Lot: 1

Current Price: 1,500 TL Starting Bid: 1,500 TL Estimated: TL Losing Winning

Nutuk’un Protokol Nüshası Mustafa Kemal [Atatürk]

Nutuk, yazıldığı dönemde Cumhuriyet Halk Fırkası genel başkanı olan Mustafa Kemal Paşa'nın 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında yerli ve yabancı basın mensuplarının huzurunda yaptığı konuşmanın metnidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu dönemle ilgili en temel resmi tarih kaynağı olmak niteliğindedir. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı dönemini birinci ağızdan aktardığı Cumhuriyet tarihi açısından önemli bir eserdir. Nutuk, belgeleri sayesinde, Atatürk'ün tarihçi kimliğini de ortaya koymaktadır. Atatürk, yaşanılan olaylarla ilgili kayıtlı belgeleri toplamış ve Nutuk'u yazarken bu belgelere dayanarak icraatlarını özetlemiştir. Kurtuluşun ve yeni Türk devletinin kuruluşunun en önemli belgesi olan Nutuk’un Viyana’da basılan bu lüks baskısı milletvekillerine ve yüksek düzeydeki devlet görevlilerine dağıtılmak üzere sadece 1000 adet basılmıştır. Metinler altın yaldızlı çerçevelerin içine basılmıştır. Nutuk’un Protokol Nüshası Mustafa Kemal [Atatürk], Nutuk, Türk Tayyare Cemiyeti, [Viyana], 1927. 627 s, arka cep içinde 10 harita, 29 x 21 cm. , nadir orijinal karton kapağında

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • Nutuk’un Protokol Nüshası
Mustafa Kemal [Atatürk]-Nutuk, yazıldığı dönemde Cumhuriyet Halk Fırkası genel başkanı olan Mustafa Kemal Paşa'nın 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında yerli ve yabancı basın mensuplarının huzurunda yaptığı konuşmanın metnidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu dönemle ilgili en temel resmi tarih kaynağı olmak niteliğindedir. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı dönemini birinci ağızdan aktardığı Cumhuriyet tarihi açısından önemli bir eserdir. Nutuk, belgeleri sayesinde, Atatürk'ün tarihçi kimliğini de ortaya koymaktadır. Atatürk, yaşanılan olaylarla ilgili kayıtlı belgeleri toplamış ve Nutuk'u yazarken bu belgelere dayanarak icraatlarını özetlemiştir. Kurtuluşun ve yeni Türk devletinin kuruluşunun en önemli belgesi olan Nutuk’un Viyana’da basılan bu lüks baskısı milletvekillerine ve yüksek düzeydeki devlet görevlilerine dağıtılmak üzere sadece 1000 adet basılmıştır. Metinler altın yaldızlı çerçevelerin içine basılmıştır. 
Nutuk’un Protokol Nüshası
Mustafa Kemal [Atatürk], Nutuk, Türk Tayyare Cemiyeti, [Viyana], 1927. 627 s, arka cep içinde 10 harita, 29 x 21 cm. , nadir orijinal karton kapağında

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Nutuk’un Protokol Nüshası Mustafa Kemal [Atatürk]-Nutuk, yazıldığı dönemde Cumhuriyet Halk Fırkası genel başkanı olan Mustafa Kemal Paşa'nın 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında yerli ve yabancı basın mensuplarının huzurunda yaptığı konuşmanın metnidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu dönemle ilgili en temel resmi tarih kaynağı olmak niteliğindedir. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı dönemini birinci ağızdan aktardığı Cumhuriyet tarihi açısından önemli bir eserdir. Nutuk, belgeleri sayesinde, Atatürk'ün tarihçi kimliğini de ortaya koymaktadır. Atatürk, yaşanılan olaylarla ilgili kayıtlı belgeleri toplamış ve Nutuk'u yazarken bu belgelere dayanarak icraatlarını özetlemiştir. Kurtuluşun ve yeni Türk devletinin kuruluşunun en önemli belgesi olan Nutuk’un Viyana’da basılan bu lüks baskısı milletvekillerine ve yüksek düzeydeki devlet görevlilerine dağıtılmak üzere sadece 1000 adet basılmıştır. Metinler altın yaldızlı çerçevelerin içine basılmıştır. Nutuk’un Protokol Nüshası Mustafa Kemal [Atatürk], Nutuk, Türk Tayyare Cemiyeti, [Viyana], 1927. 627 s, arka cep içinde 10 harita, 29 x 21 cm. , nadir orijinal karton kapağında

    TLSold
  • Fotoğraflarla Türkiye - La Turquie En Images, Turkey In Pictures, Die Türkei Im Bild-Matbuat Umum Müdürlüğü, 340 Sayfa. 34x25 cm. Kitap, "1923 den beri mevcut olan Kemâlist Türk Cümhuriyeti ve bunun 13 yıl içinde ortaya koyduğu maddi ve manevî realizasyonlardır. Bu albömün vazifesi yeni Türkiye'nin fotoğrafik vesikalarını ortaya koymaktır. " . . . 

Ölçü: 25x34 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    Fotoğraflarla Türkiye - La Turquie En Images, Turkey In Pictures, Die Türkei Im Bild-Matbuat Umum Müdürlüğü, 340 Sayfa. 34x25 cm. Kitap, "1923 den beri mevcut olan Kemâlist Türk Cümhuriyeti ve bunun 13 yıl içinde ortaya koyduğu maddi ve manevî realizasyonlardır. Bu albömün vazifesi yeni Türkiye'nin fotoğrafik vesikalarını ortaya koymaktır. " . . . Ölçü: 25x34 cm.

    TLSold
  • 70. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Albümü 1922 - 1938 / Kutulu-Hazırlayan: Mehmet Özel, Güzel Sanatlar Genel Müdürü, T. C. Kültür Bakanlığı, Ankara 1993. 

560 sayfa. 

Ölçü: 40 x 27 x 5 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    70. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Albümü 1922 - 1938 / Kutulu-Hazırlayan: Mehmet Özel, Güzel Sanatlar Genel Müdürü, T. C. Kültür Bakanlığı, Ankara 1993. 560 sayfa. Ölçü: 40 x 27 x 5 cm.

    TLSold
  • Dersaadet'in Fotoğrafçıları: 19. Yüzyıl İstanbulunda Fotoğraf, Öncüler, Stüdyolar, Sanatçılar - İmzalı, 2 Cilt Takım. Ciltli, şömizli, kutulu. Bahattin Öztuncay-Aygaz - Koç Kültür Yayınları, 2003

Fotoğrafın icadından hemen sonra İstanbul'da faaliyet gösteren ilk fotoğrafçılar; İstanbul'un Ortadoğu'da bir "fotoğraf ve fotoğrafçılık merkezi"ne dönüşmesinin öyküsü; fotoğrafın İstanbul'dan Doğu'ya, hatta Uzakdoğu'ya yayılışı; "Dersaadet"in ünlü ve görkemli fotoğraf stüdyoları; Osmanlı sultanlarının fotoğrafa ve fotoğraf sanatına gösterdiği ilgi; "saray fotoğrafçıları" nın şatafatlı dünyası. . . Dersaadet'in Fotoğrafçıları, fotoğraf sanatıyla İstanbul kenti arasındaki ilk gönül ilişkilerinin heyecan verici öyküsünü, çoğu bugüne dek gün ışığına çıkmamış, yüzlerce birbirinden çarpıcı fotoğraf eşliğinde sunuyor. 

735 sayfa. 

Ölçü: 24x34 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Dersaadet'in Fotoğrafçıları: 19. Yüzyıl İstanbulunda Fotoğraf, Öncüler, Stüdyolar, Sanatçılar - İmzalı, 2 Cilt Takım. Ciltli, şömizli, kutulu. Bahattin Öztuncay-Aygaz - Koç Kültür Yayınları, 2003 Fotoğrafın icadından hemen sonra İstanbul'da faaliyet gösteren ilk fotoğrafçılar; İstanbul'un Ortadoğu'da bir "fotoğraf ve fotoğrafçılık merkezi"ne dönüşmesinin öyküsü; fotoğrafın İstanbul'dan Doğu'ya, hatta Uzakdoğu'ya yayılışı; "Dersaadet"in ünlü ve görkemli fotoğraf stüdyoları; Osmanlı sultanlarının fotoğrafa ve fotoğraf sanatına gösterdiği ilgi; "saray fotoğrafçıları" nın şatafatlı dünyası. . . Dersaadet'in Fotoğrafçıları, fotoğraf sanatıyla İstanbul kenti arasındaki ilk gönül ilişkilerinin heyecan verici öyküsünü, çoğu bugüne dek gün ışığına çıkmamış, yüzlerce birbirinden çarpıcı fotoğraf eşliğinde sunuyor. 735 sayfa. Ölçü: 24x34 cm.

    TLSold
  • Türkiye Cumhuriyeti Atlası; En Son Teşkilata Havi-İstanbul 1927 
Selâmet Matbaası 
56, 28 çift sayfa harita pafta 

Ölçü: 20x14 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Türkiye Cumhuriyeti Atlası; En Son Teşkilata Havi-İstanbul 1927 Selâmet Matbaası 56, 28 çift sayfa harita pafta Ölçü: 20x14 cm.

    TLSold
  • Gustav Adolf Erdmann, Die Dardanellen. Konstantinopel und die Meerengen und Jest, Bielefeld und Leipzig, Verlag von Velhagen & Klafing, tarihsiz [1915?]. 80 s, metin içinde bir kısmı tamsayfa olmak üzere 67 fotoğraf, metin sonundaki katlanır sayfada önlü arkalı 2 renkli harita, 25. 8 x 17. 8 cm., resimli kağıt kapağında. -Çanakkale Savaşı ile birlikte, günün dünya politikasını, her iki tarafın cephe gerisini, önemli komutan ve askerlerini, savaş gemilerini, boğazlardaki istihkâmlar ve savaş döneminde başkent İstanbul’un gündelik yaşamına ait görüntüleri konu alan eser, 67 ilginç resim ve fotoğrafla zenginleştirilmiştir. Her zaman aranan, hem metin hem de görsel malzemesi bakımından dikkat çeken klasikleşmiş bir Çanakkale Savaşı kitabıdır.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Gustav Adolf Erdmann, Die Dardanellen. Konstantinopel und die Meerengen und Jest, Bielefeld und Leipzig, Verlag von Velhagen & Klafing, tarihsiz [1915?]. 80 s, metin içinde bir kısmı tamsayfa olmak üzere 67 fotoğraf, metin sonundaki katlanır sayfada önlü arkalı 2 renkli harita, 25. 8 x 17. 8 cm., resimli kağıt kapağında. -Çanakkale Savaşı ile birlikte, günün dünya politikasını, her iki tarafın cephe gerisini, önemli komutan ve askerlerini, savaş gemilerini, boğazlardaki istihkâmlar ve savaş döneminde başkent İstanbul’un gündelik yaşamına ait görüntüleri konu alan eser, 67 ilginç resim ve fotoğrafla zenginleştirilmiştir. Her zaman aranan, hem metin hem de görsel malzemesi bakımından dikkat çeken klasikleşmiş bir Çanakkale Savaşı kitabıdır.

    TLSold
  • Fred Waite, The New Zealenders at Gallipoli, Whitcombe and Tombs, Auckland, 1921 (2. baskı). xix, 330 s, metin içinde pekçok fotoğraf ve harita, metin sonunda bir adet büyük katlanır harita, 22. 5 x 14 cm. , bez cildinde. -Yeni Zelandalı Anzak askerleri Gelibolu’da… Elimizdeki kitap, İngiliz-Fransız ortak Kara Kuvvetleri Başkomutanı General Ian Hamilton ile Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerlerin başındaki General Birdwood’un önsözleri ile başlıyor. Eserde Yeni Zelandalı askerlerin Mısır yolculukları ve buradaki eğitimleri, Süveyş Kanalı’nın savunması, Anzak çıkarması ve yapılan muharebeler konu edilmektedir. Son bölüm, son derece ilginç ve ayrıntılı bilgiler içermektedir. Sevkiyat gemilerinin adları, tonajları, hareket ettikleri limanlar ve taşıdıkları subay, asker ve at sayıları, savaşı için seferber edilen birliklerin ayrıntılı listeleri, askerî nişanla ödüllendirilen Yeni Zelandalı subay ve askerlerin adları, Anzak Koyundaki yer adları ve bunlarla ilgili açıklamalar, 28 Haziran 1914 - 31 Ekim 1916 tarihleri arasındaki Gelibolu askerî günlüğü de bu özel bilgiler arasındadır.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Fred Waite, The New Zealenders at Gallipoli, Whitcombe and Tombs, Auckland, 1921 (2. baskı). xix, 330 s, metin içinde pekçok fotoğraf ve harita, metin sonunda bir adet büyük katlanır harita, 22. 5 x 14 cm. , bez cildinde. -Yeni Zelandalı Anzak askerleri Gelibolu’da… Elimizdeki kitap, İngiliz-Fransız ortak Kara Kuvvetleri Başkomutanı General Ian Hamilton ile Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerlerin başındaki General Birdwood’un önsözleri ile başlıyor. Eserde Yeni Zelandalı askerlerin Mısır yolculukları ve buradaki eğitimleri, Süveyş Kanalı’nın savunması, Anzak çıkarması ve yapılan muharebeler konu edilmektedir. Son bölüm, son derece ilginç ve ayrıntılı bilgiler içermektedir. Sevkiyat gemilerinin adları, tonajları, hareket ettikleri limanlar ve taşıdıkları subay, asker ve at sayıları, savaşı için seferber edilen birliklerin ayrıntılı listeleri, askerî nişanla ödüllendirilen Yeni Zelandalı subay ve askerlerin adları, Anzak Koyundaki yer adları ve bunlarla ilgili açıklamalar, 28 Haziran 1914 - 31 Ekim 1916 tarihleri arasındaki Gelibolu askerî günlüğü de bu özel bilgiler arasındadır.

    TLSold
  • “Japonya – Rusya Muharebesine dair resimler”, Tabib İbrahim Kulları
Hamidiye Etfal Hastane-i Âlisi Fotoğrafhanesi – Dersaadet – Şişli fotoğrafçı etiketli.
-50 adet fotoğraftan oluşan albüm.Albüme monte fotoğrafların altında el yazısı ile açıklamaları bulunmakta. Sultan 2. Abdülhamit’in yurtta ve Dünyadaki olayları takip ederken mümkünse fotoğraflarını da talep ettiği bilinmektedir. Bu fotoğrafların birçoğu Yıldız Sarayında arşivlenmiş olup Yıldız Albümleri olarak adlandırılmaktadır.

 Ölçü:  12x16 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    “Japonya – Rusya Muharebesine dair resimler”, Tabib İbrahim Kulları Hamidiye Etfal Hastane-i Âlisi Fotoğrafhanesi – Dersaadet – Şişli fotoğrafçı etiketli. -50 adet fotoğraftan oluşan albüm.Albüme monte fotoğrafların altında el yazısı ile açıklamaları bulunmakta. Sultan 2. Abdülhamit’in yurtta ve Dünyadaki olayları takip ederken mümkünse fotoğraflarını da talep ettiği bilinmektedir. Bu fotoğrafların birçoğu Yıldız Sarayında arşivlenmiş olup Yıldız Albümleri olarak adlandırılmaktadır. Ölçü: 12x16 cm.

    TLSold
  • DIE HAGİA SOPHIA ZU KONSTANTİNOPEL. -Alfons Maria SCHNEIDER, 1939

Resimli 

Dili: Almanca

Ölçü: 29x21 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    DIE HAGİA SOPHIA ZU KONSTANTİNOPEL. -Alfons Maria SCHNEIDER, 1939 Resimli Dili: Almanca Ölçü: 29x21 cm.

    TLSold
  • Boğaziçi'ndeki Almanya - Deutsche Prasenz am Bosporus. KUMMER, MATTHIAS VON (Editör)-Generalkonsulat der Bundesrepublik Deuts, 2009, xxii, 316 s. , resimli. 

Ölçü: 28x22 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Boğaziçi'ndeki Almanya - Deutsche Prasenz am Bosporus. KUMMER, MATTHIAS VON (Editör)-Generalkonsulat der Bundesrepublik Deuts, 2009, xxii, 316 s. , resimli. Ölçü: 28x22 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF-''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı.

Sade işçilikli, tuğrası net ve merkezi baskılı

46 Gram.

Çap: 5,5 cm.

Yükseklik: 4,5 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF-''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı. Sade işçilikli, tuğrası net ve merkezi baskılı 46 Gram. Çap: 5,5 cm. Yükseklik: 4,5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ  ÇİFT ZARF-''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı.

Kalem işçilikli, tuğrası net ve merkezi baskı

54 Gram.

Çap: 5,5 cm.

Yükseklik: 4,5 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ZARF-''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı. Kalem işçilikli, tuğrası net ve merkezi baskı 54 Gram. Çap: 5,5 cm. Yükseklik: 4,5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ZARF-''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı.

Kabartma motifli, tuğrası net ve merkezi baskı

54 Gram.


Çap: 5,5 cm.

Yükseklik: 4 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT ZARF-''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı. Kabartma motifli, tuğrası net ve merkezi baskı 54 Gram. Çap: 5,5 cm. Yükseklik: 4 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Kalem işçilikli, girland motifli, bitkisel dekorlu ağız kenar kısmları bordürlü ve merkezi baskı tuğralı.

''Abdülaziz Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı Tuğralı 

98 Gram.

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 9 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    SULTAN ABDÜLAZİZ TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Kalem işçilikli, girland motifli, bitkisel dekorlu ağız kenar kısmları bordürlü ve merkezi baskı tuğralı. ''Abdülaziz Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı Tuğralı 98 Gram. Çap: 8 cm. Yükseklik: 9 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI ÇİFT ZARF-Ajur işçilikli, Osmanlı Devlet Armalı.

''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı.

33 Gram.

Çap: 5,5 cm.

Yükseklik: 4,5 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI ÇİFT ZARF-Ajur işçilikli, Osmanlı Devlet Armalı. ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı. 33 Gram. Çap: 5,5 cm. Yükseklik: 4,5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-Kalem işçilikli çerezlik.

''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı.

50 Gram.

Çap: 15 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-Kalem işçilikli çerezlik. ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı. 50 Gram. Çap: 15 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-Orta bölümü kalem işçilikli, altıgen formlu İngiliz gümüş kaplama tepsi.

Çap: 37,5 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-Orta bölümü kalem işçilikli, altıgen formlu İngiliz gümüş kaplama tepsi. Çap: 37,5 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAP-Kulpları asma yaprağı ve üzüm motifli, zarif işçilikli gümüş kap.

925 Ayar. 

275 Gram.

Çap: 15 cm.

Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    GÜMÜŞ KAP-Kulpları asma yaprağı ve üzüm motifli, zarif işçilikli gümüş kap. 925 Ayar. 275 Gram. Çap: 15 cm. Yükseklik: 7 cm.

    TLSold
  • MİNELİ, TOMBAK ZARF-3 adet mine işçilikli tombak zarf.

Çap: 5 cm.

Yükseklik: 3,5 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    MİNELİ, TOMBAK ZARF-3 adet mine işçilikli tombak zarf. Çap: 5 cm. Yükseklik: 3,5 cm.

    TLSold
  • ALTIN VERMEYLİ ELEK-Som gümüş saplı, kepçe kısmı altın vermeyli.

Orijinal kutusunda şeker pudralığı.

Uzunluğu: 20 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    ALTIN VERMEYLİ ELEK-Som gümüş saplı, kepçe kısmı altın vermeyli. Orijinal kutusunda şeker pudralığı. Uzunluğu: 20 cm.

    TLSold
  • 19 Y.Y. CHRISTOFLE ŞEKERLİK ve DEMLİK-Fransız, 19. yy. imalat damgalı, kapak tutamakları çiçek formlu, metal üzeri gümüş kaplama demlik ve şekerlik.

Christofle damgalı

Demlik   
Yükseklik: 13 cm. 
Ölçü: 20x12 cm.

Şekerlik 
Yükseklik: 12 cm.  
Ölçü: 16x11 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    19 Y.Y. CHRISTOFLE ŞEKERLİK ve DEMLİK-Fransız, 19. yy. imalat damgalı, kapak tutamakları çiçek formlu, metal üzeri gümüş kaplama demlik ve şekerlik. Christofle damgalı Demlik Yükseklik: 13 cm. Ölçü: 20x12 cm. Şekerlik Yükseklik: 12 cm. Ölçü: 16x11 cm.

    TLSold
  • İMARİ GÜLABDAN -4 Adet İmari Gülabdan

Orta boy olan sekizgen formlu
Büyük olan gövde dilimli
Çift Küçük boy.

Çift Küçük Boy Gülabdan
Çap: 4 cm.
Yükseklik: 9 cm. 

Orta Boy Gülabdan 
Çap: 7 cm.
Yükseklik :15 cm.  

Büyük Boy Gülabdan
Çap: 9 cm.
Yükseklik: 21 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    İMARİ GÜLABDAN -4 Adet İmari Gülabdan Orta boy olan sekizgen formlu Büyük olan gövde dilimli Çift Küçük boy. Çift Küçük Boy Gülabdan Çap: 4 cm. Yükseklik: 9 cm. Orta Boy Gülabdan Çap: 7 cm. Yükseklik :15 cm. Büyük Boy Gülabdan Çap: 9 cm. Yükseklik: 21 cm.

    TLSold
  • İMARİ TABAK -İmzalı.

Arka bölümü kuş figürlü, kenarları dilimli çok iyi kondisyonda İmari tabak.

Çap: 30 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    İMARİ TABAK -İmzalı. Arka bölümü kuş figürlü, kenarları dilimli çok iyi kondisyonda İmari tabak. Çap: 30 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE KÜP-Kahverengi zemin üzerine beyaz ve yeşil akıtmalı küçük boy Çanakkale pekmez küpü.

Çap: 15 cm.
 
Yükseklik: 19 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    ÇANAKKALE KÜP-Kahverengi zemin üzerine beyaz ve yeşil akıtmalı küçük boy Çanakkale pekmez küpü. Çap: 15 cm. Yükseklik: 19 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE BAHARATLIK-Çarık formunda, beyaz zemin üzeri kahverengi akıtmalı Çanakkale  baharatlık.

Ölçü: 10x8,5 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    ÇANAKKALE BAHARATLIK-Çarık formunda, beyaz zemin üzeri kahverengi akıtmalı Çanakkale baharatlık. Ölçü: 10x8,5 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE BAHARATLIK-Çarık formunda, burgu kulplu, mavi sırlı Çanakkale baharatlık

Ölçü: 10x8,5 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    ÇANAKKALE BAHARATLIK-Çarık formunda, burgu kulplu, mavi sırlı Çanakkale baharatlık Ölçü: 10x8,5 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE BAHARATLIK-Çarık formunda, yeşil sırlı, Çanakkale baharatlık.

Ölçü: 11x4,5 cm. 1 adet

    Lot No: 27

    Lot: 27

    ÇANAKKALE BAHARATLIK-Çarık formunda, yeşil sırlı, Çanakkale baharatlık. Ölçü: 11x4,5 cm. 1 adet

    TLSold
  • 18 Y.Y.ÇANAKKALE KASE-Çanakkale derin kase beyaz zemin üzerine iç kısmı yeşil, kahverengi akıtma tekniği ile dekore edilmiş, kırmızı hamurlu. 
Kenar bölümünde dönem eskiliğinden dolayı bir çatlak mevcuttur.
Yaşanmış kullanım halindedir.
Koleksiyonluk bir eserdir.

Çap: 22 cm.
Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    18 Y.Y.ÇANAKKALE KASE-Çanakkale derin kase beyaz zemin üzerine iç kısmı yeşil, kahverengi akıtma tekniği ile dekore edilmiş, kırmızı hamurlu. Kenar bölümünde dönem eskiliğinden dolayı bir çatlak mevcuttur. Yaşanmış kullanım halindedir. Koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 22 cm. Yükseklik: 13 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE PİRİNÇ CAM FANUSLU MUMLUK-İstanbul işi kalem işçilikli, fanus için özel imal edilmiş mumluk. Bu tarz mumlukların rüzgardan sönmemesi için cam fanuslu kullanılmıştır. Fanus geçme bölümü dönem orijinali olarak yapılmıştır.

Çap: 13 cm.
Yükseklik: 45 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    SÜLEYMANİYE PİRİNÇ CAM FANUSLU MUMLUK-İstanbul işi kalem işçilikli, fanus için özel imal edilmiş mumluk. Bu tarz mumlukların rüzgardan sönmemesi için cam fanuslu kullanılmıştır. Fanus geçme bölümü dönem orijinali olarak yapılmıştır. Çap: 13 cm. Yükseklik: 45 cm.

    TLSold
  • OSMANLICA YAZILI SÜLEYMANİYE LEĞENLİ İBRİK -Leğenin kenar kısmında Osmanlıca ''Mahmud Paşa'da Divan Muvakkiye Caddesinde Osmanlı İmalathanesi'' yazılı. Leğen, sabunluk ve ibrikten oluşan takımın sabunluğu ajurlu, diğer yüzeyleri yalındır. 
İyi kondisyonda olup Süleymaniye leğen ibrik örneklerindendir. 

Çap: 40 cm. 

Yükseklik: 46 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    OSMANLICA YAZILI SÜLEYMANİYE LEĞENLİ İBRİK -Leğenin kenar kısmında Osmanlıca ''Mahmud Paşa'da Divan Muvakkiye Caddesinde Osmanlı İmalathanesi'' yazılı. Leğen, sabunluk ve ibrikten oluşan takımın sabunluğu ajurlu, diğer yüzeyleri yalındır. İyi kondisyonda olup Süleymaniye leğen ibrik örneklerindendir. Çap: 40 cm. Yükseklik: 46 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ BAKIR BUHURDAN-Osmanlı dönemi bakır, kapak üstü pirinç tutamaklı.

Alt kaide Çap: 17 cm.

Gövde Çap: 9 cm.

Yükseklik: 25 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    OSMANLI DÖNEMİ BAKIR BUHURDAN-Osmanlı dönemi bakır, kapak üstü pirinç tutamaklı. Alt kaide Çap: 17 cm. Gövde Çap: 9 cm. Yükseklik: 25 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE BUHURDAN-Pirinç malzemeden imal edilmiş olup kapak üst kısmı kırlangıç kuşlu Süleymaniye işi buhurdan.

Çap: 9,5 cm.

Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    SÜLEYMANİYE BUHURDAN-Pirinç malzemeden imal edilmiş olup kapak üst kısmı kırlangıç kuşlu Süleymaniye işi buhurdan. Çap: 9,5 cm. Yükseklik: 18 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE BUHURDAN-Pirinç malzemeden yapılmış olup kapak kısmı kırlangıç kuşlu, Süleymaniye işi buhurdan.

Çap: 9 cm.

Yükseklik: 16 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    SÜLEYMANİYE BUHURDAN-Pirinç malzemeden yapılmış olup kapak kısmı kırlangıç kuşlu, Süleymaniye işi buhurdan. Çap: 9 cm. Yükseklik: 16 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE BUHURDAN-Süleymaniye işi buhurdan.
Dolgun pirinç malzemeden yapılmış olup, alt kenar ve kapak kenar süslemeleri kalem işçilikli olup, üst kapak kısmında kırlangıç kuş formlu, Osmanlı dönemi buhurdan.

Çap: 9,5 cm.

Yükseklik: 19 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    SÜLEYMANİYE BUHURDAN-Süleymaniye işi buhurdan. Dolgun pirinç malzemeden yapılmış olup, alt kenar ve kapak kenar süslemeleri kalem işçilikli olup, üst kapak kısmında kırlangıç kuş formlu, Osmanlı dönemi buhurdan. Çap: 9,5 cm. Yükseklik: 19 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE NARGİLE-Süleymaniye işi nargile.
Üzeri kalem işçilikli, orijinal Süleymaniye serli. Süleymaniye pirinç eserler içerisinde nadir görülen pirinç nargile örneklerinden. Koleksiyonluk bir eser.

Çap: 14 cm.

Yükseklik: 31 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    SÜLEYMANİYE NARGİLE-Süleymaniye işi nargile. Üzeri kalem işçilikli, orijinal Süleymaniye serli. Süleymaniye pirinç eserler içerisinde nadir görülen pirinç nargile örneklerinden. Koleksiyonluk bir eser. Çap: 14 cm. Yükseklik: 31 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE GÜLABDAN-Süleymaniye dilimli gülabdan.
Süleymaniye eserler içerisinde nadir formlardandır. 
Koleksiyonluk bir eserdir.

Çap: 8,5 cm.

Yükseklik: 20 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    SÜLEYMANİYE GÜLABDAN-Süleymaniye dilimli gülabdan. Süleymaniye eserler içerisinde nadir formlardandır. Koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 8,5 cm. Yükseklik: 20 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE MANGAL-Süleymaniye işi, Osmanlıca "pirinç" damgalı, eksiksiz. 
İyi kondisyonda oda mangalı.

Tepsi çapı: 88 cm.

Mangal çapı: 52 cm.

Yükseklik: 72 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    SÜLEYMANİYE MANGAL-Süleymaniye işi, Osmanlıca "pirinç" damgalı, eksiksiz. İyi kondisyonda oda mangalı. Tepsi çapı: 88 cm. Mangal çapı: 52 cm. Yükseklik: 72 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE ATEŞLİK-Üst, orta ve alt kısımların üstü kenarları dilimli, kalın pirinç malzemeden imal edilmiş Süleymaniye işi nargile ateşliği.

Çap: 11 cm.

Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    SÜLEYMANİYE ATEŞLİK-Üst, orta ve alt kısımların üstü kenarları dilimli, kalın pirinç malzemeden imal edilmiş Süleymaniye işi nargile ateşliği. Çap: 11 cm. Yükseklik: 7 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMANİYE DİVİT-Pirinç süleymaniye işi divit
Ermeni Usta insiyal damgalı pirinç divit.
Kenarları ve üzeri kalem işçilikli motifli.

Ölçü:  22 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    SÜLEYMANİYE DİVİT-Pirinç süleymaniye işi divit Ermeni Usta insiyal damgalı pirinç divit. Kenarları ve üzeri kalem işçilikli motifli. Ölçü: 22 cm.

    TLSold
  • PİRİNÇ BUHURDAN-Alt geniş tabanlı, alçak kapaklı, kapak üzerinde "sembol" figürlü. Pirinç buhurdan.

Çap: 10 cm.

Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    PİRİNÇ BUHURDAN-Alt geniş tabanlı, alçak kapaklı, kapak üzerinde "sembol" figürlü. Pirinç buhurdan. Çap: 10 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-ARGENT PLAQUE, Metal Blanc. 

Kartal pençesi ayaklı, kalem işçilikli, kulpları kabartma işçilikli  metal üzeri gümüş kaplama tepsi.

Ölçü: 61x39 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-ARGENT PLAQUE, Metal Blanc. Kartal pençesi ayaklı, kalem işçilikli, kulpları kabartma işçilikli metal üzeri gümüş kaplama tepsi. Ölçü: 61x39 cm.

    TLSold
  • BRONZ KUDÜM-
Çap: 18,5 cm. 

Yükseklik: 12 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    BRONZ KUDÜM- Çap: 18,5 cm. Yükseklik: 12 cm.

    TLSold
  • PORSELEN GÜMÜŞ KAPLAMA SEPET-Avusturya soğuk damgalı, kenarları gümüş kaplamalı, orta kısmı porselen, çiçek motifli, ajur işçilikli sepet.

Çap: 23 cm. 

YüKseklik: 5 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    PORSELEN GÜMÜŞ KAPLAMA SEPET-Avusturya soğuk damgalı, kenarları gümüş kaplamalı, orta kısmı porselen, çiçek motifli, ajur işçilikli sepet. Çap: 23 cm. YüKseklik: 5 cm.

    TLSold
  • ZİYAD SULTANOV-'Ziyad. S. '' İmzalı
Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 50x70 cm. 

Azeri ressam Ziyad Sultanov Azim Azimzade Yüksek Resim Okulu’ndan mezun oldu. Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi’nin “ressamlık” bölümünü 1986’da üstün başarı ile bitirdi. Diploma projesi, üniversitenin müzesinde sergilenmeye hak kazandı. İlk sergisini 1983’de Moskova’da açtı. 1987’de St. Petersburg Akademisi’nde çalıştı. 1990’da “Dünya Ressamlar Sergisi”ne katıldı. 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. 
Sultanov’un eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya’da da sergilendi.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    ZİYAD SULTANOV-'Ziyad. S. '' İmzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 50x70 cm. Azeri ressam Ziyad Sultanov Azim Azimzade Yüksek Resim Okulu’ndan mezun oldu. Nasrettin Tusi Azerbaycan Devlet Üniversitesi’nin “ressamlık” bölümünü 1986’da üstün başarı ile bitirdi. Diploma projesi, üniversitenin müzesinde sergilenmeye hak kazandı. İlk sergisini 1983’de Moskova’da açtı. 1987’de St. Petersburg Akademisi’nde çalıştı. 1990’da “Dünya Ressamlar Sergisi”ne katıldı. 1995 yılında İstanbul’a yerleşti. Sultanov’un eserleri ABD, İngiltere, Avusturya, Fransa ve Almanya’da da sergilendi.

    TLSold
  • 18 Y.Y. V. DUNIESKI -Viyana Kuşatması alanında su taşıyan Osmanlı askeri.

V. DUNIESKI imzalı

Kağıt Üzeri Suluboya

Ölçü: 29x20 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    18 Y.Y. V. DUNIESKI -Viyana Kuşatması alanında su taşıyan Osmanlı askeri. V. DUNIESKI imzalı Kağıt Üzeri Suluboya Ölçü: 29x20 cm.

    TLSold
  • ÇAĞATAY NAVRUZ-Kompoziyon
2021 Tarihli

Tuval Üzeri Yağlı Boya
Ölçü: 70x100 cm. 

Katıldığı Karma Sergiler
1998 Samsun Gazi Kültür ve Sanat Merkezi
2000 Amasya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi
2001 Merzifon Belediyesi Sanat Evi
2002 İstanbul Adile Sultan Kasrı Öğretmen Evi Kültür Merkezi
2003 İstanbul Adile Sultan Kasrı Öğretmen Evi Kültür Merkezi

    Lot No: 46

    Lot: 46

    ÇAĞATAY NAVRUZ-Kompoziyon 2021 Tarihli Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 70x100 cm. Katıldığı Karma Sergiler 1998 Samsun Gazi Kültür ve Sanat Merkezi 2000 Amasya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi 2001 Merzifon Belediyesi Sanat Evi 2002 İstanbul Adile Sultan Kasrı Öğretmen Evi Kültür Merkezi 2003 İstanbul Adile Sultan Kasrı Öğretmen Evi Kültür Merkezi

    TLSold
  • AYASOFYA TABLO-Kağıt Üzerine Mürekkep ve Suluboya

İmzalı

Ölçü: 17x25 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    AYASOFYA TABLO-Kağıt Üzerine Mürekkep ve Suluboya İmzalı Ölçü: 17x25 cm.

    TLSold
  • KAĞIT ÜZERİ SULUBOYA-20 Y.Y. BAŞI MEDRESE.

EFRY. İMZALI

Ölçü: 27x19 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    KAĞIT ÜZERİ SULUBOYA-20 Y.Y. BAŞI MEDRESE. EFRY. İMZALI Ölçü: 27x19 cm.

    TLSold
  • FR.TİSCHENDORF 28 EJUB-Kağıt Üzeri Suluboya

''Eyüpten Halice bakış''

Ölçü: 36,5x31 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    FR.TİSCHENDORF 28 EJUB-Kağıt Üzeri Suluboya ''Eyüpten Halice bakış'' Ölçü: 36,5x31 cm.

    TLSold
  • ORYANTALİST CLEMENT MACKIE -Osmanlı dönemi Kahirede Çarşı

Kağıt Üzeri Suluboya

İmzalı

''Kahire Kadınlar''

Ölçü: 34x24 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    ORYANTALİST CLEMENT MACKIE -Osmanlı dönemi Kahirede Çarşı Kağıt Üzeri Suluboya İmzalı ''Kahire Kadınlar'' Ölçü: 34x24 cm.

    TLSold
  • FOTO FERİT İBRAHİM BEY İMZALİ, "ATATÜRK CUMHURİYET HALK FIRKASI'NDA" ORİJİNAL FOTOĞRAF-18 Aralık 1930, Atatürk'ün Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Şubesini ziyaretleri… Soldan: Cemil Uybadın, Hüsnü Yaman, Kazım Okay, Ali Çetinkaya, …?, Ali Rıza Erem, Safiye Ali Hanım, Cevdet Kerim İncedayı, İsmail Hakkı Tekçe, Atatürk, Salah Cimcoz, Başyaver Resuhi, Rüknettin Nasuhioğlu, Şükrü Kaya, Kılıç Ali, Polis Müdürü Fehmi, Hüseyin Kavala, Tevfik Bıyıklıoğlu, Recep Peker, … Atatürk'ün fotoğrafçısı olarak bilinen ve Türkiye'de ilk 'foto muhabiri' vesikasına sahip Ferit İbrahim Bey imzalı. 

Fotoğraf ebadı: 59x44 cm. 

Çerçeveli Ebat: 92x77 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    FOTO FERİT İBRAHİM BEY İMZALİ, "ATATÜRK CUMHURİYET HALK FIRKASI'NDA" ORİJİNAL FOTOĞRAF-18 Aralık 1930, Atatürk'ün Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Şubesini ziyaretleri… Soldan: Cemil Uybadın, Hüsnü Yaman, Kazım Okay, Ali Çetinkaya, …?, Ali Rıza Erem, Safiye Ali Hanım, Cevdet Kerim İncedayı, İsmail Hakkı Tekçe, Atatürk, Salah Cimcoz, Başyaver Resuhi, Rüknettin Nasuhioğlu, Şükrü Kaya, Kılıç Ali, Polis Müdürü Fehmi, Hüseyin Kavala, Tevfik Bıyıklıoğlu, Recep Peker, … Atatürk'ün fotoğrafçısı olarak bilinen ve Türkiye'de ilk 'foto muhabiri' vesikasına sahip Ferit İbrahim Bey imzalı. Fotoğraf ebadı: 59x44 cm. Çerçeveli Ebat: 92x77 cm.

    TLSold
  • J. PERVITITCH - ORTAKÖY PLANI-J.Pervititch

1900 sonrası ev-ev, sokak-sokak İstanbul’un Sigorta Planlarından çok nadir Ortaköy Paftası.

1927 tarihli

Ölçü: 53x62 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    J. PERVITITCH - ORTAKÖY PLANI-J.Pervititch 1900 sonrası ev-ev, sokak-sokak İstanbul’un Sigorta Planlarından çok nadir Ortaköy Paftası. 1927 tarihli Ölçü: 53x62 cm.

    TLSold
  • EL İLE RENKLENDİRİLMİŞ OSMANLI ERKEN DÖNEM STÜDYO FOTOĞRAF-Tokat Mutasarrıfı Rauf Paşa.

Ölçü: 18x13,5 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    EL İLE RENKLENDİRİLMİŞ OSMANLI ERKEN DÖNEM STÜDYO FOTOĞRAF-Tokat Mutasarrıfı Rauf Paşa. Ölçü: 18x13,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ SİGORTA TABELASI
"OSMANLI SİGORTA ŞİRKET-İ UMUMİYESİ - Société Generale a Assurances Ottomane"-İlk yerli sigorta şirketi olan firma, II. Abdülhamid zamanında 1892'de Osmanlı Umum Sigorta Şirketi adıyla İstanbul'da kuruldu. Kurucuları Osmanlı gayrimüslimleriydi. Şirket 1918'e kadar aynı adla nakliyat, yangın ve hayat sigortası başta olmak üzere birçok alanda sigorta işlemleri yaptı.
Çok iyi durumda, metal, kabartma. 

Ölçü: 30x23 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    OSMANLI DÖNEMİ SİGORTA TABELASI "OSMANLI SİGORTA ŞİRKET-İ UMUMİYESİ - Société Generale a Assurances Ottomane"-İlk yerli sigorta şirketi olan firma, II. Abdülhamid zamanında 1892'de Osmanlı Umum Sigorta Şirketi adıyla İstanbul'da kuruldu. Kurucuları Osmanlı gayrimüslimleriydi. Şirket 1918'e kadar aynı adla nakliyat, yangın ve hayat sigortası başta olmak üzere birçok alanda sigorta işlemleri yaptı. Çok iyi durumda, metal, kabartma. Ölçü: 30x23 cm.

    TLSold
  • 12 adet üzerinde Osmanlıca ve Fransızca açıklamalarla Osmanlı Erkanından Kadı, Bostancıbaşı, Yeniçeri Ağası, Sipahi gibi mevkilerde bulunan, üst düzey görevlilerin gravürleri.-Kartpostaldan daha büyük ebatında Osmanlı Devleti son döneminde üretilmiş set. Tek tek zamanında çerçevelenmiş durumda. 

Ölçü: 15,5x11 cm. 

Çerçeveli ebat: 20x16 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    12 adet üzerinde Osmanlıca ve Fransızca açıklamalarla Osmanlı Erkanından Kadı, Bostancıbaşı, Yeniçeri Ağası, Sipahi gibi mevkilerde bulunan, üst düzey görevlilerin gravürleri.-Kartpostaldan daha büyük ebatında Osmanlı Devleti son döneminde üretilmiş set. Tek tek zamanında çerçevelenmiş durumda. Ölçü: 15,5x11 cm. Çerçeveli ebat: 20x16 cm.

    TLSold
  • CAM KARAF-Cam üzeri kalem işçilikli, bitkisel motifli. Ağız ve tutamak kısmı gümüş kaplama. Kusursuz.

Cam Gövde Çapı: 11 cm.
Yükseklik: 26 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    CAM KARAF-Cam üzeri kalem işçilikli, bitkisel motifli. Ağız ve tutamak kısmı gümüş kaplama. Kusursuz. Cam Gövde Çapı: 11 cm. Yükseklik: 26 cm.

    TLSold
  • SARAYDA GÖZDE ODALIK - THE FAVORİTE ODALİQUE GRAVÜR -Thomas Allom'un Gravürü. 
1836

Ölçü: 22x16 cm. 

Çerçeveli ebadı: 35x28 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    SARAYDA GÖZDE ODALIK - THE FAVORİTE ODALİQUE GRAVÜR -Thomas Allom'un Gravürü. 1836 Ölçü: 22x16 cm. Çerçeveli ebadı: 35x28 cm.

    TLSold
  • BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU-B.Rahmi imzalı
Çocuk emziren kadınlar tasvirli bez mendil üzerine resmedilmiş.

Özel çift cam arası çerçevelenmiş.

Ölçü: 30x28 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU-B.Rahmi imzalı Çocuk emziren kadınlar tasvirli bez mendil üzerine resmedilmiş. Özel çift cam arası çerçevelenmiş. Ölçü: 30x28 cm.

    TLSold
  • SAVAT İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ LÜLE-Ağızlık kısmı el işçilikli kemik olup, lüle kısmı gümüş savat işçilikli. Zenne modeli nadir koleksiyonluk eserlerdendir. 

Ölçü: 16 cm. 

Ağızlık kısmı: 11 cm. 

Gümüş Lüle Kısmı: 5 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    SAVAT İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ LÜLE-Ağızlık kısmı el işçilikli kemik olup, lüle kısmı gümüş savat işçilikli. Zenne modeli nadir koleksiyonluk eserlerdendir. Ölçü: 16 cm. Ağızlık kısmı: 11 cm. Gümüş Lüle Kısmı: 5 cm.

    TLSold
  • TELKARİ LÜLE-Ağızlık kısmı kehribar, lülesi ve süslemeleri gümüş telkari, orijinal çubuğunda.

Uzunluk: 41 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    TELKARİ LÜLE-Ağızlık kısmı kehribar, lülesi ve süslemeleri gümüş telkari, orijinal çubuğunda. Uzunluk: 41 cm.

    TLSold
  • CONSTANTINOPLE TOPHANE LÜLE-'CONSPLE ve Hami Usta'' Altın yaldız damgalı. Tophane lülesi çok iyi kondisyonda, orijinal çubuğunda. Tophane koleksiyonlarındaki iyi örneklerden biri. 

Tophane: 6 cm. 
Çubuk: 12 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    CONSTANTINOPLE TOPHANE LÜLE-'CONSPLE ve Hami Usta'' Altın yaldız damgalı. Tophane lülesi çok iyi kondisyonda, orijinal çubuğunda. Tophane koleksiyonlarındaki iyi örneklerden biri. Tophane: 6 cm. Çubuk: 12 cm.

    TLSold
  • CONSTANTINOPLE TOPHANE LÜLE-Tophane lülesi "Constantinople" ve "Usta" damgalı. Tığ işçilikle bitkisel motifli. Ahşap çubuklu olup, metal pirinç aplikeli, ağızlık kısmı ise damla kehribar. Döneminin orijinali. Koleksiyonluk bir eser. 

Tophane: 4,5 cm. 
Çubuk ve Ağızlık: 13cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    CONSTANTINOPLE TOPHANE LÜLE-Tophane lülesi "Constantinople" ve "Usta" damgalı. Tığ işçilikle bitkisel motifli. Ahşap çubuklu olup, metal pirinç aplikeli, ağızlık kısmı ise damla kehribar. Döneminin orijinali. Koleksiyonluk bir eser. Tophane: 4,5 cm. Çubuk ve Ağızlık: 13cm.

    TLSold
  • ÇUBUĞU İLE TOPHANE LÜLE-Tophane Lülesi Usta damgalı
Osmanlı dönemi orijinal burgulu çubuğu ve ağızlığı ile tophane lüle. 

Tophane : 6 cm. 

Çubuk: 18 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    ÇUBUĞU İLE TOPHANE LÜLE-Tophane Lülesi Usta damgalı Osmanlı dönemi orijinal burgulu çubuğu ve ağızlığı ile tophane lüle. Tophane : 6 cm. Çubuk: 18 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ MISIR YAPIMI BÜYÜK BOY LÜLE-Usta damgalı
Orta bölümü yaprak motifli derin işçilikli, kusursuz, büyük boy lüle. 

Ölçü: 7x9 cm. 

Ağız Çapı: 6 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    OSMANLI DÖNEMİ MISIR YAPIMI BÜYÜK BOY LÜLE-Usta damgalı Orta bölümü yaprak motifli derin işçilikli, kusursuz, büyük boy lüle. Ölçü: 7x9 cm. Ağız Çapı: 6 cm.

    TLSold
  • AHŞAP LÜLE ÇUBUĞU-Günümüze kadar gelmiş olan lüle çubukları nadir sayılarda bulunmaktadır. Ahşap olduklarından dolayı günümüze ulaşan çok az sayıda çubuk örnekleri görülmektedir. 

Uzunluk: 98 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    AHŞAP LÜLE ÇUBUĞU-Günümüze kadar gelmiş olan lüle çubukları nadir sayılarda bulunmaktadır. Ahşap olduklarından dolayı günümüze ulaşan çok az sayıda çubuk örnekleri görülmektedir. Uzunluk: 98 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KAKMALI HATTAT MAKASI-İyi kondisyonda gümüş kakmalı hattat makası. 

Ölçü: 24, 5 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    GÜMÜŞ KAKMALI HATTAT MAKASI-İyi kondisyonda gümüş kakmalı hattat makası. Ölçü: 24, 5 cm.

    TLSold
  • ALTIN KAKMALI HATTAT MAKASI-Tutamak kısmında ''Ya Fettah'' yazılı, orta bölümde selvi ağaç figürlü, gövde kısmı naif desenli, ince işçlikli. İyi kondisyonda olup nadir örneklerden. 

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    ALTIN KAKMALI HATTAT MAKASI-Tutamak kısmında ''Ya Fettah'' yazılı, orta bölümde selvi ağaç figürlü, gövde kısmı naif desenli, ince işçlikli. İyi kondisyonda olup nadir örneklerden. Ölçü: 25 cm.

    TLSold
  • ALTIN KAKMALI HATTAT MAKASI-Yoğun altın işçilikli, çok iyi kondisyonda hattat makası. 
Koleksiyonluk örneklerden. 

Ölçü: 27 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    ALTIN KAKMALI HATTAT MAKASI-Yoğun altın işçilikli, çok iyi kondisyonda hattat makası. Koleksiyonluk örneklerden. Ölçü: 27 cm.

    TLSold
  • KEMİK TESPİH-Gümüş Trabzon kamçılı. 

Ölçü: 38 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    KEMİK TESPİH-Gümüş Trabzon kamçılı. Ölçü: 38 cm.

    TLSold
  • ŞAHMAKSUT TESPİH-Kandahar taşı aynı zamanda Avrupalıların "serpentine stone" olarak bildikleri, ilk yapıldığında Şah Maksut'a hediye edildiği için Şah Maksut tarafından bu isim verilmiş taştır.

5li gümüş Trabzon kamçı 

Ölçü: 35 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    ŞAHMAKSUT TESPİH-Kandahar taşı aynı zamanda Avrupalıların "serpentine stone" olarak bildikleri, ilk yapıldığında Şah Maksut'a hediye edildiği için Şah Maksut tarafından bu isim verilmiş taştır. 5li gümüş Trabzon kamçı Ölçü: 35 cm.

    TLSold
  • AKİK TESPİH -Faseta kesimli 33'lük, gümüş telkari işçilikli, iri boy akik tespih.
Döneminde özel yapım. 

Koleksiyonluk bir eser.


Ölçü: 68 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    AKİK TESPİH -Faseta kesimli 33'lük, gümüş telkari işçilikli, iri boy akik tespih. Döneminde özel yapım. Koleksiyonluk bir eser. Ölçü: 68 cm.

    TLSold
  • AKİK TESPİH -Gümüş telkari işçilikli iri boy akik tespih. 33'lük.
Döneminde özel yapım

Koleksiyonluk bir eser.

Ölçü: 60 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    AKİK TESPİH -Gümüş telkari işçilikli iri boy akik tespih. 33'lük. Döneminde özel yapım Koleksiyonluk bir eser. Ölçü: 60 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ KAHVEDAN-Gövde kısmı ve kapak kısmı kalem işçilikli olup, İstanbul işi. İyi kondisyonda, koleksiyonluk kahvedan örneklerinden. 

385 Gram. 

Çap: 10 cm. 

Yükseklik: 22 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ KAHVEDAN-Gövde kısmı ve kapak kısmı kalem işçilikli olup, İstanbul işi. İyi kondisyonda, koleksiyonluk kahvedan örneklerinden. 385 Gram. Çap: 10 cm. Yükseklik: 22 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ İNSİYALLİ KAHVEDAN-Gövde kısmı yüksek kabartma işçilikli. Alt kenar kısmında yıldız formunda Ermeni Usta insiyalli, kusursuz, koleksiyonluk bir eser.

383 Gram. 

Çap: 8 cm. 
Yükseklik: 21 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    GÜMÜŞ İNSİYALLİ KAHVEDAN-Gövde kısmı yüksek kabartma işçilikli. Alt kenar kısmında yıldız formunda Ermeni Usta insiyalli, kusursuz, koleksiyonluk bir eser. 383 Gram. Çap: 8 cm. Yükseklik: 21 cm.

    TLSold
  • 18 Y. Y. MERCANLI GÜMÜŞ KEMER TOKASI-Gümüş üzerine yeşil mine işçilikli, mercan aplikeli, iki adet firuze taşlı, zenne kemer tokası. 
iyi kondisyonda olup, günümüze ulaşabilen  koleksiyonluk örneklerden biridir. 

Ölçü: 13x5 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    18 Y. Y. MERCANLI GÜMÜŞ KEMER TOKASI-Gümüş üzerine yeşil mine işçilikli, mercan aplikeli, iki adet firuze taşlı, zenne kemer tokası. iyi kondisyonda olup, günümüze ulaşabilen koleksiyonluk örneklerden biridir. Ölçü: 13x5 cm.

    TLSold
  • TAVLA-Ceviz ağacından, çift kapak üstünde sedef kuş figürlü, kenar bordürler ve iç kısımlar kemik kakma işçilikli, çift taraflı sedef kakma ve sedef tane abaküslü, özel menteşelerinde, bakalit pullu (Tam), iyi durumda tavla

Ölçü: 54x27x8,5 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    TAVLA-Ceviz ağacından, çift kapak üstünde sedef kuş figürlü, kenar bordürler ve iç kısımlar kemik kakma işçilikli, çift taraflı sedef kakma ve sedef tane abaküslü, özel menteşelerinde, bakalit pullu (Tam), iyi durumda tavla Ölçü: 54x27x8,5 cm.

    TLSold
  • ALTIN VERMEYLİ HOKKA-Cam hazneleri mevcut, metal kısımları 24 ayar altın kaplama, orta kısmı yeşil damarlı mermer.

Ölçü: 36x21 cm. 

Yükseklik: 11 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    ALTIN VERMEYLİ HOKKA-Cam hazneleri mevcut, metal kısımları 24 ayar altın kaplama, orta kısmı yeşil damarlı mermer. Ölçü: 36x21 cm. Yükseklik: 11 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA SAKSI-Büyük boy saksı. Çeşitli Kütahya renkleri ile bitkisel motiflerle dekore edilmiş.

Çap: 35 cm.

Yükseklik: 36 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    KÜTAHYA SAKSI-Büyük boy saksı. Çeşitli Kütahya renkleri ile bitkisel motiflerle dekore edilmiş. Çap: 35 cm. Yükseklik: 36 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA SAKSI-Büyük boy saksı. Beyaz zemin üzerine, yeşil, turkuaz, çivit mavi, mor ve mercan renklerde karanfil, lale, bitkisel motiflerle dekore edilmiştir.

Çap: 31 cm.

Yükseklik: 31 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    KÜTAHYA SAKSI-Büyük boy saksı. Beyaz zemin üzerine, yeşil, turkuaz, çivit mavi, mor ve mercan renklerde karanfil, lale, bitkisel motiflerle dekore edilmiştir. Çap: 31 cm. Yükseklik: 31 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE TESTİ-Burgu kulplu, kahverengi sırlı, kırmızı hamurlu testi

Yükseklik: 39 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    ÇANAKKALE TESTİ-Burgu kulplu, kahverengi sırlı, kırmızı hamurlu testi Yükseklik: 39 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE TESTİ-Burgu kulplu, kahverengi sırlı, kırmızı hamurlu testi

Yükseklik: 39 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    ÇANAKKALE TESTİ-Burgu kulplu, kahverengi sırlı, kırmızı hamurlu testi Yükseklik: 39 cm.

    TLSold
  • UZAKDOĞU TABAK-Mavi-Beyaz, bitkisel dekorlu, kusursuz uzakdoğu tabak.

Çap: 40 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    UZAKDOĞU TABAK-Mavi-Beyaz, bitkisel dekorlu, kusursuz uzakdoğu tabak. Çap: 40 cm.

    TLSold
  • BRONZ ŞİFA TASI-İç ve arka kısımlarda tılsım dualar mevcuttur. İç ve dış bordürler kalem işçilikli dualarla işlenmiştir. İç bordürler diğer tılsım taslara göre farklı işlenmiştir. Kalın bronz malzemeden üretilmiştir. Tılsım taslar içerisinde nadir örneklerdendir.

Çap: 19,5 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    BRONZ ŞİFA TASI-İç ve arka kısımlarda tılsım dualar mevcuttur. İç ve dış bordürler kalem işçilikli dualarla işlenmiştir. İç bordürler diğer tılsım taslara göre farklı işlenmiştir. Kalın bronz malzemeden üretilmiştir. Tılsım taslar içerisinde nadir örneklerdendir. Çap: 19,5 cm.

    TLSold
  • BRONZ ŞİFA TASI-Orta göbek "Mühr-ü Süleyman" desenli, iç bölümlerde tılsım dualar mevcut, iç ve dış kenar bordürler kalem işçilikli dualarla işlenmiştir. Kalın bronz malzemeden üretilmiştir. Tılsım taslar içerisinde nadir örneklerdendir.

Çap: 20 cm.

Yükseklik: 5 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    BRONZ ŞİFA TASI-Orta göbek "Mühr-ü Süleyman" desenli, iç bölümlerde tılsım dualar mevcut, iç ve dış kenar bordürler kalem işçilikli dualarla işlenmiştir. Kalın bronz malzemeden üretilmiştir. Tılsım taslar içerisinde nadir örneklerdendir. Çap: 20 cm. Yükseklik: 5 cm.

    TLSold
  • KÜFİ YAZILI KÜTAHYA TABAK-Orta bölümü küfi ''Kütahya Yadigarı'' yazılı
Mavi tonlar ağırlıkta, kobalt mavi, açık mavi, yeşil mercan renkleri kullanılmıştır.
İyi kondisyonda.

Çap: 29 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    KÜFİ YAZILI KÜTAHYA TABAK-Orta bölümü küfi ''Kütahya Yadigarı'' yazılı Mavi tonlar ağırlıkta, kobalt mavi, açık mavi, yeşil mercan renkleri kullanılmıştır. İyi kondisyonda. Çap: 29 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE AT FORMLU SİRKELİK-Oksit sarı zemin üzerine açık sarı akıtmalı Truva atı sirkelik olarak kullanılan. Günümüze kadar sağlam kalabilen önemli Çanakkale eserlerindendir. Genel kondisyonu çok iyi durumda olup, ön ayakların kırmızı hamurlu kısımlarının uç bölümlerinde küçük atıklardan dolayı dönem restorasyonu mevcuttur. Günümüze kadar ulaşabilen koleksiyonluk nadir eserlerdendir. 

En: 5 cm. 

Genişlik 14 cm. 

Yükseklik: 22 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    ÇANAKKALE AT FORMLU SİRKELİK-Oksit sarı zemin üzerine açık sarı akıtmalı Truva atı sirkelik olarak kullanılan. Günümüze kadar sağlam kalabilen önemli Çanakkale eserlerindendir. Genel kondisyonu çok iyi durumda olup, ön ayakların kırmızı hamurlu kısımlarının uç bölümlerinde küçük atıklardan dolayı dönem restorasyonu mevcuttur. Günümüze kadar ulaşabilen koleksiyonluk nadir eserlerdendir. En: 5 cm. Genişlik 14 cm. Yükseklik: 22 cm.

    TLSold
  • MIZIKA-İ HÜMAYUN AMBLEMLİ ENFİYE KUTUSU-İç kısmı altın vermeyli, çok iyi kondisyonda. 
Alt kısmında üç adet imalat damgası mevcut. Avrupa yapımı olup Osmanlı İmparatorluğu pazarı için özel imal edilmiştir. 
İyi bir işçilikte olup, kondisyonu iyi, koleksiyonluk bir eserdir. 

90 Gram. 

Yükseklik: 3 cm. 

Ölçü: 8,5x7 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    MIZIKA-İ HÜMAYUN AMBLEMLİ ENFİYE KUTUSU-İç kısmı altın vermeyli, çok iyi kondisyonda. Alt kısmında üç adet imalat damgası mevcut. Avrupa yapımı olup Osmanlı İmparatorluğu pazarı için özel imal edilmiştir. İyi bir işçilikte olup, kondisyonu iyi, koleksiyonluk bir eserdir. 90 Gram. Yükseklik: 3 cm. Ölçü: 8,5x7 cm.

    TLSold
  • LIMOGES PORSELEN HOKKA-''Limoges France'' damgalı.

Haznesi mevcut, iyi durumda.

Çap: 7,5 cm. 

Yükseklik: 6,5 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    LIMOGES PORSELEN HOKKA-''Limoges France'' damgalı. Haznesi mevcut, iyi durumda. Çap: 7,5 cm. Yükseklik: 6,5 cm.

    TLSold
  • PORSELEN HOKKA-Marseille - France. 

Haznesi mevcut, el boyama dekorlu, çiçek motifli, iyi durumda.


Yükseklik: 7,5 cm. 

Ölçü: 9x6 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    PORSELEN HOKKA-Marseille - France. Haznesi mevcut, el boyama dekorlu, çiçek motifli, iyi durumda. Yükseklik: 7,5 cm. Ölçü: 9x6 cm.

    TLSold
  • ÇİFT RUS ŞAMDAN-Beyaz porselen zemin üzeri pembe renk ile boyalı, altın yaldız dekorlu. Rusya Çarlık İmparatorluğu damgalı porselen çift şamdan.


Yükseklik: 22,5 cm.

Kaide Ölçüsü: 11x11 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    ÇİFT RUS ŞAMDAN-Beyaz porselen zemin üzeri pembe renk ile boyalı, altın yaldız dekorlu. Rusya Çarlık İmparatorluğu damgalı porselen çift şamdan. Yükseklik: 22,5 cm. Kaide Ölçüsü: 11x11 cm.

    TLSold
  • ALTIN VERMEYLİ ÇİFT ŞAMDAN-Bronz üzeri altın vermeyli, alt kaide ve orta bölümünde Eros figürlü çok iyi kondisyonda çift şamdan.

Çap: 17 cm. 

Yükseklik: 73 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    ALTIN VERMEYLİ ÇİFT ŞAMDAN-Bronz üzeri altın vermeyli, alt kaide ve orta bölümünde Eros figürlü çok iyi kondisyonda çift şamdan. Çap: 17 cm. Yükseklik: 73 cm.

    TLSold
  • ÇİFT GOTİK ŞAMDAN-Bronz Gotik tarzda, altın vermeyli, çift bronz şamdan.

Çap: 18 cm.

Yükseklik: 93 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    ÇİFT GOTİK ŞAMDAN-Bronz Gotik tarzda, altın vermeyli, çift bronz şamdan. Çap: 18 cm. Yükseklik: 93 cm.

    TLSold
  • TOLEDO BASTON-Ahşap gövdeli, gövde kısmında deri tutamak asma delikleri mevcut. Toledo kısmı yoğun işçilikli, orijinal ahşabında baston. 

Ölçü: 92 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    TOLEDO BASTON-Ahşap gövdeli, gövde kısmında deri tutamak asma delikleri mevcut. Toledo kısmı yoğun işçilikli, orijinal ahşabında baston. Ölçü: 92 cm.

    TLSold
  • TOLEDO ZENNE BASTON-İnce gövdeli, üst kısmı dragon motifli, kenarları floral desenli, demir üzeri altın kakmalı toledo zenne bastonu. 

Ölçü: 94 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    TOLEDO ZENNE BASTON-İnce gövdeli, üst kısmı dragon motifli, kenarları floral desenli, demir üzeri altın kakmalı toledo zenne bastonu. Ölçü: 94 cm.

    TLSold
  • VENEDİK HEYKEL-Venedik yapımı, yekpare ahşaptan yapılmış, gümüş, altın varaklar ile ve kök boya ile süslenmiş zenci çocuk heykeli.

Yükseklik: 158 cm.

Kaide eni: 40x30 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    VENEDİK HEYKEL-Venedik yapımı, yekpare ahşaptan yapılmış, gümüş, altın varaklar ile ve kök boya ile süslenmiş zenci çocuk heykeli. Yükseklik: 158 cm. Kaide eni: 40x30 cm.

    TLSold
  • MAVİ-BEYAZ İRAN TABAK-İngiliz yapımı İran Şah dönemi Aslan armalı, seramik tabak 
Çok iyi kondisyonda, arka kısmında İngiliz soğuk damga ve iran Şah dönemi damgalı, mavi-beyaz iç kısmı floral motifli Şah dönemi aslan figürlü tabak.

Çap: 25 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    MAVİ-BEYAZ İRAN TABAK-İngiliz yapımı İran Şah dönemi Aslan armalı, seramik tabak Çok iyi kondisyonda, arka kısmında İngiliz soğuk damga ve iran Şah dönemi damgalı, mavi-beyaz iç kısmı floral motifli Şah dönemi aslan figürlü tabak. Çap: 25 cm.

    TLSold
  • MEISSEN PORSELEN BONBONIER-Meissen Porselen damgalı, beyaz zemin üzerine altın yaldız ve renkli çiçek motifli, kulp kısmı mor renkli çiçek figürlü. Eserin kapak kısmının iç kenar bir bölümünde dışarıdan belli olmayan atık mevcuttur. Kase kısmının kenar kısmında restorasyonlu küçük bir atık bulunmaktadır. Haliyle. 

Çap: 10, 5 cm. 

Yükseklik: 10, 5 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    MEISSEN PORSELEN BONBONIER-Meissen Porselen damgalı, beyaz zemin üzerine altın yaldız ve renkli çiçek motifli, kulp kısmı mor renkli çiçek figürlü. Eserin kapak kısmının iç kenar bir bölümünde dışarıdan belli olmayan atık mevcuttur. Kase kısmının kenar kısmında restorasyonlu küçük bir atık bulunmaktadır. Haliyle. Çap: 10, 5 cm. Yükseklik: 10, 5 cm.

    TLSold
  • MEISSEN PORSELEN FİNCAN-Meissen porselen damgalı, fincan ve tabağı pembe renk zemin üzeri çiçekler ve aşk temalı resimler ile el dekorlu, yaldızlı kenarlıklı. Kusursuz altın yaldızlı. 

Fincan Çap: 5 cm.
 
Fincan Yükseklik: 4 cm. 

Tabak Çapı: 10, 5 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    MEISSEN PORSELEN FİNCAN-Meissen porselen damgalı, fincan ve tabağı pembe renk zemin üzeri çiçekler ve aşk temalı resimler ile el dekorlu, yaldızlı kenarlıklı. Kusursuz altın yaldızlı. Fincan Çap: 5 cm. Fincan Yükseklik: 4 cm. Tabak Çapı: 10, 5 cm.

    TLSold
  • KOSTA BODA - CAM TORSO FORMLU VAZO-Sanatçı imzalı; B. VALLIEN

Eni: 18,5 cm.

Yükseklik: 24 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    KOSTA BODA - CAM TORSO FORMLU VAZO-Sanatçı imzalı; B. VALLIEN Eni: 18,5 cm. Yükseklik: 24 cm.

    TLSold
  • ÇİFT PARİS PORSELEN VAZO-Mavi zemin üzerine altın yaldız kabartma dekorlu, orta ve alt kaidesi üzerinde el boyama görsel bulunan çift vazo.
Bir tanesinin ağız kenar bölümünde yapıştırılmış küçük bir kırık mevcuttur. 

Çap: 24 cm. 

Yükseklik: 42 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    ÇİFT PARİS PORSELEN VAZO-Mavi zemin üzerine altın yaldız kabartma dekorlu, orta ve alt kaidesi üzerinde el boyama görsel bulunan çift vazo. Bir tanesinin ağız kenar bölümünde yapıştırılmış küçük bir kırık mevcuttur. Çap: 24 cm. Yükseklik: 42 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ ÇEREZ TABAĞI. -Kenarları çiçek motifli kalem işçilikli. 
Oldukça iyi kondisyonda, tuğrası merkezi baskı ve net okunmaktadır. 

''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı. 

324 Gram. 

Çap: 19 cm. 

Yükseklik: 4,5 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ ÇEREZ TABAĞI. -Kenarları çiçek motifli kalem işçilikli. Oldukça iyi kondisyonda, tuğrası merkezi baskı ve net okunmaktadır. ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima" 90 ayar, tuğralı. 324 Gram. Çap: 19 cm. Yükseklik: 4,5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT BARDAK-"Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı.

Osmanlı Sultan 2. Abdülhamid tuğralı, üzeri yoğun kalem işçilikli, bitkisel dekorlu, kaide üzerinde duran çift bardak.

341 Gram. 

Çap: 8,5 cm.

Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT BARDAK-"Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı. Osmanlı Sultan 2. Abdülhamid tuğralı, üzeri yoğun kalem işçilikli, bitkisel dekorlu, kaide üzerinde duran çift bardak. 341 Gram. Çap: 8,5 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-Saray işi, çok zarif kalem işçilikli, kapağın tutamak kısmı armut formlu olan tatlı takımı.

Sultan 2. Abdülhamid Han tuğraları merkezi baskı olup, net okunmaktadır.

"Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı.

950 gram

Çap: 11 cm.

Yükseklik: 20,5 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI TAKIMI-Saray işi, çok zarif kalem işçilikli, kapağın tutamak kısmı armut formlu olan tatlı takımı. Sultan 2. Abdülhamid Han tuğraları merkezi baskı olup, net okunmaktadır. "Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı. 950 gram Çap: 11 cm. Yükseklik: 20,5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ SAHLEPLİK-Kapaklarda, bardaklarda, kulplarda ve tabaklarda Sultan 2. Abdülhamid tuğraları ve "sah" damgaları mevcuttur. 
Kapakları "nar" tutamaklı olup ayrıca nar üzerlerinde "sah" damgaları bulunmakta.
Tabak ve Bardaklar ve kapaklarda yoğun kalem işçilikli.
Koleksiyonluk, önemli eserlerdendir.

"Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı.

Osmanlı Saraylarında kullanılan benzer örneklerdendir.

720 gram

Tabak çapı: 12,5 cm.

Bardak çapı: 7,5 cm.

Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ SAHLEPLİK-Kapaklarda, bardaklarda, kulplarda ve tabaklarda Sultan 2. Abdülhamid tuğraları ve "sah" damgaları mevcuttur. Kapakları "nar" tutamaklı olup ayrıca nar üzerlerinde "sah" damgaları bulunmakta. Tabak ve Bardaklar ve kapaklarda yoğun kalem işçilikli. Koleksiyonluk, önemli eserlerdendir. "Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı. Osmanlı Saraylarında kullanılan benzer örneklerdendir. 720 gram Tabak çapı: 12,5 cm. Bardak çapı: 7,5 cm. Yükseklik: 13 cm.

    TLSold
  •  OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-Üzeri "H C" inisiyalli, Sultan 2. Abdülhamid Han tuğralı.

"Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı.

343 gram

Çap: 19,5 cm.

Yükseklik: 5 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-Üzeri "H C" inisiyalli, Sultan 2. Abdülhamid Han tuğralı. "Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı. 343 gram Çap: 19,5 cm. Yükseklik: 5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Sultan Abdülhamid tuğralı 6 adet gümüş tatlı kaşığı takımı. Kalem işçilikli, tuğraları merkezi baskı ve net okunmaktadır.

"Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı

158 gr.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    OSMANLI SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Sultan Abdülhamid tuğralı 6 adet gümüş tatlı kaşığı takımı. Kalem işçilikli, tuğraları merkezi baskı ve net okunmaktadır. "Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı 158 gr.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-"Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı

52 Gram.

Çap: 7 cm.

Yükseklik: 8 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-"Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer Daima Ayar 90" tuğralı 52 Gram. Çap: 7 cm. Yükseklik: 8 cm.

    TLSold
  • SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI 6 ADET GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Kalem işçilikli, tuğraları merkezi baskı ve net okunmaktadır.
214 gr.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI 6 ADET GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Kalem işçilikli, tuğraları merkezi baskı ve net okunmaktadır. 214 gr.

    TLSold
  • BURHAN UYGUR - Kağıt Üzeri Karışık Teknik

1979 tarihli
''Burhan'' İMZALI

Ölçü: 48x33 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    BURHAN UYGUR - Kağıt Üzeri Karışık Teknik 1979 tarihli ''Burhan'' İMZALI Ölçü: 48x33 cm.

    TLSold
  • FİKRET MUALLA-Kağıt Üzeri Guaj 

F. Moualla 54" imzalı

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 26x20 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    FİKRET MUALLA-Kağıt Üzeri Guaj F. Moualla 54" imzalı Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 26x20 cm.

    TLSold
  • YALÇIN GÖKÇEBAĞ-Tuval Üzeri Yağlı Boya

1989 Yalçın Gökçebağ imzalı

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 50x60 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    YALÇIN GÖKÇEBAĞ-Tuval Üzeri Yağlı Boya 1989 Yalçın Gökçebağ imzalı Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 50x60 cm.

    TLSold
  • TANJU DEMİRCİ-Tuval Üzeri Yağlı Boya

''demirci'' imzalı

Ölçü: 100x100 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    TANJU DEMİRCİ-Tuval Üzeri Yağlı Boya ''demirci'' imzalı Ölçü: 100x100 cm.

    TLSold
  • ALİ ATMACA- 2001 Tarihli
''atmaca'' imzalı

Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 162x130 cm. 

1971-72 yılları arası İstanbul Güzel Sanatlar Fakültesi'nde konuk öğrenci olarak atölye çalışmalarına katıldı. 1982'de Paris Güzel Sanatlar Okulu'nda, 1986-88 yılları arasında ise bir koleksiyonerin davetiyle gittiği Roma'da resim çalışmalarını sürdürdü.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    ALİ ATMACA- 2001 Tarihli ''atmaca'' imzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 162x130 cm. 1971-72 yılları arası İstanbul Güzel Sanatlar Fakültesi'nde konuk öğrenci olarak atölye çalışmalarına katıldı. 1982'de Paris Güzel Sanatlar Okulu'nda, 1986-88 yılları arasında ise bir koleksiyonerin davetiyle gittiği Roma'da resim çalışmalarını sürdürdü.

    TLSold
  • ANONİM NÜ TABLO-Tuval Üzerine Yağlı Boya

1920'ler

İmzasız.


Ölçü: 67x48 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    ANONİM NÜ TABLO-Tuval Üzerine Yağlı Boya 1920'ler İmzasız. Ölçü: 67x48 cm.

    TLSold
  • BERNA ERKÜN-'B. ERKÜN'' İmzalı
2010 Tarihli

Tuval Üzeri Akrilik

Ölçü: 140x110 cm. 

Grup Sergileriden Seçmeler

1989 “Genç Ressamlar Kuşağı 1” Atatürk Kültür Merkezi (Galeri Baraz), İstanbul. 
1990 “2. Büyük Sergi” İstanbul Resim ve Heykel Müzeleri Derneği İstanbul, 
Atatürk Kültür Merkezi Ankara, Santral Holding. 
1990 “11. Günümüz Sanatçıları Sergisi” Resim ve Heykel Müzeleri Derneği, İstanbul. 
1991 “Akbank Çağdaş Resim Koleksiyonundan Bir Kesit” YTÜ Yüksel Sabancı Sanat Merkezi, İstanbul. 
1991 “İstanbullu 13 Kadın Sanatçı” Yıldız Sarayı Silahane Sanat Galerisi, İstanbul
1991 Kadın Eserleri Kütüphanesi, Karma Sergi İstanbul. 
1992 “The Great Discounter” 2nd International Meeting Mailart Project, Assosiaton of Argentinian Plastic Artists San Juan, Argentina
1996 “Habitat 2”, İstanbul, “21. Yüzyılda İnsan ve Yaşam” YTÜ Yüksel Sabancı Kültür Merkezi, İstanbul
1997 “İçe Bakış – Instrospection” Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul
2000 “Göndermeler” YTÜ Yüksel Sabancı Sanat Merkezi, İstanbul. 
2001 Galeri Keramos, İstanbul

    Lot No: 115

    Lot: 115

    BERNA ERKÜN-'B. ERKÜN'' İmzalı 2010 Tarihli Tuval Üzeri Akrilik Ölçü: 140x110 cm. Grup Sergileriden Seçmeler 1989 “Genç Ressamlar Kuşağı 1” Atatürk Kültür Merkezi (Galeri Baraz), İstanbul. 1990 “2. Büyük Sergi” İstanbul Resim ve Heykel Müzeleri Derneği İstanbul, Atatürk Kültür Merkezi Ankara, Santral Holding. 1990 “11. Günümüz Sanatçıları Sergisi” Resim ve Heykel Müzeleri Derneği, İstanbul. 1991 “Akbank Çağdaş Resim Koleksiyonundan Bir Kesit” YTÜ Yüksel Sabancı Sanat Merkezi, İstanbul. 1991 “İstanbullu 13 Kadın Sanatçı” Yıldız Sarayı Silahane Sanat Galerisi, İstanbul 1991 Kadın Eserleri Kütüphanesi, Karma Sergi İstanbul. 1992 “The Great Discounter” 2nd International Meeting Mailart Project, Assosiaton of Argentinian Plastic Artists San Juan, Argentina 1996 “Habitat 2”, İstanbul, “21. Yüzyılda İnsan ve Yaşam” YTÜ Yüksel Sabancı Kültür Merkezi, İstanbul 1997 “İçe Bakış – Instrospection” Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul 2000 “Göndermeler” YTÜ Yüksel Sabancı Sanat Merkezi, İstanbul. 2001 Galeri Keramos, İstanbul

    TLSold
  • ORYANTAL DANSÖZ-'Dansöz''
20 Y.Y. başı

Tuval Üzeri Yağlı Boya

İmzalı , imza okunamadı

Ölçü: 40x30 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    ORYANTAL DANSÖZ-'Dansöz'' 20 Y.Y. başı Tuval Üzeri Yağlı Boya İmzalı , imza okunamadı Ölçü: 40x30 cm.

    TLSold
  • SEMA MAŞKILI-'Kadın Efendi''
2015 Tarihli

Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 90x150 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    SEMA MAŞKILI-'Kadın Efendi'' 2015 Tarihli Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 90x150 cm.

    TLSold
  • İNGİLİZ GÜMÜŞ ÇAY TAKIMI-Çaydanlık, demlik, şekerlik ve sütlükten oluşan İngiliz gümüş çay seti. 

800 Ayar Gümüş

2300 Gram

Demlik
Eni : 23 cm. 
Gövde çapı: 11 cm. 
Yükseklik: 24 cm. 

Sütlük 
Çapı: 8 cm. 
Yükseklik: 16, 5 cm. 

Şekerlik
Çapı: 9 cm. 
Yükseklik: 18 cm. 

Çaydanlık
Çap: 10cm. 
Yükseklik: 27 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    İNGİLİZ GÜMÜŞ ÇAY TAKIMI-Çaydanlık, demlik, şekerlik ve sütlükten oluşan İngiliz gümüş çay seti. 800 Ayar Gümüş 2300 Gram Demlik Eni : 23 cm. Gövde çapı: 11 cm. Yükseklik: 24 cm. Sütlük Çapı: 8 cm. Yükseklik: 16, 5 cm. Şekerlik Çapı: 9 cm. Yükseklik: 18 cm. Çaydanlık Çap: 10cm. Yükseklik: 27 cm.

    TLSold
  • CHRISTOFLE TEPSİ-Christofle damgalı, kenarları ve kulp kenarları asma yaprak desenli ve üzüm motifli. Orta kısım kalem işçilikli olup üzüm ve yaprak desenleri ile süslenmiştir. 

Ölçü: 46x68 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    CHRISTOFLE TEPSİ-Christofle damgalı, kenarları ve kulp kenarları asma yaprak desenli ve üzüm motifli. Orta kısım kalem işçilikli olup üzüm ve yaprak desenleri ile süslenmiştir. Ölçü: 46x68 cm.

    TLSold
  • ÇİFT İZMİR (SMYRNE) DAMGALI GÜMÜŞ KAŞIKLIK-Kaşıklıkların iç kısımlarında birinde "AA", diğerinde "E.Z." inisiyali bulunmaktadır. İç kısım alt bölümünde G.PALMA - SMYRNE" damgası bulunmakta. Dış kısımlar yüksek ajur işçilikli olup, G.PALMA damgası mevcuttur.

810 gram.

Çap: 11,5 cm.
Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    ÇİFT İZMİR (SMYRNE) DAMGALI GÜMÜŞ KAŞIKLIK-Kaşıklıkların iç kısımlarında birinde "AA", diğerinde "E.Z." inisiyali bulunmaktadır. İç kısım alt bölümünde G.PALMA - SMYRNE" damgası bulunmakta. Dış kısımlar yüksek ajur işçilikli olup, G.PALMA damgası mevcuttur. 810 gram. Çap: 11,5 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
  • ÇİFT GÜMÜŞ HAVAN ŞAMDAN-20 y.y. Havan formlu çift gümüş şamdan.

950 Gram.

900 Ayar.

Çap: 13 cm.
Yükseklik: 30 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    ÇİFT GÜMÜŞ HAVAN ŞAMDAN-20 y.y. Havan formlu çift gümüş şamdan. 950 Gram. 900 Ayar. Çap: 13 cm. Yükseklik: 30 cm.

    TLSold
  • TOMBAK SAKIZLIK-İstanbul işi, kalem işçilikli, kapak bölümündeki tombak durumu iyi kondisyonda, orta bölüm kullanımdan dolayı yer yer tombaklarında aşınma görünmektedir.

Provenans: Özel Koleksiyon.

Çap: 7,5 cm.
Yükseklik:

    Lot No: 122

    Lot: 122

    TOMBAK SAKIZLIK-İstanbul işi, kalem işçilikli, kapak bölümündeki tombak durumu iyi kondisyonda, orta bölüm kullanımdan dolayı yer yer tombaklarında aşınma görünmektedir. Provenans: Özel Koleksiyon. Çap: 7,5 cm. Yükseklik:

    TLSold
  • TOMBAK AJURLU BUHURDAN-İstanbul işi, kapak kısmı ajurlu, kalem işçilikli kabartma bitkisel motifli. Tombak buhurdanlar arasında nadir formlardan olup koleksiyon değeri önemli bir eserdir. Kullanımdan dolayı üst kapak kısmında tombak yer yer dökülmüş durumdadır. Alt bölüm ve kaidenin tombakları iyi kondisyondadır.

Provenans: Özel Koleksiyon

Çap: 10 cm.
Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    TOMBAK AJURLU BUHURDAN-İstanbul işi, kapak kısmı ajurlu, kalem işçilikli kabartma bitkisel motifli. Tombak buhurdanlar arasında nadir formlardan olup koleksiyon değeri önemli bir eserdir. Kullanımdan dolayı üst kapak kısmında tombak yer yer dökülmüş durumdadır. Alt bölüm ve kaidenin tombakları iyi kondisyondadır. Provenans: Özel Koleksiyon Çap: 10 cm. Yükseklik: 13 cm.

    TLSold
  • TOMBAK GÜLABDAN-İstanbul işi, üzeri kalem işçilikli, kullanımdan dolayı tombaklarında yer yer dökülme oluşmuştur. Tombak gülabdan örneklerinden koleksiyonluk bir eserdir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Çap: 7,5 cm.
Yükseklik: 20,5

    Lot No: 124

    Lot: 124

    TOMBAK GÜLABDAN-İstanbul işi, üzeri kalem işçilikli, kullanımdan dolayı tombaklarında yer yer dökülme oluşmuştur. Tombak gülabdan örneklerinden koleksiyonluk bir eserdir. Provenans: Özel Koleksiyon Çap: 7,5 cm. Yükseklik: 20,5

    TLSold
  • TOMBAK FISTIK KAPAKLI SAKIZLIK-İstanbul işi, üzeri kalem işçilikli, tombaklarında kullanımdan dolayı yer yer aşınma mevcut. Kapağı fıstık formlu. İç kısımların tombakları iyi durumdadır. Koleksiyonluk eserlerdendir.

Provenans: Özel Koleksiyon

Çap: 8 cm.
Yükseklik: 15 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    TOMBAK FISTIK KAPAKLI SAKIZLIK-İstanbul işi, üzeri kalem işçilikli, tombaklarında kullanımdan dolayı yer yer aşınma mevcut. Kapağı fıstık formlu. İç kısımların tombakları iyi durumdadır. Koleksiyonluk eserlerdendir. Provenans: Özel Koleksiyon Çap: 8 cm. Yükseklik: 15 cm.

    TLSold
  • TOMBAK ÜÇGEN HAMAYIL-Mızıka-ı Hümayun figürlü. Sürgü kapağı mevcut değil.

Ölçü: 7x3,5 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    TOMBAK ÜÇGEN HAMAYIL-Mızıka-ı Hümayun figürlü. Sürgü kapağı mevcut değil. Ölçü: 7x3,5 cm.

    TLSold
  • TOMBAK LEĞEN İÇİ-Orta bölüm ve kenarları ajur işçilikli, kullanımdan dolayı aşınmıştır orta ve kenar bölümlerinde tombaklar görülmektedir.

Provenans: Özel Koleksiyon.

Çap: 21 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    TOMBAK LEĞEN İÇİ-Orta bölüm ve kenarları ajur işçilikli, kullanımdan dolayı aşınmıştır orta ve kenar bölümlerinde tombaklar görülmektedir. Provenans: Özel Koleksiyon. Çap: 21 cm.

    TLSold
  • 16. YÜZYIL İZNİK TABAK-Kenar bordürleri siyah Çin bulutları ile, orta bölüm yeşil, mavi ve mercan renginde bitkisel dekorlu.
Tabağın bazı bölümlerinde yer yer dönem restorasyonları mevcuttur.

Çap: 36 cm.

Yükseklik: 6 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    16. YÜZYIL İZNİK TABAK-Kenar bordürleri siyah Çin bulutları ile, orta bölüm yeşil, mavi ve mercan renginde bitkisel dekorlu. Tabağın bazı bölümlerinde yer yer dönem restorasyonları mevcuttur. Çap: 36 cm. Yükseklik: 6 cm.

    TLSold
  • SÜLEYMAN SAİM TEKCAN -"ATLAR" DİZİSİ
Süleyman Saim Tekcan ''89'' imzalı

Özgün baskı 
1989 
Numerite 10/50

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 70x50 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    SÜLEYMAN SAİM TEKCAN -"ATLAR" DİZİSİ Süleyman Saim Tekcan ''89'' imzalı Özgün baskı 1989 Numerite 10/50 Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 70x50 cm.

    TLSold
  • HASAN KAVRUK-Karton Üzeri Yağlı Boya

İmzalı

Ölçü: 31,5x28,5 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    HASAN KAVRUK-Karton Üzeri Yağlı Boya İmzalı Ölçü: 31,5x28,5 cm.

    TLSold
  • DEVRİM ERBİL-'İstanbul'a Bakış''
 2011 Tarihli 
 İmzalı

179/200 Baskı

Ölçü: 98x69 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    DEVRİM ERBİL-'İstanbul'a Bakış'' 2011 Tarihli İmzalı 179/200 Baskı Ölçü: 98x69 cm.

    TLSold
  • DEVRİM ERBİL- "İstanbul Galata ve Kuşlar'' 

Devrim Erbil imzalı

Özgün baskı. 

Numerite 10/25 (A) 2023 tarihli

Ölçü: 103x73 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    DEVRİM ERBİL- "İstanbul Galata ve Kuşlar'' Devrim Erbil imzalı Özgün baskı. Numerite 10/25 (A) 2023 tarihli Ölçü: 103x73 cm.

    TLSold
  • DEVRİM ERBİL -"İSTANBUL MAVİ YORUM" 

Devrim Erbil imzalı

Özgün baskı. 

Numerite 13/25 (A) 2022

Ölçü: 103x73 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    DEVRİM ERBİL -"İSTANBUL MAVİ YORUM" Devrim Erbil imzalı Özgün baskı. Numerite 13/25 (A) 2022 Ölçü: 103x73 cm.

    TLSold
  • MUSTAFA PİLEVNELİ-"DENİZ FENERİ" 
Mustafa Pilevneli imzalı

1985

Özgün baskı 

Numerite 92/200 


Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 44x35 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    MUSTAFA PİLEVNELİ-"DENİZ FENERİ" Mustafa Pilevneli imzalı 1985 Özgün baskı Numerite 92/200 Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 44x35 cm.

    TLSold
  • MUSTAFA PİLEVNELİ-''BODRUM''
Mustafa Pilevneli 1979 imzalı

Kağıt Üzeri Suluboya

Orijinal metal çerçevesinde

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 14x20 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    MUSTAFA PİLEVNELİ-''BODRUM'' Mustafa Pilevneli 1979 imzalı Kağıt Üzeri Suluboya Orijinal metal çerçevesinde Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 14x20 cm.

    TLSold
  • MUSTAFA PİLEVNELİ -Kağıt Üzeri Suluboya

Mustafa Pilevneli imzalı

1982 tarihli

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 21x29 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    MUSTAFA PİLEVNELİ -Kağıt Üzeri Suluboya Mustafa Pilevneli imzalı 1982 tarihli Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 21x29 cm.

    TLSold
  • MUSTAFA PİLEVNELİ-Kağıt Üzeri Suluboya 
Orijinal metal çerçevesinde

Mustafa Pilevneli 1977 imzalı

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 24x17 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    MUSTAFA PİLEVNELİ-Kağıt Üzeri Suluboya Orijinal metal çerçevesinde Mustafa Pilevneli 1977 imzalı Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 24x17 cm.

    TLSold
  • MUSTAFA PİLEVNELİ-"BALIKÇILAR"
Mustafa Pilevneli 1980 imzalı

Kağıt Üzeri Suluboya

Orijinal metal çerçevesinde

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 34x23 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    MUSTAFA PİLEVNELİ-"BALIKÇILAR" Mustafa Pilevneli 1980 imzalı Kağıt Üzeri Suluboya Orijinal metal çerçevesinde Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 34x23 cm.

    TLSold
  •  FETHİ KARAKAŞ -Kağıt Üzeri Suluboya

ŞİİR SALAH BİRSEL tarafından imzalı 
RESİM Fethi Karakaş tarafından imzalı

Ölçü: 29x24 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    FETHİ KARAKAŞ -Kağıt Üzeri Suluboya ŞİİR SALAH BİRSEL tarafından imzalı RESİM Fethi Karakaş tarafından imzalı Ölçü: 29x24 cm.

    TLSold
  • İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-'İstanbul''
''İ. Safi'' imzalı
Tuval Üzeri Yağlı Boya

Ölçü: 25x12 cm. 

İBRAHİM SAFİ

Türk Empresyonist Ressam İbrahim Safi İstanbul’da Sanayi-i Nefise Mektebi’ne girdi ve Namık İsmail Atölyesi’nde çalıştı. 1923 yılında buradan mezun oldu. Namık İsmail’in yanındaki çalışmalarını 1930’a kadar sürdürdü. İlk sergisini 1946’da İstanbul’da açtı. 1955’ten sonra İsviçre, Münih, Köln, Frankfurt, Bonn, Viyana, Roma, Paris, Marsilya, Atina olmak üzere yurtdışında 10 yıl süreyle araştırmalar yaptı. Naci Kalmukoğlu ile birlikte çalışıp, yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi düzenledi. Geçimini resim aracılığı ile sağlayan sanatçı aynı zamanda bir çok öğrenci yetiştirdi. İngiliz ressamlardan Johnson Baker öğrencilerinden biridir. Klasik ekolde bir çok portre çalışmaları bulunmakla birlikte empresyonist üslupta eserler vermiştir. Çalışmaları natürmort ve manzara ağırlıklıdır. 1983 yılında ölen ve gerçek bir usta olan İbrahim Safi, empresyonist, realist çalışmaları ile tanınır. Eserlerinde canlı renkler kullanan sanatçı konu olarak daha çok peyzajları seçmiştir. Eserleri birçok özel koleksiyonda yer almaktadır.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-'İstanbul'' ''İ. Safi'' imzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 25x12 cm. İBRAHİM SAFİ Türk Empresyonist Ressam İbrahim Safi İstanbul’da Sanayi-i Nefise Mektebi’ne girdi ve Namık İsmail Atölyesi’nde çalıştı. 1923 yılında buradan mezun oldu. Namık İsmail’in yanındaki çalışmalarını 1930’a kadar sürdürdü. İlk sergisini 1946’da İstanbul’da açtı. 1955’ten sonra İsviçre, Münih, Köln, Frankfurt, Bonn, Viyana, Roma, Paris, Marsilya, Atina olmak üzere yurtdışında 10 yıl süreyle araştırmalar yaptı. Naci Kalmukoğlu ile birlikte çalışıp, yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi düzenledi. Geçimini resim aracılığı ile sağlayan sanatçı aynı zamanda bir çok öğrenci yetiştirdi. İngiliz ressamlardan Johnson Baker öğrencilerinden biridir. Klasik ekolde bir çok portre çalışmaları bulunmakla birlikte empresyonist üslupta eserler vermiştir. Çalışmaları natürmort ve manzara ağırlıklıdır. 1983 yılında ölen ve gerçek bir usta olan İbrahim Safi, empresyonist, realist çalışmaları ile tanınır. Eserlerinde canlı renkler kullanan sanatçı konu olarak daha çok peyzajları seçmiştir. Eserleri birçok özel koleksiyonda yer almaktadır.

    TLSold
  • J. PAVLIKEVITCH-"Dolmabahçe sırtlarından İstanbul"

''J. PAVLIKEVITCH ''ConstanTinople, 1910",İmzalı

Karton Üzeri Suluboya.

Ölçü: 30x19,5 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    J. PAVLIKEVITCH-"Dolmabahçe sırtlarından İstanbul" ''J. PAVLIKEVITCH ''ConstanTinople, 1910",İmzalı Karton Üzeri Suluboya. Ölçü: 30x19,5 cm.

    TLSold
  • Yağlı Boya Rus Resim-Tuval Üzeri Yağlı Boya

Rusça Башинджиань (Başinciyan) imzalı

Ölçü: 77x88 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Yağlı Boya Rus Resim-Tuval Üzeri Yağlı Boya Rusça Башинджиань (Başinciyan) imzalı Ölçü: 77x88 cm.

    TLSold
  • İBRAHİM TAYFUR-"Figürlü Kompozisyon" 
''TAYFUR'' İmzalı

Tuval Üzeri Yağlı Boya
Ölçü: 50x70 cm. 

İbrahim Tayfur
Eserlerini günlük yaşamdan yola çıkarak; hız , zaman, yaşam, aşk, sevgi vb gibi evrensel kavramlarla ilişkilendirmektedir. Desen olarak alt yapıda yer alan ve göze çarpan öğeler, yarı soyut bir dil ile öne çıkan çizgi, grafik anlatım ve figür , tek renkli (monokrom) bir yapıdadır. 

Katıldığı Karma Sergi ve Etkinlikler
2007 - Sanata Saygı Derneği Resim Sergisi-Ankara
2008 - Ankara Barosu Resim Yarışması Sergisi-Ankara
2011 - Ankara Sanat Buluşması
2014 - 1. Ankara Sanat Buluşması –Ankara

    Lot No: 143

    Lot: 143

    İBRAHİM TAYFUR-"Figürlü Kompozisyon" ''TAYFUR'' İmzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 50x70 cm. İbrahim Tayfur Eserlerini günlük yaşamdan yola çıkarak; hız , zaman, yaşam, aşk, sevgi vb gibi evrensel kavramlarla ilişkilendirmektedir. Desen olarak alt yapıda yer alan ve göze çarpan öğeler, yarı soyut bir dil ile öne çıkan çizgi, grafik anlatım ve figür , tek renkli (monokrom) bir yapıdadır. Katıldığı Karma Sergi ve Etkinlikler 2007 - Sanata Saygı Derneği Resim Sergisi-Ankara 2008 - Ankara Barosu Resim Yarışması Sergisi-Ankara 2011 - Ankara Sanat Buluşması 2014 - 1. Ankara Sanat Buluşması –Ankara

    TLSold
  • MEMDUH KUZAY-
Tuval Üzeri Yağlı Boya

"KUZAY" İmzalı. 
2009 tarihli

Ölçü: 90x100 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    MEMDUH KUZAY- Tuval Üzeri Yağlı Boya "KUZAY" İmzalı. 2009 tarihli Ölçü: 90x100 cm.

    TLSold
  • MEMDUH KUZAY-Tuval Üzerine Yağlı Boya

"KUZAY" İmzalı 
2011 tarihli

Ölçü: 144x94 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    MEMDUH KUZAY-Tuval Üzerine Yağlı Boya "KUZAY" İmzalı 2011 tarihli Ölçü: 144x94 cm.

    TLSold
  • ABİDİN DİNO-"İSTANBUL"
Abidin Dino imzalı

Kağıt Üzeri Suluboya

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 15x42 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    ABİDİN DİNO-"İSTANBUL" Abidin Dino imzalı Kağıt Üzeri Suluboya Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 15x42 cm.

    TLSold
  • HASAN SAİM-Karton üzeri suluboya.
''H.Saim'' imzalı

Osmanlı dönemi, genelde Mısır ile ilgili tablolar yapmış olan Ressamın nadir olarak yaptığı bir "İstanbul - Göksu Sandal Sefası" konulu tablosu.

Ölçü: 39x60 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    HASAN SAİM-Karton üzeri suluboya. ''H.Saim'' imzalı Osmanlı dönemi, genelde Mısır ile ilgili tablolar yapmış olan Ressamın nadir olarak yaptığı bir "İstanbul - Göksu Sandal Sefası" konulu tablosu. Ölçü: 39x60 cm.

    TLSold
  • JANE M.DUNCOMBE 1867 CONSTANTİNOPLE -'Eski İstanbul''
Kağıt Üzeri Suluboya

Ölçü: 14x35 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    JANE M.DUNCOMBE 1867 CONSTANTİNOPLE -'Eski İstanbul'' Kağıt Üzeri Suluboya Ölçü: 14x35 cm.

    TLSold
  • NEVİN ÇOKAY, 1982 İMZALI-Düralit üzeri yağlı boya 
43,5x36,5 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    NEVİN ÇOKAY, 1982 İMZALI-Düralit üzeri yağlı boya 43,5x36,5 cm.

    TLSold
  • JORGE LUIS ALIO-Duralit Üzeri Yağlı Boya 

İmzalı 
Sertifikalı  
2010 

Provenans: Özel Koleksiyon

Ölçü: 30x24 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    JORGE LUIS ALIO-Duralit Üzeri Yağlı Boya İmzalı Sertifikalı 2010 Provenans: Özel Koleksiyon Ölçü: 30x24 cm.

    TLSold
  • B.İVANOFF İMZALI-'İstanbul Haliç''
Kağıt Üzerine Suluboya

Ölçü: 29x24 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    B.İVANOFF İMZALI-'İstanbul Haliç'' Kağıt Üzerine Suluboya Ölçü: 29x24 cm.

    TLSold
  • CAFER BATER  (1913- 1994)-''Boğaziçi - Büyükdere''

Cafer Bater imzalı 

1980 tarihli

Kağıt Üzeri Suluboya 

Ölçü: 45x60 cm. 

Cafer Bater

İstanbul Boyacıköy'de doğan Cafer Bater, önde gelen bir Türk suluboya ressamıydı . Türk sanat profesörü ve tarihçi Celal Esat Arseven'in "ülkedeki birkaç suluboya ressamından biri" olarak andığı Bater'in suluboyalarında İstanbul manzaralarının yanı sıra Fransa, İspanya, İtalya ve Mısır manzaraları da yer alıyor.. Eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok galeride sergilenmiş olup, Türkiye'de müzelerin yanı sıra özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Paris'te Kis adlı eseri, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde (İstanbul Resim ve Heykel Müzesi) bulunmaktadır. Bater, üyelerinin çoğu ölmüş olsa da hala var olan Suluboya Ressamları Grubu'nun bir üyesi olarak kabul ediliyor.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    CAFER BATER (1913- 1994)-''Boğaziçi - Büyükdere'' Cafer Bater imzalı 1980 tarihli Kağıt Üzeri Suluboya Ölçü: 45x60 cm. Cafer Bater İstanbul Boyacıköy'de doğan Cafer Bater, önde gelen bir Türk suluboya ressamıydı . Türk sanat profesörü ve tarihçi Celal Esat Arseven'in "ülkedeki birkaç suluboya ressamından biri" olarak andığı Bater'in suluboyalarında İstanbul manzaralarının yanı sıra Fransa, İspanya, İtalya ve Mısır manzaraları da yer alıyor.. Eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok galeride sergilenmiş olup, Türkiye'de müzelerin yanı sıra özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Paris'te Kis adlı eseri, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde (İstanbul Resim ve Heykel Müzesi) bulunmaktadır. Bater, üyelerinin çoğu ölmüş olsa da hala var olan Suluboya Ressamları Grubu'nun bir üyesi olarak kabul ediliyor.

    TLSold
  • EL BOYAMA KIYAFET - KADIN FİGÜRÜ-19. yüzyıl başı.
Kağıt üzeri renkli, el yapımı kadın figürü resim


Ölçü: 21x14 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    EL BOYAMA KIYAFET - KADIN FİGÜRÜ-19. yüzyıl başı. Kağıt üzeri renkli, el yapımı kadın figürü resim Ölçü: 21x14 cm.

    TLSold
  • EL BOYAMA KIYAFET - KADIN FİGÜRÜ-19. yüzyıl başı
Kağıt üzeri renkli, el yapımı kadın figürü resim


Ölçü: 21x14 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    EL BOYAMA KIYAFET - KADIN FİGÜRÜ-19. yüzyıl başı Kağıt üzeri renkli, el yapımı kadın figürü resim Ölçü: 21x14 cm.

    TLSold
  • AHMET ÇELİKBAŞ-Tuval Üzeri Yağlı Boya
2004 Tarihli, imzalı

Ölçü: 89x59 cm. 

Sergiler
1999 Karma Sergi, Ankara Sanat Galerisi, Ankara
2000 Lara Sanat Galerisi, Ankara
2001 Kreissparkasse Sanat Galerisi, Almanya
2001 Ortaköy Kültür Merkezi, İstanbul
2002 Halkbank Sanat Galerisi, Ankara
2002 Eyilik Vakfı, Antalya
2003 A Sanat Galerisi, İstanbul
2003 “His ve Düşünce”, Ahmet Çelikbaş & Yiğit Yazıcı
2004 Adnan Franko Sanat Galerisi, İzmir
2008 İso Odakule Sanat Galerisi, İstanbul

    Lot No: 155

    Lot: 155

    AHMET ÇELİKBAŞ-Tuval Üzeri Yağlı Boya 2004 Tarihli, imzalı Ölçü: 89x59 cm. Sergiler 1999 Karma Sergi, Ankara Sanat Galerisi, Ankara 2000 Lara Sanat Galerisi, Ankara 2001 Kreissparkasse Sanat Galerisi, Almanya 2001 Ortaköy Kültür Merkezi, İstanbul 2002 Halkbank Sanat Galerisi, Ankara 2002 Eyilik Vakfı, Antalya 2003 A Sanat Galerisi, İstanbul 2003 “His ve Düşünce”, Ahmet Çelikbaş & Yiğit Yazıcı 2004 Adnan Franko Sanat Galerisi, İzmir 2008 İso Odakule Sanat Galerisi, İstanbul

    TLSold
  • 18 YY. SARAY İŞİ ALTIN VERMEYLİ KUBUR-Saraylı Hanım Sultanlara özel gelen mektupların ve mesajların özel sunum kutusu (kubur). Bakır üzeri altın kaplama. Alt kısmı şems figürlü. Orta kısmı kalem işçilikli, girland dekorlu çiçek motifleri ile süslü. Oldukça işçilikli, koleksiyonluk eserler arasındaki nadir örneklerden biridir. 

Ölçü: 12x2,5 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    18 YY. SARAY İŞİ ALTIN VERMEYLİ KUBUR-Saraylı Hanım Sultanlara özel gelen mektupların ve mesajların özel sunum kutusu (kubur). Bakır üzeri altın kaplama. Alt kısmı şems figürlü. Orta kısmı kalem işçilikli, girland dekorlu çiçek motifleri ile süslü. Oldukça işçilikli, koleksiyonluk eserler arasındaki nadir örneklerden biridir. Ölçü: 12x2,5 cm.

    TLSold
  • 19. YY. MEISSEN AUGUST REX PORSELEN FİNCAN-Fincan ve tabağı pembe renk zemin üzeri çiçekler ve sevgi temalı resimler ile el boyama, yaldızlı kenarlıklı August Rex damgalı porselen fincan. 

Meissen porselenleri içerisinde August Rex damgalı olan parçalar, Meissen fabrikasının ilk zamanlarında üretilmiş ve çoğunlukla oryantal motiflerle süslenmiştir. 
Günümüze kalan eserlerin çok nadir ve mevcut eserlerin tümü olmasa da çoğu, Kraliyet veya Müze Koleksiyonlarının parçasıdır. 

Fincan Çap: 5 cm. 
Fincan Yükseklik: 4 cm. 
Tabak Çapı: 10, 5 cm.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    19. YY. MEISSEN AUGUST REX PORSELEN FİNCAN-Fincan ve tabağı pembe renk zemin üzeri çiçekler ve sevgi temalı resimler ile el boyama, yaldızlı kenarlıklı August Rex damgalı porselen fincan. Meissen porselenleri içerisinde August Rex damgalı olan parçalar, Meissen fabrikasının ilk zamanlarında üretilmiş ve çoğunlukla oryantal motiflerle süslenmiştir. Günümüze kalan eserlerin çok nadir ve mevcut eserlerin tümü olmasa da çoğu, Kraliyet veya Müze Koleksiyonlarının parçasıdır. Fincan Çap: 5 cm. Fincan Yükseklik: 4 cm. Tabak Çapı: 10, 5 cm.

    TLSold
  • ALTIN KAPLAMA MEKTUP AÇACAĞI -Frecourt İmzalı, orijinal kutusunda, mührü mevcut.
Açacak uzunluğu: 23 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    ALTIN KAPLAMA MEKTUP AÇACAĞI -Frecourt İmzalı, orijinal kutusunda, mührü mevcut. Açacak uzunluğu: 23 cm.

    TLSold
  • ALTIN NOT DEFTERİ KUTUSU-Bir bölümünde altın para saklamak için para hazneleri mevcut,  not kağıtlığı bölümünde kalemi mevcut, ön kısmı insiyalli, tabaka formunda notluk. 
İyi korunmuş çok iyi durumda.

8 ayar Altın

118 Gram. 

Ölçü: 9x6, 5 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    ALTIN NOT DEFTERİ KUTUSU-Bir bölümünde altın para saklamak için para hazneleri mevcut, not kağıtlığı bölümünde kalemi mevcut, ön kısmı insiyalli, tabaka formunda notluk. İyi korunmuş çok iyi durumda. 8 ayar Altın 118 Gram. Ölçü: 9x6, 5 cm.

    TLSold
  • ALTIN TUTAMAKLI ZENNE BASTON-Altın kısmı kabartma bitkisel motif işçilikli.Ara bölüm bağa olup 14k damgalı (14 Ayar) Altın tutamaklı zenne bastonu. 
Çok zarif işçilikli, Osmanlı döneminde Pera'da Hanım Sultanların sıklıkla kullandıkları nadir baston örneklerindendir. 

Ölçü: 93 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    ALTIN TUTAMAKLI ZENNE BASTON-Altın kısmı kabartma bitkisel motif işçilikli.Ara bölüm bağa olup 14k damgalı (14 Ayar) Altın tutamaklı zenne bastonu. Çok zarif işçilikli, Osmanlı döneminde Pera'da Hanım Sultanların sıklıkla kullandıkları nadir baston örneklerindendir. Ölçü: 93 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ ARMUT-Beykoz işi opalin armudi formlu, floral desenli. Altın yaldız bantlı. Beykoz koleksiyonlarında nadir örneklerden olup koleksiyonluk eserdir. 
Benzer örnekleri Ankara Etnografya Müzesinde mevcut. 

Referans: FUAT BAYRAMOĞLU KOLEKSİYONU ''TURKISH GLASS ART AND BEYKOZ-WARE''

Çap: 10 cm. 
Yükseklik: 16 cm.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    BEYKOZ ARMUT-Beykoz işi opalin armudi formlu, floral desenli. Altın yaldız bantlı. Beykoz koleksiyonlarında nadir örneklerden olup koleksiyonluk eserdir. Benzer örnekleri Ankara Etnografya Müzesinde mevcut. Referans: FUAT BAYRAMOĞLU KOLEKSİYONU ''TURKISH GLASS ART AND BEYKOZ-WARE'' Çap: 10 cm. Yükseklik: 16 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ FABRİKA-İ HÜMAYUN DALDIRMA-Kesme işçilikli, altın yaldız dekorlu, maydanoz desenleri mevcut, orijinal kapağında, kusursuz beykoz kapaklı daldırma. 
Çap: 10 cm. 
Yükseklik: 15 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    BEYKOZ FABRİKA-İ HÜMAYUN DALDIRMA-Kesme işçilikli, altın yaldız dekorlu, maydanoz desenleri mevcut, orijinal kapağında, kusursuz beykoz kapaklı daldırma. Çap: 10 cm. Yükseklik: 15 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ FABRİKA-İ HÜMAYUN DALDIRMA-Kesme işçilikli, altın yaldız dekorlu, maydanoz desenli, iri boy, kusursuz kapaklı daldırma. 

Çap: 12 cm. 
Yükseklik: 17 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    BEYKOZ FABRİKA-İ HÜMAYUN DALDIRMA-Kesme işçilikli, altın yaldız dekorlu, maydanoz desenli, iri boy, kusursuz kapaklı daldırma. Çap: 12 cm. Yükseklik: 17 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ GÜLABDAN-Koparma tekniği ile imal edilmiş beyaz opalin üzerine kırmızı ve yeşil renkler ile bitkisel motiflerle bezelidir. 

Çap: 6 cm. 
Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    BEYKOZ GÜLABDAN-Koparma tekniği ile imal edilmiş beyaz opalin üzerine kırmızı ve yeşil renkler ile bitkisel motiflerle bezelidir. Çap: 6 cm. Yükseklik: 23 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ GÜLABDAN-Koparma tekniği ile imal edilmiş olup, mavi opalin üzerine Ay yıldız ve yaprak motifli altın yaldız dekorlu, kaide kısmında maydanoz desenleri bulunmaktadır. İyi kondisyonda gülabdan örneklerindendir. 

Çap: 7, 5 cm. 
Yükseklik: 28, 5 cm.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    BEYKOZ GÜLABDAN-Koparma tekniği ile imal edilmiş olup, mavi opalin üzerine Ay yıldız ve yaprak motifli altın yaldız dekorlu, kaide kısmında maydanoz desenleri bulunmaktadır. İyi kondisyonda gülabdan örneklerindendir. Çap: 7, 5 cm. Yükseklik: 28, 5 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ İBRİK-Billur cam, kesme işçilikli, koparma tekniği ile imal olunmuş, orijinal kapaklı ibrik.
Yükseklik: 26 cm.
Çap: 10 cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    BEYKOZ İBRİK-Billur cam, kesme işçilikli, koparma tekniği ile imal olunmuş, orijinal kapaklı ibrik. Yükseklik: 26 cm. Çap: 10 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ İBRİK-Koparma tekniği ile imal edilmiş. Altın yaldız dekorlu orijinal kapağında küçük boy billur Beykoz ibrik. 

Çap: 6 cm.
Yükseklik: 17, 5 cm.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    BEYKOZ İBRİK-Koparma tekniği ile imal edilmiş. Altın yaldız dekorlu orijinal kapağında küçük boy billur Beykoz ibrik. Çap: 6 cm. Yükseklik: 17, 5 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ KASE-Koparma tekniği ile imal edilmiş, mavi opalin, kenarları altın yaldız dekorlu, iyi kondisyonda, küçük boy kase. 

Çap: 11 cm. 

Yükseklik: 4, 5 cm.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    BEYKOZ KASE-Koparma tekniği ile imal edilmiş, mavi opalin, kenarları altın yaldız dekorlu, iyi kondisyonda, küçük boy kase. Çap: 11 cm. Yükseklik: 4, 5 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ MAVİ OPALİN DALDIRMA-Koparma tekniği ile imal edilmiş, mavi opalin, üzeri altın yaldız maydanoz desenli iyi kondisyonda Beykoz daldırma. 

Ağız Çap: 9 cm. 

Yükseklik: 9 cm.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    BEYKOZ MAVİ OPALİN DALDIRMA-Koparma tekniği ile imal edilmiş, mavi opalin, üzeri altın yaldız maydanoz desenli iyi kondisyonda Beykoz daldırma. Ağız Çap: 9 cm. Yükseklik: 9 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ TABAK-Yoğun altın yaldız ile floral dekorlu, kesme işçilikli. Kenar bölümünde döneminden küçük bir atık mevcuttur. 
Beykoz koleksiyonlarında nadir örneklerdendir. Koleksiyonluk bir eserdir.

Çap: 28 cm.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    BEYKOZ TABAK-Yoğun altın yaldız ile floral dekorlu, kesme işçilikli. Kenar bölümünde döneminden küçük bir atık mevcuttur. Beykoz koleksiyonlarında nadir örneklerdendir. Koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 28 cm.

    TLSold
  • BEYKOZ, MAVİ OPALİN, SAHLEPLİK -Altın yaldız dekorlu, kapaklı sahleplik.

Çap: 9 cm.
Yükseklik: 15 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    BEYKOZ, MAVİ OPALİN, SAHLEPLİK -Altın yaldız dekorlu, kapaklı sahleplik. Çap: 9 cm. Yükseklik: 15 cm.

    TLSold
  • ÇİFT BEYKOZ ŞİŞE-Altın yaldız dekorlu, maydonoz desenli, iyi kondisyonda, orijinal kapaklarında bir çift koku şişesi.

Çap: 7 cm.
Yüseklik: 24 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    ÇİFT BEYKOZ ŞİŞE-Altın yaldız dekorlu, maydonoz desenli, iyi kondisyonda, orijinal kapaklarında bir çift koku şişesi. Çap: 7 cm. Yüseklik: 24 cm.

    TLSold
  • AUGUSTE MOREAU İMZALI ÇİFT TUTYA MELEKLİ MUMLUK-Çift tutya melek figürlü su küpü taşıyan mumluk.
Auguste Moreau (1834 - 1917) sanatçı imzalı.

Sanatçı çoğunlukla bronz eserler çalışmıştır. 

Çap: 11 cm.
Yükseklik: 24 cm.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    AUGUSTE MOREAU İMZALI ÇİFT TUTYA MELEKLİ MUMLUK-Çift tutya melek figürlü su küpü taşıyan mumluk. Auguste Moreau (1834 - 1917) sanatçı imzalı. Sanatçı çoğunlukla bronz eserler çalışmıştır. Çap: 11 cm. Yükseklik: 24 cm.

    TLSold
  • ÇEKOSLAVAK BEYAZ PORSELEN SAHLEPLİK-"TK" Çekoslavakya damgalı, kapağı gül tutamaklı
Çap: 9 cm.
Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    ÇEKOSLAVAK BEYAZ PORSELEN SAHLEPLİK-"TK" Çekoslavakya damgalı, kapağı gül tutamaklı Çap: 9 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
  • KAPAKLI CAM ŞEKER KAVANOZU-Kapaklı şeker kavanozu

Çap: 13 cm.

Yükseklik: 32 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    KAPAKLI CAM ŞEKER KAVANOZU-Kapaklı şeker kavanozu Çap: 13 cm. Yükseklik: 32 cm.

    TLSold
  • MONTBLANC BOHEME NOIR KALEM-Değerli siyah reçineden tasarlanan gövdesini üzerindeki platin kaplama detaylarla öne çıkaran kalem, özel kalem ucuyla en kusursuz yazılara ilham kaynağı oluyor. 

Koleksiyon: Bohème
Kalem Türü: Roller Kalem
Gövde: Siyah Değerli Reçine
Kapak: Siyah Değerli Reçine
Klips: Platin Kaplama

Montblanc Hakkında
Daimi değerlerinin ve mükemmel işçiliğinin geleneklerini yüz yılı aşkın bir süredir benimseyen Montblanc, nesilden nesile aktarılan aile yadigarı koleksiyonlarını tasarlamak için markanın kalıcı dizaynına, ustalığına, stiline ve kalitesine yüz yılı aşkın bir süredir sadık kalıyor. Mükemmelliği simgeleyen ikonik Montblanc amblemi, lüks yazı aksesuarlarından saatlere, deri tasarımlardan aksesuarlara, gözlükten parfüme kadar her tasarımında zirvede yer alırken, kültürel gelişiminin ışığında mükemmeliyeti amaçlıyor.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    MONTBLANC BOHEME NOIR KALEM-Değerli siyah reçineden tasarlanan gövdesini üzerindeki platin kaplama detaylarla öne çıkaran kalem, özel kalem ucuyla en kusursuz yazılara ilham kaynağı oluyor. Koleksiyon: Bohème Kalem Türü: Roller Kalem Gövde: Siyah Değerli Reçine Kapak: Siyah Değerli Reçine Klips: Platin Kaplama Montblanc Hakkında Daimi değerlerinin ve mükemmel işçiliğinin geleneklerini yüz yılı aşkın bir süredir benimseyen Montblanc, nesilden nesile aktarılan aile yadigarı koleksiyonlarını tasarlamak için markanın kalıcı dizaynına, ustalığına, stiline ve kalitesine yüz yılı aşkın bir süredir sadık kalıyor. Mükemmelliği simgeleyen ikonik Montblanc amblemi, lüks yazı aksesuarlarından saatlere, deri tasarımlardan aksesuarlara, gözlükten parfüme kadar her tasarımında zirvede yer alırken, kültürel gelişiminin ışığında mükemmeliyeti amaçlıyor.

    TLSold
  • S. T. DUPONT FIDELIO DOLMA KALEM-Kalem Türü: Dolma Kalem
Materyal: Paladyum, Lake
Renk: Siyah
Kalem Ucu: 14 Ayar Altın
Uç Kalınlığı: M

    Lot No: 177

    Lot: 177

    S. T. DUPONT FIDELIO DOLMA KALEM-Kalem Türü: Dolma Kalem Materyal: Paladyum, Lake Renk: Siyah Kalem Ucu: 14 Ayar Altın Uç Kalınlığı: M

    TLSold
  • SEVRES PORSELEN BONBONIER-Beyaz zemin üzerine renkli çiçek motifleri ile bezeli, kapak tutamağı gül motifli. Kusursuz Sevres Porselen damgalı bobonier. 

Yükseklik: 11 cm. 
Ölçü: 11, 5x14 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    SEVRES PORSELEN BONBONIER-Beyaz zemin üzerine renkli çiçek motifleri ile bezeli, kapak tutamağı gül motifli. Kusursuz Sevres Porselen damgalı bobonier. Yükseklik: 11 cm. Ölçü: 11, 5x14 cm.

    TLSold
  • SÜT OPALİN, "M. A.", İNİSİYALLİ KASE-İyi kondisyonda, kusursuz.
Çap: 12 cm. 
Yükseklik: 6,5 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    SÜT OPALİN, "M. A.", İNİSİYALLİ KASE-İyi kondisyonda, kusursuz. Çap: 12 cm. Yükseklik: 6,5 cm.

    TLSold
  • AHŞAP GEMİLERDE DİREK ÜZERİNE MONTE EDİLEN PİRİNÇ ASLAN KAFASI FİGÜRÜ-22x17 cm. Yeni ahşap kaidesi üzerinde

    Lot No: 180

    Lot: 180

    AHŞAP GEMİLERDE DİREK ÜZERİNE MONTE EDİLEN PİRİNÇ ASLAN KAFASI FİGÜRÜ-22x17 cm. Yeni ahşap kaidesi üzerinde

    TLSold
  • PİRİNÇ, PUSULALI - LUP - CEP BÜYÜTECİ-Mercek çapı 2,3 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    PİRİNÇ, PUSULALI - LUP - CEP BÜYÜTECİ-Mercek çapı 2,3 cm.

    TLSold
  • SHIEFIELD GÜMÜŞ KAPLAMA ÇEREZLİK-Metal üzeri gümüş kaplama, üç hazneli, burgu kulplu, bölümlerin iç kısımları dilimli.

Ölçü: 22x30 cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    SHIEFIELD GÜMÜŞ KAPLAMA ÇEREZLİK-Metal üzeri gümüş kaplama, üç hazneli, burgu kulplu, bölümlerin iç kısımları dilimli. Ölçü: 22x30 cm.

    TLSold
  • ALPAKA DİVİT-Osmanlıca "Hüseyin" Usta damgalı, sade işçilikli divit.

Ölçü: 27 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    ALPAKA DİVİT-Osmanlıca "Hüseyin" Usta damgalı, sade işçilikli divit. Ölçü: 27 cm.

    TLSold
  • AYAKLI TELESKOP DÜRBÜN.-Ahşap, ayarlı üç ayaklı, pirinç dürbün.

Çap: 7 cm.
Dürbün Uzunluğu: 104 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    AYAKLI TELESKOP DÜRBÜN.-Ahşap, ayarlı üç ayaklı, pirinç dürbün. Çap: 7 cm. Dürbün Uzunluğu: 104 cm.

    TLSold
  • BOULLE KUTU-Pirinç ve bağa işçilikli boulle kutu. Kilit kısmı imzalı ''Tahan'' ''Paris'' Fransa'da 1840 larda boulle kutu ve mobilyalar üreten önemli boulle işçilikli eserler Osmanlı pazarına ve Osmanlı Saraylarına çeşitli mobilyalar, kutular bu firmadan ithal edilmiştir. 

Orijinal anahtarlı olup kilidi çalışır durumda. 

Genişlik: 17cm. 
En: 12 cm. 
Yükseklik: 8 cm.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    BOULLE KUTU-Pirinç ve bağa işçilikli boulle kutu. Kilit kısmı imzalı ''Tahan'' ''Paris'' Fransa'da 1840 larda boulle kutu ve mobilyalar üreten önemli boulle işçilikli eserler Osmanlı pazarına ve Osmanlı Saraylarına çeşitli mobilyalar, kutular bu firmadan ithal edilmiştir. Orijinal anahtarlı olup kilidi çalışır durumda. Genişlik: 17cm. En: 12 cm. Yükseklik: 8 cm.

    TLSold
  • BÜYÜK BOY KIRMIZI MİNELİ AYYILDIZ ROZET-İyi kondisyonda
Çap: 6 cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    BÜYÜK BOY KIRMIZI MİNELİ AYYILDIZ ROZET-İyi kondisyonda Çap: 6 cm.

    TLSold
  • SEVRES PORSELEN FİNCAN-Tabak ve fincan Sevr damgalı, çok iyi kondisyonda. 
Fincan ve tabakta bitkisel motifli, altın yaldızlı, fincan içi ve tabak kenarları dilimli. Zarif ve yüksek işçilikli. Sevres nadir fincan örneklerinden. 

Tabak Çapı: 11, 5 cm.
Fincan Yüksekliği: 6, 5 cm. 
Fincan Çapı: 6, 5 cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    SEVRES PORSELEN FİNCAN-Tabak ve fincan Sevr damgalı, çok iyi kondisyonda. Fincan ve tabakta bitkisel motifli, altın yaldızlı, fincan içi ve tabak kenarları dilimli. Zarif ve yüksek işçilikli. Sevres nadir fincan örneklerinden. Tabak Çapı: 11, 5 cm. Fincan Yüksekliği: 6, 5 cm. Fincan Çapı: 6, 5 cm.

    TLSold
  • ÇİFT SANDALYE-Siyah analin boyalı,bir çift Avrupa stil sandalye.

Eni: 46 cm.

Yükseklik: 89 cm.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    ÇİFT SANDALYE-Siyah analin boyalı,bir çift Avrupa stil sandalye. Eni: 46 cm. Yükseklik: 89 cm.

    TLSold
  • ALPAKA ŞAMDAN-Varşova damgalı.

Yükseklik: 45 cm.
Kaide: 13x13 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    ALPAKA ŞAMDAN-Varşova damgalı. Yükseklik: 45 cm. Kaide: 13x13 cm.

    TLSold
  • CAM ALTI -Hz.Ali tasvirli

Hz. Ali'nin sırt yazısında ''Aleyküselam Seyyidin Ali'' diğer yazıda ''Elğavel'' (Şeytan ismi)

Ölçü: 28x38 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    CAM ALTI -Hz.Ali tasvirli Hz. Ali'nin sırt yazısında ''Aleyküselam Seyyidin Ali'' diğer yazıda ''Elğavel'' (Şeytan ismi) Ölçü: 28x38 cm.

    TLSold
  • MAŞALLAH YAZILI TENEKE LEVHA-Teneke üzeri maşallah yazılı levha

İmzalı

Osmanlıca 1343 tarihli 

Ölçü: 23x34 cm.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    MAŞALLAH YAZILI TENEKE LEVHA-Teneke üzeri maşallah yazılı levha İmzalı Osmanlıca 1343 tarihli Ölçü: 23x34 cm.

    TLSold
  • MEVLEVİ SİKKE FORMUNDA HAT LEVHA-Ahşap üzeri kağıt levha.

Ölçü: 39x30cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    MEVLEVİ SİKKE FORMUNDA HAT LEVHA-Ahşap üzeri kağıt levha. Ölçü: 39x30cm.

    TLSold
  • MURAKKA -  HADİS-İ ŞERİF-Arapça "ZİKRİN FAZİLETİ OLANI, "la İlahe İllallah"

Ölçü: 20x28 cm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    MURAKKA - HADİS-İ ŞERİF-Arapça "ZİKRİN FAZİLETİ OLANI, "la İlahe İllallah" Ölçü: 20x28 cm.

    TLSold
  • MURAKKA -  HADİS-İ ŞERİF-Arapça "ZİKRULLAH KALPLERİN ŞİFÂSIDIR."

Ölçü: 20x28 cm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    MURAKKA - HADİS-İ ŞERİF-Arapça "ZİKRULLAH KALPLERİN ŞİFÂSIDIR." Ölçü: 20x28 cm.

    TLSold
  • BOSNA KAHVE TEPSİSİ-Bakır üzeri kabartma çiçek motifli, orta bölümünde teslim taşı formlu, içi selvi ağaçları bulunan, cami motifli kahve tepsisi.

Çap: 28 cm.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    BOSNA KAHVE TEPSİSİ-Bakır üzeri kabartma çiçek motifli, orta bölümünde teslim taşı formlu, içi selvi ağaçları bulunan, cami motifli kahve tepsisi. Çap: 28 cm.

    TLSold
  • ÇİFT BEYAZ PORSELEN HOKKA-Soğuk damga "A" insiyalli
Çap: 7,5 cm.
Yükseklik: 7 cm.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    ÇİFT BEYAZ PORSELEN HOKKA-Soğuk damga "A" insiyalli Çap: 7,5 cm. Yükseklik: 7 cm.

    TLSold
  • KÜTAHYA ÖRDEK-Üç adet Kütahya ördek. Kütahya figürler içerisinde nadir bulunan örneklerdendir.

Ölçü: 6x12 cm.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    KÜTAHYA ÖRDEK-Üç adet Kütahya ördek. Kütahya figürler içerisinde nadir bulunan örneklerdendir. Ölçü: 6x12 cm.

    TLSold
  • DENİZCİLİK TEMALI KÜL TABLASI-Kaidesi yeşil deri kaplı, pirinç lumbuz formunda kül tablası.
Yükseklik: 9 cm. 
Çap: 20 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    DENİZCİLİK TEMALI KÜL TABLASI-Kaidesi yeşil deri kaplı, pirinç lumbuz formunda kül tablası. Yükseklik: 9 cm. Çap: 20 cm.

    TLSold
  • ZİN KARAF-Tekne kullanımı için geniş tabanlı karaf
Yükseklik: 20 cm. 
Çap: 18 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    ZİN KARAF-Tekne kullanımı için geniş tabanlı karaf Yükseklik: 20 cm. Çap: 18 cm.

    TLSold
  • "İKİZLER" - LES JUMEAUX" Gravür-Orijinal eski çerçevesinde
40x32 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    "İKİZLER" - LES JUMEAUX" Gravür-Orijinal eski çerçevesinde 40x32 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GEMİSİNDE TOP-TARET BAŞINDA GRAVÜR -Between Decks of a Turkish Ironclad Ship - Working on the Guns. 

1877 tarihli

Ölçü: 37x52 cm.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    OSMANLI GEMİSİNDE TOP-TARET BAŞINDA GRAVÜR -Between Decks of a Turkish Ironclad Ship - Working on the Guns. 1877 tarihli Ölçü: 37x52 cm.

    TLSold
  • “LE RIRE”, Number 134, May 29, Paris, 1897
Sultan 2. Abdulhamit kapaklı, 12 sayfa, 31x24 cm.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    “LE RIRE”, Number 134, May 29, Paris, 1897 Sultan 2. Abdulhamit kapaklı, 12 sayfa, 31x24 cm.

    TLSold
  • 2 adet L’ASSIETTE au BEURRE 1902 Tarihli Dergi, Sultan 2. Abdulhamit kapaklı ve içerisinde çok sayıda Osmanlı konulu çizim mevcut. 31x24 cm.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    2 adet L’ASSIETTE au BEURRE 1902 Tarihli Dergi, Sultan 2. Abdulhamit kapaklı ve içerisinde çok sayıda Osmanlı konulu çizim mevcut. 31x24 cm.

    TLSold
  • L’ASSIETTE au BEURRE 1903 Tarihli Dergi, Sultan 2. Abdulhamit kapaklı ve içerisinde çok sayıda Osmanlı konulu çizim mevcut. 31x24 cm.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    L’ASSIETTE au BEURRE 1903 Tarihli Dergi, Sultan 2. Abdulhamit kapaklı ve içerisinde çok sayıda Osmanlı konulu çizim mevcut. 31x24 cm.

    TLSold
  • Şubat 1915 tarihli İçinde Türk İmparatorluğu haritalı ve Osmanlı Askerleri konulu fotoğraf bulunan dergi. 31x24 cm.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Şubat 1915 tarihli İçinde Türk İmparatorluğu haritalı ve Osmanlı Askerleri konulu fotoğraf bulunan dergi. 31x24 cm.

    TLSold
  • 1400. Yılında Kur'an-ı Kerim: Türk ve İslam Eserleri Müzesi Kur'an-ı Kerim Koleksiyonu
Küratör: ALİ SERKANDER DEMİROL, SERACETTİN ŞAHİN & SEVGİ KUTLUAY-464 sayfa, renkli resimli. 33x24 cm. , 1400. Yılında Kur'an-ı Kerim, İslam inanç dünyasının kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in, İslam ülkeleri ve Osmanlı topraklarında 8. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan tarihi süreç içinde hazırlanan en nadir örneklerini gün ışığına çıkartıyor. Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürü Seracettin Şahin, Diyanet İşleri Eski Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Dr. M. Kamil Yaşaroğlu, Dr. Süleyman Berk, Prof. Dr. Zeren Tanındı, Hatice Karagöz, Gürcan Mavili, Ali Serkander Demirkol'un yanı sıra Yazı ve Yazma Eserler Seksiyon Şefi Sevgi Kutluay tarafından titiz bir çalışma sonucu kaleme alınan eser, zengin görseller ile desteklenmiş.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    1400. Yılında Kur'an-ı Kerim: Türk ve İslam Eserleri Müzesi Kur'an-ı Kerim Koleksiyonu Küratör: ALİ SERKANDER DEMİROL, SERACETTİN ŞAHİN & SEVGİ KUTLUAY-464 sayfa, renkli resimli. 33x24 cm. , 1400. Yılında Kur'an-ı Kerim, İslam inanç dünyasının kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in, İslam ülkeleri ve Osmanlı topraklarında 8. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan tarihi süreç içinde hazırlanan en nadir örneklerini gün ışığına çıkartıyor. Türk ve İslam Eserleri Müzesi Müdürü Seracettin Şahin, Diyanet İşleri Eski Başkanı Dr. Tayyar Altıkulaç, Dr. M. Kamil Yaşaroğlu, Dr. Süleyman Berk, Prof. Dr. Zeren Tanındı, Hatice Karagöz, Gürcan Mavili, Ali Serkander Demirkol'un yanı sıra Yazı ve Yazma Eserler Seksiyon Şefi Sevgi Kutluay tarafından titiz bir çalışma sonucu kaleme alınan eser, zengin görseller ile desteklenmiş.

    TLSold
  • Amadeo Preziosi (Sergi 13 Ocak-25 Şubat 2007) Kollektif, Yapı Kredi Yayınları, 2007-224 sayfa. 

Ölçü: 23x29 cm.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Amadeo Preziosi (Sergi 13 Ocak-25 Şubat 2007) Kollektif, Yapı Kredi Yayınları, 2007-224 sayfa. Ölçü: 23x29 cm.

    TLSold
  • Antikçağda Anadolu Takıları (Fotoğraflar: Ali Konyalı - Turan Birgili - Behiç Günel)
Yıldız Akyay Meriçboyu- Akbank Kültür Yayınları, 2001, 255 sayfa, 22. 5x29 cm.

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Antikçağda Anadolu Takıları (Fotoğraflar: Ali Konyalı - Turan Birgili - Behiç Günel) Yıldız Akyay Meriçboyu- Akbank Kültür Yayınları, 2001, 255 sayfa, 22. 5x29 cm.

    TLSold
  • Beyond Babylon: Art, Trade, And Diplomacy In The Second Millennium B. C. 
Joan Aruz (Editor), Kim Benzel (Editor), Jean M. Evans (Editor), 
 Metropolitan Museum of Art (New York, N. Y. ), Yale University Press, New York, New Haven, 2008
-This important volume describes the art created in the second millennium B. C. for royal palaces, temples, and tombs from Mesopotamia, Syria, and Anatolia to Cyprus, Egypt, and the Aegean

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Beyond Babylon: Art, Trade, And Diplomacy In The Second Millennium B. C. Joan Aruz (Editor), Kim Benzel (Editor), Jean M. Evans (Editor), Metropolitan Museum of Art (New York, N. Y. ), Yale University Press, New York, New Haven, 2008 -This important volume describes the art created in the second millennium B. C. for royal palaces, temples, and tombs from Mesopotamia, Syria, and Anatolia to Cyprus, Egypt, and the Aegean

    TLSold
  • Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos - Meanwhile In the Mountains: Sagalassos. JEROEN POBLOME (Editör)-Yapı Kredi Yayınları, 2019, 560 sayfa. 

Ölçü: 23x29 cm.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos - Meanwhile In the Mountains: Sagalassos. JEROEN POBLOME (Editör)-Yapı Kredi Yayınları, 2019, 560 sayfa. Ölçü: 23x29 cm.

    TLSold
  • Dadyan Ailesi'nin Osmanlı Toplum, Ekonomi Ve Siyaset Hayatındaki Rolü = The Role Of The Dadian Family İn Ottoman Social, Economic And Political Life
Pars Tuğlacı

-İstanbul: Pars Yayın ve Tic. Ltd. Şti. , 1993
[4], 460 s. , resimli. 29x22 cm. Türkçe ve İngilizce. Yayıncısının şömizli orijinal cildinde.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Dadyan Ailesi'nin Osmanlı Toplum, Ekonomi Ve Siyaset Hayatındaki Rolü = The Role Of The Dadian Family İn Ottoman Social, Economic And Political Life Pars Tuğlacı -İstanbul: Pars Yayın ve Tic. Ltd. Şti. , 1993 [4], 460 s. , resimli. 29x22 cm. Türkçe ve İngilizce. Yayıncısının şömizli orijinal cildinde.

    TLSold
  • Dolmabahçe'den Nişantaşı'na: Sultanların Ve Paşaların Semtinin Tarihi
M. Burak Çetintaş, 2012, 349 s. , ciltli, şömizli, 32, 5x24, 5 cm. 
-Burak Çetintaş tarafından yaklaşık altı yıl süren bir çalışmanın sonunda hazırlanan ve Antik A. Ş. Kültür Yayınları arasında çıkan kitap birkaç bölümden meydana geliyor. Prof. İlber Ortaylı'nın takdim yazısı ile başlayan kitabın ilk bölümü bir zamanlar Dolmabahçe Sarayı'nın yerinde yükselen eski Beşiktaş Sarayı'nın yapılmasıyla önem kazanan bölgenin hikayesi ile başlıyor. Bu bölümde civardaki köşkler, bahçeler, mesire yerleri ve ilk mahallelerin kuruluş öyküleri ayrıntılarıyla anlatılıyor. Bu bölümde yer alan ve Dolmabahçe vadisinden Ihlamur Kasrı'na kadar uzanan arazinin sahibi olan Hacı Hüseyin Ağa'nın oğlu Sipahiler Ağası Mehmed Emin Ağa'nın 1738 tarihli vakfiyesi de ilk defa yayınlanan belgeler arasında. 
İlerleyen sayfalarda Dolmabahçe Sarayı ile şekillenmeye başlayan Maçka, Nişantaşı ve Teşvikiye'deki kamusal değişiklikler belgeler yardımıyla anlatılıyor ve özellikle Nişantaşı'na ismini veren Nişantaşılılardan bahsediliyor. Kitapta, semtlerin önce Padişah emri, daha sonra da belediye eliyle nasıl şekillendiği vurgulanıyor. Bölgedeki mahallelerin yapısı ve burada yaşayanların sarayla olan bağlantıları okuyucuya anlatılıyor. 

Kitabın diğer iki bölümünde ilki bölgedeki camiler, çeşmeler, okullar, kışlalarla ilgili. Bu bölümde de diğer bölümlerde olduğu gibi bol sayıda görsel eşliğinde tarihi yapıların hikâyeleri ayrıntılarıyla anlatılıyor. 

Beşinci ve son bölümde ise bugün yerleri apartmanların aldığı geniş bahçeli ahşap konakların ve bu konaklarda yaşamış olan ailelerin öykülerine yer veriliyor. Burada konakları olan Sadrazam Cevat Paşa'dan, Halil Rıfat Paşa'dan, Veliaht Yusuf İzettin Efendi'den ve Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemine damgasını vurmuş olan padişaha yakın pek çok tanınmış isimden kitapta bahsediliyor. 

Bölüm aralarında ise Teşvikiye ve Nişantaşı'nın eski günlerini tatlı bir üslupla anlatan Sermet Muhtar Alus, Osman Cemal Kaygılı, Cavit Baysun gibi bazı yazarların 1930'ların gazetelerinde yayınlanmış makalelerinden alıntılar yapılıyor. Anekdotlar ve betimlemeler yardımıyla bölgenin okuyucunun gözünde daha iyi canlanması sağlanıyor.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Dolmabahçe'den Nişantaşı'na: Sultanların Ve Paşaların Semtinin Tarihi M. Burak Çetintaş, 2012, 349 s. , ciltli, şömizli, 32, 5x24, 5 cm. -Burak Çetintaş tarafından yaklaşık altı yıl süren bir çalışmanın sonunda hazırlanan ve Antik A. Ş. Kültür Yayınları arasında çıkan kitap birkaç bölümden meydana geliyor. Prof. İlber Ortaylı'nın takdim yazısı ile başlayan kitabın ilk bölümü bir zamanlar Dolmabahçe Sarayı'nın yerinde yükselen eski Beşiktaş Sarayı'nın yapılmasıyla önem kazanan bölgenin hikayesi ile başlıyor. Bu bölümde civardaki köşkler, bahçeler, mesire yerleri ve ilk mahallelerin kuruluş öyküleri ayrıntılarıyla anlatılıyor. Bu bölümde yer alan ve Dolmabahçe vadisinden Ihlamur Kasrı'na kadar uzanan arazinin sahibi olan Hacı Hüseyin Ağa'nın oğlu Sipahiler Ağası Mehmed Emin Ağa'nın 1738 tarihli vakfiyesi de ilk defa yayınlanan belgeler arasında. İlerleyen sayfalarda Dolmabahçe Sarayı ile şekillenmeye başlayan Maçka, Nişantaşı ve Teşvikiye'deki kamusal değişiklikler belgeler yardımıyla anlatılıyor ve özellikle Nişantaşı'na ismini veren Nişantaşılılardan bahsediliyor. Kitapta, semtlerin önce Padişah emri, daha sonra da belediye eliyle nasıl şekillendiği vurgulanıyor. Bölgedeki mahallelerin yapısı ve burada yaşayanların sarayla olan bağlantıları okuyucuya anlatılıyor. Kitabın diğer iki bölümünde ilki bölgedeki camiler, çeşmeler, okullar, kışlalarla ilgili. Bu bölümde de diğer bölümlerde olduğu gibi bol sayıda görsel eşliğinde tarihi yapıların hikâyeleri ayrıntılarıyla anlatılıyor. Beşinci ve son bölümde ise bugün yerleri apartmanların aldığı geniş bahçeli ahşap konakların ve bu konaklarda yaşamış olan ailelerin öykülerine yer veriliyor. Burada konakları olan Sadrazam Cevat Paşa'dan, Halil Rıfat Paşa'dan, Veliaht Yusuf İzettin Efendi'den ve Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemine damgasını vurmuş olan padişaha yakın pek çok tanınmış isimden kitapta bahsediliyor. Bölüm aralarında ise Teşvikiye ve Nişantaşı'nın eski günlerini tatlı bir üslupla anlatan Sermet Muhtar Alus, Osman Cemal Kaygılı, Cavit Baysun gibi bazı yazarların 1930'ların gazetelerinde yayınlanmış makalelerinden alıntılar yapılıyor. Anekdotlar ve betimlemeler yardımıyla bölgenin okuyucunun gözünde daha iyi canlanması sağlanıyor.

    TLSold
  • Elemterefiş - Anadolu'da Büyü ve İnanışlar - Elemterefiş - Magic and Superstition in Anatolia. -YKY /Yapı Kredi Yayınları, 2003, 263 sayfa. 23x29 cm.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Elemterefiş - Anadolu'da Büyü ve İnanışlar - Elemterefiş - Magic and Superstition in Anatolia. -YKY /Yapı Kredi Yayınları, 2003, 263 sayfa. 23x29 cm.

    TLSold
  • Ferman - Berat Koleksiyonerleri, araştırmacılar ve ilgililer için Tuğra örneklerinin yanı sıra tuğra okuma tekniklerini gösteren yegane başvuru kitabı. -Osmanlı Padişah Tuğraları
Süha Umur, Resimler: Sami Gürel - Süha Umur, 
Cem Yayınevi, 1980
327 sayfa. 28x21 cm.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Ferman - Berat Koleksiyonerleri, araştırmacılar ve ilgililer için Tuğra örneklerinin yanı sıra tuğra okuma tekniklerini gösteren yegane başvuru kitabı. -Osmanlı Padişah Tuğraları Süha Umur, Resimler: Sami Gürel - Süha Umur, Cem Yayınevi, 1980 327 sayfa. 28x21 cm.

    TLSold
  • Fotoğraflarla Dünden Bugüne Kudüs
Jerusalem in Photographs from Past to Present. 
Haz: Najih Baqirat, Khaled Zaghari-IRCICA, 2015, 236 s. , 34x30 cm. 
Üç dinin de kutsal kabul ettiği Kudüs, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin (IRCICA) hazırladığı “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Kudüs” kitabıyla bu çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Fotoğraflardaki yapıların adı, konumu, yaptıranı, yapım yılı, şimdiki fiziki durumu hakkında yer alırken kısa da bir tarihçe yer alıyor. Dr. Najih Baqirat'ın yazdığı metinler Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde bulunuyor. Arşivlik bir kitap olan bu önemli eser, sadece tarihçileri değil mimar ve sanat tarihçilerinin de Kudüs çalışmalarında altın kaynak olarak kullanılacaktır. Fotoğraflar, İslam süsleme sanatı ve ahşap işçiliği hakkında da ipuçları veriyor. 
Şömizli bez cildinde.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Fotoğraflarla Dünden Bugüne Kudüs Jerusalem in Photographs from Past to Present. Haz: Najih Baqirat, Khaled Zaghari-IRCICA, 2015, 236 s. , 34x30 cm. Üç dinin de kutsal kabul ettiği Kudüs, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin (IRCICA) hazırladığı “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Kudüs” kitabıyla bu çeşitliliğini gözler önüne seriyor. Fotoğraflardaki yapıların adı, konumu, yaptıranı, yapım yılı, şimdiki fiziki durumu hakkında yer alırken kısa da bir tarihçe yer alıyor. Dr. Najih Baqirat'ın yazdığı metinler Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde bulunuyor. Arşivlik bir kitap olan bu önemli eser, sadece tarihçileri değil mimar ve sanat tarihçilerinin de Kudüs çalışmalarında altın kaynak olarak kullanılacaktır. Fotoğraflar, İslam süsleme sanatı ve ahşap işçiliği hakkında da ipuçları veriyor. Şömizli bez cildinde.

    TLSold
  • Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow. 
Taciser Tüfekçi Sivas
Türkçe – İngilizce, Yapı Kredi Yayınları, 2012, 388 s. , 23. 5 x 33 cm.
-Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow-Taciser Tüfekçi Sivas
“Kralları Midas’ın efsaneleri sayesinde dilden dile dolaşan Frigler, yaklaşık 300 yıl boyunca Orta Anadolu’nun efendisi oldular. MÖ 9-7. yüzyıllar arasında Frig Krallığı’nın etki alanı merkez başkent Gordion (Yassıhöyük-Polatlı) olmak üzere Ankara çevresi, Kızılırmak Nehri’nin doğusunda Çorum, Tokat ve Kırşehir; kuzeyde Samsun; güneyde Niğde ve Konya; güneybatıda Burdur ve Elmalı Ovası; batıda Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya; kuzeybatıda Bandırma’ya kadar yayılmıştı. Herodotos ve Strabon gibi Eskiçağ yazarlarına göre Makedonyalılar’ın komşuları olan ve Avrupa’da oturdukları sırada “Brygler” ya da “Brigler” adını taşıyan Frigler, Makedonya ve Trakya’dan Boğazlar yolu ile Anadolu’ya göç eden Trak boylarından biriydi. Asya’ya yani Anadolu’ya geçtikten sonra yurtlarıyla birlikte adları da değişerek “Frig” biçimini almıştı. Genel olarak kabul edilen görüşe göre MÖ 1200 yıllarına doğru başlayan ve dalgalar halinde 400 yıl kadar süren Trak göçleri, Hitit ımparatorluğu’nun yıkılışını izleyen dönemde yoğunlaşmıştı. Başlangıçta ilkel bir aşiret düzeninde yaşamlarını sürdürdüğü anlaşılan Frigler’in Anadolu’daki ilk yüz yılları hâlâ büyük ölçüde karanlıktır. Üzerindeki sis perdesi henüz kalkmamış bir geçmişten doğan Frig Krallığı, Anadolu’nun hâlâ hakkında az şey bilinen uygarlıklarından biri. . .

    Lot No: 216

    Lot: 216

    Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow. Taciser Tüfekçi Sivas Türkçe – İngilizce, Yapı Kredi Yayınları, 2012, 388 s. , 23. 5 x 33 cm. -Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow-Taciser Tüfekçi Sivas “Kralları Midas’ın efsaneleri sayesinde dilden dile dolaşan Frigler, yaklaşık 300 yıl boyunca Orta Anadolu’nun efendisi oldular. MÖ 9-7. yüzyıllar arasında Frig Krallığı’nın etki alanı merkez başkent Gordion (Yassıhöyük-Polatlı) olmak üzere Ankara çevresi, Kızılırmak Nehri’nin doğusunda Çorum, Tokat ve Kırşehir; kuzeyde Samsun; güneyde Niğde ve Konya; güneybatıda Burdur ve Elmalı Ovası; batıda Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya; kuzeybatıda Bandırma’ya kadar yayılmıştı. Herodotos ve Strabon gibi Eskiçağ yazarlarına göre Makedonyalılar’ın komşuları olan ve Avrupa’da oturdukları sırada “Brygler” ya da “Brigler” adını taşıyan Frigler, Makedonya ve Trakya’dan Boğazlar yolu ile Anadolu’ya göç eden Trak boylarından biriydi. Asya’ya yani Anadolu’ya geçtikten sonra yurtlarıyla birlikte adları da değişerek “Frig” biçimini almıştı. Genel olarak kabul edilen görüşe göre MÖ 1200 yıllarına doğru başlayan ve dalgalar halinde 400 yıl kadar süren Trak göçleri, Hitit ımparatorluğu’nun yıkılışını izleyen dönemde yoğunlaşmıştı. Başlangıçta ilkel bir aşiret düzeninde yaşamlarını sürdürdüğü anlaşılan Frigler’in Anadolu’daki ilk yüz yılları hâlâ büyük ölçüde karanlıktır. Üzerindeki sis perdesi henüz kalkmamış bir geçmişten doğan Frig Krallığı, Anadolu’nun hâlâ hakkında az şey bilinen uygarlıklarından biri. . .

    TLSold
  • Friglerin Gizemli Uygarlığı - The Mysterious Civilization Of The Phrygians. 
Şennur Şentürk
-Yapı Kredi Yayınları, 2007, 295 sayfa. 23x29 cm.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Friglerin Gizemli Uygarlığı - The Mysterious Civilization Of The Phrygians. Şennur Şentürk -Yapı Kredi Yayınları, 2007, 295 sayfa. 23x29 cm.

    TLSold
  • Girit'ten İstanbul'a Bahaettin Rami Bediz: Beyaz Atlı Fotoğrafçı 1875- 1951 
Seyit Ali Ak-276 sayfa. 24x31 cm.
Yaşadığı dönemin en zarif tanıklarından biri olan "Beyaz atlı fotoğrafçı" Bahaettin Rahmi Bediz'in hayatını, birbirinden değerli fotoğrafları ve kartpostalları eşliğinde, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e uzanan tarih dilimi içinde akıp giden bir "foto" roman gibi okumak mümkün. . .

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Girit'ten İstanbul'a Bahaettin Rami Bediz: Beyaz Atlı Fotoğrafçı 1875- 1951 Seyit Ali Ak-276 sayfa. 24x31 cm. Yaşadığı dönemin en zarif tanıklarından biri olan "Beyaz atlı fotoğrafçı" Bahaettin Rahmi Bediz'in hayatını, birbirinden değerli fotoğrafları ve kartpostalları eşliğinde, Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e uzanan tarih dilimi içinde akıp giden bir "foto" roman gibi okumak mümkün. . .

    TLSold
  • Hagia Sophia [Fotoğraf albümü], Tahsin Aydoğmuş, Shell, 2008, -220 sayfa. 34x45 cm.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Hagia Sophia [Fotoğraf albümü], Tahsin Aydoğmuş, Shell, 2008, -220 sayfa. 34x45 cm.

    TLSold
  • Harb-i Umûmî. Çanakkale Hatırası No. 13 Weltkrieg Erinnerung an Tschanak-kale: Müdafaa-i Milliyye Cemiyeti, 12 fotoğraflı panoramik açılan Almanca - Osmanlıca 1. Dünya Savaşı Çanakkale Cephesinden fotoğrafları içeren albüm. 11, 5x16 cm. ,

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Harb-i Umûmî. Çanakkale Hatırası No. 13 Weltkrieg Erinnerung an Tschanak-kale: Müdafaa-i Milliyye Cemiyeti, 12 fotoğraflı panoramik açılan Almanca - Osmanlıca 1. Dünya Savaşı Çanakkale Cephesinden fotoğrafları içeren albüm. 11, 5x16 cm. ,

    TLSold
  • Hititler - Bir Anadolu İmparatorluğu / Hittites An Anatolian Empire
Metin Alparslan - M. Doğan Alparslan
2013, 595 sayfa. 24x34 cm.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    Hititler - Bir Anadolu İmparatorluğu / Hittites An Anatolian Empire Metin Alparslan - M. Doğan Alparslan 2013, 595 sayfa. 24x34 cm.

    TLSold
  • II. Abdülhamid - Modernleşme Sürecinde İstanbul / Istanbul During The Modernization Process
Coşkun Yılmaz ( Editör )
-Avrupa Kültür Başkenti, 2010, 528 Sayfa,  25x34 cm. , orjinal kutusunda

    Lot No: 222

    Lot: 222

    II. Abdülhamid - Modernleşme Sürecinde İstanbul / Istanbul During The Modernization Process Coşkun Yılmaz ( Editör ) -Avrupa Kültür Başkenti, 2010, 528 Sayfa, 25x34 cm. , orjinal kutusunda

    TLSold
  • İstanbul Fotoğrafçılar Sultanlar 1840- 1900, Catherine Pinguet, Koleksiyon: Pierre de Gigord
Pierre de Gigord-İş Bankası Kültür Yayınları, 2014, 239 sayfa. 21x28 cm.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    İstanbul Fotoğrafçılar Sultanlar 1840- 1900, Catherine Pinguet, Koleksiyon: Pierre de Gigord Pierre de Gigord-İş Bankası Kültür Yayınları, 2014, 239 sayfa. 21x28 cm.

    TLSold
  • Kilden Suretler. Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonundan Antik Çağ Terrakotta Figürinleri - Images in Terracotta. Ancient Terracotta Figurines in the Sadberk . . . 
Sedef Çokay Kepçe, Senem Özden Gerçeker-Sadberk Hanım Müzesi, 2011, 231 sayfa. 24x31 cm.

    Lot No: 224

    Lot: 224

    Kilden Suretler. Sadberk Hanım Müzesi Koleksiyonundan Antik Çağ Terrakotta Figürinleri - Images in Terracotta. Ancient Terracotta Figurines in the Sadberk . . . Sedef Çokay Kepçe, Senem Özden Gerçeker-Sadberk Hanım Müzesi, 2011, 231 sayfa. 24x31 cm.

    TLSold
  • Manual Of Curatorship: A Guide To Museum Practice
Thompson John M. A. Editor/ Bassett Douglas A. / Duggan Anthony J. Contributor/ Thompson John M. A, 1992, 756 s. , sert kapak cildinde, 25x19 cm. 
-Based on original contributions by specialists, this manual covers both the theory and the practice required in the management of museums. It is intended for all museum and art gallery profession staff, and includes sections on new technology, marketing, volunteers and museum libraries.

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Manual Of Curatorship: A Guide To Museum Practice Thompson John M. A. Editor/ Bassett Douglas A. / Duggan Anthony J. Contributor/ Thompson John M. A, 1992, 756 s. , sert kapak cildinde, 25x19 cm. -Based on original contributions by specialists, this manual covers both the theory and the practice required in the management of museums. It is intended for all museum and art gallery profession staff, and includes sections on new technology, marketing, volunteers and museum libraries.

    TLSold
  • On Land And Sea At The Dardanelles, Thomas Charles Bridges, [1916], Collins, London and Glasgow, (1916), 198 s. , fotoğraflı, çizimli, şömizli dekoratif cildinde, 23x18, 5 cm.

    Lot No: 226

    Lot: 226

    On Land And Sea At The Dardanelles, Thomas Charles Bridges, [1916], Collins, London and Glasgow, (1916), 198 s. , fotoğraflı, çizimli, şömizli dekoratif cildinde, 23x18, 5 cm.

    TLSold
  • Otağ-ı Hümayun - Osmanlı Çadırları
Nurhan Atasoy
- Aygaz Yayınları, 2000, 310 s. , 31x29 cm. , 
"Otağ-ı Hümayun - Osmanlı Çadırları, Anadolu'ya getirdikleri göçebe kültürünü, zaman içinde rafine bir yaşam kültürüne dönüştüren Osmanlıların iç dünyasını yansıtmaktadır. 
Bu kitabın, gerek geçmişini tanımak ve öğrenmek isteyen kuşaklar, gerekse akademisyenler için çok önemli bir bilgi kaynağı olacağı görüşündeyiz. "

Yayıncısının şömizli, kutulu, cildinde.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    Otağ-ı Hümayun - Osmanlı Çadırları Nurhan Atasoy - Aygaz Yayınları, 2000, 310 s. , 31x29 cm. , "Otağ-ı Hümayun - Osmanlı Çadırları, Anadolu'ya getirdikleri göçebe kültürünü, zaman içinde rafine bir yaşam kültürüne dönüştüren Osmanlıların iç dünyasını yansıtmaktadır. Bu kitabın, gerek geçmişini tanımak ve öğrenmek isteyen kuşaklar, gerekse akademisyenler için çok önemli bir bilgi kaynağı olacağı görüşündeyiz. " Yayıncısının şömizli, kutulu, cildinde.

    TLSold
  • Pergamon: Anadolu'da Hellenistik Bir Başkent - A Hellenistic Capital in Anatolia
Pirson, Felix - Andreas Scholl
-Yapı Kredi Yayınları, 2014, 551 sayfa. 24x33 cm.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    Pergamon: Anadolu'da Hellenistik Bir Başkent - A Hellenistic Capital in Anatolia Pirson, Felix - Andreas Scholl -Yapı Kredi Yayınları, 2014, 551 sayfa. 24x33 cm.

    TLSold
  • Pierre Willemart Sikke Koleksiyonu - La Collection de Monnaie de Pierre Willemart
OĞUZ TEKİN, (Editör)
Suna & İnan Kıraç Vakfı, 2009, 243 sayfa. 24x28 cm. 
99, [144] s. , 556 renkli sikke levhası. 28x24 cm. Türkçe ve Fransızca. 
Karton kapaklı orijinal hali ile. 
-"Özellikle nümismatik konusunda uzmanlaşmış bir tarihçi ve eğitimci olan Pierre Willemart, İstanbul Fransız Araştırmaları Enstitüsü'nde araştırmacı olarak görev yaptığı yıllarda, ülkemizin tarihi zenginliklerini yakından görme ve inceleme fırsatını bulmuş, dünyanın en önemli uygarlıklarına sahne olan Avrasya kuşağındaki irili ufaklı pek çok devletin sikkelerini içeren zengin koleksiyonunu, eşi Helene ile birlikte, 1960 yıllarda yaptığı Anadolu yolculuklarında oluşturmaya başlamıştı. "

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Pierre Willemart Sikke Koleksiyonu - La Collection de Monnaie de Pierre Willemart OĞUZ TEKİN, (Editör) Suna & İnan Kıraç Vakfı, 2009, 243 sayfa. 24x28 cm. 99, [144] s. , 556 renkli sikke levhası. 28x24 cm. Türkçe ve Fransızca. Karton kapaklı orijinal hali ile. -"Özellikle nümismatik konusunda uzmanlaşmış bir tarihçi ve eğitimci olan Pierre Willemart, İstanbul Fransız Araştırmaları Enstitüsü'nde araştırmacı olarak görev yaptığı yıllarda, ülkemizin tarihi zenginliklerini yakından görme ve inceleme fırsatını bulmuş, dünyanın en önemli uygarlıklarına sahne olan Avrasya kuşağındaki irili ufaklı pek çok devletin sikkelerini içeren zengin koleksiyonunu, eşi Helene ile birlikte, 1960 yıllarda yaptığı Anadolu yolculuklarında oluşturmaya başlamıştı. "

    TLSold
  • Sinan: Architect of Suleyman the Magnificent and the Ottoman Golden Age (Photographs by Ara Güler)
John Freely, A. R. Burelli, Ara Güler. Thames & Hudson Ltd, 1992-144 sayfa. 31x42 cm. şömizli, ciltli

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Sinan: Architect of Suleyman the Magnificent and the Ottoman Golden Age (Photographs by Ara Güler) John Freely, A. R. Burelli, Ara Güler. Thames & Hudson Ltd, 1992-144 sayfa. 31x42 cm. şömizli, ciltli

    TLSold
  • Sotheby's Concise Encyclopedia Of Silver
Charles Truman, 
Conran Octopus, London, 1993, 208 s. , renkli resimli, şömizli, ciltli; 29 cm.
-This book surveys the subject of silver from its beginning in Greek and Roman times to the Post-War period. This book guides the enthusiast from era to era by means of illustrations and text.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    Sotheby's Concise Encyclopedia Of Silver Charles Truman, Conran Octopus, London, 1993, 208 s. , renkli resimli, şömizli, ciltli; 29 cm. -This book surveys the subject of silver from its beginning in Greek and Roman times to the Post-War period. This book guides the enthusiast from era to era by means of illustrations and text.

    TLSold
  • Tarihi Müzik Aletleri üzerine enfes bir kitap-Die Schönsten Musikinstrumente des Abendlandes, Emanuel Winternitz, Lilly Stunzi, Keyser, München, 1966, 267 s. , birçok renkli monteli fotoğraf, ciltli, şömizli, 32, 5x28 cm.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    Tarihi Müzik Aletleri üzerine enfes bir kitap-Die Schönsten Musikinstrumente des Abendlandes, Emanuel Winternitz, Lilly Stunzi, Keyser, München, 1966, 267 s. , birçok renkli monteli fotoğraf, ciltli, şömizli, 32, 5x28 cm.

    TLSold
  • XIX. Yüzyıl Beyoğlusu
Mustafa Cezar, Akbank Kültür ve Sanat, 1991-476 sayfa. Ciltli, şömizli, 23x29 cm.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    XIX. Yüzyıl Beyoğlusu Mustafa Cezar, Akbank Kültür ve Sanat, 1991-476 sayfa. Ciltli, şömizli, 23x29 cm.

    TLSold
  • Yaşamları ve Yapıtlarıyla Osmanlılar Ansiklopedisi
Der: Ekrem Işın, İsmail Kara
-YKY Yay. , 1396 s. , ciltli, şömizli, özel kutusunda, 22 x 29 cm.
Ülke kültürüne katkıda bulunmanın en etkili yollarından birinin güvenilir başvuru kaynakları oluşturmaktan geçtiği düşüncesinden hareket eden Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Osmanlı devletinin 700. kuruluş yıldönümünde hazırladığı bu ansiklopediyle her alandan okura hitap etmenin yanı sıra, Osmanlı tarihçiliğine kalıcı bir katkıda bulunmayı amaçladı. Yaşamları ve Yapıtlarıyla Osmanlılar Ansiklopedisi, Osmanlı kimliğinin biçimlenmesinde etkili olmuş 2300 kişinin, konularında uzman 123 yazar tarafından kaleme alınan kapsamlı biyografileri ve bunlara eşlik eden zengin görsel malzeme ile mirasçısı olduğumuz bu imparatorluğun tarihine ışık tutan bir temel başvuru kaynağıdır.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    Yaşamları ve Yapıtlarıyla Osmanlılar Ansiklopedisi Der: Ekrem Işın, İsmail Kara -YKY Yay. , 1396 s. , ciltli, şömizli, özel kutusunda, 22 x 29 cm. Ülke kültürüne katkıda bulunmanın en etkili yollarından birinin güvenilir başvuru kaynakları oluşturmaktan geçtiği düşüncesinden hareket eden Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Osmanlı devletinin 700. kuruluş yıldönümünde hazırladığı bu ansiklopediyle her alandan okura hitap etmenin yanı sıra, Osmanlı tarihçiliğine kalıcı bir katkıda bulunmayı amaçladı. Yaşamları ve Yapıtlarıyla Osmanlılar Ansiklopedisi, Osmanlı kimliğinin biçimlenmesinde etkili olmuş 2300 kişinin, konularında uzman 123 yazar tarafından kaleme alınan kapsamlı biyografileri ve bunlara eşlik eden zengin görsel malzeme ile mirasçısı olduğumuz bu imparatorluğun tarihine ışık tutan bir temel başvuru kaynağıdır.

    TLSold