda ´arşiv´e kaldırılmış bu nadide kültür mirası, 35 bin kareyi bulan bu fotoğraf arşivi, dünyada eşi benzeri olmayan bir hacim ve döneme tanıklık etmesi bakımından muhteşem bir hazinedir.
Sayfa Sayısı: 208
Share
Ask a question
Ask a question
GİRİT'TEN İSTANBUL'A BAHAETTİN RAHMİ BEDİZ: FOTOĞRAF VE KARTPOSTALLARIYLA
Seyit Ali Ak
Sayfa Sayısı: 276.
Yaşadığı dönemin en zarif tanıklarından biri olan "Beyaz atlı fotoğrafçı" Bahaettin Rahmi Bediz'in hayatını, birbirinden değerli fotoğrafları ve kartpostalları eşliğinde, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e uzanan tarih dilimi içinde akıp giden bir "foto" roman gibi okumak mümkün.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI KARTVİZİTLERİ
Mehmet Zeki Kuşoğlu
1996
Osmanlı döneminden hat yazılı kartvizit örnekleri.Hamid Aytaç, M. Halim Özyazıcı ve Arif Hikmet'in Çalışmalarının Yer Aldığı, Hanım kartvizitleri - Bey kartvizitleri - Azınlık kartvizitleri - Notlu kartvizitler -- Hat Hattat Osmanlı kültürü Kartvizit.
Share
Ask a question
Ask a question
SARAYIN TERZİSİ M.PALMA - D.LENA - P.PARMA
Hülya Tezcan
2008
Eserde, 19. yüzyılın sonlarından Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına kadar faaliyet gösteren, II. Abdülhamit’in yanı sıra Osmanlı Devleti’nin önde gelen paşaları ve devlet erkanı için de kıyafetler hazırlayan Parma Atölyesi konu ediliyor. Tezcan, bu atölyeye ait ilk defterdeki bilgileri 19. Yüzyılın Sonuna Ait Bir Terzi Defteri adlı çalışmasında ele aldı. Bir devam çalışması niteliğindeki eser ise Ömer Koç tarafından satın alınan, Parma Atölyesi’nin 1902-1923 yılları arasındaki faaliyetlerinin kayıtlarının tutulduğu ikinci defterden yola çıkılarak hazırlanmış.
Karton Kapaklı
Ölçüler: 21 x 29 cm
Share
Ask a question
Ask a question
OTAĞ-I HÜMAYUN Osmanlı Çadırları
Nurhan Atasoy
2000
Kitap, Osmanlı çadırlarının özellikleri ve tipleri, değişik hizmetlere yönelik işlevlerini temsil eden örnekleri ortaya koymak amacıyla ülkemizdeki ve Avrupa'daki koleksiyonlarda bulunan çadırların araştırılarak incelenmesi ile oluşturulmuş.
Türkçe
Karton Kutusunda
305 sayfa
Ölçüleri: 30 x 28,5 cm.
Share
Ask a question
Ask a question
OSMANLI İMPARATORLUĞUN SON DÖNEMİNDEN KADIN GİYSİLERİ / WOMEN'S COSTUME OF THE LATE OTTOMAN ERA.
Lale Görünür.
Sadberk Hanım Müzesi
Sayfa Sayısı: 300.
Osmanlı İmparatorluğu’nun Son Döneminden Kadın Giysileri – Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonu
Türkiye’nin ilk özel müzesi olan Sadberk Hanım Müzesi’nin 30.kuruluş yıldönümünde, müze koleksiyonundan seçilen Osmanlı kadın giysileri sergi kataloğu.
“Osmanlı giyim geleneği, Orta Asya giyim kültürünün devamı niteliğindedir. Uzak Doğu giyim kuşamıyla akrabalıkları bulunur ve İslam ile Anadolu geleneklerinden de etkilenmiştir.”
Share
Ask a question
Ask a question
İKİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANININ 100'ÜNCÜ YILI
Öztuncay Bahattin
İstanbul 2008
Türkçe
Karton Kapak
219 sayfa
Share
Ask a question
Ask a question
BİLİNMEYEN TÜRKLER
Heath W. Lowry, Clarence K. Streit
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI
2012
Lowry 1983`te, Washington D.C.`de yaşarken, o sıralarda Türk Büyükelçiliğinde Üçüncü Sekreter olan eski öğrencisi Uğur Doğan`dan bir telefon geldi.Kısa süre önce çok ilginç bir adamla tanıştığını söyledi. Sadece 1921`de Ankara`ya seyahat etmek ve Mustafa Kemal Paşa [Atatürk] ile görüşmekle kalmayıp, o senenin Anadolu kışında geçirdiği yedi hafta hakkında hala yayımlanmamış bir kitap yazdığını söyledi. Bahsettiği kişi, Kurtuluş Savaşı`nın en hareketli zamanlarında Ankara`yı ziyaret eden ilk yabancı gazetecilerden ve Mustafa Kemal Paşa`yla Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildikten sonra şahsen mülakat yapan ilk yabancı muhabir olan Clarence K. Streit`tı.
Streit`ın Türkiye`yle bağlantısı 1921 ziyaretiyle sona ermedi. Ertesi yıl, İsviçre`deki Lozan Antlaşması müzakereleri hakkında yazdıktan sonra, Public Ledger Yakın Doğu ve Balkanlar muhabiri olarak İstanbul`a döndü. Bu görevini iki yıl daha, yani 1923-1925 arasında sürdürecekti.
268 sayfa.
Share
Ask a question
Ask a question