Currency Converter:

Lot: 1

Current Price: 10,000 TL Starting Bid: 10,000 TL Estimated: TL Losing Winning

PAUL RYCAUT - HISTOIRE DE L'E'TAT PRESENT DE L'EMPİRE OTTOMAN OSMANLI İMPARATORLUĞU HAKKINDA YAZILMIŞ DÖNEMİNİN EN KAPSAMLI VE ETKİLİ KİTABI.

Sebastien Mabre-Cramoisy, Paris, 1670. 664 s. , 20 gravür 19’u katlanmış 1,5 sayfa. Sultan IV Mehmed döneminde Osmanlı İmparatorluğu hakkında zamanının en eksiksiz ve etkili kitabı. 8 yıl İstanbul’da, 11 yıl İzmir’de kalan dönemin en önemli İngiliz diplomatlarından Paul Rycaut’nun yazdığı yıllarca batılılar için el kitabı olmuş Osmanlı İmparatorluğu hakkında döneminin en kapsamlı kitabı. İngiliz asıllı diplomat ve yazar Paul Rycaut (1628-1700) Londra'ya yerleşmiş bir tüccarın onuncu oğludur. Cambridge üniversitesinde okur, birkaç yıl boyunca Avrupa Asya ve Afrika'da seyahat eder ve 1661 yılında, İngiltere kralı II. Charles sefaretinde ataşe yazman olarak sultan Mehmet IV. döneminde Osmanlı İmparatorluğu başkentine gelir. Burada kaldığı sekiz yıl zarfında, Rycaut, bulunduğu mevkiiden Osmanlı Türklerinin örf adet ve dinlerini inceler. Bu arada çeşitli görevlerle iki kez döndüğü Londra'da, ülkesinin Babıali ile imzaladığı barış antlaşması maddelerini içeren "Kapitülasyonlar"ı yayınlar. Rycaut'un diplomasi yetisi ve özellikle Osmanlı hakimiyetindeki deniz sularında gezen İngiliz gemileri için ayrıcalıklar elde etmeyi başarması, kendisinin kısa zamanda İngiltere'nin İzmir'deki Başkonsolos görevine atanmasına yol açar. Bu görevde 11 yıl kalır (1667-1678) ve bu süre içinde, Rycaut, İngiltere'nin Orta Doğu ile ticarî ilişkilerinde ülkesinin lehine şartlar elde etmeyi başarır. 1685 yılında, 24 yıl boyunca memleketinden uzak kaldıktan sonra diplomatik görevini İrlanda'da sürdürür ve ülke içindeki tüm siyasal çalkantılara karşın siyasi gücünü yitirmemeyi başarır.Doğu Akdeniz'de faaliyet göstermiş İngilizler arasında en önemli kişiliklerden biri olan Rycaut'un kaleme aldığı eserlerden, Londra'da 1667 yılında yayınlanan “The Present State of the Ottoman Empire” adlı kitap üst üste yeniden basılır ve diğer Avrupa dillerine çevrilir. Rycaut'un ikinci önemli eseri, İngiltere kralının siparişi üzerine yazdığı, 1679 yılında Londra'da yayınlanan ve 1690'da Fransızca’ya çevrilen “Greek and Armenian Churches”adlı kitaptır. Üçüncü önemli eseriyse 1680 yılında Londra'da basılan “The History of the Turkish Empire” adlı kitaptır. Rycaut'un Osmanlı Devleti’nin toplumsal kurumları ve tarihine ilişkin kitapları, bir Batılının gözünde muhteşem olan ancak değişik tür inançlar güden bu Doğu İmparatorluğunu tanıyabilmek için yıllarca el kitabı olmuş ve daha sonra yazılmış metinlerin tümünü etkilemiştir. Ölçü: 16,5 x 9,5 cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Live Auction Start Time
    05 November, 20:01 UTC+3
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • PAUL RYCAUT - HISTOIRE DE L'E'TAT PRESENT DE L'EMPİRE OTTOMAN
OSMANLI İMPARATORLUĞU HAKKINDA YAZILMIŞ DÖNEMİNİN EN KAPSAMLI VE ETKİLİ KİTABI.-Sebastien Mabre-Cramoisy, Paris, 1670. 664 s. , 20 gravür 19’u katlanmış 1,5 sayfa. 

 Sultan IV Mehmed döneminde Osmanlı İmparatorluğu hakkında zamanının en eksiksiz ve etkili kitabı. 8 yıl İstanbul’da, 11 yıl İzmir’de kalan dönemin en önemli İngiliz diplomatlarından Paul Rycaut’nun yazdığı yıllarca batılılar için el kitabı olmuş Osmanlı İmparatorluğu hakkında döneminin en kapsamlı kitabı.
İngiliz asıllı diplomat ve yazar Paul Rycaut (1628-1700) Londra'ya yerleşmiş bir tüccarın onuncu oğludur. Cambridge üniversitesinde okur, birkaç yıl boyunca Avrupa Asya ve Afrika'da seyahat eder ve 1661 yılında, İngiltere kralı II. Charles sefaretinde ataşe yazman olarak sultan Mehmet IV. döneminde Osmanlı İmparatorluğu başkentine gelir. Burada kaldığı sekiz yıl zarfında, Rycaut, bulunduğu mevkiiden Osmanlı Türklerinin örf adet ve dinlerini inceler. Bu arada çeşitli görevlerle iki kez döndüğü Londra'da, ülkesinin Babıali ile imzaladığı barış antlaşması maddelerini içeren "Kapitülasyonlar"ı yayınlar. Rycaut'un diplomasi yetisi ve özellikle Osmanlı hakimiyetindeki deniz sularında gezen İngiliz gemileri için ayrıcalıklar elde etmeyi başarması, kendisinin kısa zamanda İngiltere'nin İzmir'deki Başkonsolos görevine atanmasına yol açar. Bu görevde 11 yıl kalır (1667-1678) ve bu süre içinde, Rycaut, İngiltere'nin Orta Doğu ile ticarî ilişkilerinde ülkesinin lehine şartlar elde etmeyi başarır. 1685 yılında, 24 yıl boyunca memleketinden uzak kaldıktan sonra diplomatik görevini İrlanda'da sürdürür ve ülke içindeki tüm siyasal çalkantılara karşın siyasi gücünü yitirmemeyi başarır.Doğu Akdeniz'de faaliyet göstermiş İngilizler arasında en önemli kişiliklerden biri olan Rycaut'un kaleme aldığı eserlerden, Londra'da 1667 yılında yayınlanan “The Present State of the Ottoman Empire” adlı kitap üst üste yeniden basılır ve diğer Avrupa dillerine çevrilir. Rycaut'un ikinci önemli eseri, İngiltere kralının siparişi üzerine yazdığı, 1679 yılında Londra'da yayınlanan ve 1690'da Fransızca’ya çevrilen “Greek and Armenian Churches”adlı kitaptır. Üçüncü önemli eseriyse 1680 yılında Londra'da basılan “The History of the Turkish Empire” adlı kitaptır. Rycaut'un Osmanlı Devleti’nin toplumsal kurumları ve tarihine ilişkin kitapları, bir Batılının gözünde muhteşem olan ancak değişik tür inançlar güden bu Doğu İmparatorluğunu tanıyabilmek için yıllarca el kitabı olmuş ve daha sonra yazılmış metinlerin tümünü etkilemiştir.

Ölçü: 16,5 x 9,5 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    PAUL RYCAUT - HISTOIRE DE L'E'TAT PRESENT DE L'EMPİRE OTTOMAN OSMANLI İMPARATORLUĞU HAKKINDA YAZILMIŞ DÖNEMİNİN EN KAPSAMLI VE ETKİLİ KİTABI.-Sebastien Mabre-Cramoisy, Paris, 1670. 664 s. , 20 gravür 19’u katlanmış 1,5 sayfa. Sultan IV Mehmed döneminde Osmanlı İmparatorluğu hakkında zamanının en eksiksiz ve etkili kitabı. 8 yıl İstanbul’da, 11 yıl İzmir’de kalan dönemin en önemli İngiliz diplomatlarından Paul Rycaut’nun yazdığı yıllarca batılılar için el kitabı olmuş Osmanlı İmparatorluğu hakkında döneminin en kapsamlı kitabı. İngiliz asıllı diplomat ve yazar Paul Rycaut (1628-1700) Londra'ya yerleşmiş bir tüccarın onuncu oğludur. Cambridge üniversitesinde okur, birkaç yıl boyunca Avrupa Asya ve Afrika'da seyahat eder ve 1661 yılında, İngiltere kralı II. Charles sefaretinde ataşe yazman olarak sultan Mehmet IV. döneminde Osmanlı İmparatorluğu başkentine gelir. Burada kaldığı sekiz yıl zarfında, Rycaut, bulunduğu mevkiiden Osmanlı Türklerinin örf adet ve dinlerini inceler. Bu arada çeşitli görevlerle iki kez döndüğü Londra'da, ülkesinin Babıali ile imzaladığı barış antlaşması maddelerini içeren "Kapitülasyonlar"ı yayınlar. Rycaut'un diplomasi yetisi ve özellikle Osmanlı hakimiyetindeki deniz sularında gezen İngiliz gemileri için ayrıcalıklar elde etmeyi başarması, kendisinin kısa zamanda İngiltere'nin İzmir'deki Başkonsolos görevine atanmasına yol açar. Bu görevde 11 yıl kalır (1667-1678) ve bu süre içinde, Rycaut, İngiltere'nin Orta Doğu ile ticarî ilişkilerinde ülkesinin lehine şartlar elde etmeyi başarır. 1685 yılında, 24 yıl boyunca memleketinden uzak kaldıktan sonra diplomatik görevini İrlanda'da sürdürür ve ülke içindeki tüm siyasal çalkantılara karşın siyasi gücünü yitirmemeyi başarır.Doğu Akdeniz'de faaliyet göstermiş İngilizler arasında en önemli kişiliklerden biri olan Rycaut'un kaleme aldığı eserlerden, Londra'da 1667 yılında yayınlanan “The Present State of the Ottoman Empire” adlı kitap üst üste yeniden basılır ve diğer Avrupa dillerine çevrilir. Rycaut'un ikinci önemli eseri, İngiltere kralının siparişi üzerine yazdığı, 1679 yılında Londra'da yayınlanan ve 1690'da Fransızca’ya çevrilen “Greek and Armenian Churches”adlı kitaptır. Üçüncü önemli eseriyse 1680 yılında Londra'da basılan “The History of the Turkish Empire” adlı kitaptır. Rycaut'un Osmanlı Devleti’nin toplumsal kurumları ve tarihine ilişkin kitapları, bir Batılının gözünde muhteşem olan ancak değişik tür inançlar güden bu Doğu İmparatorluğunu tanıyabilmek için yıllarca el kitabı olmuş ve daha sonra yazılmış metinlerin tümünü etkilemiştir. Ölçü: 16,5 x 9,5 cm.

    TLSold
  • İNGİLİZ ART NOUVEAU STİLİNDE GÜMÜŞ TUTAMAKLI BASTON-İngiliz 925 ayar gümüş damgalı ''Art Nouveau'' stilinde at figürlü, pelesenk ahşaplı.İyi kondisyonda.

Ölçü: 90 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    İNGİLİZ ART NOUVEAU STİLİNDE GÜMÜŞ TUTAMAKLI BASTON-İngiliz 925 ayar gümüş damgalı ''Art Nouveau'' stilinde at figürlü, pelesenk ahşaplı.İyi kondisyonda. Ölçü: 90 cm.

    TLSold
  • İNGİLİZ 1900'LER GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-Kenarı konturlu ve üzüm salkımı şeklinde kabartma bezemeli saplı. Akantus yaprakları ve üzüm salkımları şeklinde dekor edilmiştir.

Ölçüler: 45 x 60 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    İNGİLİZ 1900'LER GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-Kenarı konturlu ve üzüm salkımı şeklinde kabartma bezemeli saplı. Akantus yaprakları ve üzüm salkımları şeklinde dekor edilmiştir. Ölçüler: 45 x 60 cm.

    TLSold
  • BİR ÇİFT ÇİN MEKKE PAZARI HURMALIK-Mekke pazarı için imal edilmiş bir çift Çin hurmalık

Çap: 8,5 cm.

Yükseklik: 9 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    BİR ÇİFT ÇİN MEKKE PAZARI HURMALIK-Mekke pazarı için imal edilmiş bir çift Çin hurmalık Çap: 8,5 cm. Yükseklik: 9 cm.

    TLSold
  • LİMOGES PORSELEN KUTU-Dış yüzeyi komple altın yaldız olup, kırmızı yeşil gül motifli.Açılır kapanır ön kapak kilit sistemi kadın ayakkabısı formunda.İç kısmı biri geniş biri dar olmak üzere iki bölüm hazneli pul kutusu.Çok iyi kondisyonda.Limoges kutular arasındaki nadir örneklerdendir.

Ölçüler: 8,5 x 4 x 3 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    LİMOGES PORSELEN KUTU-Dış yüzeyi komple altın yaldız olup, kırmızı yeşil gül motifli.Açılır kapanır ön kapak kilit sistemi kadın ayakkabısı formunda.İç kısmı biri geniş biri dar olmak üzere iki bölüm hazneli pul kutusu.Çok iyi kondisyonda.Limoges kutular arasındaki nadir örneklerdendir. Ölçüler: 8,5 x 4 x 3 cm.

    TLSold
  • 19.YÜZYIL ORYANTALİST BLANCHE BAUDOU-Kağıt Üzeri Suluboya

İmzalı

1885 Tarihli

Oryantalist Süleymaniye Camii ve Haliç Manzarası

Orijinal yaldız çerçevesinde.

Ölçüler: 11 x 14,5 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    19.YÜZYIL ORYANTALİST BLANCHE BAUDOU-Kağıt Üzeri Suluboya İmzalı 1885 Tarihli Oryantalist Süleymaniye Camii ve Haliç Manzarası Orijinal yaldız çerçevesinde. Ölçüler: 11 x 14,5 cm.

    TLSold
  • BİR ÇİFT ÇİN MEKKE PAZARI HURMALIK-Mekke pazarı için imal edilmiş bir çift Çin hurmalık

Çap: 11 cm.

Yükseklik: 12 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    BİR ÇİFT ÇİN MEKKE PAZARI HURMALIK-Mekke pazarı için imal edilmiş bir çift Çin hurmalık Çap: 11 cm. Yükseklik: 12 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DEVLET GÖREVLİ KIYAFET ÖRNEĞİ-Octavian Dalvimart'ın ''Osmanlı Kostümleri'' kıyafet albümünden örnek alarak suluboya resmedilmiştir

Kağıt Üzeri Suluboya 

Ölçüler: 41x32 cm.

Octavianus Dalvimart, 1798 yılında Sultan III. Selim dönemninde İstanbul'a ait Osmanlı bilgileri ve tipleriyle ilgili renkli gravür çizilmiş ve bu çizimler albüm içinde yayımlanmıştır.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    OSMANLI DEVLET GÖREVLİ KIYAFET ÖRNEĞİ-Octavian Dalvimart'ın ''Osmanlı Kostümleri'' kıyafet albümünden örnek alarak suluboya resmedilmiştir Kağıt Üzeri Suluboya Ölçüler: 41x32 cm. Octavianus Dalvimart, 1798 yılında Sultan III. Selim dönemninde İstanbul'a ait Osmanlı bilgileri ve tipleriyle ilgili renkli gravür çizilmiş ve bu çizimler albüm içinde yayımlanmıştır.

    TLSold
  • OSMANLI HAZİNEDAR AĞA/ HAREM HAZNEDARI / KIZLAR AĞASI-Hazinedar Ağa (harem haznedarı), Kızlar Ağası (Harem hadımlarının başı.)

'Octavian Dalvimart'ın ''Osmanlı Kostümleri'' kıyafet albümünden örnek alarak suluboya resmedilmiştir

Kağıt Üzeri Suluboya

Ölçüler: 41x32 cm.

Octavianus Dalvimart, 1798 yılında Sultan III. Selim dönemninde İstanbul'a ait Osmanlı bilgileri ve tipleriyle ilgili renkli gravür çizilmiş ve bu çizimler albüm içinde yayımlanmıştır.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    OSMANLI HAZİNEDAR AĞA/ HAREM HAZNEDARI / KIZLAR AĞASI-Hazinedar Ağa (harem haznedarı), Kızlar Ağası (Harem hadımlarının başı.) 'Octavian Dalvimart'ın ''Osmanlı Kostümleri'' kıyafet albümünden örnek alarak suluboya resmedilmiştir Kağıt Üzeri Suluboya Ölçüler: 41x32 cm. Octavianus Dalvimart, 1798 yılında Sultan III. Selim dönemninde İstanbul'a ait Osmanlı bilgileri ve tipleriyle ilgili renkli gravür çizilmiş ve bu çizimler albüm içinde yayımlanmıştır.

    TLSold
  • OSMANLI DEVLET GÖREVLİ KIYAFET ÖRNEĞİ-Octavian Dalvimart'ın ''Osmanlı Kostümleri'' kıyafet albümünden örnek alarak suluboya resmedilmiştir

Kağıt Üzeri Suluboya

Ölçüler: 41x32 cm.

Octavianus Dalvimart, 1798 yılında Sultan III. Selim dönemninde İstanbul'a ait Osmanlı bilgileri ve tipleriyle ilgili renkli gravür çizilmiş ve bu çizimler albüm içinde yayımlanmıştır.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    OSMANLI DEVLET GÖREVLİ KIYAFET ÖRNEĞİ-Octavian Dalvimart'ın ''Osmanlı Kostümleri'' kıyafet albümünden örnek alarak suluboya resmedilmiştir Kağıt Üzeri Suluboya Ölçüler: 41x32 cm. Octavianus Dalvimart, 1798 yılında Sultan III. Selim dönemninde İstanbul'a ait Osmanlı bilgileri ve tipleriyle ilgili renkli gravür çizilmiş ve bu çizimler albüm içinde yayımlanmıştır.

    TLSold
  • OSMANLI BOSTANCIBAŞI-Kağıt Üzerine Suluboya

Osmanlı Devleti'nde sarayda görev yapan Yeniçeri Ocağına mensup Çavuşlar Yakın Korumalardır.

'Octavian Dalvimart'ın ''Osmanlı Kostümleri'' kıyafet albümünden örnek alarak suluboya resmedilmiştir.

Ölçüler: 41x32 cm.

Octavianus Dalvimart, 1798 yılında Sultan III. Selim dönemninde İstanbul'a ait Osmanlı bilgileri ve tipleriyle ilgili renkli gravür çizilmiş ve bu çizimler albüm içinde yayımlanmıştır.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    OSMANLI BOSTANCIBAŞI-Kağıt Üzerine Suluboya Osmanlı Devleti'nde sarayda görev yapan Yeniçeri Ocağına mensup Çavuşlar Yakın Korumalardır. 'Octavian Dalvimart'ın ''Osmanlı Kostümleri'' kıyafet albümünden örnek alarak suluboya resmedilmiştir. Ölçüler: 41x32 cm. Octavianus Dalvimart, 1798 yılında Sultan III. Selim dönemninde İstanbul'a ait Osmanlı bilgileri ve tipleriyle ilgili renkli gravür çizilmiş ve bu çizimler albüm içinde yayımlanmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • KIRMIZI BOHEM ŞİŞE-Gövde ve ağız kenarlarında yaldız ve el boyama motifler ile bezeli.Ağız ve kapak bölümü kesme işçilikli.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Çap: 8,5 cm.

Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    KIRMIZI BOHEM ŞİŞE-Gövde ve ağız kenarlarında yaldız ve el boyama motifler ile bezeli.Ağız ve kapak bölümü kesme işçilikli.Kusursuz, iyi kondisyonda. Çap: 8,5 cm. Yükseklik: 18 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FRANSIZ LOKUMLUK-Büyük boy lokumluğun kenarları yelpaze formunda, kenar uçları pembe orta bölümler mavi cam.İç bölümü altın işleme bitkisel motifli.Kusursuz çok iyi kondisyonda.

Çap: 29 cm.

Yükseklik: 9 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    FRANSIZ LOKUMLUK-Büyük boy lokumluğun kenarları yelpaze formunda, kenar uçları pembe orta bölümler mavi cam.İç bölümü altın işleme bitkisel motifli.Kusursuz çok iyi kondisyonda. Çap: 29 cm. Yükseklik: 9 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI 19. YÜZYIL AFYON İŞİ GÜMÜŞ KAKMA ÇİFT NALIN-Afyon işi nalınlar telkari gümüş kakmalı.Alt ön ayak kısımında kenar bölümünde ahşabında dökülme mevcut kullanım hali eskiliğinde.Bakım restorasyonu yapılmış.(Haliyle)

Ölçüler: 23 x 9 cm.

Yükseklik: 6,5 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI 19. YÜZYIL AFYON İŞİ GÜMÜŞ KAKMA ÇİFT NALIN-Afyon işi nalınlar telkari gümüş kakmalı.Alt ön ayak kısımında kenar bölümünde ahşabında dökülme mevcut kullanım hali eskiliğinde.Bakım restorasyonu yapılmış.(Haliyle) Ölçüler: 23 x 9 cm. Yükseklik: 6,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • GORBON IŞIL PORSELEN SÜRAHİ-Beyaz zemin üzerine pembe mor yeşil çiçek motifli, ''Gorbon Işıl S. Er.'' sanatçı imzalı. Gaga ağızlı. Antik seri.

Çap: 15 cm.

Yükseklik: 23,5 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    GORBON IŞIL PORSELEN SÜRAHİ-Beyaz zemin üzerine pembe mor yeşil çiçek motifli, ''Gorbon Işıl S. Er.'' sanatçı imzalı. Gaga ağızlı. Antik seri. Çap: 15 cm. Yükseklik: 23,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ YEŞİL CAM GÜLABDAN-Koparma tekniği ile yapılmış, yeşil camdan imal edilmiş.Kusursuz

Çap: 8,5 cm.

Yükseklik: 25 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ YEŞİL CAM GÜLABDAN-Koparma tekniği ile yapılmış, yeşil camdan imal edilmiş.Kusursuz Çap: 8,5 cm. Yükseklik: 25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • İMARİ TABAK-Beyaz zemin üzerine mavi ve kırmızı renkler ile dekor edilmiş uzakdoğu tabak. Kusursuz, iyi kondisyonda. 

Dönem orijinal metal duvar askısında.

Soğuk damga mevcuttur.

Çap: 30 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    İMARİ TABAK-Beyaz zemin üzerine mavi ve kırmızı renkler ile dekor edilmiş uzakdoğu tabak. Kusursuz, iyi kondisyonda. Dönem orijinal metal duvar askısında. Soğuk damga mevcuttur. Çap: 30 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HEREND PORSELEN TADIMLIK-Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş , kulpsuz düz dokulu el boyama Herend porselen tadımlık.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar.

Ölçüler: 12,5 x 8,5 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    HEREND PORSELEN TADIMLIK-Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş , kulpsuz düz dokulu el boyama Herend porselen tadımlık.Kusursuz, iyi kondisyonda. Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar. Ölçüler: 12,5 x 8,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • İMARİ TABAK-Beyaz zemin üzerine mavi, kırmızı ve altın yaldız bitkisel motifler ile dekorlu.

Dönem orijinal metal askısında.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Çap: 31 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    İMARİ TABAK-Beyaz zemin üzerine mavi, kırmızı ve altın yaldız bitkisel motifler ile dekorlu. Dönem orijinal metal askısında.Kusursuz, iyi kondisyonda. Çap: 31 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HEREND PORSELEN KALP FORMUNDA KUTU-Kalp formunda, Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş , el boyama Herend porselen şekerlik.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar.

Ölçüler: 10 x 9 cm.

Yükseklik: 9 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    HEREND PORSELEN KALP FORMUNDA KUTU-Kalp formunda, Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş , el boyama Herend porselen şekerlik.Kusursuz, iyi kondisyonda. Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar. Ölçüler: 10 x 9 cm. Yükseklik: 9 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • İMARİ TABAK-Beyaz zemin üzerine mavi, kırmızı ve altın yaldız çiçekler ve yoğun bitkisel motiflidir.Tabağın iç orta dairesel bölümü kabartma dilimlidir.Tabağın arka yüzü beyaz üzeri mavi renkli desenlidir.

Dönem orijinal metal askısında.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Çap: 31 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    İMARİ TABAK-Beyaz zemin üzerine mavi, kırmızı ve altın yaldız çiçekler ve yoğun bitkisel motiflidir.Tabağın iç orta dairesel bölümü kabartma dilimlidir.Tabağın arka yüzü beyaz üzeri mavi renkli desenlidir. Dönem orijinal metal askısında.Kusursuz, iyi kondisyonda. Çap: 31 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HEREND PORSELEN YAPRAK FORMUNDA KASE-Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş, el boyama Herend porselen yaprak formunda kase.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar.

Ölçüler: 11 x 8 cm.

Yükseklik: 4 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    HEREND PORSELEN YAPRAK FORMUNDA KASE-Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş, el boyama Herend porselen yaprak formunda kase.Kusursuz, iyi kondisyonda. Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar. Ölçüler: 11 x 8 cm. Yükseklik: 4 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SİYAH WEDGWOOD MÜCEVHER KUTUSU-Wedgwood porselen kalp formunda mücevher kutusu. Siyah zemin üzerine beyaz desenler ile süslüdür.Wedgwood porselen arasında siyah renkte olanlar nadir örneklerdendir.

Yükseklik: 5 cm.

Ölçüler: 13 x 10 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    SİYAH WEDGWOOD MÜCEVHER KUTUSU-Wedgwood porselen kalp formunda mücevher kutusu. Siyah zemin üzerine beyaz desenler ile süslüdür.Wedgwood porselen arasında siyah renkte olanlar nadir örneklerdendir. Yükseklik: 5 cm. Ölçüler: 13 x 10 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • WEDGWOOD PORSELEN KUTU-Klasik figürlü bir sahneyi gösteren beyaz kabartma detaylarına sahip kare formlu Wedgwood siyah bazalt kutu.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Ölçüler: 9,5 x 9,5 cm.

Yükseklik: 5 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    WEDGWOOD PORSELEN KUTU-Klasik figürlü bir sahneyi gösteren beyaz kabartma detaylarına sahip kare formlu Wedgwood siyah bazalt kutu.Kusursuz, iyi kondisyonda. Ölçüler: 9,5 x 9,5 cm. Yükseklik: 5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • KEZBAN ARCA BATIBEKİ (1956)-Özgün Baskı

İmzalı

2000 Tarihli

Ölçüleri: 35 x 100 cm.

Kezban Arca Batıbeki

1956 yılında İstanbul'da doğdu. Babası film yönetmeni Atıf Yılmaz, annesi oyuncu Nurhan Nur'dur.

1980 yılındaİstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine kitap kapakları, dergi illüstrasyonları, afişler yaparak başlayan Arca, resimler, fotoğraflar, yerleştirmeler ve kısa filmler üreterek devam etti. Fotoğraflarında ve resimlerinde kadın figürlerini ağırlık verdi. Dergiler, fotoromanlar, eski aile fotoğrafları, ışıltılı giysiler, parlak nesneleri alt kültür, kitsch ve pop kavramları çerçevesinde sanatına işledi. İsveç devlet televizyonu için bir çocuk filmi hazırladı; uzun metrajlı filmlerde sanat yönetmenliği yaptı, sanat üzerine yazılar yazdı.

Ödülleri

1985 - Tiglat Resim Yarışması 2.lik ödülü 
1992 - Esbank Yarışması Büyük Ödül 
1993 - Esbank Yarışması Büyük Ödül

Kişisel sergiler Arasında:

2004 - Yolda / Tokyo, Japonya
2004 - Kafes / Maçka Sanat Galerisi/ İstanbul
2011 - Pulp Fiction-The Sequel / LTMH Gallery / New York
2012 - He Loves Me...She Loves Me Not / Anima Gallery / Doha
2021 - Senin Annen Bir Melekti Yavrum / Merdiven Art Space / İstanbul
2022 - Pulp Fiction III / YapıKredi Bomontiada / İstanbul

    Lot No: 25

    Lot: 25

    KEZBAN ARCA BATIBEKİ (1956)-Özgün Baskı İmzalı 2000 Tarihli Ölçüleri: 35 x 100 cm. Kezban Arca Batıbeki 1956 yılında İstanbul'da doğdu. Babası film yönetmeni Atıf Yılmaz, annesi oyuncu Nurhan Nur'dur. 1980 yılındaİstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine kitap kapakları, dergi illüstrasyonları, afişler yaparak başlayan Arca, resimler, fotoğraflar, yerleştirmeler ve kısa filmler üreterek devam etti. Fotoğraflarında ve resimlerinde kadın figürlerini ağırlık verdi. Dergiler, fotoromanlar, eski aile fotoğrafları, ışıltılı giysiler, parlak nesneleri alt kültür, kitsch ve pop kavramları çerçevesinde sanatına işledi. İsveç devlet televizyonu için bir çocuk filmi hazırladı; uzun metrajlı filmlerde sanat yönetmenliği yaptı, sanat üzerine yazılar yazdı. Ödülleri 1985 - Tiglat Resim Yarışması 2.lik ödülü 1992 - Esbank Yarışması Büyük Ödül 1993 - Esbank Yarışması Büyük Ödül Kişisel sergiler Arasında: 2004 - Yolda / Tokyo, Japonya 2004 - Kafes / Maçka Sanat Galerisi/ İstanbul 2011 - Pulp Fiction-The Sequel / LTMH Gallery / New York 2012 - He Loves Me...She Loves Me Not / Anima Gallery / Doha 2021 - Senin Annen Bir Melekti Yavrum / Merdiven Art Space / İstanbul 2022 - Pulp Fiction III / YapıKredi Bomontiada / İstanbul

    TLSold
    Place Bid
  • SEMİH BALCIOĞLU (1928 - 2006)-Serigrafi

İmzalı

1/30 Edisyon

1995 Tarihli

Ölçüler: 70 x 50 cm.

Semih Balcıoğlu

1928 İstanbul'da doğdu.
Işık Lisesi'ni ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin Grafik Bölümü'nü bitirdi.İlk karikatürünü 1943 yılında Akbaba Dergisi'ndeki Genç Fırçalar bölümünde yayınladı, o günden sonra karikatürü hiç bırakmadı.
Amcabey, Akşam, Dünya, Hürriyet ve Tercüman, Politika, Yeni Yüzyıl gazetelerinde çalıştı.Meslek hayatı boyunca 49 ödül kazandı ve Gabrova Mizah Evi'nin yaptığı oylama sonucu dünyanın en iyi 106 çizerinden birisi oldu.Türkiye’de ilk üç boyutlu karikatürü gerçekleştirdi.
67 kişisel sergi açtı.Eserleri Tolentino, Gabrovo, Basel ve Varşova'daki karikatür müzelerinde yer alır.
19 kitap yayımlamıştır.

Ödüller Arasında:

"Gümüş Güvercin (Skopje)"
"Altın Madalya" (Pescara, İtalya)
"Altın Palmiye (Bordighera)"
"Gümüş Hurma (Bordighera)"
"İş Bankası Büyük Ödülü"
"Abdi İpekçi Barış ve Kardeşlik Ödülü"
"TÜYAP Onur Ödülü"
"Karikatür Vakfı Onur Ödülü"
"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü"
"Türkiye Fonsallık Karikatürü Hizmet Ödülü"

    Lot No: 26

    Lot: 26

    SEMİH BALCIOĞLU (1928 - 2006)-Serigrafi İmzalı 1/30 Edisyon 1995 Tarihli Ölçüler: 70 x 50 cm. Semih Balcıoğlu 1928 İstanbul'da doğdu. Işık Lisesi'ni ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin Grafik Bölümü'nü bitirdi.İlk karikatürünü 1943 yılında Akbaba Dergisi'ndeki Genç Fırçalar bölümünde yayınladı, o günden sonra karikatürü hiç bırakmadı. Amcabey, Akşam, Dünya, Hürriyet ve Tercüman, Politika, Yeni Yüzyıl gazetelerinde çalıştı.Meslek hayatı boyunca 49 ödül kazandı ve Gabrova Mizah Evi'nin yaptığı oylama sonucu dünyanın en iyi 106 çizerinden birisi oldu.Türkiye’de ilk üç boyutlu karikatürü gerçekleştirdi. 67 kişisel sergi açtı.Eserleri Tolentino, Gabrovo, Basel ve Varşova'daki karikatür müzelerinde yer alır. 19 kitap yayımlamıştır. Ödüller Arasında: "Gümüş Güvercin (Skopje)" "Altın Madalya" (Pescara, İtalya) "Altın Palmiye (Bordighera)" "Gümüş Hurma (Bordighera)" "İş Bankası Büyük Ödülü" "Abdi İpekçi Barış ve Kardeşlik Ödülü" "TÜYAP Onur Ödülü" "Karikatür Vakfı Onur Ödülü" "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü" "Türkiye Fonsallık Karikatürü Hizmet Ödülü"

    TLSold
    Place Bid
  • MEHMET GÜLERYÜZ (1938-2024)-Baskı

Ölçüler: 47 x 67 cm.

Mehmet Güleryüz

Günümüz ilköğretim düzeyindeki dönemin ilk ve orta öğreniminin ardından, liseyi Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı. 1958 yılında şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne uygulamalı yetenek sınavını kazanarak kaydını yaptırdı. Dört yıl boyunca gördüğü sanat eğitimini bölümünün birincisi olarak 1966 yılında tamamladı. Bu dönemde resim eğitiminin yanı sıra tiyatro çalışmalarına da zaman ayırarak; oyunculuğunu geliştirdi ve profesyonel oyunculuğa 1963 yılında Asaf Çiğiltepe’nin yönetimindeki “Arena Tiyatrosu”nda başladı. Aynı yıl kişisel olan ve çoğunluk çalışmalarını desen oluşturan ilk sergisini de açtı.

Ödüller:

1966 Mezuniyet Yarışması Birincilik Ödülü
1979 Sedat Simavi Vakfı Ödülü, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Festivali (Altın Madalya)
1987 Uluslararası İskenderiye Bienali, Üçüncülük Ödülü
1990 İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı, Yılın Ressamı
1995 Nokta Dergisi Doruktakiler Plastik Sanatlar Ödülü
2000-2001 Yılın Sanatçısı, Ankara Sanat Kurumu
2003 Resimde Onur Ödülü, Beykent Üniversitesi
2007 20' Festival International des Arts Plastiques - Mahres - Tunus Onur Ödülü
2007 2. Altın Lale Güzel Sanatlar ‘En İyi Ressam’ Ödülü

    Lot No: 27

    Lot: 27

    MEHMET GÜLERYÜZ (1938-2024)-Baskı Ölçüler: 47 x 67 cm. Mehmet Güleryüz Günümüz ilköğretim düzeyindeki dönemin ilk ve orta öğreniminin ardından, liseyi Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı. 1958 yılında şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne uygulamalı yetenek sınavını kazanarak kaydını yaptırdı. Dört yıl boyunca gördüğü sanat eğitimini bölümünün birincisi olarak 1966 yılında tamamladı. Bu dönemde resim eğitiminin yanı sıra tiyatro çalışmalarına da zaman ayırarak; oyunculuğunu geliştirdi ve profesyonel oyunculuğa 1963 yılında Asaf Çiğiltepe’nin yönetimindeki “Arena Tiyatrosu”nda başladı. Aynı yıl kişisel olan ve çoğunluk çalışmalarını desen oluşturan ilk sergisini de açtı. Ödüller: 1966 Mezuniyet Yarışması Birincilik Ödülü 1979 Sedat Simavi Vakfı Ödülü, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Festivali (Altın Madalya) 1987 Uluslararası İskenderiye Bienali, Üçüncülük Ödülü 1990 İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı, Yılın Ressamı 1995 Nokta Dergisi Doruktakiler Plastik Sanatlar Ödülü 2000-2001 Yılın Sanatçısı, Ankara Sanat Kurumu 2003 Resimde Onur Ödülü, Beykent Üniversitesi 2007 20' Festival International des Arts Plastiques - Mahres - Tunus Onur Ödülü 2007 2. Altın Lale Güzel Sanatlar ‘En İyi Ressam’ Ödülü

    TLSold
    Place Bid
  • AKRAM KHOULKİ KARAKALEM RESİM-Karakalem 

İmzalı

1959 Tarihli

Ölçüler: 70 x 50 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    AKRAM KHOULKİ KARAKALEM RESİM-Karakalem İmzalı 1959 Tarihli Ölçüler: 70 x 50 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-Kız Kulesi''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçü: 40x30 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-Kız Kulesi'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçü: 40x30 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • GÜLÇİN TOPAÇ-Kağıt Üzeri Soft Pastel

İmzalı

Ölçüleri: 35 x 50 cm.


Gülçin Topaç

1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı.


Sergiler Arasında:

2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul.

2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul.

2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul.

2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul.

2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    Lot No: 30

    Lot: 30

    GÜLÇİN TOPAÇ-Kağıt Üzeri Soft Pastel İmzalı Ölçüleri: 35 x 50 cm. Gülçin Topaç 1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı. Sergiler Arasında: 2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul. 2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul. 2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul. 2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul. 2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    TLSold
    Place Bid
  • GÜLÇİN TOPAÇ-Kağıt Üzeri Soft Pastel

İmzalı

Ölçüleri: 35 x 50 cm.


Gülçin Topaç

1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı.


Sergiler Arasında:

2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul.

2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul.

2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul.

2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul.

2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    Lot No: 31

    Lot: 31

    GÜLÇİN TOPAÇ-Kağıt Üzeri Soft Pastel İmzalı Ölçüleri: 35 x 50 cm. Gülçin Topaç 1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı. Sergiler Arasında: 2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul. 2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul. 2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul. 2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul. 2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    TLSold
    Place Bid
  • İBRAHİM BALABAN (1921 - 2019)-Baskı

Edisyon: 84/250

1993 Tarihli

Ölçü: 70 x 50 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    İBRAHİM BALABAN (1921 - 2019)-Baskı Edisyon: 84/250 1993 Tarihli Ölçü: 70 x 50 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HALUK ÖZDEN-Baskı

Edisyon: 1/30.   Birinci Baskı

İmzalı

2021 Tarihli

Ölçüler: 60 x 100 cm.

Haluk Özden

1955′de İstanbul / Moda'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Galatasaray Lisesinde tamamladı. Fransa'nın Grenoble kentinde 1 yıl ekonomi okudu. Ardından Türkiye'ye dönerek Mimar Sinan Üniversitesi'nin (D.G.S.A.) Grafik Sanatlar bölümüne girdi. 1983 yılında yüksek lisans diplomasını üstün başarıyla alarak mezun oldu.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    HALUK ÖZDEN-Baskı Edisyon: 1/30. Birinci Baskı İmzalı 2021 Tarihli Ölçüler: 60 x 100 cm. Haluk Özden 1955′de İstanbul / Moda'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Galatasaray Lisesinde tamamladı. Fransa'nın Grenoble kentinde 1 yıl ekonomi okudu. Ardından Türkiye'ye dönerek Mimar Sinan Üniversitesi'nin (D.G.S.A.) Grafik Sanatlar bölümüne girdi. 1983 yılında yüksek lisans diplomasını üstün başarıyla alarak mezun oldu.

    TLSold
    Place Bid
  • MARİ KALOYAN ERTORAN-'Peyzaj''

Kağıt Üzeri Suluboya

İmzalı

Ölçüler: 32 x 22 cm.

Mari Kaloyan Ertoran

İstanbul'da doğdu ve ilk resim derslerini lise öğretmeni Viçen Aslanyan'dan aldı. Daha sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi ve burada Leopold Lévy, Bedri Rahmi, Ali Avni, Cemal Tollu ve Sabri Berkel'in öğrencisi oldu. Resimlerinde Leopold Lévy'nin etkisi görülür. Heykel bölümünde Rudolf Belling, Nejat Sirel, Mahir Tomruk, Nusret Suman ve Kenan Yontuç'tan eğitim aldı. Çalışmaları figüratif ve gerçekçi bir üsluptadır. Bir süre İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik ve Zooloji Enstitüsü'nde ressam olarak çalıştı ve burada Prof. Nebahat Yakar ile birlikte 1935'te yayınlanan botanik bahçeleri için tohum kataloğunu resimledi.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    MARİ KALOYAN ERTORAN-'Peyzaj'' Kağıt Üzeri Suluboya İmzalı Ölçüler: 32 x 22 cm. Mari Kaloyan Ertoran İstanbul'da doğdu ve ilk resim derslerini lise öğretmeni Viçen Aslanyan'dan aldı. Daha sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi ve burada Leopold Lévy, Bedri Rahmi, Ali Avni, Cemal Tollu ve Sabri Berkel'in öğrencisi oldu. Resimlerinde Leopold Lévy'nin etkisi görülür. Heykel bölümünde Rudolf Belling, Nejat Sirel, Mahir Tomruk, Nusret Suman ve Kenan Yontuç'tan eğitim aldı. Çalışmaları figüratif ve gerçekçi bir üsluptadır. Bir süre İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik ve Zooloji Enstitüsü'nde ressam olarak çalıştı ve burada Prof. Nebahat Yakar ile birlikte 1935'te yayınlanan botanik bahçeleri için tohum kataloğunu resimledi.

    TLSold
    Place Bid
  • MARİ KALOYAN ERTORAN-'Peyzaj''

Kağıt Üzeri Suluboya

İmzalı

Ölçüler: 32 x 22 cm.

Mari Kaloyan Ertoran

İstanbul'da doğdu ve ilk resim derslerini lise öğretmeni Viçen Aslanyan'dan aldı. Daha sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi ve burada Leopold Lévy, Bedri Rahmi, Ali Avni, Cemal Tollu ve Sabri Berkel'in öğrencisi oldu. Resimlerinde Leopold Lévy'nin etkisi görülür. Heykel bölümünde Rudolf Belling, Nejat Sirel, Mahir Tomruk, Nusret Suman ve Kenan Yontuç'tan eğitim aldı. Çalışmaları figüratif ve gerçekçi bir üsluptadır. Bir süre İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik ve Zooloji Enstitüsü'nde ressam olarak çalıştı ve burada Prof. Nebahat Yakar ile birlikte 1935'te yayınlanan botanik bahçeleri için tohum kataloğunu resimledi.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    MARİ KALOYAN ERTORAN-'Peyzaj'' Kağıt Üzeri Suluboya İmzalı Ölçüler: 32 x 22 cm. Mari Kaloyan Ertoran İstanbul'da doğdu ve ilk resim derslerini lise öğretmeni Viçen Aslanyan'dan aldı. Daha sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi ve burada Leopold Lévy, Bedri Rahmi, Ali Avni, Cemal Tollu ve Sabri Berkel'in öğrencisi oldu. Resimlerinde Leopold Lévy'nin etkisi görülür. Heykel bölümünde Rudolf Belling, Nejat Sirel, Mahir Tomruk, Nusret Suman ve Kenan Yontuç'tan eğitim aldı. Çalışmaları figüratif ve gerçekçi bir üsluptadır. Bir süre İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik ve Zooloji Enstitüsü'nde ressam olarak çalıştı ve burada Prof. Nebahat Yakar ile birlikte 1935'te yayınlanan botanik bahçeleri için tohum kataloğunu resimledi.

    TLSold
    Place Bid
  • MARİ KALOYAN ERTORAN-'Nü''

Kağıt Üzeri Suluboya

İmzalı

Ölçüler: 20 x 25 cm.

Referans: Eser ''Armenian Painters in the Ottoman Empire, Garo Kürkman'' 509. sayfada yer almaktadır.

Mari Kaloyan Ertoran

İstanbul'da doğdu ve ilk resim derslerini lise öğretmeni Viçen Aslanyan'dan aldı. Daha sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi ve burada Leopold Lévy, Bedri Rahmi, Ali Avni, Cemal Tollu ve Sabri Berkel'in öğrencisi oldu. Resimlerinde Leopold Lévy'nin etkisi görülür. Heykel bölümünde Rudolf Belling, Nejat Sirel, Mahir Tomruk, Nusret Suman ve Kenan Yontuç'tan eğitim aldı. Çalışmaları figüratif ve gerçekçi bir üsluptadır. Bir süre İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik ve Zooloji Enstitüsü'nde ressam olarak çalıştı ve burada Prof. Nebahat Yakar ile birlikte 1935'te yayınlanan botanik bahçeleri için tohum kataloğunu resimledi.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    MARİ KALOYAN ERTORAN-'Nü'' Kağıt Üzeri Suluboya İmzalı Ölçüler: 20 x 25 cm. Referans: Eser ''Armenian Painters in the Ottoman Empire, Garo Kürkman'' 509. sayfada yer almaktadır. Mari Kaloyan Ertoran İstanbul'da doğdu ve ilk resim derslerini lise öğretmeni Viçen Aslanyan'dan aldı. Daha sonra Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdi ve burada Leopold Lévy, Bedri Rahmi, Ali Avni, Cemal Tollu ve Sabri Berkel'in öğrencisi oldu. Resimlerinde Leopold Lévy'nin etkisi görülür. Heykel bölümünde Rudolf Belling, Nejat Sirel, Mahir Tomruk, Nusret Suman ve Kenan Yontuç'tan eğitim aldı. Çalışmaları figüratif ve gerçekçi bir üsluptadır. Bir süre İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik ve Zooloji Enstitüsü'nde ressam olarak çalıştı ve burada Prof. Nebahat Yakar ile birlikte 1935'te yayınlanan botanik bahçeleri için tohum kataloğunu resimledi.

    TLSold
    Place Bid
  • MEİSSEN PORSELEN HOKKA-Tabak ve hokkalık, Hokkanın küçük kapağı mevcut. Tabak kenarı mavi desen bordürlü. Dışa bükey ağızlı, sevgi temalı ve renkli çiçek motifler ile bezenmiş.Kusursuz mürekkep hokkası.

'Tabak Çapı: 14 cm.

Hokka Çapı: 6,5 cm.

Hokka Yüksekliği: 5 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    MEİSSEN PORSELEN HOKKA-Tabak ve hokkalık, Hokkanın küçük kapağı mevcut. Tabak kenarı mavi desen bordürlü. Dışa bükey ağızlı, sevgi temalı ve renkli çiçek motifler ile bezenmiş.Kusursuz mürekkep hokkası. 'Tabak Çapı: 14 cm. Hokka Çapı: 6,5 cm. Hokka Yüksekliği: 5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SEVRES BONBONİER-Saksonya saplı, pembe beyaz renkli, floral desenli altın yaldızlı. Sevres Porselen damgalı.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Çap: 14 cm.

Yükseklik: 14,5 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    SEVRES BONBONİER-Saksonya saplı, pembe beyaz renkli, floral desenli altın yaldızlı. Sevres Porselen damgalı.Kusursuz, iyi kondisyonda. Çap: 14 cm. Yükseklik: 14,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • BİSKÜVİ EROSLU ALMAN PORSELEN ŞEKERLİK-Kapak bölümü yüksek kabartma işçilikli çift Eros figürlü olup, kapak bölümü pirinç aplikelinin alt kısmı girland desenli, Volkstedt Porselen damgalı bisküvi şekerlik.İyi kondisyonda.

Kapak sistemi çalışır durumda.

Ölçüler: 14 x 12 cm.

Yükseklik: 8 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    BİSKÜVİ EROSLU ALMAN PORSELEN ŞEKERLİK-Kapak bölümü yüksek kabartma işçilikli çift Eros figürlü olup, kapak bölümü pirinç aplikelinin alt kısmı girland desenli, Volkstedt Porselen damgalı bisküvi şekerlik.İyi kondisyonda. Kapak sistemi çalışır durumda. Ölçüler: 14 x 12 cm. Yükseklik: 8 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • RUS LOMONOSOV PORSELEN GERGEDAN-Rus Lomonosov Porselen Fabrikası imalatı, Sovyetler Birliği dönemi yapımı porselen gergedan.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Ölçüler: 9 x 25 cm.

Yükseklik: 16 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    RUS LOMONOSOV PORSELEN GERGEDAN-Rus Lomonosov Porselen Fabrikası imalatı, Sovyetler Birliği dönemi yapımı porselen gergedan.Kusursuz, iyi kondisyonda. Ölçüler: 9 x 25 cm. Yükseklik: 16 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI PAZARINA ÜRETİLMİŞ PEMBE FİNCAN HALATLI-1869 senesinde üretilmiş İngiliz yapımı. Osmanlı Sultan Abdülaziz dönemi pembe renkli altın yaldız bordürlü, kulp ve ayak kısımları halat motifli, Beylerbeyi Sarayı 14 Numaralı Halatlı Oda, Osmanlı pazarı için özel imalat.
Fincan ve Tabağı damgalıdır. Kusursuz, iyi kondisyondadır.
Nadir Koleksiyonluk bir örnektir.

Fincan Çapı: 9 cm.

Fincan Yüksekliği: 5 cm.

Tabak Çapı: 13,5 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI PAZARINA ÜRETİLMİŞ PEMBE FİNCAN HALATLI-1869 senesinde üretilmiş İngiliz yapımı. Osmanlı Sultan Abdülaziz dönemi pembe renkli altın yaldız bordürlü, kulp ve ayak kısımları halat motifli, Beylerbeyi Sarayı 14 Numaralı Halatlı Oda, Osmanlı pazarı için özel imalat. Fincan ve Tabağı damgalıdır. Kusursuz, iyi kondisyondadır. Nadir Koleksiyonluk bir örnektir. Fincan Çapı: 9 cm. Fincan Yüksekliği: 5 cm. Tabak Çapı: 13,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ÇİFT WEDGWOOD KAHVERENGİ FİNCAN-Wedgwood damgalı

Fincan Çapı: 5,5 cm.

Tabak Çapı: 11 cm.

Yükseklik: 5,5 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    ÇİFT WEDGWOOD KAHVERENGİ FİNCAN-Wedgwood damgalı Fincan Çapı: 5,5 cm. Tabak Çapı: 11 cm. Yükseklik: 5,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • LİMOGES KAHVE FİNCANI-Altın yaldız dekorlu, baklava desenli kahve fincanı.İyi kondisyonda.Kusursuz


Tabak Çapı: 9 cm.

Fincan Çapı: 5,5 cm.

Fincan Yüksekliği: 5 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    LİMOGES KAHVE FİNCANI-Altın yaldız dekorlu, baklava desenli kahve fincanı.İyi kondisyonda.Kusursuz Tabak Çapı: 9 cm. Fincan Çapı: 5,5 cm. Fincan Yüksekliği: 5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • WEDGWOOD MÜCEVHER YÜZÜK KUTUSU-Wedgwood porselen küçük boy yüzük kutusu. Mavi zemin üzeri kabartma beyaz  desenler ile süslüdür.

Yükseklik: 3,5 cm.

Ölçüler: 4,5 x 4,5 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    WEDGWOOD MÜCEVHER YÜZÜK KUTUSU-Wedgwood porselen küçük boy yüzük kutusu. Mavi zemin üzeri kabartma beyaz desenler ile süslüdür. Yükseklik: 3,5 cm. Ölçüler: 4,5 x 4,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • WEDGWOOD MÜCEVHER YÜZÜK KUTUSU-Wedgwood porselen küçük boy yuvarlak yüzük kutusu.Pembe zemin üzerine beyaz kabartmalı desenler ile süslüdür.

Çap: 4,5 cm.

Yükseklik: 3 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    WEDGWOOD MÜCEVHER YÜZÜK KUTUSU-Wedgwood porselen küçük boy yuvarlak yüzük kutusu.Pembe zemin üzerine beyaz kabartmalı desenler ile süslüdür. Çap: 4,5 cm. Yükseklik: 3 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SİYAH WEDGWOOD YUVARLAK MÜCEVHER KUTUSU-Siyah yuvarlak mücevher kutusu.Siyah zemin üzeri beyaz kabartmalı dairesel üzüm salkımları ile süslüdür.Wedgwood porselen arasında siyah renkte olanlar nadir örneklerdendir.

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 6 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    SİYAH WEDGWOOD YUVARLAK MÜCEVHER KUTUSU-Siyah yuvarlak mücevher kutusu.Siyah zemin üzeri beyaz kabartmalı dairesel üzüm salkımları ile süslüdür.Wedgwood porselen arasında siyah renkte olanlar nadir örneklerdendir. Çap: 8 cm. Yükseklik: 6 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • DRESDEN PORSELEN VAZO-Gövde bölümünde yer alan sevgi konulu resimlerin ressam Jean-Antoine Watteau'nun tablolarından ilham alınmış sahneler ile dekore edilmiş.Floral motifler ile süslenmiş olup altın yaldız ile bezenmiştir.İyi kondisyonda.

Çap: 15 cm.

Yükseklik: 32 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    DRESDEN PORSELEN VAZO-Gövde bölümünde yer alan sevgi konulu resimlerin ressam Jean-Antoine Watteau'nun tablolarından ilham alınmış sahneler ile dekore edilmiş.Floral motifler ile süslenmiş olup altın yaldız ile bezenmiştir.İyi kondisyonda. Çap: 15 cm. Yükseklik: 32 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • CHRİSTOPH  LENZ (1829 - 1915)
ORYANTAL ÇALGI ÇALAN BRONZ FİGÜR-"Alman sanatçı tarafından imzalı bronz heykel.

Üflemeli çalgı çalan oryantal figür.Orijinal siyah mermer kaidesinde.Bronz döküm işçiliği iyi kalitede.Kendi orijinal patenasında.

Ölçüler:

Genişlik: 5,5 cm. (Heykel)

Yükseklik: 18 cm. (Heykel)

Kaide Çap: 10,5 cm.

Kaide Yükseklik: 4 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    CHRİSTOPH LENZ (1829 - 1915) ORYANTAL ÇALGI ÇALAN BRONZ FİGÜR-"Alman sanatçı tarafından imzalı bronz heykel. Üflemeli çalgı çalan oryantal figür.Orijinal siyah mermer kaidesinde.Bronz döküm işçiliği iyi kalitede.Kendi orijinal patenasında. Ölçüler: Genişlik: 5,5 cm. (Heykel) Yükseklik: 18 cm. (Heykel) Kaide Çap: 10,5 cm. Kaide Yükseklik: 4 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ HOŞAF KAŞIĞI-Boynuz kaşık, fildişi saplı Osmanlı dönemi hoşaf kaşığı.İyi kondisyonda

Ölçü: 27 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI DÖNEMİ HOŞAF KAŞIĞI-Boynuz kaşık, fildişi saplı Osmanlı dönemi hoşaf kaşığı.İyi kondisyonda Ölçü: 27 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 18.YÜZYIL SONU 19.YÜZYIL BAŞI OSMANLI BAĞA VE KEMİK ŞERBET KAŞIĞI-Kemik saplı , kaşık kısmı bağa , burgu şeklinde, sap bölümü bitiminde mercan boncuk aplikeli.Sap bölümün üst kısmında  savatlı gümüş aplikeli burgulu akik taşı aplike edilmiştir.Kaşık iyi kondisyonda olup koleksiyonluk örneklerdendir.

Ölçü: 23 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    18.YÜZYIL SONU 19.YÜZYIL BAŞI OSMANLI BAĞA VE KEMİK ŞERBET KAŞIĞI-Kemik saplı , kaşık kısmı bağa , burgu şeklinde, sap bölümü bitiminde mercan boncuk aplikeli.Sap bölümün üst kısmında savatlı gümüş aplikeli burgulu akik taşı aplike edilmiştir.Kaşık iyi kondisyonda olup koleksiyonluk örneklerdendir. Ölçü: 23 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AZNAVUR TAKATUKA-Yekpare gümüşten yapılmış, yuvarlak formlu, yüksek kenarlı eserin iç yüzeyi düz ve dalgalı aznavur işçiliklidir.  Osmanlıca  ''….... Efendi  Hazretleri'' yazılı.

Ağırlık: 128 gr.

Çap: 14 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AZNAVUR TAKATUKA-Yekpare gümüşten yapılmış, yuvarlak formlu, yüksek kenarlı eserin iç yüzeyi düz ve dalgalı aznavur işçiliklidir. Osmanlıca ''….... Efendi Hazretleri'' yazılı. Ağırlık: 128 gr. Çap: 14 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-'Abdülmecid Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı.
Sade işçilkli, kenarında aznavur işçilkli bant çizgi bulunmaktadır.Eser iyi kondisyondadır.

Ağırlık: 398 gr.

Çap: 20,5 cm.

Derinlik: 6 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-'Abdülmecid Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı. Sade işçilkli, kenarında aznavur işçilkli bant çizgi bulunmaktadır.Eser iyi kondisyondadır. Ağırlık: 398 gr. Çap: 20,5 cm. Derinlik: 6 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SULTAN V.MEHMED REŞAT TUĞRALI GÜMÜŞ AYNA-'Mehmed Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' Tuğralı Ayna

Dilimli kenarlı ayna çerçevenin yüzeyi dövme, kabartma tekniğiyle yapılmış, gül, bitkisel motiflerle desenlidir.İyi kondisyondadır.

Ölçüler:  42,5 x 31 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    SULTAN V.MEHMED REŞAT TUĞRALI GÜMÜŞ AYNA-'Mehmed Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' Tuğralı Ayna Dilimli kenarlı ayna çerçevenin yüzeyi dövme, kabartma tekniğiyle yapılmış, gül, bitkisel motiflerle desenlidir.İyi kondisyondadır. Ölçüler: 42,5 x 31 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • GÜMÜŞ SAVATLI BASTON-Gümüş savat işçilikli, savat işçiliği iyi durumda.Pelesenk ağacından yapılmıştır.

Ölçü: 89 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    GÜMÜŞ SAVATLI BASTON-Gümüş savat işçilikli, savat işçiliği iyi durumda.Pelesenk ağacından yapılmıştır. Ölçü: 89 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ERMENİ USTA DAMGALI GÜMÜŞ AYNA-19.yüzyıl, 900 ayar damgalı, lacivert kadife üzerine. 

''BEDO'' Ermeni Usta damgalı

Orijinal aynasında kesme bizoteli.

Ölçüler: 33 x 26 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    ERMENİ USTA DAMGALI GÜMÜŞ AYNA-19.yüzyıl, 900 ayar damgalı, lacivert kadife üzerine. ''BEDO'' Ermeni Usta damgalı Orijinal aynasında kesme bizoteli. Ölçüler: 33 x 26 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI GÜMÜŞ SAVATLI KAMÇI-Ahşap üzeri gümüş geçme ve bilezik dolamalı yoğun savat işçilikli, sap kısmı lale motifli.Sap bölümünde Osmanlıca ''Mehmet Rüşdü'' 1310 Hicri Tarihli.

Ölçü: 41 cm. 

Toplam 87 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    OSMANLI GÜMÜŞ SAVATLI KAMÇI-Ahşap üzeri gümüş geçme ve bilezik dolamalı yoğun savat işçilikli, sap kısmı lale motifli.Sap bölümünde Osmanlıca ''Mehmet Rüşdü'' 1310 Hicri Tarihli. Ölçü: 41 cm. Toplam 87 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI SULTAN II.MAHMUT TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-Kaidesi yaprak motifli, yaprakların üst bölümünde kabartma armut motifli.Kapak üst kenarları kalem işçilikli bitkisel motifler ile süslenmiş 
''Mahmud Han bin Abdülhamid el-Muzaffer'' tuğralı.

Ağırlık: 253 gr.

Yükseklik: 12 cm.

Ölçüler: 13 x 11 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    OSMANLI SULTAN II.MAHMUT TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-Kaidesi yaprak motifli, yaprakların üst bölümünde kabartma armut motifli.Kapak üst kenarları kalem işçilikli bitkisel motifler ile süslenmiş ''Mahmud Han bin Abdülhamid el-Muzaffer'' tuğralı. Ağırlık: 253 gr. Yükseklik: 12 cm. Ölçüler: 13 x 11 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI SULTAN II. MAHMUT  BERAT-Tarih: 4 Cemaziyelahir 1230 / 3 Haziran 1815.

Sultan II.Mahmud 4 Cemaziyelahir 1223 (28 Temmuz 1808) senesinde tahta geçmesi münasebetiyle beratlar yenilendiğinde mülkiyet değişimlerinle ilgili ''Mahmud bin Abdülhamid el-muzaffer daima'' tuğralı berat.

Berat Ölçüleri: 63 x 41 cm.

Çerçeveli Ölçü: 86 x 63,5 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    OSMANLI SULTAN II. MAHMUT BERAT-Tarih: 4 Cemaziyelahir 1230 / 3 Haziran 1815. Sultan II.Mahmud 4 Cemaziyelahir 1223 (28 Temmuz 1808) senesinde tahta geçmesi münasebetiyle beratlar yenilendiğinde mülkiyet değişimlerinle ilgili ''Mahmud bin Abdülhamid el-muzaffer daima'' tuğralı berat. Berat Ölçüleri: 63 x 41 cm. Çerçeveli Ölçü: 86 x 63,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI SULTAN III. MUSTAFA BERAT-Tarih: 5 Şaban 1180 / 6 Ocak 1767.

Bursa'da Daye Hatun Caminin yanındaki Daru'l Hadis zamanla harap olduğundan bunu tamir eden Ahmed efendinin bu Daru'l-Hadis'de muhaddislik (muhendislik) yaptığı, beratı olmadığından talep etmesi üzerine  kendisine bu berat verilmiştir. ''Mustafa bin Ahmed Han el-muzaffer daima'' tuğralı berat.

Berat Ölçüleri: 62 x 44 cm.

Çerçeveli Ölçü: 86 x 67,5 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    OSMANLI SULTAN III. MUSTAFA BERAT-Tarih: 5 Şaban 1180 / 6 Ocak 1767. Bursa'da Daye Hatun Caminin yanındaki Daru'l Hadis zamanla harap olduğundan bunu tamir eden Ahmed efendinin bu Daru'l-Hadis'de muhaddislik (muhendislik) yaptığı, beratı olmadığından talep etmesi üzerine kendisine bu berat verilmiştir. ''Mustafa bin Ahmed Han el-muzaffer daima'' tuğralı berat. Berat Ölçüleri: 62 x 44 cm. Çerçeveli Ölçü: 86 x 67,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • KADRİ AYTOLON (1873 - 1957)-Kağıt Üzeri Suluboya.

İmzalı. 

Ölçüler: 37 x 16 cm.

Kadri Aytolon

Türk Ressam Kadri Aytolon gençlik yıllarında Mühendishane-i Berr-i Hümayun’da veznedarlık yaptı. Eğitim için yurtdışına gönderildi. Çeşitli ülkeleri gezerek resim çalışmalarını sürdürdü.Resimlerinde İstanbul ve Marmara Bölgesi tasvirleri çalıştı. Yüksek ve sade bir fırçaya sahip olan sanatçı.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    KADRİ AYTOLON (1873 - 1957)-Kağıt Üzeri Suluboya. İmzalı. Ölçüler: 37 x 16 cm. Kadri Aytolon Türk Ressam Kadri Aytolon gençlik yıllarında Mühendishane-i Berr-i Hümayun’da veznedarlık yaptı. Eğitim için yurtdışına gönderildi. Çeşitli ülkeleri gezerek resim çalışmalarını sürdürdü.Resimlerinde İstanbul ve Marmara Bölgesi tasvirleri çalıştı. Yüksek ve sade bir fırçaya sahip olan sanatçı.

    TLSold
    Place Bid
  • KADRİ AYTOLON (1873 - 1957)-Kağıt Üzeri Suluboya.

İmzalı. 

Ölçüler: 37 x 16 cm.

Kadri Aytolon

Türk Ressam Kadri Aytolon gençlik yıllarında Mühendishane-i Berr-i Hümayun’da veznedarlık yaptı. Eğitim için yurtdışına gönderildi. Çeşitli ülkeleri gezerek resim çalışmalarını sürdürdü.Resimlerinde İstanbul ve Marmara Bölgesi tasvirleri çalıştı. Yüksek ve sade bir fırçaya sahip olan sanatçı.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    KADRİ AYTOLON (1873 - 1957)-Kağıt Üzeri Suluboya. İmzalı. Ölçüler: 37 x 16 cm. Kadri Aytolon Türk Ressam Kadri Aytolon gençlik yıllarında Mühendishane-i Berr-i Hümayun’da veznedarlık yaptı. Eğitim için yurtdışına gönderildi. Çeşitli ülkeleri gezerek resim çalışmalarını sürdürdü.Resimlerinde İstanbul ve Marmara Bölgesi tasvirleri çalıştı. Yüksek ve sade bir fırçaya sahip olan sanatçı.

    TLSold
    Place Bid
  • KADRİ AYTOLON (1873 - 1957)-Kağıt Üzeri Suluboya.

İmzalı. 

Ölçüler: 37 x 16 cm.

Kadri Aytolon

Türk Ressam Kadri Aytolon gençlik yıllarında Mühendishane-i Berr-i Hümayun’da veznedarlık yaptı. Eğitim için yurtdışına gönderildi. Çeşitli ülkeleri gezerek resim çalışmalarını sürdürdü.Resimlerinde İstanbul ve Marmara Bölgesi tasvirleri çalıştı. Yüksek ve sade bir fırçaya sahip olan sanatçı.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    KADRİ AYTOLON (1873 - 1957)-Kağıt Üzeri Suluboya. İmzalı. Ölçüler: 37 x 16 cm. Kadri Aytolon Türk Ressam Kadri Aytolon gençlik yıllarında Mühendishane-i Berr-i Hümayun’da veznedarlık yaptı. Eğitim için yurtdışına gönderildi. Çeşitli ülkeleri gezerek resim çalışmalarını sürdürdü.Resimlerinde İstanbul ve Marmara Bölgesi tasvirleri çalıştı. Yüksek ve sade bir fırçaya sahip olan sanatçı.

    TLSold
    Place Bid
  • GÜMÜŞ II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRA DESENLİ BASTON-Pelesenk ağaçlı, gümüş sap , sap tutamak başlığı taç formunda , savat işçilikli ve II. Abdülhamid tuğra desenli.

Ölçü: 94 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    GÜMÜŞ II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRA DESENLİ BASTON-Pelesenk ağaçlı, gümüş sap , sap tutamak başlığı taç formunda , savat işçilikli ve II. Abdülhamid tuğra desenli. Ölçü: 94 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL İRAN GÜMÜŞ HOKKA TAKIMI-Repousee Kabartma, grave kazıma ve kalemişi teknikleri kullanılarak yapılmış. Rıhdan ve 2 mürekkeplik olmak üzere 3 parçadan oluşan takım.Tüm yüzeyleri figüratif kompozisyonlar ile dekore edilmiş.Kubbesel kapakları topuz formu tutamaklı gümüş hokka takımı.İyi kondisyonda olup koleksiyonluk nadir örneklerdendir.

Ağırlık: 286 gr.

Çap: 6 cm.

Yükseklik: 7,5 cm. (her biri)

    Lot No: 64

    Lot: 64

    19.YÜZYIL İRAN GÜMÜŞ HOKKA TAKIMI-Repousee Kabartma, grave kazıma ve kalemişi teknikleri kullanılarak yapılmış. Rıhdan ve 2 mürekkeplik olmak üzere 3 parçadan oluşan takım.Tüm yüzeyleri figüratif kompozisyonlar ile dekore edilmiş.Kubbesel kapakları topuz formu tutamaklı gümüş hokka takımı.İyi kondisyonda olup koleksiyonluk nadir örneklerdendir. Ağırlık: 286 gr. Çap: 6 cm. Yükseklik: 7,5 cm. (her biri)

    TLSold
    Place Bid
  • GÜMÜŞ TELKARİ İŞÇİLİKLİ CAMİ MAKETİ-Gümüş telkari işçilikli, cami maketi, dört bir yanında kapıları açılır kapanır halinde.Yeşil granit mermer kaideli.Telkari işçiliğinde yapılmış olan nadir formlu eserlerdendir.Koleksiyon değeri önemli bir eserdir.

Yükseklik: 20 cm.

Ölçüler: 14,5 x 14,5 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    GÜMÜŞ TELKARİ İŞÇİLİKLİ CAMİ MAKETİ-Gümüş telkari işçilikli, cami maketi, dört bir yanında kapıları açılır kapanır halinde.Yeşil granit mermer kaideli.Telkari işçiliğinde yapılmış olan nadir formlu eserlerdendir.Koleksiyon değeri önemli bir eserdir. Yükseklik: 20 cm. Ölçüler: 14,5 x 14,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ TELKARİ İŞÇİLİKLİ MASA ÜSTÜ AYNA-Masa üstü Telkari usta işçilikli, çok iyi kondisyonda,telkari aynalar arasındaki iyi işçilikli örneklerden olup koleksiyonluk bir eserdir.
Eski İstanbul Ermeni Usta yapımı.

Kaide Çapı: 14,5 cm.

Genişlik: 21 cm.

Yükseklik: 33 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ TELKARİ İŞÇİLİKLİ MASA ÜSTÜ AYNA-Masa üstü Telkari usta işçilikli, çok iyi kondisyonda,telkari aynalar arasındaki iyi işçilikli örneklerden olup koleksiyonluk bir eserdir. Eski İstanbul Ermeni Usta yapımı. Kaide Çapı: 14,5 cm. Genişlik: 21 cm. Yükseklik: 33 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DEVLET ARMALI USTA VE VAN DAMGALI GÜMÜŞ SAVATLI TABAKA.-Osmanlı 19. Yüzyıl Van işi savatlı Osmanlı Devlet Armalı Laciyan Usta ve Van damgalı gümüş tabaka.

Ağırlık: 126 gr.

Ölçüler: 6 x 9,5 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    OSMANLI DEVLET ARMALI USTA VE VAN DAMGALI GÜMÜŞ SAVATLI TABAKA.-Osmanlı 19. Yüzyıl Van işi savatlı Osmanlı Devlet Armalı Laciyan Usta ve Van damgalı gümüş tabaka. Ağırlık: 126 gr. Ölçüler: 6 x 9,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 'DENT LONDON'' OSMANLI KADRANLI GÜMÜŞ SAAT VE GÜMÜŞ ZİNCİRİ OSMANLI TUĞRALI CEP SAATİ-'Dent LONDON'' Osmanlıca kadranlı cep saati.
Kadran çok iyi kondisyonda,orijinal gümüş kasasında, kurma anahtarı mevcut.Gümüş zinciri tuğralı.Eski boncuk işlemeli dış yüzey kılıfı mevcut.
Saatin genel durumu İyi kondisyonda.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    'DENT LONDON'' OSMANLI KADRANLI GÜMÜŞ SAAT VE GÜMÜŞ ZİNCİRİ OSMANLI TUĞRALI CEP SAATİ-'Dent LONDON'' Osmanlıca kadranlı cep saati. Kadran çok iyi kondisyonda,orijinal gümüş kasasında, kurma anahtarı mevcut.Gümüş zinciri tuğralı.Eski boncuk işlemeli dış yüzey kılıfı mevcut. Saatin genel durumu İyi kondisyonda.

    TLSold
    Place Bid
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-Gövde ve kapak bölümü kalem işçilikli, sah ve ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' Tuğralı gümüş kahvedanın tuğrası merkezi baskılı net okunmaktadır.Kahvedan iyi kondisyondadır.

Ağırlık: 387 gr.

Çap: 10 cm.

Yükseklik: 21,5 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-Gövde ve kapak bölümü kalem işçilikli, sah ve ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' Tuğralı gümüş kahvedanın tuğrası merkezi baskılı net okunmaktadır.Kahvedan iyi kondisyondadır. Ağırlık: 387 gr. Çap: 10 cm. Yükseklik: 21,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • GÜMÜŞ SÜRAHİ-Kulp ve gövde bölümü kalem işçilikli, kabartma tekniği ile balıkçıl kuş figürleri ile bitkisel motiflerle yoğun olarak süslenmiş.Gövde kısmında üç adet akik taş aplike edilmiş gümüş sürahi.

933 Ayar

854 gr.

Çap: 14 cm.

Yükseklik: 26,5 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    GÜMÜŞ SÜRAHİ-Kulp ve gövde bölümü kalem işçilikli, kabartma tekniği ile balıkçıl kuş figürleri ile bitkisel motiflerle yoğun olarak süslenmiş.Gövde kısmında üç adet akik taş aplike edilmiş gümüş sürahi. 933 Ayar 854 gr. Çap: 14 cm. Yükseklik: 26,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ORİJİNAL MUHAFAZASINDA ÇİFT GÜMÜŞ VE ALTIN VERMEYLİ  KAHVE FİNCANI TAKIMI-19.Yüzyıl. Orijinal kırmızı kadife üzerinde altın yaldız Tuğralı, bir çift tuğralı gümüş ajur ve kalem işçilkli tabakları ve uzakdoğu çift porselen kahve fincanı. Tabak kısmında bir el ile çiçek buketi , gümüş üzeri altın vermeyli çiçek motifleri ile dekor edilmiş.İyi Kondisyonda. Kusursuz.

Fincan Çapı: 7 cm.

Fincan Yüksekliği: 3 cm.

Tabak Çapı: 12 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ORİJİNAL MUHAFAZASINDA ÇİFT GÜMÜŞ VE ALTIN VERMEYLİ KAHVE FİNCANI TAKIMI-19.Yüzyıl. Orijinal kırmızı kadife üzerinde altın yaldız Tuğralı, bir çift tuğralı gümüş ajur ve kalem işçilkli tabakları ve uzakdoğu çift porselen kahve fincanı. Tabak kısmında bir el ile çiçek buketi , gümüş üzeri altın vermeyli çiçek motifleri ile dekor edilmiş.İyi Kondisyonda. Kusursuz. Fincan Çapı: 7 cm. Fincan Yüksekliği: 3 cm. Tabak Çapı: 12 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • USTA DAMGALI ÇİFT GÜMÜŞ KUPA-Ağırlık: 468 gr.

Çap: 11 cm.

Yükseklik: 10,5 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    USTA DAMGALI ÇİFT GÜMÜŞ KUPA-Ağırlık: 468 gr. Çap: 11 cm. Yükseklik: 10,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • BEYKOZ ŞERBETLİK-Kapak tutamağı Mevlevi Sikke formlu, üzeri mine işçilikli bitkisel motifler ile dekor edilmiş, ayrıca gövde kısmında altın yaldız maydonoz desenler ile süslüdür.Eser büyük boydadır. Kusursuz olup nadir görülen Beykoz şerbetliklerden olup koleksiyonluk bir eserdir.



Çap: 24 cm.

Yükseklik: 33 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    BEYKOZ ŞERBETLİK-Kapak tutamağı Mevlevi Sikke formlu, üzeri mine işçilikli bitkisel motifler ile dekor edilmiş, ayrıca gövde kısmında altın yaldız maydonoz desenler ile süslüdür.Eser büyük boydadır. Kusursuz olup nadir görülen Beykoz şerbetliklerden olup koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 24 cm. Yükseklik: 33 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ GÜLABDAN-Koparma tekniği ile imal edilmiş süt opalin kırmızı yeşil çiçekler ile dekore edilmiş. Kusursuz

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 24 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ GÜLABDAN-Koparma tekniği ile imal edilmiş süt opalin kırmızı yeşil çiçekler ile dekore edilmiş. Kusursuz Çap: 8 cm. Yükseklik: 24 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ GÜLABDAN-Opalin koparma tekniği ile imal edilmiş, üzeri yeşil yapraklı kırmızı mavi çiçekler ile dekore edilmiş gülabdan.

Çap: 7 cm.

Yükseklik: 25 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ GÜLABDAN-Opalin koparma tekniği ile imal edilmiş, üzeri yeşil yapraklı kırmızı mavi çiçekler ile dekore edilmiş gülabdan. Çap: 7 cm. Yükseklik: 25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ GÜLABDAN-Büyük ve iri boy, koparma tekniği ile imal edilmiş beyaz opalin üzeri gövde kısmı yeşil yapraklar üzerine mavi, pembe, kırmızı çiçekler ile dekore edilmiş gülabdan.Kusursuz Koleksiyonluk örneklerden.

Çap: 10 cm.

Yükseklik: 30 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    OSMANLI DÖNEMİ BEYKOZ GÜLABDAN-Büyük ve iri boy, koparma tekniği ile imal edilmiş beyaz opalin üzeri gövde kısmı yeşil yapraklar üzerine mavi, pembe, kırmızı çiçekler ile dekore edilmiş gülabdan.Kusursuz Koleksiyonluk örneklerden. Çap: 10 cm. Yükseklik: 30 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • BEYKOZ FABRİKA-İ HÜMAYUN 
GÜLABDAN-Dairesel kaideli, armudi gövdeli,  gülsuyu ikramı için kullanılan opalin Gülabdan. Osmanlı dönemi süt opalin, kususursuz Beykoz Gülabdan.Gülabdanın bezemesi, pembe gül, yeşil ve mor renginde çiçeklerle süslenmiştir. 

Çap: 7,5 cm.

Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    BEYKOZ FABRİKA-İ HÜMAYUN GÜLABDAN-Dairesel kaideli, armudi gövdeli, gülsuyu ikramı için kullanılan opalin Gülabdan. Osmanlı dönemi süt opalin, kususursuz Beykoz Gülabdan.Gülabdanın bezemesi, pembe gül, yeşil ve mor renginde çiçeklerle süslenmiştir. Çap: 7,5 cm. Yükseklik: 23 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • BEYKOZ ŞİŞE-Gövde ve kapak kısmı yoğun kesme işçilikli, altın yaldız dekorlu.Şişenin alt kenar iki ucunda küçük atık bulunmaktadır.Şişenin altın yaldız dekorları çok iyi kondisyondadır.

Çap: 9 cm.

Yükseklik: 25 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    BEYKOZ ŞİŞE-Gövde ve kapak kısmı yoğun kesme işçilikli, altın yaldız dekorlu.Şişenin alt kenar iki ucunda küçük atık bulunmaktadır.Şişenin altın yaldız dekorları çok iyi kondisyondadır. Çap: 9 cm. Yükseklik: 25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-Metal üzeri gümüş kaplama, tepsi iç bölümü kalem işçilikli büyük boy tepsi.Kaplaması temiz İyi kondisyonda

Ölçüler: 73 x 48 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-Metal üzeri gümüş kaplama, tepsi iç bölümü kalem işçilikli büyük boy tepsi.Kaplaması temiz İyi kondisyonda Ölçüler: 73 x 48 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • WİNSTON CHURCHILL'İN YÜZÜNCÜ YIL GÜMÜŞ KADEHİ-Bu Damgalı Gümüş Kadeh'in, 1974 Winston Chuchill Yüzüncü Yılı anısına için yapılmıştır.
Yalnızca 500 adetlik sınırlı sayıdaki üretimden 246 numaralı olduğu Sertifikalıdır. 

Çap: 7,5 cm.

Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    WİNSTON CHURCHILL'İN YÜZÜNCÜ YIL GÜMÜŞ KADEHİ-Bu Damgalı Gümüş Kadeh'in, 1974 Winston Chuchill Yüzüncü Yılı anısına için yapılmıştır. Yalnızca 500 adetlik sınırlı sayıdaki üretimden 246 numaralı olduğu Sertifikalıdır. Çap: 7,5 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • VİKTORYA DÖNEMİNE AİT GÜMÜŞ MÜREKKEP HOKKASI-James Dixon & Sons Ltd,Sheffield,1900.

Diktörtgen biçimli taban, üzerinde yaprak ve kıvrık bir taşıma sapı,mühür destekleri ile çevrili, kalem yeri, dört topuz ayağı üzerinde yükseltilmiş, bir çift gümüş kaplamalı cam mürekkep hokkasıyla donatılmış, Henry Matthews, Birmingham, 1900 menteşeli.

630 gr.

Ölçüler: 28 x 16 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    VİKTORYA DÖNEMİNE AİT GÜMÜŞ MÜREKKEP HOKKASI-James Dixon & Sons Ltd,Sheffield,1900. Diktörtgen biçimli taban, üzerinde yaprak ve kıvrık bir taşıma sapı,mühür destekleri ile çevrili, kalem yeri, dört topuz ayağı üzerinde yükseltilmiş, bir çift gümüş kaplamalı cam mürekkep hokkasıyla donatılmış, Henry Matthews, Birmingham, 1900 menteşeli. 630 gr. Ölçüler: 28 x 16 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL FRANSIZ CHRİSTOFLE GALLİA GÜMÜŞ KAPLAMA KAHVE SETİ-Colbert stilinde Kahve demliği, çaydanlık, kapaklı şekerlik ve sütlük, Perles desenindeki tepsisi ile Christofle damgalı kahve seti.

Sütlük Yükseklik: 11 cm.

Şekerlik Yüksekliği: 15 cm.

Tepsi Ölçüleri: 40 x 57 cm.

Çaydanlık Yüksekliği: 24 cm.

Kahve Demliği Yükseklik: 20 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    19.YÜZYIL FRANSIZ CHRİSTOFLE GALLİA GÜMÜŞ KAPLAMA KAHVE SETİ-Colbert stilinde Kahve demliği, çaydanlık, kapaklı şekerlik ve sütlük, Perles desenindeki tepsisi ile Christofle damgalı kahve seti. Sütlük Yükseklik: 11 cm. Şekerlik Yüksekliği: 15 cm. Tepsi Ölçüleri: 40 x 57 cm. Çaydanlık Yüksekliği: 24 cm. Kahve Demliği Yükseklik: 20 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • CHRİSTOFLE ÇİFT GİRANDOLE ŞAMDAN-Girandole modeli, gümüş kaplama,çift şamdan.

İyi kondisyonda

Genişlik: 25 cm.

Yükseklik: 20 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    CHRİSTOFLE ÇİFT GİRANDOLE ŞAMDAN-Girandole modeli, gümüş kaplama,çift şamdan. İyi kondisyonda Genişlik: 25 cm. Yükseklik: 20 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FRANSIZ BOULLE İŞÇİLİKLİ MASA SAATİ-Orijinal kaideli Fransız Boulle işçilikli masa saati.

Ölçüler: 11,5 x 22 x 39 cm.

Kaide Ölçüleri: 15 x 26 x 5,5

Toplam Yükseklik: 44 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    FRANSIZ BOULLE İŞÇİLİKLİ MASA SAATİ-Orijinal kaideli Fransız Boulle işçilikli masa saati. Ölçüler: 11,5 x 22 x 39 cm. Kaide Ölçüleri: 15 x 26 x 5,5 Toplam Yükseklik: 44 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FRANSIZ ''CHRİSTOFLE'' MALMAİSON SERİSİ GÜMÜŞ KAPLAMA SAHAN-Christofle damgalı Christofle Gallia koleksiyonu, Empire stili. Kulpların altında birer mascaron kullanılmış, gümüş kaplama Malmaison modeli Christofle sahan.Çok iyi kondisyonda 

Çap: 22 cm.

Yükseklik: 14 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    FRANSIZ ''CHRİSTOFLE'' MALMAİSON SERİSİ GÜMÜŞ KAPLAMA SAHAN-Christofle damgalı Christofle Gallia koleksiyonu, Empire stili. Kulpların altında birer mascaron kullanılmış, gümüş kaplama Malmaison modeli Christofle sahan.Çok iyi kondisyonda Çap: 22 cm. Yükseklik: 14 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FRANSIZ ''CHRİSTOFLE'' MALMAİSON SERİSİ GÜMÜŞ KAPLAMA SOS SERVİSİ.-Kenar bordürleri palmetlerle süslenmiş, kartal başı şeklinde kulplu tepsi üzerinde sosluk.Christofle damgalı Malmaison modeli sos servisi.

Yükseklik: 15 cm.

Ölçüler: 22 x 15 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    FRANSIZ ''CHRİSTOFLE'' MALMAİSON SERİSİ GÜMÜŞ KAPLAMA SOS SERVİSİ.-Kenar bordürleri palmetlerle süslenmiş, kartal başı şeklinde kulplu tepsi üzerinde sosluk.Christofle damgalı Malmaison modeli sos servisi. Yükseklik: 15 cm. Ölçüler: 22 x 15 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • MURANO BOĞA-Gövde kısmı turuncu, ayak ve kuyruğu bal rengi, gövde bölümü cam arası altın yaprak küçük pullar ile cam arası dekorlu Murano cam Boğa.
Ebatlı ve büyük boydadır.Kusursuzdur.

Ölçüler: 50 x 17 cm.

Yükseklik: 27 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    MURANO BOĞA-Gövde kısmı turuncu, ayak ve kuyruğu bal rengi, gövde bölümü cam arası altın yaprak küçük pullar ile cam arası dekorlu Murano cam Boğa. Ebatlı ve büyük boydadır.Kusursuzdur. Ölçüler: 50 x 17 cm. Yükseklik: 27 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FRANCE DAUM ''PATE DE VERRE'' CAM KURBAĞA KASE-Parlak ve renkli bir camdan imal edilmiş Fransız Daum kasenin dib bölümünde bir nilüfer yaprağaının üzerine yerleştirilmiş beş kurbağa ve kapağa sap görevi gören zıplayan bir kurbağa ile işlenmiştir.Hepsi altın yaldızlı gözlerle tasarlanmıştır.Kapağın üstüne ve kase iç kenarına kalıplanmış ek zambak detayları mevcut.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Daum France imzalı.

Çap: 16 cm.

Yükseklik: 21 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    FRANCE DAUM ''PATE DE VERRE'' CAM KURBAĞA KASE-Parlak ve renkli bir camdan imal edilmiş Fransız Daum kasenin dib bölümünde bir nilüfer yaprağaının üzerine yerleştirilmiş beş kurbağa ve kapağa sap görevi gören zıplayan bir kurbağa ile işlenmiştir.Hepsi altın yaldızlı gözlerle tasarlanmıştır.Kapağın üstüne ve kase iç kenarına kalıplanmış ek zambak detayları mevcut.Kusursuz, iyi kondisyonda. Daum France imzalı. Çap: 16 cm. Yükseklik: 21 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • EMİLE GALLE ART NOUVEAU LAMBA-Emile Galle camla çalışan bir Fransız sanatçı ve tasarımcıydı. Fransız Art Nouveau hareketinin en önemli yenilikçilerinden biri olarak kabul edilir. Art Nouveau cam sanatı ve Art Nouveau mobilya tasarımlarıyla dikkat çekmiş ve Fransa'nın Nancy kentinde bir tasarım hareketi olan École de Nancy veya Nancy Okulu'nun kurucularındandı.
İmzalı, kusursuz çok iyi kondiayonda.

Özel Koleksiyon

Çap: 25 cm.

Yükseklik: 47 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    EMİLE GALLE ART NOUVEAU LAMBA-Emile Galle camla çalışan bir Fransız sanatçı ve tasarımcıydı. Fransız Art Nouveau hareketinin en önemli yenilikçilerinden biri olarak kabul edilir. Art Nouveau cam sanatı ve Art Nouveau mobilya tasarımlarıyla dikkat çekmiş ve Fransa'nın Nancy kentinde bir tasarım hareketi olan École de Nancy veya Nancy Okulu'nun kurucularındandı. İmzalı, kusursuz çok iyi kondiayonda. Özel Koleksiyon Çap: 25 cm. Yükseklik: 47 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • GÜLÇİN TOPAÇ-'Otoportre''

Kağıt Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

2020 Tarihli

Ölçüleri: 70 x 50 cm.


Gülçin Topaç

1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı.


Sergiler Arasında:

2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul.

2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul.

2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul.

2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul.

2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    Lot No: 90

    Lot: 90

    GÜLÇİN TOPAÇ-'Otoportre'' Kağıt Üzeri Karışık Teknik İmzalı 2020 Tarihli Ölçüleri: 70 x 50 cm. Gülçin Topaç 1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı. Sergiler Arasında: 2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul. 2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul. 2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul. 2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul. 2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    TLSold
    Place Bid
  • TUNCAY DENİZ-Zeus ve Jüpiter

Duralit Üzerine Karışık Teknik

İmzalı

2023 Tarihli

Ölçüler: 85 x 110 cm.

Tuncay Deniz

Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı.
Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    TUNCAY DENİZ-Zeus ve Jüpiter Duralit Üzerine Karışık Teknik İmzalı 2023 Tarihli Ölçüler: 85 x 110 cm. Tuncay Deniz Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı. Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    TLSold
    Place Bid
  • FEVZİ KARAKOÇ-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2022 Tarihli

Ölçüler: 50 x 70 cm.

1947 yılında Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-72 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okudu. 1974 yılında aynı kuruma asistan olan sanatçı, 1979 yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde çalıştığı litografileri ile Salzburg Şehir Ödülü’nü aldı. 

1983 yılında Özgün Baskı resim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı. 2002 Şubat ayından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

Ödüller Arasında:

1979 Salzburg Şehri Onur Ödülü
1981 Devlet Resim Heykel Sergisi Ödülü
1983 Devlet Resim Heykel Sergisi Ödülü
1983 Viking Kağıt, Baskıresim Ödülü

    Lot No: 92

    Lot: 92

    FEVZİ KARAKOÇ-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2022 Tarihli Ölçüler: 50 x 70 cm. 1947 yılında Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-72 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okudu. 1974 yılında aynı kuruma asistan olan sanatçı, 1979 yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde çalıştığı litografileri ile Salzburg Şehir Ödülü’nü aldı. 1983 yılında Özgün Baskı resim dalında Sanatta Yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında Doçent, 1993 yılında Profesör oldu ve 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı. 2002 Şubat ayından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir. Ödüller Arasında: 1979 Salzburg Şehri Onur Ödülü 1981 Devlet Resim Heykel Sergisi Ödülü 1983 Devlet Resim Heykel Sergisi Ödülü 1983 Viking Kağıt, Baskıresim Ödülü

    TLSold
    Place Bid
  • MEHMET GÜN (1954 - 2014)-Kağıt Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

1986 Tarihli

Ölçüler: 70 x 100 cm.

Mehmet Gün

Ressam ve çağdaş sanatçı Mehmet Refik Gün, Almanya’da tanındığı ismiyle Dennis Gün, 1956 yılında Ankara’da doğdu. 1976–1981 yılları arasında Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof. Anton Lehmden ile çalıştı. 1982’de Hausner’in atölyesine geçti ve 1983’te diplomasını aldı. 1978’de Viyana Güzel Sanatlar Akademisi Altın Figür Ödülü’nü aldı. Resimlerinde keten ve tuval zemini üzerinde yer yer leke, trükaj ve kaligrafi öğelerinin, görsel ve soyut bir bütünlük içinde yorumlandığı spontan ve kavramsal anlayışı temel almaktadır. Eserleri Solomon Guggenheim Museum, Viyana Birleşmiş Milletler Merkezi, İstanbul Modern gibi müzelerde, yerli ve yabancı önemli koleksiyonlarda yer almaktadır.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    MEHMET GÜN (1954 - 2014)-Kağıt Üzeri Karışık Teknik İmzalı 1986 Tarihli Ölçüler: 70 x 100 cm. Mehmet Gün Ressam ve çağdaş sanatçı Mehmet Refik Gün, Almanya’da tanındığı ismiyle Dennis Gün, 1956 yılında Ankara’da doğdu. 1976–1981 yılları arasında Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof. Anton Lehmden ile çalıştı. 1982’de Hausner’in atölyesine geçti ve 1983’te diplomasını aldı. 1978’de Viyana Güzel Sanatlar Akademisi Altın Figür Ödülü’nü aldı. Resimlerinde keten ve tuval zemini üzerinde yer yer leke, trükaj ve kaligrafi öğelerinin, görsel ve soyut bir bütünlük içinde yorumlandığı spontan ve kavramsal anlayışı temel almaktadır. Eserleri Solomon Guggenheim Museum, Viyana Birleşmiş Milletler Merkezi, İstanbul Modern gibi müzelerde, yerli ve yabancı önemli koleksiyonlarda yer almaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • VAHHAB AYHAN-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2023 Tarihli

Ölçüler: 90 x 90 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    VAHHAB AYHAN-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2023 Tarihli Ölçüler: 90 x 90 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • EDA BAYSAL-Tuval Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

Ölçüler: 120 x 120 cm.

Eda Baysal 1973 yılında İstanbul'da doğdu, sanatçı Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım, İstanbul LA SALLE COLLAGE'da moda tasarımı ve San Francisco FIDM'de tasarım eğitimi aldı.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    EDA BAYSAL-Tuval Üzeri Karışık Teknik İmzalı Ölçüler: 120 x 120 cm. Eda Baysal 1973 yılında İstanbul'da doğdu, sanatçı Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım, İstanbul LA SALLE COLLAGE'da moda tasarımı ve San Francisco FIDM'de tasarım eğitimi aldı.

    TLSold
    Place Bid
  • ALAADDİN HIZ-Tuval Üzeri Akrilik Boya

''Sıçramalar Özel Seri''

İmzalı

2021 

Ölçüler: 120 x 120 cm.

Alaaddin Hız

Alaaddin Hız

1989 yılında Akşehir'de doğdu. 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. 2021 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anasanat Dalında Master yaptı. " 1950 Sonrası Çağdaş Türk Resim Sanatında Yazı ve Kaligrafi Kullanımının İrdelenmesi" başlıkta bilimsel tezini yayınladı. Uluslararası ve Ulusal 18 Sanat Karma Sergi ve 26 Sanat Çalıştayında yer aldı.

Karma Sergilerden Seçmeler:

"Karma Sanat Eserleri Resim Sergisi" Anatolia Gallery / Ankara 2021

Antalya Valiliği “II.Kaleiçi Old Town Resim Çalıştayı” 2019

‘Innovation and global Issues in social sciences III’ Uluslararası Resim Çalıştayı 2018

"Mihri Müşfik Anısına Karma Sergi" 2018

İki Ülke İçin Bir Kalp Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Resim Çalıştayı 2018

Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika Resim Çalıştayı 2017

II.Uluslararası Akdeniz’de Güzel Sanatlar Sempozyumu ve Kültür Sanat Çalıştayı ‘İMFARTS 2017’

A.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi –Antalya Üniversite Destekleme Vakfı ‘Vakıf ve Sanat’ 2015

Ödüller:

"Innovation and global Issues in social sciences" Uluslararası Başarı Ödülü / 2019

"Güç ve Kadın Ulusal Resim Yarışması" 3. Ödülü / 2018

"Anadolunun Mitleri Ulusal Resim Yarışması" 3. Ödülü / 2017

Kişisel Sergiler:

"İvme" Anatolia Gallery / Ankara 2021

"Dışavurum" Olbia Sanat Galerisi / Antalya 2018

Bilimsel Araştırmalar:

"1950 Sonrası Çağdaş Türk Resim Sanatında Yazı ve Kaligrafi Kullanımı" Yüksek Lisans Tezi 2021​

"Erol Akyavaş'ın Eserlerinde Yazı ve Kaligrafi İmgeleri" Makale 2020

"Çağdaş Türk Resim Sanatında Dışavurum Peyzaj Eğilimi Gösteren Sanatçılar" Lisans Bitirme Çalışması 2018

    Lot No: 96

    Lot: 96

    ALAADDİN HIZ-Tuval Üzeri Akrilik Boya ''Sıçramalar Özel Seri'' İmzalı 2021 Ölçüler: 120 x 120 cm. Alaaddin Hız Alaaddin Hız 1989 yılında Akşehir'de doğdu. 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. 2021 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anasanat Dalında Master yaptı. " 1950 Sonrası Çağdaş Türk Resim Sanatında Yazı ve Kaligrafi Kullanımının İrdelenmesi" başlıkta bilimsel tezini yayınladı. Uluslararası ve Ulusal 18 Sanat Karma Sergi ve 26 Sanat Çalıştayında yer aldı. Karma Sergilerden Seçmeler: "Karma Sanat Eserleri Resim Sergisi" Anatolia Gallery / Ankara 2021 Antalya Valiliği “II.Kaleiçi Old Town Resim Çalıştayı” 2019 ‘Innovation and global Issues in social sciences III’ Uluslararası Resim Çalıştayı 2018 "Mihri Müşfik Anısına Karma Sergi" 2018 İki Ülke İçin Bir Kalp Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Resim Çalıştayı 2018 Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika Resim Çalıştayı 2017 II.Uluslararası Akdeniz’de Güzel Sanatlar Sempozyumu ve Kültür Sanat Çalıştayı ‘İMFARTS 2017’ A.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi –Antalya Üniversite Destekleme Vakfı ‘Vakıf ve Sanat’ 2015 Ödüller: "Innovation and global Issues in social sciences" Uluslararası Başarı Ödülü / 2019 "Güç ve Kadın Ulusal Resim Yarışması" 3. Ödülü / 2018 "Anadolunun Mitleri Ulusal Resim Yarışması" 3. Ödülü / 2017 Kişisel Sergiler: "İvme" Anatolia Gallery / Ankara 2021 "Dışavurum" Olbia Sanat Galerisi / Antalya 2018 Bilimsel Araştırmalar: "1950 Sonrası Çağdaş Türk Resim Sanatında Yazı ve Kaligrafi Kullanımı" Yüksek Lisans Tezi 2021​ "Erol Akyavaş'ın Eserlerinde Yazı ve Kaligrafi İmgeleri" Makale 2020 "Çağdaş Türk Resim Sanatında Dışavurum Peyzaj Eğilimi Gösteren Sanatçılar" Lisans Bitirme Çalışması 2018

    TLSold
    Place Bid
  • MARİA KILIÇLIOĞLU-Kağıt Üzeri Suluboya

İmzalı

Ölçüler: 50 x 35 cm.

Maria Kılıçlıoğlu 1958 yılında Sofya'da doğdu. Ünlü bir heykeltraşın kızı olan sanatçı 1978 -1985 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde Tekstil eğitimi görmüştür, 1988 yılından bugüne Türkiye'de bronz döküm ve resim çalışmalarını bir arada yürütmektedir.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    MARİA KILIÇLIOĞLU-Kağıt Üzeri Suluboya İmzalı Ölçüler: 50 x 35 cm. Maria Kılıçlıoğlu 1958 yılında Sofya'da doğdu. Ünlü bir heykeltraşın kızı olan sanatçı 1978 -1985 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde Tekstil eğitimi görmüştür, 1988 yılından bugüne Türkiye'de bronz döküm ve resim çalışmalarını bir arada yürütmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • EDA BAYSAL-Tuval Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

Ölçüler: 120 x 120 cm.

Eda Baysal 1973 yılında İstanbul'da doğdu, sanatçı Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım, İstanbul LA SALLE COLLAGE'da moda tasarımı ve San Francisco FIDM'de tasarım eğitimi aldı.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    EDA BAYSAL-Tuval Üzeri Karışık Teknik İmzalı Ölçüler: 120 x 120 cm. Eda Baysal 1973 yılında İstanbul'da doğdu, sanatçı Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım, İstanbul LA SALLE COLLAGE'da moda tasarımı ve San Francisco FIDM'de tasarım eğitimi aldı.

    TLSold
    Place Bid
  • İSMAİL ACAR-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 152 x 51 cm.

İsmail Acar

1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim bölümüne girdi. 1991 yılında buradan mezun oldu. Aynı üniversitede 1993 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 1994 yılında New York'ta David Salle ile çalıştı.

2000 yılında Kaş limanında 350 metre uzunluğundaki duvar resmi projesini dört asistanı ile birlikte gerçekleştirdi.

İsmail Acar’ın eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok galeri, müze ve koleksiyonlarda yer almaktadır. 2001 yılından itibaren gerçekleştirdiği tüm sergilerde, sergi gelirinin bir kısmını sosyal yardım amaçlı çalışan vakıf-dernek ve kuruluşlara bağışlamaktadır. 2005 yılında Redd grubunun ilk albümü olan 50/50'nin kapak ve kartonet illüstrasyonlarını yapmıştır.

Toplam otuz beş kişisel sergi açan ve kırkın üzerinde karma sergiye katılan sanatçı çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir. Ayrıca, eserleri Avrupa ülkelerinin tamamında, A.B.D., Kanada, Meksika, Arap Yarımadasının tamamında, Rusya, Moldova, Ukrayna, tüm Türk Cumhuriyetlerinde, Çin, Tayvan, Kore ve Japonya’da müze, özel koleksiyon ve galerilerde bulunmaktadır.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    İSMAİL ACAR-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 152 x 51 cm. İsmail Acar 1988 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim bölümüne girdi. 1991 yılında buradan mezun oldu. Aynı üniversitede 1993 yılında yüksek lisans derecesini aldı. 1994 yılında New York'ta David Salle ile çalıştı. 2000 yılında Kaş limanında 350 metre uzunluğundaki duvar resmi projesini dört asistanı ile birlikte gerçekleştirdi. İsmail Acar’ın eserleri yurt içi ve yurt dışında birçok galeri, müze ve koleksiyonlarda yer almaktadır. 2001 yılından itibaren gerçekleştirdiği tüm sergilerde, sergi gelirinin bir kısmını sosyal yardım amaçlı çalışan vakıf-dernek ve kuruluşlara bağışlamaktadır. 2005 yılında Redd grubunun ilk albümü olan 50/50'nin kapak ve kartonet illüstrasyonlarını yapmıştır. Toplam otuz beş kişisel sergi açan ve kırkın üzerinde karma sergiye katılan sanatçı çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir. Ayrıca, eserleri Avrupa ülkelerinin tamamında, A.B.D., Kanada, Meksika, Arap Yarımadasının tamamında, Rusya, Moldova, Ukrayna, tüm Türk Cumhuriyetlerinde, Çin, Tayvan, Kore ve Japonya’da müze, özel koleksiyon ve galerilerde bulunmaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • MARİA KILIÇLIOĞLU-Kağıt Üzeri Suluboya

İmzalı

Ölçüler: 35 x 50 cm.

Maria Kılıçlıoğlu 1958 yılında Sofya'da doğdu. Ünlü bir heykeltraşın kızı olan sanatçı 1978 -1985 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde Tekstil eğitimi görmüştür, 1988 yılından bugüne Türkiye'de bronz döküm ve resim çalışmalarını bir arada yürütmektedir.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    MARİA KILIÇLIOĞLU-Kağıt Üzeri Suluboya İmzalı Ölçüler: 35 x 50 cm. Maria Kılıçlıoğlu 1958 yılında Sofya'da doğdu. Ünlü bir heykeltraşın kızı olan sanatçı 1978 -1985 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde Tekstil eğitimi görmüştür, 1988 yılından bugüne Türkiye'de bronz döküm ve resim çalışmalarını bir arada yürütmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERATI-'Abdülhamid bin Abdülmecid Han el-muzaffer dai,ma el-gazi'' tuğralı berat.

Tarih: 24 Cemaziyelevvel 1324 / 16 Temmuz 1906.

Haremeyn evkafından İstanbul'da Hacı Hüseyin Kamil bin Seyyid Mehmed Said'in hisse paylaşımı ile ilgili bir berat.

Ölçüler: 80 x 55 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERATI-'Abdülhamid bin Abdülmecid Han el-muzaffer dai,ma el-gazi'' tuğralı berat. Tarih: 24 Cemaziyelevvel 1324 / 16 Temmuz 1906. Haremeyn evkafından İstanbul'da Hacı Hüseyin Kamil bin Seyyid Mehmed Said'in hisse paylaşımı ile ilgili bir berat. Ölçüler: 80 x 55 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HİLYE-İ ŞERİFE-Hattat: Muhammed Dımeşki

Hicri 1436 tarihli

Ölçüler: 82 x 60 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    HİLYE-İ ŞERİFE-Hattat: Muhammed Dımeşki Hicri 1436 tarihli Ölçüler: 82 x 60 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • VLADİMİR PETROFF (1880-1935)-İstanbul Aya Sofya''. ''Stanboul , St.Sophie''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

1933 tarihli.

Ölçüler: 38 x 35 cm.

Resim Sanatı Uzmanı Bayram Karşit tarafından onaylıdır.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    VLADİMİR PETROFF (1880-1935)-İstanbul Aya Sofya''. ''Stanboul , St.Sophie'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 1933 tarihli. Ölçüler: 38 x 35 cm. Resim Sanatı Uzmanı Bayram Karşit tarafından onaylıdır.

    TLSold
    Place Bid
  • 17.YÜZYIL ÇANAKKALE TABAK-17.Yüzyıl, Dışa dönük ağız kenarlı, çukur gövdeli,halka dipli, kırmızı hamurlu beyaz astarlı.Açık sarı şeffaf sır altına mavi renkli dekorludur.Kenar bordürleri aralıklı yerleştirilmiş kafes desenlidir.Tabağın dairesel içinde stilize çiçek motifi bulunmaktadır.Çiçek motifi aralarında mercan kırmızısı renk kullanılmıştır ortasında üç ayak sırlama tekniği izi bulunmaktadır.Tabak çok iyi kondisyonda olup Çanakkale seramikler arasındaki nadir örneklerdendir. Koleksiyonluk bir eserdir.

Referans:''Çanakkale Seramikleri (Yunanca)'' ''Katerina Korre, Zografou'' Atina.

Çap: 22 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    17.YÜZYIL ÇANAKKALE TABAK-17.Yüzyıl, Dışa dönük ağız kenarlı, çukur gövdeli,halka dipli, kırmızı hamurlu beyaz astarlı.Açık sarı şeffaf sır altına mavi renkli dekorludur.Kenar bordürleri aralıklı yerleştirilmiş kafes desenlidir.Tabağın dairesel içinde stilize çiçek motifi bulunmaktadır.Çiçek motifi aralarında mercan kırmızısı renk kullanılmıştır ortasında üç ayak sırlama tekniği izi bulunmaktadır.Tabak çok iyi kondisyonda olup Çanakkale seramikler arasındaki nadir örneklerdendir. Koleksiyonluk bir eserdir. Referans:''Çanakkale Seramikleri (Yunanca)'' ''Katerina Korre, Zografou'' Atina. Çap: 22 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL KÜTAHYA SÜRAHİ-Beyaz krem renkli hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı kobalt mavi, firüze, mor ve kahverengi, bitkisel dekorlu.Dairesel kaideli, şişkin gövdeli ince boyunlu.Gövde boyaları kabartmalıdır.Kütahya sürahiler arasında kulpsuz sürahilere nazaran kulplu sürahiler daha az sayıda görülmektedir.Bu eser nadir Kütahya koleksiyonu örneklerindendir.İyi kondisyondadır.

Sürahinin kapak bölümünde, kapak kenar ucunda küçük birkaç atık bulunmaktadır.

Provenans: F.M.O. Koleksiyonu

Çap: 15 cm.

Yükseklik: 3,3 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    19.YÜZYIL KÜTAHYA SÜRAHİ-Beyaz krem renkli hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı kobalt mavi, firüze, mor ve kahverengi, bitkisel dekorlu.Dairesel kaideli, şişkin gövdeli ince boyunlu.Gövde boyaları kabartmalıdır.Kütahya sürahiler arasında kulpsuz sürahilere nazaran kulplu sürahiler daha az sayıda görülmektedir.Bu eser nadir Kütahya koleksiyonu örneklerindendir.İyi kondisyondadır. Sürahinin kapak bölümünde, kapak kenar ucunda küçük birkaç atık bulunmaktadır. Provenans: F.M.O. Koleksiyonu Çap: 15 cm. Yükseklik: 3,3 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL KÜTAHYA SÜRAHİ-Halka kaideli, uzun çan gövdeli ince boyunlu, düz ağız kenarlı gaga akıtmalı tek şerit kulplu beyaz hamurlu beyaz astarlı, şeffaf renksiz sır altı firüze kobalt mavi soluk mangan moru, toprak kırmızısı.Orta ve alt bölüm zincir desenli, gövdedeki birbirine bağlanan krizantemler ile bezelidir. Orijinal kendi kapağında.Günümüze kadar gelen örneklerden.İyi kondisyonda olup ksusursuzdur.Kütahya Koleksiyonunda önemli formdaki eserlerdendir.

Provenans: F.M.O. Koleksiyonu.

Çap: 13 cm.

Yükseklik: 31 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    19.YÜZYIL KÜTAHYA SÜRAHİ-Halka kaideli, uzun çan gövdeli ince boyunlu, düz ağız kenarlı gaga akıtmalı tek şerit kulplu beyaz hamurlu beyaz astarlı, şeffaf renksiz sır altı firüze kobalt mavi soluk mangan moru, toprak kırmızısı.Orta ve alt bölüm zincir desenli, gövdedeki birbirine bağlanan krizantemler ile bezelidir. Orijinal kendi kapağında.Günümüze kadar gelen örneklerden.İyi kondisyonda olup ksusursuzdur.Kütahya Koleksiyonunda önemli formdaki eserlerdendir. Provenans: F.M.O. Koleksiyonu. Çap: 13 cm. Yükseklik: 31 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL KÜTAHYA ASKI SÜSÜ-Beyaz krem renkli, hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı kobalt mavi, firüze renkli, yeşil ve sarı renkli dekorludur.Yumurta biçimde askı süsü iki tarafı deliklidir ve bu kısımlara ahşap askılık takılmaktadır. Askı topu iyi kondisyondadır.Günümüze kadar ulaşabilen nadir örneklerdendir.

Referans: ''SUNA VE İNAN KIRAÇ VAKFI KOLEKSİYONU''
''KÜTAHYA ÇİNİ SERAMİKLERİ '' Pera Müzesi Kataloğu

Çap: 13 cm.

Yükseklik: 16 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    19.YÜZYIL KÜTAHYA ASKI SÜSÜ-Beyaz krem renkli, hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı kobalt mavi, firüze renkli, yeşil ve sarı renkli dekorludur.Yumurta biçimde askı süsü iki tarafı deliklidir ve bu kısımlara ahşap askılık takılmaktadır. Askı topu iyi kondisyondadır.Günümüze kadar ulaşabilen nadir örneklerdendir. Referans: ''SUNA VE İNAN KIRAÇ VAKFI KOLEKSİYONU'' ''KÜTAHYA ÇİNİ SERAMİKLERİ '' Pera Müzesi Kataloğu Çap: 13 cm. Yükseklik: 16 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ SIRMALI YELEK-Kırmızı ipek kadife üzerine, yoğun gümüş sırma işçilikli.Ön kısmı altın yaldızlı badem formlu metal düğme süslemeli, çok zarif sırma işçiliği olup Osmanlı Saray işi sırmalı yelek.Günümüze ulaşmış iyi kondisyondaki müzelik değerde koleksiyonluk eserlerdendir.

Ölçüler: 45 x 47 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ SIRMALI YELEK-Kırmızı ipek kadife üzerine, yoğun gümüş sırma işçilikli.Ön kısmı altın yaldızlı badem formlu metal düğme süslemeli, çok zarif sırma işçiliği olup Osmanlı Saray işi sırmalı yelek.Günümüze ulaşmış iyi kondisyondaki müzelik değerde koleksiyonluk eserlerdendir. Ölçüler: 45 x 47 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ÇANAKKALE TESTİ-Düz kulplu, yeşil sırlı, kırmızı hamurlu.Testinin genel kondisyonu iyi durumda, yalnız sağ ve sol ağız kenarlarında bir küçük ve bir büyük eski atık bulunmaktadır.Testide çatlak veya herhangi bir restorasyon yoktur.

Çap: 17 cm.

Yükseklik: 37 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    ÇANAKKALE TESTİ-Düz kulplu, yeşil sırlı, kırmızı hamurlu.Testinin genel kondisyonu iyi durumda, yalnız sağ ve sol ağız kenarlarında bir küçük ve bir büyük eski atık bulunmaktadır.Testide çatlak veya herhangi bir restorasyon yoktur. Çap: 17 cm. Yükseklik: 37 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Kırmızı hamurlu ve astarlı, şeffaf sırlı, sır altı yeşil renkli.Barbutin tekniği ile yapılmış rozetlerle dekorlu testi burgu kulpludur. 
Testinin kondisyonu çok iyi durumdadır.Koleksiyonluk değere sahip iyi örneklerden biridir.

Çap: 18 cm.

Yükseklik: 35 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Kırmızı hamurlu ve astarlı, şeffaf sırlı, sır altı yeşil renkli.Barbutin tekniği ile yapılmış rozetlerle dekorlu testi burgu kulpludur. Testinin kondisyonu çok iyi durumdadır.Koleksiyonluk değere sahip iyi örneklerden biridir. Çap: 18 cm. Yükseklik: 35 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HİNT GÜMÜŞ KAKMALI KUTU-Demir üzerine gümüş kakmalı, kutunun kenar çevresi gümüş kakma bitkisel motifli. Kapağın üst yüzeyi bitkisel bordür içerisinde, ince kakma işlikli motif ile dekorludur.Kutunun genel kondisyonu çok iyi durumdadır.

Öçüler: 14 x 21 x 6 cm

    Lot No: 111

    Lot: 111

    HİNT GÜMÜŞ KAKMALI KUTU-Demir üzerine gümüş kakmalı, kutunun kenar çevresi gümüş kakma bitkisel motifli. Kapağın üst yüzeyi bitkisel bordür içerisinde, ince kakma işlikli motif ile dekorludur.Kutunun genel kondisyonu çok iyi durumdadır. Öçüler: 14 x 21 x 6 cm

    TLSold
    Place Bid
  • ESKİ İSTANBUL İŞİ  SEDEFLİ KUTU-Eski İstanbul ,Rum Usta işi, ince sedef işçilikli ahşap kutu.
Günümüze kadar çok iyi korunmuş, zarif bir sedef işçiliği olan muhafaza kutusu.

Provenans: S.B.Koleksiyonu

Dönemin Hanedan eşyaları satış terekesinden S.B. tarafından satın alınmıştır.

Ölçüler: 31 x 23 cm. 

Yükseklik: 18 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    ESKİ İSTANBUL İŞİ SEDEFLİ KUTU-Eski İstanbul ,Rum Usta işi, ince sedef işçilikli ahşap kutu. Günümüze kadar çok iyi korunmuş, zarif bir sedef işçiliği olan muhafaza kutusu. Provenans: S.B.Koleksiyonu Dönemin Hanedan eşyaları satış terekesinden S.B. tarafından satın alınmıştır. Ölçüler: 31 x 23 cm. Yükseklik: 18 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ CAMİİ MOTİFLİ KEMER TOKASI-Gümüş üzeri altın vermeyli, kabartma tekniği ile orta bölümü Camii ve kenarları çiçek motiflleri ile dekor edilmiş Osmanlı kemer tokası.Çok iyi kondisyonda günümüze kadar gelmiş iyi örneklerdendir.

Çap: 10 cm. (Her biri)

    Lot No: 113

    Lot: 113

    OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ CAMİİ MOTİFLİ KEMER TOKASI-Gümüş üzeri altın vermeyli, kabartma tekniği ile orta bölümü Camii ve kenarları çiçek motiflleri ile dekor edilmiş Osmanlı kemer tokası.Çok iyi kondisyonda günümüze kadar gelmiş iyi örneklerdendir. Çap: 10 cm. (Her biri)

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI SÜMEN-Mavi kadife üzerine gümüş simli, her iki yüzün merkezinde şems motifli Osmanlı dönemi.

Ölçüler: 19 x 30 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    OSMANLI SÜMEN-Mavi kadife üzerine gümüş simli, her iki yüzün merkezinde şems motifli Osmanlı dönemi. Ölçüler: 19 x 30 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI SULTAN II.MAHMUD HAN DÖNEMİ “EDİRNEKARİ” SARAY İŞİ AHŞAP ÜZERİ ALTIN VARAKLI TAÇLI AYNA-Aynanın tüm oyma işçiliği ahşap üzeri altın mazgalalı, çok iyi kondisyonda olup Koleksiyonluk bir eser.

Ölçüler: 51 x 33 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    OSMANLI 19.YÜZYIL BAŞI SULTAN II.MAHMUD HAN DÖNEMİ “EDİRNEKARİ” SARAY İŞİ AHŞAP ÜZERİ ALTIN VARAKLI TAÇLI AYNA-Aynanın tüm oyma işçiliği ahşap üzeri altın mazgalalı, çok iyi kondisyonda olup Koleksiyonluk bir eser. Ölçüler: 51 x 33 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 'VAN İŞİ'' SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-Osmanlıca ve Ermenice Van damgalı, arka yüzü savatlı motiflerle süslü kalem işi Osmanlıca ''Abdülcabbar'' yazılı ve 1335 Hicri 1917 Miladi  tarihli.Kapak ve alt bölümü bombeli. Ön yüzü bina tasvirli, savat işçiliği çok iyi kondisyonda. Eser kusursuz.Koleksiyonluk örneklerdendir.

Ağırlık: 129 gr.

Ölçüler: 9 x 5 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    'VAN İŞİ'' SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-Osmanlıca ve Ermenice Van damgalı, arka yüzü savatlı motiflerle süslü kalem işi Osmanlıca ''Abdülcabbar'' yazılı ve 1335 Hicri 1917 Miladi tarihli.Kapak ve alt bölümü bombeli. Ön yüzü bina tasvirli, savat işçiliği çok iyi kondisyonda. Eser kusursuz.Koleksiyonluk örneklerdendir. Ağırlık: 129 gr. Ölçüler: 9 x 5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 'VAN İŞİ'' SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikliÖn yüzeyine Osmanlı posta pulu dekor edilmiş. Bitkisel motiflerler Van yazısıyla süslenmiştir.Tabaka iyi kondisyondadır.

''Van 84'' damgalı

Ağırlık: 126 gr.

Ölçüler: 7 x 8 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    'VAN İŞİ'' SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19.Yüzyıl. Osmanlı. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikliÖn yüzeyine Osmanlı posta pulu dekor edilmiş. Bitkisel motiflerler Van yazısıyla süslenmiştir.Tabaka iyi kondisyondadır. ''Van 84'' damgalı Ağırlık: 126 gr. Ölçüler: 7 x 8 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI 19.YÜZYIL ''VAN İŞİ'' SAVATLI OSMANLI DEVLET ARMALI GÜMÜŞ TABAKA-Savat işçilikli, merkezi Osmanlı Saltanat Arması motifli , Osmanlıca ''Van'' ve ayrıca Ermenice damgalı.Savat işçiliği ve tabaka çok iyi kondisyonda.

Ağırlık: 140 gr.

Ölçüler: 10 x 7,5 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    OSMANLI 19.YÜZYIL ''VAN İŞİ'' SAVATLI OSMANLI DEVLET ARMALI GÜMÜŞ TABAKA-Savat işçilikli, merkezi Osmanlı Saltanat Arması motifli , Osmanlıca ''Van'' ve ayrıca Ermenice damgalı.Savat işçiliği ve tabaka çok iyi kondisyonda. Ağırlık: 140 gr. Ölçüler: 10 x 7,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SİGARA AĞIZLIK KOLEKSİYONU-Ağızlıklar içerisinde, 4 adet mükemmel Afyon işçilikli, bir adet 1913 tarihli savat işçilikli, bir adet tuğra savatlı ve yazılı, üç adet farklı form ve desen ile savat işçilikli, bir adet Osmanlı Devlet armalı ve arka yüzü ..... yazılı 1329 hicri tarihli, bir adet uzun savat işçilikli, bir adet pipo şeklinde gümüş savatlı, bir adet üzeri telkari işçilikli gümüş, 7 adet telkari işçilikli büyük boy, bir adet gümüş , bir adet kemik, bir adet telkari işçilikli kuş figürlü zenne, İki adet büyük boy güverseli biri kehribar ağızlı biri fildişi ağızlı, bir adet kemik boynuz karışımı büyük boy ağızlık, büyük boy ağızlık ve sigara uçluğu eski katalin, iki adet katalin birinin orta bölümü gümüş savatlı, iki adet küçük boy sigara ağızlığı.

Bu Koleksiyon uzun bir zaman dilimi içerisinde koleksiyon yapılmış, ağızlık koleksiyonları arasında seçkin eserlerden oluşmaktadır.

Ölçüler: 8 - 22 cm. Arasında.

Provenans: Özel Koleksiyon.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    SİGARA AĞIZLIK KOLEKSİYONU-Ağızlıklar içerisinde, 4 adet mükemmel Afyon işçilikli, bir adet 1913 tarihli savat işçilikli, bir adet tuğra savatlı ve yazılı, üç adet farklı form ve desen ile savat işçilikli, bir adet Osmanlı Devlet armalı ve arka yüzü ..... yazılı 1329 hicri tarihli, bir adet uzun savat işçilikli, bir adet pipo şeklinde gümüş savatlı, bir adet üzeri telkari işçilikli gümüş, 7 adet telkari işçilikli büyük boy, bir adet gümüş , bir adet kemik, bir adet telkari işçilikli kuş figürlü zenne, İki adet büyük boy güverseli biri kehribar ağızlı biri fildişi ağızlı, bir adet kemik boynuz karışımı büyük boy ağızlık, büyük boy ağızlık ve sigara uçluğu eski katalin, iki adet katalin birinin orta bölümü gümüş savatlı, iki adet küçük boy sigara ağızlığı. Bu Koleksiyon uzun bir zaman dilimi içerisinde koleksiyon yapılmış, ağızlık koleksiyonları arasında seçkin eserlerden oluşmaktadır. Ölçüler: 8 - 22 cm. Arasında. Provenans: Özel Koleksiyon.

    TLSold
    Place Bid
  • LOUİS EMİLE LASSALE (1811-1871)
OSMANLI SARAY GÖZDELERİ-'Osmanlı Saray Gözdeleri''

Taş Baskı Üzeri Karışık Teknik 

Çift resmin biri imzalıdır. Ajurlu orijinal Fransız çerçevelerindedir.Çerçevelerin bazı bölümlerinde dönem içinde dökülmeler olmuştur.

Ölçüler: 62 x 50 cm.

Louis-Émile Lassalle

Pierre Lacour'un öğrencisi Émile Lassalle. Fransız ressam ve taş baskı ustasıdır.1845 yılında, 1837 -1838-1839- yıllarında kralın emriyle idam edilen ''Astrobale ve la Zélée'' korvetleri üzerinde Voyage au pole sud et dans Océanie'nin yayınlanması için Ernest Goupil'in çizimlerine dayalı taşbaskılar üretti. 
1847'de üçüncü sınıf madalya, ardından 1848'de birinci sınıf madalya. 1851'de Paris'te ''38 rue de la Tour d'Auvergne'de'' bir süre editörlük yaptı.
1861'de Legion of Honor şövalyesi unvanını aldı.

Sanatçının eserleri Paris, ''Musée National Eugène Delacroix'' ''Bernay Güzel Sanatlar Müzesi'' bulunmaktadır.

''Osmanlı Saray Gözdeleri'' Sanatçının yapmış olduğu eserler arasında çok nadir eserlerindendir.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    LOUİS EMİLE LASSALE (1811-1871) OSMANLI SARAY GÖZDELERİ-'Osmanlı Saray Gözdeleri'' Taş Baskı Üzeri Karışık Teknik Çift resmin biri imzalıdır. Ajurlu orijinal Fransız çerçevelerindedir.Çerçevelerin bazı bölümlerinde dönem içinde dökülmeler olmuştur. Ölçüler: 62 x 50 cm. Louis-Émile Lassalle Pierre Lacour'un öğrencisi Émile Lassalle. Fransız ressam ve taş baskı ustasıdır.1845 yılında, 1837 -1838-1839- yıllarında kralın emriyle idam edilen ''Astrobale ve la Zélée'' korvetleri üzerinde Voyage au pole sud et dans Océanie'nin yayınlanması için Ernest Goupil'in çizimlerine dayalı taşbaskılar üretti. 1847'de üçüncü sınıf madalya, ardından 1848'de birinci sınıf madalya. 1851'de Paris'te ''38 rue de la Tour d'Auvergne'de'' bir süre editörlük yaptı. 1861'de Legion of Honor şövalyesi unvanını aldı. Sanatçının eserleri Paris, ''Musée National Eugène Delacroix'' ''Bernay Güzel Sanatlar Müzesi'' bulunmaktadır. ''Osmanlı Saray Gözdeleri'' Sanatçının yapmış olduğu eserler arasında çok nadir eserlerindendir.

    TLSold
    Place Bid
  • EMMANUEL NOTERMAN (1808-1863)-Tuval Üzeri Yağlıboya

Sağ üst köşede İmzalı

Ölçüler: 63 x 47 cm.

Belçikalı Ressam E.Noterman

    Lot No: 121

    Lot: 121

    EMMANUEL NOTERMAN (1808-1863)-Tuval Üzeri Yağlıboya Sağ üst köşede İmzalı Ölçüler: 63 x 47 cm. Belçikalı Ressam E.Noterman

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLICA İMZALI, MÜZİSYEN ANTONİN DVORAK (1841 - 1904) PORTRESİ-Tuval Üzeri Yağlıboya

Osmanlıca ''H.Adalı'' İmzası mevcut yalnız sanatçısı belirlenemedi

11 …. 1327 Hicri Tarihli

Ölçüler: 41 x 33 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    OSMANLICA İMZALI, MÜZİSYEN ANTONİN DVORAK (1841 - 1904) PORTRESİ-Tuval Üzeri Yağlıboya Osmanlıca ''H.Adalı'' İmzası mevcut yalnız sanatçısı belirlenemedi 11 …. 1327 Hicri Tarihli Ölçüler: 41 x 33 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FİKRET MUALLA (1903- 1967)-Kağıt Üzerine Guaj

İmzalı

Ölçüler: 23 x 25 cm.

Pariste bir Moda sergisinin afiş / kapak çalışması.

Pariste bir dönem, ünlü bir modacı, Fikret Mualla'ya destek olabilmek için bir moda fuarı için çizimler yaptırmış bulunmaktadır.

Referans: M.Ottavi. (Paris)

    Lot No: 123

    Lot: 123

    FİKRET MUALLA (1903- 1967)-Kağıt Üzerine Guaj İmzalı Ölçüler: 23 x 25 cm. Pariste bir Moda sergisinin afiş / kapak çalışması. Pariste bir dönem, ünlü bir modacı, Fikret Mualla'ya destek olabilmek için bir moda fuarı için çizimler yaptırmış bulunmaktadır. Referans: M.Ottavi. (Paris)

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ FAİK KULLARI İMZALI PEYZAJ RESİM-Peyzaj

Tuval Üzeri Yağlıboya

Osmanlıca ''Faik Kulları'' İmzalı.

19.Yüzyıl.Osmanlı Dönemi Saray Ressamları eserlerini Padişaha sunmak üzere yaptıkları eserlerini (Padişah Kulları) Kulları olarak imzalayarak Saraya sunulmuştur.Kulları imzasının dönem olarak kullanılan tarih Saray Ressamlığı'nın kurumsal olarak başladığı 1860'lı yıllara tekabül etmektedir. Osmanlı Resim Sanatı'nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir eserdir.

Ölçüler: 75 x 100 cm.

Çerçeveli Ölçüleri: 100 x 122 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    OSMANLI DÖNEMİ FAİK KULLARI İMZALI PEYZAJ RESİM-Peyzaj Tuval Üzeri Yağlıboya Osmanlıca ''Faik Kulları'' İmzalı. 19.Yüzyıl.Osmanlı Dönemi Saray Ressamları eserlerini Padişaha sunmak üzere yaptıkları eserlerini (Padişah Kulları) Kulları olarak imzalayarak Saraya sunulmuştur.Kulları imzasının dönem olarak kullanılan tarih Saray Ressamlığı'nın kurumsal olarak başladığı 1860'lı yıllara tekabül etmektedir. Osmanlı Resim Sanatı'nın yüksek kıymette koleksiyonluk bir eserdir. Ölçüler: 75 x 100 cm. Çerçeveli Ölçüleri: 100 x 122 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 18.YÜZYIL İTALYAN EKÖLÜ ORYANTALİST RESSAM OSMANLI DEVŞİRME PAZARLIĞI KONULU YAĞLIBOYA RESİM-'Köle Pazarlığı''

Tuval Üzeri Yağlıboya

Anonim

Osmanlı devşirme tüccarları, köle pazarlığı Osmanlıya devşirme sağlamak için yapılan anlaşma sahnesi resmedilmiştir.

İtalyan Ekölü eserin sertifikası: Sanat Uzmanı ''Arch. Maurizio Cera'' (Milano) tarafından 3 Kasım 2014 tarihinde verilmiştir.

Ölçüler: 50 x 68 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    18.YÜZYIL İTALYAN EKÖLÜ ORYANTALİST RESSAM OSMANLI DEVŞİRME PAZARLIĞI KONULU YAĞLIBOYA RESİM-'Köle Pazarlığı'' Tuval Üzeri Yağlıboya Anonim Osmanlı devşirme tüccarları, köle pazarlığı Osmanlıya devşirme sağlamak için yapılan anlaşma sahnesi resmedilmiştir. İtalyan Ekölü eserin sertifikası: Sanat Uzmanı ''Arch. Maurizio Cera'' (Milano) tarafından 3 Kasım 2014 tarihinde verilmiştir. Ölçüler: 50 x 68 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FİKRET MUALLA (1903- 1967)-"Mektup" ''Portre''

Kağıt Üzeri Çini Mürekkebi 

İmzalı

Ölçü: 46 x 28 cm.

*Kağıdın kenarlarında yırtılmalar ve küçük eksiklikler mevcut.

FİKRET MUALLA 

Ekspresyonist Türk ressamı Fikret Mualla, Avrupa devletlerinin Osmanlılardan alacaklarını düzenleyen Düyunu Umumiye’nin ikinci müdürü Mehmet Ekrem Muallâ Bey ile Emine Nevber Hanım’ın oğlu olarak doğdu.

Lise öğrenimini tamamlamaya fırsat kalmadan, mühendislik öğrenimi için Almanya’ya gönderildi.Ancak, gözü, mühendislik mesleğinde değil, ressamlıkta olduğundan, sanat dünyasının başıboş görüntüsü, sınır tanımayan özgürlüğünün büyüsüne kapıldı ve dayısından kendisine geçmiş olan sanat yeteneğini, bu özgür ortamda değerlendirip, düzenli bir öğrenim yerine, kendini içgüdülerinin yönlendirici etkisine bıraktı.

Çevresinde ressam sayılmamasının, resimlerini ilk kez bir kitapçı dükkanında sergilendiği halde bir tekini bile satamamasının yıktığı sanatçı, o dönemde gazete ve dergilere çok sayıda desen çizerek bu yolla, sanat ve yayın çevresinden Fikret Adil, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino, Suat Derviş gibi dostlar ve yakın arkadaşlar edindi.

Fikret Mualla’nın Paris dönemini içeren ve çoğunluğu renkli fon kâğıtları üstüne çizilmiş resimleri, sokak yaşamını, eğlence yerlerini, meyhaneleri konu alır. Bu resimler ilk bakışta, Batılı değer birikimleri üstüne kurulu modern bir estetiğin uzantıları gibi görünürlerse de temelinde, özgür ve yaratıcı, kendi başına buyruk, içgüdülerini ön planda tutan, gördüklerinin dışına taşmayan bir eğilimi düşündürürler. Fikret Mualla’nın çağdaşı ressamların izledikleri yollar, bağlandıkları seçenekler, sanatı için ölçü olmamıştı”, özgünlüğü de bu noktadan kaynaklanır.
"

    Lot No: 126

    Lot: 126

    FİKRET MUALLA (1903- 1967)-"Mektup" ''Portre'' Kağıt Üzeri Çini Mürekkebi İmzalı Ölçü: 46 x 28 cm. *Kağıdın kenarlarında yırtılmalar ve küçük eksiklikler mevcut. FİKRET MUALLA Ekspresyonist Türk ressamı Fikret Mualla, Avrupa devletlerinin Osmanlılardan alacaklarını düzenleyen Düyunu Umumiye’nin ikinci müdürü Mehmet Ekrem Muallâ Bey ile Emine Nevber Hanım’ın oğlu olarak doğdu. Lise öğrenimini tamamlamaya fırsat kalmadan, mühendislik öğrenimi için Almanya’ya gönderildi.Ancak, gözü, mühendislik mesleğinde değil, ressamlıkta olduğundan, sanat dünyasının başıboş görüntüsü, sınır tanımayan özgürlüğünün büyüsüne kapıldı ve dayısından kendisine geçmiş olan sanat yeteneğini, bu özgür ortamda değerlendirip, düzenli bir öğrenim yerine, kendini içgüdülerinin yönlendirici etkisine bıraktı. Çevresinde ressam sayılmamasının, resimlerini ilk kez bir kitapçı dükkanında sergilendiği halde bir tekini bile satamamasının yıktığı sanatçı, o dönemde gazete ve dergilere çok sayıda desen çizerek bu yolla, sanat ve yayın çevresinden Fikret Adil, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino, Suat Derviş gibi dostlar ve yakın arkadaşlar edindi. Fikret Mualla’nın Paris dönemini içeren ve çoğunluğu renkli fon kâğıtları üstüne çizilmiş resimleri, sokak yaşamını, eğlence yerlerini, meyhaneleri konu alır. Bu resimler ilk bakışta, Batılı değer birikimleri üstüne kurulu modern bir estetiğin uzantıları gibi görünürlerse de temelinde, özgür ve yaratıcı, kendi başına buyruk, içgüdülerini ön planda tutan, gördüklerinin dışına taşmayan bir eğilimi düşündürürler. Fikret Mualla’nın çağdaşı ressamların izledikleri yollar, bağlandıkları seçenekler, sanatı için ölçü olmamıştı”, özgünlüğü de bu noktadan kaynaklanır. "

    TLSold
    Place Bid
  • FİKRET MUALLA (1903- 1967)-Semiha Berksoy

Kağıt Üzeri Çini Mürekkebi 

İmzalı

Ölçü: 30 x 19 cm.

FİKRET MUALLA 

Ekspresyonist Türk ressamı Fikret Mualla, Avrupa devletlerinin Osmanlılardan alacaklarını düzenleyen Düyunu Umumiye’nin ikinci müdürü Mehmet Ekrem Muallâ Bey ile Emine Nevber Hanım’ın oğlu olarak doğdu.

Lise öğrenimini tamamlamaya fırsat kalmadan, mühendislik öğrenimi için Almanya’ya gönderildi.Ancak, gözü, mühendislik mesleğinde değil, ressamlıkta olduğundan, sanat dünyasının başıboş görüntüsü, sınır tanımayan özgürlüğünün büyüsüne kapıldı ve dayısından kendisine geçmiş olan sanat yeteneğini, bu özgür ortamda değerlendirip, düzenli bir öğrenim yerine, kendini içgüdülerinin yönlendirici etkisine bıraktı.

Çevresinde ressam sayılmamasının, resimlerini ilk kez bir kitapçı dükkanında sergilendiği halde bir tekini bile satamamasının yıktığı sanatçı, o dönemde gazete ve dergilere çok sayıda desen çizerek bu yolla, sanat ve yayın çevresinden Fikret Adil, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino, Suat Derviş gibi dostlar ve yakın arkadaşlar edindi.

Fikret Mualla’nın Paris dönemini içeren ve çoğunluğu renkli fon kâğıtları üstüne çizilmiş resimleri, sokak yaşamını, eğlence yerlerini, meyhaneleri konu alır. Bu resimler ilk bakışta, Batılı değer birikimleri üstüne kurulu modern bir estetiğin uzantıları gibi görünürlerse de temelinde, özgür ve yaratıcı, kendi başına buyruk, içgüdülerini ön planda tutan, gördüklerinin dışına taşmayan bir eğilimi düşündürürler. Fikret Mualla’nın çağdaşı ressamların izledikleri yollar, bağlandıkları seçenekler, sanatı için ölçü olmamıştı”, özgünlüğü de bu noktadan kaynaklanır.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    FİKRET MUALLA (1903- 1967)-Semiha Berksoy Kağıt Üzeri Çini Mürekkebi İmzalı Ölçü: 30 x 19 cm. FİKRET MUALLA Ekspresyonist Türk ressamı Fikret Mualla, Avrupa devletlerinin Osmanlılardan alacaklarını düzenleyen Düyunu Umumiye’nin ikinci müdürü Mehmet Ekrem Muallâ Bey ile Emine Nevber Hanım’ın oğlu olarak doğdu. Lise öğrenimini tamamlamaya fırsat kalmadan, mühendislik öğrenimi için Almanya’ya gönderildi.Ancak, gözü, mühendislik mesleğinde değil, ressamlıkta olduğundan, sanat dünyasının başıboş görüntüsü, sınır tanımayan özgürlüğünün büyüsüne kapıldı ve dayısından kendisine geçmiş olan sanat yeteneğini, bu özgür ortamda değerlendirip, düzenli bir öğrenim yerine, kendini içgüdülerinin yönlendirici etkisine bıraktı. Çevresinde ressam sayılmamasının, resimlerini ilk kez bir kitapçı dükkanında sergilendiği halde bir tekini bile satamamasının yıktığı sanatçı, o dönemde gazete ve dergilere çok sayıda desen çizerek bu yolla, sanat ve yayın çevresinden Fikret Adil, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Dino, Suat Derviş gibi dostlar ve yakın arkadaşlar edindi. Fikret Mualla’nın Paris dönemini içeren ve çoğunluğu renkli fon kâğıtları üstüne çizilmiş resimleri, sokak yaşamını, eğlence yerlerini, meyhaneleri konu alır. Bu resimler ilk bakışta, Batılı değer birikimleri üstüne kurulu modern bir estetiğin uzantıları gibi görünürlerse de temelinde, özgür ve yaratıcı, kendi başına buyruk, içgüdülerini ön planda tutan, gördüklerinin dışına taşmayan bir eğilimi düşündürürler. Fikret Mualla’nın çağdaşı ressamların izledikleri yollar, bağlandıkları seçenekler, sanatı için ölçü olmamıştı”, özgünlüğü de bu noktadan kaynaklanır.

    TLSold
    Place Bid
  • LEYLA GAMSIZ (1921-2010)-Duralit Üzeri Yağlıboya

İmzalı

1979 tarihli

Ölçü: 52 x 37 cm.

LEYLA GAMSIZ

Sosyal sorumluluk çalışmalarında bulunan Leyla Gamsız, 1947 yılında kurulan Onlar Grubu'nun kurucularındandır. İstanbul ve Ankara'nın da içinde bulunduğu yaklaşık 20 sergisi mevcuttur. İstanbul'daki Resim ve Heykel Müzesi ile İstanbul Modern Sanat Müzesi eserlerinin bulunduğu koleksiyonlar arasındadır. Eserlerinde Anadolu ile Batı sanatını harmanlayan sanatçının kendine özgü dili, Türk resim sanatının yenilikçi ressamlarından biri olmasını sağlamıştır. İyi bir eser ortaya çıkaramayacaksa resim yapmanın anlamsız olduğunu savunan Gamsız, 2001 yılındaki sergisinden sonra resim yapmayı bırakmıştır.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    LEYLA GAMSIZ (1921-2010)-Duralit Üzeri Yağlıboya İmzalı 1979 tarihli Ölçü: 52 x 37 cm. LEYLA GAMSIZ Sosyal sorumluluk çalışmalarında bulunan Leyla Gamsız, 1947 yılında kurulan Onlar Grubu'nun kurucularındandır. İstanbul ve Ankara'nın da içinde bulunduğu yaklaşık 20 sergisi mevcuttur. İstanbul'daki Resim ve Heykel Müzesi ile İstanbul Modern Sanat Müzesi eserlerinin bulunduğu koleksiyonlar arasındadır. Eserlerinde Anadolu ile Batı sanatını harmanlayan sanatçının kendine özgü dili, Türk resim sanatının yenilikçi ressamlarından biri olmasını sağlamıştır. İyi bir eser ortaya çıkaramayacaksa resim yapmanın anlamsız olduğunu savunan Gamsız, 2001 yılındaki sergisinden sonra resim yapmayı bırakmıştır.

    TLSold
    Place Bid
  • İBRAHİM SAFİ (1898 - 1983)-Natürmort

Tuval Üzeri Yağlıboya

Ölçüler: 50 x 65 cm.

Çerçeveli: 91 x 106 cm.

Eser Ressam Restoratör Sn. Bayram Karşit tarafından ekspertiz raporludur.

İBRAHİM SAFİ

Sanatçı İstanbul’da Sanayi-i Nefise Mektebi’ne girdi ve Namık İsmail Atölyesi’nde çalıştı. 1923 yılında buradan mezun oldu. Namık İsmail’in yanındaki çalışmalarını 1930’a kadar sürdürdü. İlk sergisini 1946’da İstanbul’da açtı. 1955’ten sonra İsviçre, Münih, Köln, Frankfurt, Bonn, Viyana, Roma, Paris, Marsilya, Atina olmak üzere yurtdışında 10 yıl süreyle araştırmalar yaptı.

Naci Kalmukoğlu ile birlikte çalışıp, yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi düzenledi. Geçimini resim aracılığı ile sağlayan sanatçı aynı zamanda bir çok öğrenci yetiştirdi. İngiliz ressamlardan Johnson Baker öğrencilerinden biridir. Klasik ekolde bir çok portre çalışmaları bulunmakla birlikte empresyonist üslupta eserler vermiştir.Çalışmaları natürmort ve manzara ağırlıklıdır. 1983 yılında ölen ve gerçek bir usta olan İbrahim Safi, empresyonist, realist çalışmaları ile tanınır. Eserlerinde canlı renkler kullanan sanatçı konu olarak daha çok peyzajları seçmiştir. Eserleri birçok özel koleksiyonda yer almaktadır.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    İBRAHİM SAFİ (1898 - 1983)-Natürmort Tuval Üzeri Yağlıboya Ölçüler: 50 x 65 cm. Çerçeveli: 91 x 106 cm. Eser Ressam Restoratör Sn. Bayram Karşit tarafından ekspertiz raporludur. İBRAHİM SAFİ Sanatçı İstanbul’da Sanayi-i Nefise Mektebi’ne girdi ve Namık İsmail Atölyesi’nde çalıştı. 1923 yılında buradan mezun oldu. Namık İsmail’in yanındaki çalışmalarını 1930’a kadar sürdürdü. İlk sergisini 1946’da İstanbul’da açtı. 1955’ten sonra İsviçre, Münih, Köln, Frankfurt, Bonn, Viyana, Roma, Paris, Marsilya, Atina olmak üzere yurtdışında 10 yıl süreyle araştırmalar yaptı. Naci Kalmukoğlu ile birlikte çalışıp, yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi düzenledi. Geçimini resim aracılığı ile sağlayan sanatçı aynı zamanda bir çok öğrenci yetiştirdi. İngiliz ressamlardan Johnson Baker öğrencilerinden biridir. Klasik ekolde bir çok portre çalışmaları bulunmakla birlikte empresyonist üslupta eserler vermiştir.Çalışmaları natürmort ve manzara ağırlıklıdır. 1983 yılında ölen ve gerçek bir usta olan İbrahim Safi, empresyonist, realist çalışmaları ile tanınır. Eserlerinde canlı renkler kullanan sanatçı konu olarak daha çok peyzajları seçmiştir. Eserleri birçok özel koleksiyonda yer almaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • BOUCHERON MODELİ GÜMÜŞ-ALTIN MAKYAJ SETİ KUTUSU-Çiçek ve kuş motifli, aynalı galon iç kısım. Gümüş-Altın.İç bölümde mendil ve ruj için alan mevcut.

Toplam Ağırlık: 468 gr.

Ölçüler: 2 x 8,5 x 13 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    BOUCHERON MODELİ GÜMÜŞ-ALTIN MAKYAJ SETİ KUTUSU-Çiçek ve kuş motifli, aynalı galon iç kısım. Gümüş-Altın.İç bölümde mendil ve ruj için alan mevcut. Toplam Ağırlık: 468 gr. Ölçüler: 2 x 8,5 x 13 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI YILDIZ ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMÂYÛNU  SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN DÖNEMİ 19.YÜZYIL  ÇİFT YILDIZ VAZO-Yıldız Hicri 1312 sene 14 porseleni imalat damgalı (1896).Yuvarlak düz dipli, yukarı doğru genişleyen şişkin gövdeli, dar silindirik boyunlu, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve altın yaldız konturlü.Vazolar üzeri peyzaj konulu resim Yıldız Çini Fabrika-i Humayun resim sanatçıları tarafından resmedilmiştir.Eser Kusursuz niteliktedir.
Koleksiyon değeri önemli eserler arasındadır.

Benzerleri Milli Saraylar Koleksiyonunda yer alan eser Yıldız Porselen Fabrikasının Erken dönem imalatlarından.

Provenans: Özel Koleksiyon

Çap: 14 cm. 

Yükseklik: 25 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    OSMANLI YILDIZ ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMÂYÛNU SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN DÖNEMİ 19.YÜZYIL ÇİFT YILDIZ VAZO-Yıldız Hicri 1312 sene 14 porseleni imalat damgalı (1896).Yuvarlak düz dipli, yukarı doğru genişleyen şişkin gövdeli, dar silindirik boyunlu, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve altın yaldız konturlü.Vazolar üzeri peyzaj konulu resim Yıldız Çini Fabrika-i Humayun resim sanatçıları tarafından resmedilmiştir.Eser Kusursuz niteliktedir. Koleksiyon değeri önemli eserler arasındadır. Benzerleri Milli Saraylar Koleksiyonunda yer alan eser Yıldız Porselen Fabrikasının Erken dönem imalatlarından. Provenans: Özel Koleksiyon Çap: 14 cm. Yükseklik: 25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI II. MAHMUT TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-Üçlü buhurdanın akantus yaprakları ile süslü, alt tablası kazıma ve kabartma tekniği ile yapılmış bitkisel motifli,buhurdan kapak üstleri kalem işçilikli,uç bölümleri gül deseni aplikeli. Osmanlı dönemi işçiliği, dönem buhurdanları arasında üçlü buhurdan olması nadir formlardandır.Eser iyi kondisyondadır. Eserin tuğrası yarım baskı halindedir.

Ağırlık: 813 gr.

Yükseklik: 14 cm.

Ölçüler: 25 x 19 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    OSMANLI II. MAHMUT TUĞRALI GÜMÜŞ BUHURDAN-Üçlü buhurdanın akantus yaprakları ile süslü, alt tablası kazıma ve kabartma tekniği ile yapılmış bitkisel motifli,buhurdan kapak üstleri kalem işçilikli,uç bölümleri gül deseni aplikeli. Osmanlı dönemi işçiliği, dönem buhurdanları arasında üçlü buhurdan olması nadir formlardandır.Eser iyi kondisyondadır. Eserin tuğrası yarım baskı halindedir. Ağırlık: 813 gr. Yükseklik: 14 cm. Ölçüler: 25 x 19 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SÜLEYMANİYE CAMİİ GİRİŞİ YAĞLIBOYA RESİM-Rantuvale Yağlıboya

İmza silik okunamadı

1900 başları

Ölçüler: 150 x 100 cm.

Osmanlı mimarisinin Süleymaniye Camii resmedilmiştir.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    SÜLEYMANİYE CAMİİ GİRİŞİ YAĞLIBOYA RESİM-Rantuvale Yağlıboya İmza silik okunamadı 1900 başları Ölçüler: 150 x 100 cm. Osmanlı mimarisinin Süleymaniye Camii resmedilmiştir.

    TLSold
    Place Bid
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)
İSTANBUL KONULU SULUBOYA RESİM-'Sebilli İstanbul Sokağı'' 

'' İstanbul Sokağı''

Kağıt Üzerine Suluboya (Her İki resim)

1322 Hicri 1906 Miladi Tarihli (Her iki resim)

İmzalı (Her İki resim)

Ölçüler: 25 x 17 cm. (Her Biri)

İki resimde Resim Uzmanı Ve Retoratör Sn.Bayram KARŞİT tarafından ekspertiz raporludur

HOCA ALİ RIZA 

Sanatçı Süvari binbaşısı Mehmet Rüştü Bey'in oğludur. Rüştiyedeki öğrenciliği sırasında resim derslerindeki yeteneği ile dikkat çeken Hoca Ali Rıza, resim derslerini Osman Nuri Paşa, Süleyman Seyyid Bey ve M.Kess'den almıştır. 1884'te teğmen olarak Harbiye'yi bitiren ressam, bu yüksek okula resim öğretmeni olarak girmiştir. 1910 yılında Yarbaylıktan emekliye ayrılan sanatçı Kuleli Askeri Lisesi ve Harbiye' de, emekli olduktan sonra da Darülşaffaka, Kız Sanayi-i Nefise Çamlıca, Üsküdar ve Ameli Hayat Kız okullarında 47 yıl resim hocalığı yapmış ve pek çok öğrenci yetiştirmiştir. II. Meşrutiyet’ten sonra kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’nde başkanlık yapmıştır. Hoca için realizmin en zengin temsilcisi diyebiliriz. Hoca Ali Rıza, Türk Resim Sanatı Tarihi'nde eşine rastlanmayan bir değer olarak kabul edilmektedir. Birçok müze ve özel koleksiyonda eserleri mevcuttur.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930) İSTANBUL KONULU SULUBOYA RESİM-'Sebilli İstanbul Sokağı'' '' İstanbul Sokağı'' Kağıt Üzerine Suluboya (Her İki resim) 1322 Hicri 1906 Miladi Tarihli (Her iki resim) İmzalı (Her İki resim) Ölçüler: 25 x 17 cm. (Her Biri) İki resimde Resim Uzmanı Ve Retoratör Sn.Bayram KARŞİT tarafından ekspertiz raporludur HOCA ALİ RIZA Sanatçı Süvari binbaşısı Mehmet Rüştü Bey'in oğludur. Rüştiyedeki öğrenciliği sırasında resim derslerindeki yeteneği ile dikkat çeken Hoca Ali Rıza, resim derslerini Osman Nuri Paşa, Süleyman Seyyid Bey ve M.Kess'den almıştır. 1884'te teğmen olarak Harbiye'yi bitiren ressam, bu yüksek okula resim öğretmeni olarak girmiştir. 1910 yılında Yarbaylıktan emekliye ayrılan sanatçı Kuleli Askeri Lisesi ve Harbiye' de, emekli olduktan sonra da Darülşaffaka, Kız Sanayi-i Nefise Çamlıca, Üsküdar ve Ameli Hayat Kız okullarında 47 yıl resim hocalığı yapmış ve pek çok öğrenci yetiştirmiştir. II. Meşrutiyet’ten sonra kurulan Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’nde başkanlık yapmıştır. Hoca için realizmin en zengin temsilcisi diyebiliriz. Hoca Ali Rıza, Türk Resim Sanatı Tarihi'nde eşine rastlanmayan bir değer olarak kabul edilmektedir. Birçok müze ve özel koleksiyonda eserleri mevcuttur.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL MEİJİ DÖNEMİ JAPON BLUE BLANC VAZO-Mavi beyaz  porselen, taç boyun, asya manzarasının zengin dekorasyonu kuşlar ve bitkisel motifler ile süslenmiş, yüksek ejderha kabartması ile dekor edilmiş.

Meiji dönemi (1868-1912)

Vazo genel durumu iyi kondisyonda olup, ağız kenar ucunda küçük bir içe dönük atıktan oluşan dönem içi restorasyon bulunmaktadır.

Çap: 42 cm.

Yükseklik: 109 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    19.YÜZYIL MEİJİ DÖNEMİ JAPON BLUE BLANC VAZO-Mavi beyaz porselen, taç boyun, asya manzarasının zengin dekorasyonu kuşlar ve bitkisel motifler ile süslenmiş, yüksek ejderha kabartması ile dekor edilmiş. Meiji dönemi (1868-1912) Vazo genel durumu iyi kondisyonda olup, ağız kenar ucunda küçük bir içe dönük atıktan oluşan dönem içi restorasyon bulunmaktadır. Çap: 42 cm. Yükseklik: 109 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • MARİA KILIÇLIOĞLU-Heykel Yüksekliği: 48 cm.

Kaide Çapı: 11 cm.

Maria Kılıçlıoğlu 1958 yılında Sofya'da doğdu. Ünlü bir heykeltraşın kızı olan sanatçı 1978 -1985 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde Tekstil eğitimi görmüştür, 1988 yılından bugüne Türkiye'de bronz döküm ve resim çalışmalarını bir arada yürütmektedir.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    MARİA KILIÇLIOĞLU-Heykel Yüksekliği: 48 cm. Kaide Çapı: 11 cm. Maria Kılıçlıoğlu 1958 yılında Sofya'da doğdu. Ünlü bir heykeltraşın kızı olan sanatçı 1978 -1985 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde Tekstil eğitimi görmüştür, 1988 yılından bugüne Türkiye'de bronz döküm ve resim çalışmalarını bir arada yürütmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • HALİL AKDENİZ (1944 - 2024)-Karışık Teknik

Ölçüler: 80 x 108 cm.

Halil Akdeniz

1944 yılında Antalya’da doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nü bitirdi. Devlet Yurtdışı ihtisas sınavı bursunu kazanarak Almanya’ya gitti. Berlin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde –HdK, Berlin (bugünkü Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi) lisans ve uzmanlık öğrenimi gördü. İzmir Ege Üniversitesi ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde master, sanatta yeterlilik ve doktora dereceleri aldı. 1986’da yardımcı doçent, 1987’de doçent, 1994’te profesör oldu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü (bugünkü Gazi Üniversitesi), Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Ege, Dokuz Eylül ve Bilkent Üniversitelerinde Resim ve Güzel Sanatlar Bölümleri’ni kurdu. Bu üniversitelerde bölüm başkanlıkları fakülte kurulu üyelikleri, üniversite senatosu ve üniversite yönetim kurulu üyeliklerine kadar çeşitli kademelerde görev aldı. 1996-2001 yılları arasında T.C.Bonn ve Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği ve 2001’de Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. 2001-2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Türkiye’de ilk kez sanat bilimini kurarak Anadolu Üniversitesi’nde (2003) ve Işık Üniversitesi’nde(2008) Sanat Kuramı ve Eleştiri Yüksek Lisans Programlarını açtı.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    HALİL AKDENİZ (1944 - 2024)-Karışık Teknik Ölçüler: 80 x 108 cm. Halil Akdeniz 1944 yılında Antalya’da doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nü bitirdi. Devlet Yurtdışı ihtisas sınavı bursunu kazanarak Almanya’ya gitti. Berlin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde –HdK, Berlin (bugünkü Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi) lisans ve uzmanlık öğrenimi gördü. İzmir Ege Üniversitesi ve İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde master, sanatta yeterlilik ve doktora dereceleri aldı. 1986’da yardımcı doçent, 1987’de doçent, 1994’te profesör oldu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü (bugünkü Gazi Üniversitesi), Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Ege, Dokuz Eylül ve Bilkent Üniversitelerinde Resim ve Güzel Sanatlar Bölümleri’ni kurdu. Bu üniversitelerde bölüm başkanlıkları fakülte kurulu üyelikleri, üniversite senatosu ve üniversite yönetim kurulu üyeliklerine kadar çeşitli kademelerde görev aldı. 1996-2001 yılları arasında T.C.Bonn ve Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği ve 2001’de Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. 2001-2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Türkiye’de ilk kez sanat bilimini kurarak Anadolu Üniversitesi’nde (2003) ve Işık Üniversitesi’nde(2008) Sanat Kuramı ve Eleştiri Yüksek Lisans Programlarını açtı.

    TLSold
    Place Bid
  • ELİF KARADAYI-Duralit Üzerine Akrilik Boya

İmzalı

Şubat 2023 Tarihli

Ölçüler: 140 x 100 cm.

Elif Karadayı

1981 yılında İstanbul’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Küçüklüğünden beri resme olan ilgisini kaybetmeyen Karadayı, bir dönem Nevin Çetin Atölyesi’nde eğitim aldı. Üniversite’de okurken bir arkadaşının yönlendirmesiyle yurtdışında başvurduğu San Francisco School of Art’da burslu olarak öğrenim gördü. Daha sonra NYU’da asistanlık teklifi aldı ve bunu takiben kendisinden Sciences Po Paris’de seçmeli ders olarak Collage and Sculpture dersi vermesi istendi.

 Kelimelerin kendini ifade etmediğine inandığı dönemlerde kelimelere renkleri de ekleyip resim yapmaya başlayan sanatçı, gördüğü her şeyi resminde malzeme olarak kullanmaktadır. Resimleri gibi sıra dışı bir iç dünyaya sahip sanatçı, fark etmeyi ve fark edilmeyi, etrafında olup bitene müdahale etmeyi seviyor. İnsanın içinden aniden fırlayan duyguları, düşünceleri tuvaline yapıştıran Karadayı’nın resimleri sıra dışılığın arayışı olarak nitelendirilebilir.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    ELİF KARADAYI-Duralit Üzerine Akrilik Boya İmzalı Şubat 2023 Tarihli Ölçüler: 140 x 100 cm. Elif Karadayı 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. Küçüklüğünden beri resme olan ilgisini kaybetmeyen Karadayı, bir dönem Nevin Çetin Atölyesi’nde eğitim aldı. Üniversite’de okurken bir arkadaşının yönlendirmesiyle yurtdışında başvurduğu San Francisco School of Art’da burslu olarak öğrenim gördü. Daha sonra NYU’da asistanlık teklifi aldı ve bunu takiben kendisinden Sciences Po Paris’de seçmeli ders olarak Collage and Sculpture dersi vermesi istendi. Kelimelerin kendini ifade etmediğine inandığı dönemlerde kelimelere renkleri de ekleyip resim yapmaya başlayan sanatçı, gördüğü her şeyi resminde malzeme olarak kullanmaktadır. Resimleri gibi sıra dışı bir iç dünyaya sahip sanatçı, fark etmeyi ve fark edilmeyi, etrafında olup bitene müdahale etmeyi seviyor. İnsanın içinden aniden fırlayan duyguları, düşünceleri tuvaline yapıştıran Karadayı’nın resimleri sıra dışılığın arayışı olarak nitelendirilebilir.

    TLSold
    Place Bid
  • MEHMET GÜLERYÜZ (1938-2024)-'Monument to The Unknown Woman''. 
''Bilinmeyen Kadın Anıtı''

Bronz orijinal siyah mermer kaidesinde

1994 

Ölçüler: 5 x 5 cm.

Yükseklik: 9 cm.

Kaide Yüksekliği: 14 cm.

Ölçüler: 7 x 7 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    MEHMET GÜLERYÜZ (1938-2024)-'Monument to The Unknown Woman''. ''Bilinmeyen Kadın Anıtı'' Bronz orijinal siyah mermer kaidesinde 1994 Ölçüler: 5 x 5 cm. Yükseklik: 9 cm. Kaide Yüksekliği: 14 cm. Ölçüler: 7 x 7 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ALİ ATMACA-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2005 Tarihli

Ölçüler: 100 x 110 cm.

Ali Atmaca 1947 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu.1971-72 yılları arasında İstanbul Güzel Sanatlar Fakültesinde atölye çalışmalarına katıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde de anatomik resim çalıştı. 1971 yılında İstanbul Beyoğlu Kültür Merkezinde ilk sergisini açtı.2005 yılında kendini geliştirmek için Fransa’ya gitti. Uzun yıllar Paris’te zor ekonomik şartlar altında yaşayan Ali Atmaca, orada Yaşar Kemal, Yılmaz Güney, Abidin Dino ile arkadaşlıklar kurdu. 18 yıl kaldığı Paris’te Miro ve Picasso gibi ustalardan etkilenerek kendi tarzını yaratmaya başladı. Sonrasında iki yıl kadar Roma’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönüp İstanbul’a yerleşti.

Soyut figüratif tarzda eserler veren Ali Atmaca’nın resimlerinde yuvarlak hatları ve canlı renkleri gözlemleriz.

Sanatçının Türkiye dışında Kanada, ABD, Japonya, İtalya, Fransa gibi birçok ülkedeki önemli koleksiyonda ve Nice Modern Sanatlar Müzesi, Picasso Müzesi, Antibes Müzesi gibi müzelerde eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    ALİ ATMACA-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2005 Tarihli Ölçüler: 100 x 110 cm. Ali Atmaca 1947 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu.1971-72 yılları arasında İstanbul Güzel Sanatlar Fakültesinde atölye çalışmalarına katıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde de anatomik resim çalıştı. 1971 yılında İstanbul Beyoğlu Kültür Merkezinde ilk sergisini açtı.2005 yılında kendini geliştirmek için Fransa’ya gitti. Uzun yıllar Paris’te zor ekonomik şartlar altında yaşayan Ali Atmaca, orada Yaşar Kemal, Yılmaz Güney, Abidin Dino ile arkadaşlıklar kurdu. 18 yıl kaldığı Paris’te Miro ve Picasso gibi ustalardan etkilenerek kendi tarzını yaratmaya başladı. Sonrasında iki yıl kadar Roma’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönüp İstanbul’a yerleşti. Soyut figüratif tarzda eserler veren Ali Atmaca’nın resimlerinde yuvarlak hatları ve canlı renkleri gözlemleriz. Sanatçının Türkiye dışında Kanada, ABD, Japonya, İtalya, Fransa gibi birçok ülkedeki önemli koleksiyonda ve Nice Modern Sanatlar Müzesi, Picasso Müzesi, Antibes Müzesi gibi müzelerde eserleri bulunmaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • MUSTAFA ALTINTAŞ-'Sirk''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 160 x 160 cm.

Mustafa Altıntaş

Mustafa Altıntaş 15 Haziran 1946`da Akşehir`de doğdu. İlk sanat eğitimini Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü`nde yaptı. 1970 yılında kazandığı bir Fransız bursuyla Paris`e gitmeden bir çok sergi gerçekleştirdi. Paris`e varışında uluslararası sanatçılar sitesinde “CITE INTERNATIONALE DES ARTS`da bir atölyeye yerleşti ve Paris Güzel Sanatlar Yüksek Okulu`na “E.N.S.B.A” kayıt olarak, özellikle Gustave Singier ve Jean Bertholle atölyelerinde resim ve anıtsal resim çalışmaları yaptı. 1973 yılında Yüksek Plastik Sanatlar diplomasıyla mezun oldu.1974-76 yılları arasında ise TRT Ankara T.V. de kameraman olarak çalıştı. 1976-80 arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Fakültesi`nde master çalışması yaptı. Ünlü sinema tarihçisi Jean Mitry, Eric Rohmer, Jean Rouch ve Michel Ciment gibi ünlü sinemacıların öğrencisi oldu. Birçok belgesel ve deneyimsel film gerçekleştirdi. Bu filmlerin bazıları uluslararsı festivallere katıldı. Çok disiplinli çalışmalarını uluslararası bienallerde, festivallerde, 1970-95 yıllarında Fransa ve Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde bir çok kişisel ve karma sergide sergiledi. 1985-90 yıllarında Paris`de özel bir Güzel Sanatlar Okulu`nda resim dersleri de verdi. Şu sıralar ( PIETRASANTA) İTALYA da "Uluslararası heykel parkı projesi için 8 mt. boyutlarında anıtsal bir heykel projesi üzerinde çalışmaktadır.

Sanatçının Fransa, A.B.D., İsviçre ve Finlandiya ve Türkiye`de özel ve resmi koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır. İstanbul, Bodrum, Paris arasında yaşayıp çalışmaktadır.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    MUSTAFA ALTINTAŞ-'Sirk'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 160 x 160 cm. Mustafa Altıntaş Mustafa Altıntaş 15 Haziran 1946`da Akşehir`de doğdu. İlk sanat eğitimini Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü`nde yaptı. 1970 yılında kazandığı bir Fransız bursuyla Paris`e gitmeden bir çok sergi gerçekleştirdi. Paris`e varışında uluslararası sanatçılar sitesinde “CITE INTERNATIONALE DES ARTS`da bir atölyeye yerleşti ve Paris Güzel Sanatlar Yüksek Okulu`na “E.N.S.B.A” kayıt olarak, özellikle Gustave Singier ve Jean Bertholle atölyelerinde resim ve anıtsal resim çalışmaları yaptı. 1973 yılında Yüksek Plastik Sanatlar diplomasıyla mezun oldu.1974-76 yılları arasında ise TRT Ankara T.V. de kameraman olarak çalıştı. 1976-80 arasında Sorbonne Üniversitesi Sinema Fakültesi`nde master çalışması yaptı. Ünlü sinema tarihçisi Jean Mitry, Eric Rohmer, Jean Rouch ve Michel Ciment gibi ünlü sinemacıların öğrencisi oldu. Birçok belgesel ve deneyimsel film gerçekleştirdi. Bu filmlerin bazıları uluslararsı festivallere katıldı. Çok disiplinli çalışmalarını uluslararası bienallerde, festivallerde, 1970-95 yıllarında Fransa ve Avrupa`nın çeşitli ülkelerinde bir çok kişisel ve karma sergide sergiledi. 1985-90 yıllarında Paris`de özel bir Güzel Sanatlar Okulu`nda resim dersleri de verdi. Şu sıralar ( PIETRASANTA) İTALYA da "Uluslararası heykel parkı projesi için 8 mt. boyutlarında anıtsal bir heykel projesi üzerinde çalışmaktadır. Sanatçının Fransa, A.B.D., İsviçre ve Finlandiya ve Türkiye`de özel ve resmi koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır. İstanbul, Bodrum, Paris arasında yaşayıp çalışmaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • BUBİ-Tuval Üzeri Karışık Teknik

''Rölyef Kafesler''

Çap: 70 cm.

Bubi

Asıl adı David Hayon olan sanatçı, İstanbul Üniversitesi’nde psikoloji ve antropoloji üzerine öğrenim gördü. Nihat Sümeralp ile kurduğu Koleksiyon Sanat Galerisi’ni 1989’a kadar yönetti; ardından Hüsamettin Kütle ile beraber, 1992’ye dek yönettiği Lâmi Sanat Galerisi’ni kurdu. Yapıtlarını 1970’e kadar BDH (Bubi David Hayon) olarak imzalayan sanatçı, bu tarihten sonra BUBİ imzasını kullanmaya başladı.

İlk dönemlerinde Dışavurumculuk doğrultusunda figüratif resimler yapan BUBİ, Grafiti üzerine araştırmalara yöneldikten sonra daha çok tuvalet duvarlarından esinlenen resimler ve duvar yazılarını görsel açıdan değerlendirdiği çalışmalar gerçekleştirdi. 1984’ten itibaren, birim ya da birimlerin tekrarından oluşan, tamamıyla soyut ‘motif-tuvaller’ gerçekleştirdi. ‘M’ ya da ‘Z’ harfinden oluşan bu birimler, birbirleri üzerine binecek biçimde çoğaltılarak yüzeyi kaplamaktadır. Daha sonraki dönemlerde giderek iki boyutlu geleneksel tuvali aşan çalışmalarında resim yüzeyini, tuval bezlerini rulo haline getirip renklendirdikten sonra bu rulolarla ördüğü kafeslerden oluşturmaya başladı. Sanatın artık geleneksel anlamlarından kurtulması gerektiğini düşünen BUBİ, hacim kazandırdığı resim yüzeyini görünenin dışındaki anlamdan ayırmaktadır.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    BUBİ-Tuval Üzeri Karışık Teknik ''Rölyef Kafesler'' Çap: 70 cm. Bubi Asıl adı David Hayon olan sanatçı, İstanbul Üniversitesi’nde psikoloji ve antropoloji üzerine öğrenim gördü. Nihat Sümeralp ile kurduğu Koleksiyon Sanat Galerisi’ni 1989’a kadar yönetti; ardından Hüsamettin Kütle ile beraber, 1992’ye dek yönettiği Lâmi Sanat Galerisi’ni kurdu. Yapıtlarını 1970’e kadar BDH (Bubi David Hayon) olarak imzalayan sanatçı, bu tarihten sonra BUBİ imzasını kullanmaya başladı. İlk dönemlerinde Dışavurumculuk doğrultusunda figüratif resimler yapan BUBİ, Grafiti üzerine araştırmalara yöneldikten sonra daha çok tuvalet duvarlarından esinlenen resimler ve duvar yazılarını görsel açıdan değerlendirdiği çalışmalar gerçekleştirdi. 1984’ten itibaren, birim ya da birimlerin tekrarından oluşan, tamamıyla soyut ‘motif-tuvaller’ gerçekleştirdi. ‘M’ ya da ‘Z’ harfinden oluşan bu birimler, birbirleri üzerine binecek biçimde çoğaltılarak yüzeyi kaplamaktadır. Daha sonraki dönemlerde giderek iki boyutlu geleneksel tuvali aşan çalışmalarında resim yüzeyini, tuval bezlerini rulo haline getirip renklendirdikten sonra bu rulolarla ördüğü kafeslerden oluşturmaya başladı. Sanatın artık geleneksel anlamlarından kurtulması gerektiğini düşünen BUBİ, hacim kazandırdığı resim yüzeyini görünenin dışındaki anlamdan ayırmaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • DEVRİM ERBİL-Alüminyum Üzeri Digital Baskı

2023 tarihli

İmzalı, Sertifikalı.

Ölçüler: 105 x 105 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    DEVRİM ERBİL-Alüminyum Üzeri Digital Baskı 2023 tarihli İmzalı, Sertifikalı. Ölçüler: 105 x 105 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • TUNCAY DENİZ-'Perspektif''

Tuval Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

2013 Tarihli

Ölçüler: 80 x 70 cm.

Tuncay Deniz

Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı.
Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    TUNCAY DENİZ-'Perspektif'' Tuval Üzeri Karışık Teknik İmzalı 2013 Tarihli Ölçüler: 80 x 70 cm. Tuncay Deniz Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı. Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    TLSold
    Place Bid
  • GÜLÇİN TOPAÇ-'BENİ YIKA''  ''WASH ME''

Kağıt Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

2022 Tarihli

Ölçüleri: 130 x 150 cm.


Gülçin Topaç

1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi  Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı.


Sergiler Arasında:

2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul.

2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul.

2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul.

2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul.

2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    Lot No: 145

    Lot: 145

    GÜLÇİN TOPAÇ-'BENİ YIKA'' ''WASH ME'' Kağıt Üzeri Karışık Teknik İmzalı 2022 Tarihli Ölçüleri: 130 x 150 cm. Gülçin Topaç 1986 yılında Edirne doğumlu. 2021 Yılı Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu.Öğrenimi boyunca çeşitli sergilerde ve workshoplarda yer aldı. Sergiler Arasında: 2019 - Mono Baskı Resim Sergisi, İstanbul. 2022 - Know Your Enemy, Mag Karma Sergi, İstanbul. 2022 - Freedom Of Choice, Karma Sergi, İstanbul. 2022 - I am Here, İstanbul Bienali Paralel Etkinlikler, Video Art Show, Hoodbase, İstanbul. 2023 - Let's, Karma Sergi, İstanbul

    TLSold
    Place Bid
  • TUNCAY DENİZ-'Lovers''

Kağıt Üzeri Mürekkep Kalem

İmzalı

2013 Tarihli

Ölçüler: 38 x 33 cm.

Tuncay Deniz

Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı.
Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    TUNCAY DENİZ-'Lovers'' Kağıt Üzeri Mürekkep Kalem İmzalı 2013 Tarihli Ölçüler: 38 x 33 cm. Tuncay Deniz Resim eğitimine 1999-2003 yılları arasında 2.likle kazandığı Istanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde Resim Bölümünde başladı. 2003-2008 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, bütün bölümleri tek 100 puanla kazanıp, tercihini Resim Sanatı üzerine kullandı. Başarıyla tamamladığı eğitimlerinin ardından New York ‘a giderek, dil eğitimi ile birlikte Amerikan Sanatı ve Dünya Müzeleri, Fuarları ve Galerileri başlıkları üzerine araştırmalarda bulundu. Manhattan ve Brooklyn’de edindiği tecrübelerini ve resimlerini ülkesine döndükten sonra da genişletti.Sanatçının önemli yapıtlarından biri Türkiye’nin en önemli Özel Koleksiyon Müzelerinden biri olan “Proje 4L / Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi”nde yer almaktadır. Amerika’nın en kapsamlı Fine Art Gallery’lerinden biri olan “Art Brokerage” da sanatçının eserlerinden bazılarına ulaşmak mümkün.

    TLSold
    Place Bid
  • ADNAN TURANİ (1925 - 2016)-Kağıt Üzeri Karışık Teknik

İmzalı

Ölçüler: 50 x 70 cm.

Adnan Turani

1925'de İstanbul'da doğdu.1945 yılında yetenek sınavlarını kazanarak girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü 1948 yılında bitirdi. 1953 yılında Avrupa’ya burs kazandı.Almanya’nın Münih, Stuttgart ve Hamburg Güzel Sanatlar Akademileri’nde çalışma olanağı buldu.Lisans ve uzmanlık öğrenimi gördü.1970'de Hacettepe Üniversitesi Edebiyat ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde de derslere girdi.1972 yılında Doktora’ya başladığı Hacettepe Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Enstitüsü kordinatörlüğünü de yürüttü. 
1973 yılında Doktor ünvanını alan sanatçı 1978’de Doçent oldu. 
1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu.1986 ile 1987 yıllarında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı yapan Adnan Turani 1990 yılında emekli oldu.Adnan Turani’nin yüksek eğitim hocalığı sırasında bilimsel plastik sanatlar estetiği, sanat felsefesi ve sanat tarihi ve uzerinde hazırladığı yayınlanmış
eserleri de bulunmaktadır.Turani, soyut resimleriyle birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    ADNAN TURANİ (1925 - 2016)-Kağıt Üzeri Karışık Teknik İmzalı Ölçüler: 50 x 70 cm. Adnan Turani 1925'de İstanbul'da doğdu.1945 yılında yetenek sınavlarını kazanarak girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nü 1948 yılında bitirdi. 1953 yılında Avrupa’ya burs kazandı.Almanya’nın Münih, Stuttgart ve Hamburg Güzel Sanatlar Akademileri’nde çalışma olanağı buldu.Lisans ve uzmanlık öğrenimi gördü.1970'de Hacettepe Üniversitesi Edebiyat ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde de derslere girdi.1972 yılında Doktora’ya başladığı Hacettepe Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Enstitüsü kordinatörlüğünü de yürüttü. 1973 yılında Doktor ünvanını alan sanatçı 1978’de Doçent oldu. 1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu.1986 ile 1987 yıllarında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanlığı yapan Adnan Turani 1990 yılında emekli oldu.Adnan Turani’nin yüksek eğitim hocalığı sırasında bilimsel plastik sanatlar estetiği, sanat felsefesi ve sanat tarihi ve uzerinde hazırladığı yayınlanmış eserleri de bulunmaktadır.Turani, soyut resimleriyle birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü.

    TLSold
    Place Bid
  • ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-'Kanlıca Körfezi''

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

2010 Tarihli

Ölçüler: 50 x 60 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    ÖMER FARUK ÖZ (1956-2023)-'Kanlıca Körfezi'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2010 Tarihli Ölçüler: 50 x 60 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ŞERİF RENKGÖRÜR (1887-1947)-'Ayasofya''

Kağıt Üzeri Suluboya

İmzalı

1935 Tarihli

Ölçüler: 27 x 39 cm.

Şerif Renkgörür

Şerif Renkgörür 1887 yılında İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun oldu. Öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkat çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı buldu. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yapan Şerif Renkgörür, Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesiydi ve bu kuruluşların düzenlediği sergilere düzenli olarak katıldı. Pertev Boyar, Türk Ressamları kitabında, ondan şöyle söz ediyor; Detayları, kitle güzelliği içine almak gibi, resim sanatının her sanatkara nasip olmayan sırrını da keşfetmiştir.Bazı sevdiği ressamların çığırına özenmeyerek, kendi şahsiyetini inkişafa gayret etse imiş, şüphesiz daha çok muvaffak olacakmış. Her şeye rağmen subay ressamlar arasında, birinci sınıfa yakın bir kudrette sayabiliriz onu.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    ŞERİF RENKGÖRÜR (1887-1947)-'Ayasofya'' Kağıt Üzeri Suluboya İmzalı 1935 Tarihli Ölçüler: 27 x 39 cm. Şerif Renkgörür Şerif Renkgörür 1887 yılında İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun oldu. Öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkat çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı buldu. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yapan Şerif Renkgörür, Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesiydi ve bu kuruluşların düzenlediği sergilere düzenli olarak katıldı. Pertev Boyar, Türk Ressamları kitabında, ondan şöyle söz ediyor; Detayları, kitle güzelliği içine almak gibi, resim sanatının her sanatkara nasip olmayan sırrını da keşfetmiştir.Bazı sevdiği ressamların çığırına özenmeyerek, kendi şahsiyetini inkişafa gayret etse imiş, şüphesiz daha çok muvaffak olacakmış. Her şeye rağmen subay ressamlar arasında, birinci sınıfa yakın bir kudrette sayabiliriz onu.

    TLSold
    Place Bid
  • 18.YÜZYIL ÇİN MAVİ BEYAZ KÜP-Şişkin gövdeli, gövde bölümünden yukarı ağız kısmına altı adet kulp bağlanmaktadır.
Eserin gövdesinde çatlak mevcuttur. Ağız kenarlarında üç adet atık bulunmaktadır.(Eser Haliyle)

Çap: 28 cm.

Yükseklik: 31 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    18.YÜZYIL ÇİN MAVİ BEYAZ KÜP-Şişkin gövdeli, gövde bölümünden yukarı ağız kısmına altı adet kulp bağlanmaktadır. Eserin gövdesinde çatlak mevcuttur. Ağız kenarlarında üç adet atık bulunmaktadır.(Eser Haliyle) Çap: 28 cm. Yükseklik: 31 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL BLUE BLANC ÇİN SAKLAMA KÜPÜ-Gövde merkezi ve kapağın üzerinde Çince ''Çift Mutluluk'' anlamına gelen işaretli, blue blanc Çin saklama küpü.İyi kondisyonda.Kusursuz.

Çap: 20 cm.

Yükseklik: 24 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    19.YÜZYIL BLUE BLANC ÇİN SAKLAMA KÜPÜ-Gövde merkezi ve kapağın üzerinde Çince ''Çift Mutluluk'' anlamına gelen işaretli, blue blanc Çin saklama küpü.İyi kondisyonda.Kusursuz. Çap: 20 cm. Yükseklik: 24 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL BLUE BLANC ÇİN SAKLAMA KÜP-Mavi beyaz sır üzerinde Çin sanatından bitkisel motifler mevcut Çin saklama küpü. İyi kondisyonda. Kusursuz.

Çap: 20 cm.

Yükseklik: 23 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    19.YÜZYIL BLUE BLANC ÇİN SAKLAMA KÜP-Mavi beyaz sır üzerinde Çin sanatından bitkisel motifler mevcut Çin saklama küpü. İyi kondisyonda. Kusursuz. Çap: 20 cm. Yükseklik: 23 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • A PLAN OF THE CITY OF CONSTANTİNOPLE AND CHANNEL IN TO THE BLACK SEA.-T.MOLO, Galiano'nun düzenlemeleri ve düzeltmeleriyle.

Fransız donanması için hazırlanmış Marmara ve detayları ile İstanbul Boğazı ve şehrin planı.

Ölçüler: 63 x 96 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    A PLAN OF THE CITY OF CONSTANTİNOPLE AND CHANNEL IN TO THE BLACK SEA.-T.MOLO, Galiano'nun düzenlemeleri ve düzeltmeleriyle. Fransız donanması için hazırlanmış Marmara ve detayları ile İstanbul Boğazı ve şehrin planı. Ölçüler: 63 x 96 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • MEŞRUTİYET KAHVE FİNCANI-II. Meşrutiyet'in sloganı ''Hürriyet Adalet Müsavat Uhuvvet'' yazısı ile bayrağının yer aldığı fincan.
Fincanın genel durumu iyi kondisyonda, alt kaidesinin kenar ucunda iki adet küçük dönem atığı bulunmaktadır.

Çap: 7 cm. 

Yükseklik: 4 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    MEŞRUTİYET KAHVE FİNCANI-II. Meşrutiyet'in sloganı ''Hürriyet Adalet Müsavat Uhuvvet'' yazısı ile bayrağının yer aldığı fincan. Fincanın genel durumu iyi kondisyonda, alt kaidesinin kenar ucunda iki adet küçük dönem atığı bulunmaktadır. Çap: 7 cm. Yükseklik: 4 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ ERMENİ USTA DAMGALI SÜLEYMANİYE İŞİ DİVİT-Süleymaniye işçilikli, üzeri kalem işi motifler ile süslü, Ermeni Usta damgalı Osmanlı dönemi divit.İyi kondisyonda.

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    OSMANLI DÖNEMİ ERMENİ USTA DAMGALI SÜLEYMANİYE İŞİ DİVİT-Süleymaniye işçilikli, üzeri kalem işi motifler ile süslü, Ermeni Usta damgalı Osmanlı dönemi divit.İyi kondisyonda. Ölçü: 24 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ ERMENİ USTA DAMGALI SÜLEYMANİYE İŞİ DİVİT-Süleymaniye sade işçilikli, Ermeni Usta damgalı, gövde ve kapak bölümlerin  kenarları kalem işçiliklidir, diğer yan bölümleri sade işçilikli, istridye kapaklı Osmanlı dönemi divit.İyi kondisyonda.

Ölçü: 23,5 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    OSMANLI DÖNEMİ ERMENİ USTA DAMGALI SÜLEYMANİYE İŞİ DİVİT-Süleymaniye sade işçilikli, Ermeni Usta damgalı, gövde ve kapak bölümlerin kenarları kalem işçiliklidir, diğer yan bölümleri sade işçilikli, istridye kapaklı Osmanlı dönemi divit.İyi kondisyonda. Ölçü: 23,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • GALİP KEMAL SÖYLEMEZOĞLU VE HÜSREV GEREDE-Galip Kemal Söylemezoğlu ve Hüsrev Gerede’ye ait bu lotta birçok Türk ve yabancı ileri gelenin ıslak imzalı mektupları, döneme ait raporlar ve birçok efemera mevcut.

İmzalı dökümanlar içinde bulunan ıslak imzalar;

Celal Bayar, Refik Şevket İnce, İhsan Korkut, Ahmet Salih Korur, Hakkı Tarık Us, Enver Ziya Karal, Tevfik Bıyıklıoğlu, Samet Ağaoğlu, Kemal Gedeleç, Behiç Erkin, Fevzi Çakmak, Kazım Orbay, Mustafa Abdülhalik Renda, Ekrem Hayri Üstündağ, Refik Koraltan, Cengiz Yavuzcan vb. bir kısmı Meclis, Bakanlık vb antetli, bir kısmı Osmanlıca mektuplar.

Anadolu Ajansı Umumi Heyeti üye imzalararı ile ve ilgili konularla muhtelif evrak.

23 adet yabancı –Yunan, Hollanda vb. delegasyon, antetli, imzalı mektup ve muhtelif zarflar

Yüzden fazla Galip Kemal Söylemezoğlu imzalı Osmanlıca vb., yazdığı veya kendine gelen mektuplar, raporlar.

Diplomatik Moskova vb. damgalı viza, 1943 tarihli Hüsrev Gerede’ye ait Gamalı Haç soğuk damgalı kimlik, 1942 tarihli ehliyet, bir adet 1929,30,31 mini cep defteri… 1925 tarihli Galip Kemal’e ait Diplomatik pasaport

Defter – İçinde Celal Bayar, Samet Ağaoğlu Refik Koraltan vb. mektup ve kartvizitlerinin iliştirilmiş olduğu defter

Türk Yunan Dostluğu başlıklı yaklaşık yirmi sayfa Osmanlıca doküman

1937 tarihli Japonya – ipek bez üzeri menü ve program. “f” inisiyalli beyaz ipek atkı,

Galip Kemal Söylemezolu Fransızca ve Osmanlıca bakır, metal 4 adet klişe.

Dosya üzeri '' Demokrat Parti (1948-1950), Demokrat Partimizin Kuruluş ve İdareyi eklerine, Aliş Dosyası (1948-1950) Mitingler - Celal Bayar ile ve Adnan Menderes. Muhaveratım Tebrik ve Teşekkür Mektupları.  

Galib Kemali Söylemezoğlu 14.08.1949 tarihli Harbiye Semt Ocağı Siyasi Toplantısı'nın konuşma kağıdı Osmanlıca ve Günümüz Türkçe.

Demokrat Parti Ekim 1948 - Kasım 1948 arası Galib Kemali Söylemezoğlu'na gönderilen davet ve teşekkür yazıları.

Osmanlıca 10 adet ataçlanmış notlar.

''Madame A.Ghalib Kemaly Bey sera chez elle le Mardi 21 Octobre 1924'' yazılı kart.
''L'Ambassadeur de Turquie et Madame R.Husrev Guerede'' yazılı kart ve arkası Osmanlıca el yazılı.

Hüsrev Gerede ve Galib Kemali Söylemezoğlu'nun çeşitli Osmanlıca ithaflı ve imzalı fotoğraflar.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    GALİP KEMAL SÖYLEMEZOĞLU VE HÜSREV GEREDE-Galip Kemal Söylemezoğlu ve Hüsrev Gerede’ye ait bu lotta birçok Türk ve yabancı ileri gelenin ıslak imzalı mektupları, döneme ait raporlar ve birçok efemera mevcut. İmzalı dökümanlar içinde bulunan ıslak imzalar; Celal Bayar, Refik Şevket İnce, İhsan Korkut, Ahmet Salih Korur, Hakkı Tarık Us, Enver Ziya Karal, Tevfik Bıyıklıoğlu, Samet Ağaoğlu, Kemal Gedeleç, Behiç Erkin, Fevzi Çakmak, Kazım Orbay, Mustafa Abdülhalik Renda, Ekrem Hayri Üstündağ, Refik Koraltan, Cengiz Yavuzcan vb. bir kısmı Meclis, Bakanlık vb antetli, bir kısmı Osmanlıca mektuplar. Anadolu Ajansı Umumi Heyeti üye imzalararı ile ve ilgili konularla muhtelif evrak. 23 adet yabancı –Yunan, Hollanda vb. delegasyon, antetli, imzalı mektup ve muhtelif zarflar Yüzden fazla Galip Kemal Söylemezoğlu imzalı Osmanlıca vb., yazdığı veya kendine gelen mektuplar, raporlar. Diplomatik Moskova vb. damgalı viza, 1943 tarihli Hüsrev Gerede’ye ait Gamalı Haç soğuk damgalı kimlik, 1942 tarihli ehliyet, bir adet 1929,30,31 mini cep defteri… 1925 tarihli Galip Kemal’e ait Diplomatik pasaport Defter – İçinde Celal Bayar, Samet Ağaoğlu Refik Koraltan vb. mektup ve kartvizitlerinin iliştirilmiş olduğu defter Türk Yunan Dostluğu başlıklı yaklaşık yirmi sayfa Osmanlıca doküman 1937 tarihli Japonya – ipek bez üzeri menü ve program. “f” inisiyalli beyaz ipek atkı, Galip Kemal Söylemezolu Fransızca ve Osmanlıca bakır, metal 4 adet klişe. Dosya üzeri '' Demokrat Parti (1948-1950), Demokrat Partimizin Kuruluş ve İdareyi eklerine, Aliş Dosyası (1948-1950) Mitingler - Celal Bayar ile ve Adnan Menderes. Muhaveratım Tebrik ve Teşekkür Mektupları. Galib Kemali Söylemezoğlu 14.08.1949 tarihli Harbiye Semt Ocağı Siyasi Toplantısı'nın konuşma kağıdı Osmanlıca ve Günümüz Türkçe. Demokrat Parti Ekim 1948 - Kasım 1948 arası Galib Kemali Söylemezoğlu'na gönderilen davet ve teşekkür yazıları. Osmanlıca 10 adet ataçlanmış notlar. ''Madame A.Ghalib Kemaly Bey sera chez elle le Mardi 21 Octobre 1924'' yazılı kart. ''L'Ambassadeur de Turquie et Madame R.Husrev Guerede'' yazılı kart ve arkası Osmanlıca el yazılı. Hüsrev Gerede ve Galib Kemali Söylemezoğlu'nun çeşitli Osmanlıca ithaflı ve imzalı fotoğraflar.

    TLSold
    Place Bid
  • LES VİLLES D'ART CELEBRES CONSTANTİNOPLE, H.BARTH. 1906 PARİS.-İçerisinde 103 adet gravür bulunan, İstanbul'un Tarihi, anıtları, insan tipleri, günlük hayatı, Arkeoloji Müzesinin birkaç başyapıtı (Ağlayan kadınlar lahdi, Büyük İskender Lahdi) ve 20. y.y. Başlarındaki İstanbul'da Çağdaş Yaşam hakkında. Ayrıca Boğaziçi ve Bursa'da görülmeye değer yerlerden söz edilen nadir bir kitap.

180 sayfa

Ölçüler: 26,5 x 19,5 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    LES VİLLES D'ART CELEBRES CONSTANTİNOPLE, H.BARTH. 1906 PARİS.-İçerisinde 103 adet gravür bulunan, İstanbul'un Tarihi, anıtları, insan tipleri, günlük hayatı, Arkeoloji Müzesinin birkaç başyapıtı (Ağlayan kadınlar lahdi, Büyük İskender Lahdi) ve 20. y.y. Başlarındaki İstanbul'da Çağdaş Yaşam hakkında. Ayrıca Boğaziçi ve Bursa'da görülmeye değer yerlerden söz edilen nadir bir kitap. 180 sayfa Ölçüler: 26,5 x 19,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • LE MILLE ET UNE NUITS
CONTES ARABES 
M.L'ABBE LEJEUNE
PARİS-Bin bir gece masalları , Abbe Lejeune, Paris.

Demorraıne tarafından 20 adet gravürlü.

Bin Bir Gece adlı Arap masalları Avrupada pek çok hayran buldu.Bu masalların sağladığı eğlence onların tek değeri değil; aynı zamanda Doğu'nun karakterlerive gelenkleri hakkında da çok sadık bir fikir vermeye hizmet ediyorlar; bir zamanlar doğu ülkelerinde hüküm süren Arapları ve özellikle de o dönemde Saltanatı bu masallarda tekrarlanan ve Şarlman'ın parlak çağdaşı olan ünlü Aaroun-al-Raschid'i tanıtıyorlar.Arapların halifeliği ve büyüklüğünün en dikkate değer olanı.

472 Sayfa.

Fransızca

Ölçüler: 22 x 14,5 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    LE MILLE ET UNE NUITS CONTES ARABES M.L'ABBE LEJEUNE PARİS-Bin bir gece masalları , Abbe Lejeune, Paris. Demorraıne tarafından 20 adet gravürlü. Bin Bir Gece adlı Arap masalları Avrupada pek çok hayran buldu.Bu masalların sağladığı eğlence onların tek değeri değil; aynı zamanda Doğu'nun karakterlerive gelenkleri hakkında da çok sadık bir fikir vermeye hizmet ediyorlar; bir zamanlar doğu ülkelerinde hüküm süren Arapları ve özellikle de o dönemde Saltanatı bu masallarda tekrarlanan ve Şarlman'ın parlak çağdaşı olan ünlü Aaroun-al-Raschid'i tanıtıyorlar.Arapların halifeliği ve büyüklüğünün en dikkate değer olanı. 472 Sayfa. Fransızca Ölçüler: 22 x 14,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • CONSTANTİNOPLE 
TABLEAU HISTORIQUE DE CETTE VILLE 
DE L'EMPIRE D'ORIENT ET DE L'EMPIRE OTTOMAN, 1854.-Constantinople 

Doğu İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu'nun Konstantin'den günümüze.

İki dünyanın sınırında, şu anda büyük bir ayrıcalığa sahip bir şehir, önemli bir onur: Fransa'nın ve tüm Avrupa'nın dikkatini çekem şerefi.Bu şehir eskilerin Bizansı günümüz Türklerininİstabul'u Konstantinopolistir.
Konstantinopolis, kutsal piskoposların, patriklerin, ünlü ve etkili doktorların veya din adamlarının şehridir; konseyler şehridir....Kudüs ve Roma'dan sonra, birkaç yüzyıl boyunca başka hangi şehir Hristiyan dünyasının yıllıklarında daha büyük rol oynamıştır.
Fransızlara göre Konstantinopolis adı, hafızası tarihinin enönemli olaylarıyla karışmış bir şehri anımsatıyor; bu olaylar o kadar olağnüstü ki, eski tarihçiler bunlara Franca (Gesta dei per Francos) aracılığıyla Tanrı'nın jestleri olarak adlandırdı.

238 Sayfa.

Ölçüler: 21 x 14 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    CONSTANTİNOPLE TABLEAU HISTORIQUE DE CETTE VILLE DE L'EMPIRE D'ORIENT ET DE L'EMPIRE OTTOMAN, 1854.-Constantinople Doğu İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu'nun Konstantin'den günümüze. İki dünyanın sınırında, şu anda büyük bir ayrıcalığa sahip bir şehir, önemli bir onur: Fransa'nın ve tüm Avrupa'nın dikkatini çekem şerefi.Bu şehir eskilerin Bizansı günümüz Türklerininİstabul'u Konstantinopolistir. Konstantinopolis, kutsal piskoposların, patriklerin, ünlü ve etkili doktorların veya din adamlarının şehridir; konseyler şehridir....Kudüs ve Roma'dan sonra, birkaç yüzyıl boyunca başka hangi şehir Hristiyan dünyasının yıllıklarında daha büyük rol oynamıştır. Fransızlara göre Konstantinopolis adı, hafızası tarihinin enönemli olaylarıyla karışmış bir şehri anımsatıyor; bu olaylar o kadar olağnüstü ki, eski tarihçiler bunlara Franca (Gesta dei per Francos) aracılığıyla Tanrı'nın jestleri olarak adlandırdı. 238 Sayfa. Ölçüler: 21 x 14 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına Osmanlı sarısı üzeri kenarlarından tabağın merkezine sarı akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur.

Çap: 19 cm.

Yükseklik: 6 cm.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına Osmanlı sarısı üzeri kenarlarından tabağın merkezine sarı akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur. Çap: 19 cm. Yükseklik: 6 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına yeşil üzeri kenarlarından tabağın merkezine yeşil akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur.

Çap: 21 cm.

Yükseklik: 6,5 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına yeşil üzeri kenarlarından tabağın merkezine yeşil akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur. Çap: 21 cm. Yükseklik: 6,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ÇANAKKALE SERAMİK SEPET-Beyaz zemin üzerine koyu yeşil akıtmalı, üstten burgu kulplu, yuvarlak sepet formlu,kahverengi angop üzerine beyaz sırlı.Burgu kulpu yeşil beyaz sırlı.Çanakkale formları içerisinde nadir görülen formlardandır.Genel kondisyonu iyi durumda.

Çap: 13 cm.

Yükseklik: 19 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    ÇANAKKALE SERAMİK SEPET-Beyaz zemin üzerine koyu yeşil akıtmalı, üstten burgu kulplu, yuvarlak sepet formlu,kahverengi angop üzerine beyaz sırlı.Burgu kulpu yeşil beyaz sırlı.Çanakkale formları içerisinde nadir görülen formlardandır.Genel kondisyonu iyi durumda. Çap: 13 cm. Yükseklik: 19 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL OSMANLI ÇANAKKALE SERAMİK KÜP-Kırmızı hamurlu, beyaz angoplu, üzerine sarı sır ve yeşil akıtma sırlı iyi kondisyonda bal küpü.İyi kondisyonda.

Çap: 18 cm.

Yükseklik: 27,5 cm.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    19.YÜZYIL OSMANLI ÇANAKKALE SERAMİK KÜP-Kırmızı hamurlu, beyaz angoplu, üzerine sarı sır ve yeşil akıtma sırlı iyi kondisyonda bal küpü.İyi kondisyonda. Çap: 18 cm. Yükseklik: 27,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına koyu yeşil üzeri kenarlarından tabağın merkezine açık yeşil akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur.

Çap: 27 cm.

Yükseklik: 10 cm.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına koyu yeşil üzeri kenarlarından tabağın merkezine açık yeşil akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur. Çap: 27 cm. Yükseklik: 10 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Kahverengi sırlı, orijinal boyalarınla süslemeli, burgu kulplu,ince boyunlu, kabartma selvi bezemeli, kusursuz iyi kondisyonda.

Çap: 14 cm.

Yükseklik: 35 cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Kahverengi sırlı, orijinal boyalarınla süslemeli, burgu kulplu,ince boyunlu, kabartma selvi bezemeli, kusursuz iyi kondisyonda. Çap: 14 cm. Yükseklik: 35 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına koyu yeşil üzeri kenarlarından tabağın merkezine açık yeşil akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur.

Çap: 27 cm.

Yükseklik: 10 cm.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına koyu yeşil üzeri kenarlarından tabağın merkezine açık yeşil akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur. Çap: 27 cm. Yükseklik: 10 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI KADRANLI GÜMÜŞ KASA CEP SAATİ-Regulador Marka

    Lot No: 168

    Lot: 168

    OSMANLI KADRANLI GÜMÜŞ KASA CEP SAATİ-Regulador Marka

    TLSold
    Place Bid
  • TAVANNES CEP SAATİ

    Lot No: 169

    Lot: 169

    TAVANNES CEP SAATİ

    TLSold
    Place Bid
  • ROMA KADRANLI CEP SAATİ

    Lot No: 170

    Lot: 170

    ROMA KADRANLI CEP SAATİ

    TLSold
    Place Bid
  • AMERİCAN WATCH COMPANY WALTHAM MASS BOND.ST. MARKALI CEP SAATİ-Saati Bond Street sınıfı.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    AMERİCAN WATCH COMPANY WALTHAM MASS BOND.ST. MARKALI CEP SAATİ-Saati Bond Street sınıfı.

    TLSold
    Place Bid
  • RUS GÜMÜŞ TABAKA-Gümüş tabaka üzeri kalem işçiliklik ile yerel Rusya Peyzaj ve ulusal motifler işlenmiştir.

Rus 875 ayar Gümüş damgalı.

Ağırlık: 161 gr.

Ölçüler: 11 x 8,5 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    RUS GÜMÜŞ TABAKA-Gümüş tabaka üzeri kalem işçiliklik ile yerel Rusya Peyzaj ve ulusal motifler işlenmiştir. Rus 875 ayar Gümüş damgalı. Ağırlık: 161 gr. Ölçüler: 11 x 8,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • RUS GÜMÜŞ KANDİL-Ajur işçilikli,Rus gümüş usta damgalı 84 ayar gümüş damgası mevcut gümüş kandil.İyi kondisyonda

Ağırlık: 65 gr.

Çap: 7 cm.

Yükseklik: 10 cm.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    RUS GÜMÜŞ KANDİL-Ajur işçilikli,Rus gümüş usta damgalı 84 ayar gümüş damgası mevcut gümüş kandil.İyi kondisyonda Ağırlık: 65 gr. Çap: 7 cm. Yükseklik: 10 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HATTAT SANDIĞI-Pirinç kulp ve menteşeli, kilit sistemi çalışır durumda hattat sandığı.Orijinal anahtarı mevcut.Genel durumu iyi kondisyonda.

Ölçüler: 20 x 42 x 12 cm.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    HATTAT SANDIĞI-Pirinç kulp ve menteşeli, kilit sistemi çalışır durumda hattat sandığı.Orijinal anahtarı mevcut.Genel durumu iyi kondisyonda. Ölçüler: 20 x 42 x 12 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SEDEF İŞÇİLİKLİ RAHLE-Küçük boy, ahşap üzerine sedef ve kemik kakma işçilikli Rahle.
İyi kondisyonda.

Ölçüler: 12 x 47 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    SEDEF İŞÇİLİKLİ RAHLE-Küçük boy, ahşap üzerine sedef ve kemik kakma işçilikli Rahle. İyi kondisyonda. Ölçüler: 12 x 47 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • BİR ÇİFT 19.YÜZYIL HİNT TOMBAK KAP-19.yüzyıl Bir çift Hint işi, yüksek kabartmalı, bitkisel ve hayvan motifleri ile süslenmiş.Her biri benzer, ayrı motifler ile işlenmiş. Bakır üzerine tombaklanmış. İyi kondisyonda.

Çap: 12 cm.

Yükseklik: 10,5 cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    BİR ÇİFT 19.YÜZYIL HİNT TOMBAK KAP-19.yüzyıl Bir çift Hint işi, yüksek kabartmalı, bitkisel ve hayvan motifleri ile süslenmiş.Her biri benzer, ayrı motifler ile işlenmiş. Bakır üzerine tombaklanmış. İyi kondisyonda. Çap: 12 cm. Yükseklik: 10,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI GÜMÜŞ HAMAYIL-Gümüş üzeri kalem işçilikli, ayetler ile dekorlu orijinal zinrinde hamayıl. 

Ağırlık: 17 gr.

Ölçü: 8 cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    OSMANLI GÜMÜŞ HAMAYIL-Gümüş üzeri kalem işçilikli, ayetler ile dekorlu orijinal zinrinde hamayıl. Ağırlık: 17 gr. Ölçü: 8 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • EDİRNEKARİ AHŞAP AYNA-Aynanın çerçevesi kök boyalarla boyalı,ayna kısmı zaman içerisinde yenilenmiş.Orijinal dönem çerçevesinde Edirnekari ayna.

Ölçüler: 78 x 82 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    EDİRNEKARİ AHŞAP AYNA-Aynanın çerçevesi kök boyalarla boyalı,ayna kısmı zaman içerisinde yenilenmiş.Orijinal dönem çerçevesinde Edirnekari ayna. Ölçüler: 78 x 82 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İPEK ÜZERİ İĞNE İŞİ TUĞRA.-İpek üzeri, kırmızı iplik ile iğne ile işlenmiş bitkisel motiflerle süslenmiş çiçek motifleri kurdele ile yapılmış iğne işi Sultan II.Abdülhamid Tuğrası.

''Mudanya İnas Mektebi talebesinden Kadriye hatıraları'' Osmanlıca 

12 Haziran 1322 / 14 Haziran 1906 

Ölçüler: 57 x 66 cm.

Çerçeveli Ölçüler: 74 x 83 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN İPEK ÜZERİ İĞNE İŞİ TUĞRA.-İpek üzeri, kırmızı iplik ile iğne ile işlenmiş bitkisel motiflerle süslenmiş çiçek motifleri kurdele ile yapılmış iğne işi Sultan II.Abdülhamid Tuğrası. ''Mudanya İnas Mektebi talebesinden Kadriye hatıraları'' Osmanlıca 12 Haziran 1322 / 14 Haziran 1906 Ölçüler: 57 x 66 cm. Çerçeveli Ölçüler: 74 x 83 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FUAT BAŞAR HAT LEVHA-Celi Sülüs Yazı

Fuat Başar ketebeli

Ölçüler: 30 x 29 cm.

Fuat Başar

1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. kendi ifadesine nazaran, 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Yine aynı kitapta gördüğü ebrulardan da etkilenen sanatkar, yeni yayınlanmış olan Ebru kitabının yazarı Uğur Derman ile iletişime geçerek, Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. Ayrıca üstad Mustafa Düzgünman'dan da aynı şekilde ebru sanatının inceliklerini öğrenmeye çalıştı.

Ancak kendi çabaları ile yaptığı denemelerden istediği sonucu alamıyordu. Nihayet içindeki sanat aşkına engel olamayınca staj aşamasında fakülteyi terkederek 1980’de İstanbul'a yerleşti. İlk işi Hamid Aytaç'tan yazı meşkini  tamamlamak oldu. O senenin 10 Eylül günü icazet aldı. Ancak öğrenci kabul etmeyen Mustafa Düzgünman'dan 1989'da ebru icazeti alabildi.

İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    FUAT BAŞAR HAT LEVHA-Celi Sülüs Yazı Fuat Başar ketebeli Ölçüler: 30 x 29 cm. Fuat Başar 1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. kendi ifadesine nazaran, 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Yine aynı kitapta gördüğü ebrulardan da etkilenen sanatkar, yeni yayınlanmış olan Ebru kitabının yazarı Uğur Derman ile iletişime geçerek, Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. Ayrıca üstad Mustafa Düzgünman'dan da aynı şekilde ebru sanatının inceliklerini öğrenmeye çalıştı. Ancak kendi çabaları ile yaptığı denemelerden istediği sonucu alamıyordu. Nihayet içindeki sanat aşkına engel olamayınca staj aşamasında fakülteyi terkederek 1980’de İstanbul'a yerleşti. İlk işi Hamid Aytaç'tan yazı meşkini tamamlamak oldu. O senenin 10 Eylül günü icazet aldı. Ancak öğrenci kabul etmeyen Mustafa Düzgünman'dan 1989'da ebru icazeti alabildi. İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ ÇİN KAHVE FİNCANI-19.Yüzyıl. Kelebek figürlerinle süslenmiş, fincan ağız kenarı dışa bükey bölümü pembe bordürlü, iç bölümü yeşil desenli bordür.Fincan altı tabak dışa bükey kenarlı, iç bölümü yeşil bordürlü dış bölümü pembe bordür üzerine mavi çiçek desenli kahve fincanı.Kusursuz. İyi kondisyonda.

Fincan Çapı: 7,5 cm.

Fincan Yüksekliği: 4 cm.

Tabak Çapı: 11,5 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    19.YÜZYIL OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ ÇİN KAHVE FİNCANI-19.Yüzyıl. Kelebek figürlerinle süslenmiş, fincan ağız kenarı dışa bükey bölümü pembe bordürlü, iç bölümü yeşil desenli bordür.Fincan altı tabak dışa bükey kenarlı, iç bölümü yeşil bordürlü dış bölümü pembe bordür üzerine mavi çiçek desenli kahve fincanı.Kusursuz. İyi kondisyonda. Fincan Çapı: 7,5 cm. Fincan Yüksekliği: 4 cm. Tabak Çapı: 11,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • AHŞAP TUĞRA FORMLU TAVLA-Ceviz ağacından,  dış yüzeyi gümüş tel çerçeve içinde kabartma dolgu malzemeli tuğra formlu ahşap tavla.
Dış yüzeyinde küçük eksikler mevcut (haliyle).

Ölçüler: 52 x 26 cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    AHŞAP TUĞRA FORMLU TAVLA-Ceviz ağacından, dış yüzeyi gümüş tel çerçeve içinde kabartma dolgu malzemeli tuğra formlu ahşap tavla. Dış yüzeyinde küçük eksikler mevcut (haliyle). Ölçüler: 52 x 26 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • LLADRO PORSELEN PALYANÇO HEYKELİ-Lladro ''Üzgün Palyanço'' isimli porselen heykel figürü. 
Tabanında Lladro damgası mevcut.
Büyük Boy.Kusursuz iyi kondisyonda

Çap: 15,5 cm.

Yükseklik: 31 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    LLADRO PORSELEN PALYANÇO HEYKELİ-Lladro ''Üzgün Palyanço'' isimli porselen heykel figürü. Tabanında Lladro damgası mevcut. Büyük Boy.Kusursuz iyi kondisyonda Çap: 15,5 cm. Yükseklik: 31 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına Osmanlı sarısı üzeri kenarlarından tabağın merkezine sarı akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur.

Çap: 24 cm.

Yükseklik: 8 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına Osmanlı sarısı üzeri kenarlarından tabağın merkezine sarı akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur. Çap: 24 cm. Yükseklik: 8 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Parlak koyu yeşil sırlı, kırmızı hamurlu, halka kaideli, içi derin çukur büyük boy seramik tabak.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur.

Çap: 33 cm.

Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Parlak koyu yeşil sırlı, kırmızı hamurlu, halka kaideli, içi derin çukur büyük boy seramik tabak.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur. Çap: 33 cm. Yükseklik: 13 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, sır altı kahverengi renkli. Rozetlerle dekorlu testi burgu kulpludur. Ön yüzeyi yaldız dekorlu.İyi kondisyonda kusursuz.

Çap: 15 cm.

Yükseklik: 36 cm.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, sır altı kahverengi renkli. Rozetlerle dekorlu testi burgu kulpludur. Ön yüzeyi yaldız dekorlu.İyi kondisyonda kusursuz. Çap: 15 cm. Yükseklik: 36 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL OSMANLI ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Beyaz zemin üzerine yeşil akıtmalı, düz kulplu, büyük boy çanakkale testi.İyi kondisyonda.Yaşanmış eskiliğinde.

Çap: 18 cm.

Yükseklik: 33,5 cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    19.YÜZYIL OSMANLI ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Beyaz zemin üzerine yeşil akıtmalı, düz kulplu, büyük boy çanakkale testi.İyi kondisyonda.Yaşanmış eskiliğinde. Çap: 18 cm. Yükseklik: 33,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL OSMANLI ÇANAKKALE SERAMİK KÜP-Kırmızı hamurlu iç ve dış yüzeyi angoplu, dış yüzeyi sarı sırlı ve yeşil sır akıtmalı.Küçük çift kulpları mevcut kusursuz. Osmanlı dönemi bal küpü. İyi kondisyonda.
Koleksiyonluk bir eser.

Çap: 13 cm.

Yükseklik: 21 cm.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    19.YÜZYIL OSMANLI ÇANAKKALE SERAMİK KÜP-Kırmızı hamurlu iç ve dış yüzeyi angoplu, dış yüzeyi sarı sırlı ve yeşil sır akıtmalı.Küçük çift kulpları mevcut kusursuz. Osmanlı dönemi bal küpü. İyi kondisyonda. Koleksiyonluk bir eser. Çap: 13 cm. Yükseklik: 21 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SEDEF KAKMA AHŞAP RAHLE-Maşrabi işçilikli, ahşap üzerine sedef kakma, oyma işçiliği ile yapılmış büyük boy ahşap rahle.

Ölçüler: 77,5 x 21,5 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    SEDEF KAKMA AHŞAP RAHLE-Maşrabi işçilikli, ahşap üzerine sedef kakma, oyma işçiliği ile yapılmış büyük boy ahşap rahle. Ölçüler: 77,5 x 21,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, halka tabanlı tabağın gövdesinin iç yüzeyi sır altına sarı renk sırlıdır. İç kısmında üç ayak izleri (Sırlama tekniği) mevcuttur.İyi kondisyonda büyük boy Çanakkale seramik tabak.

Çap: 28 cm.

Yükseklik: 8,5 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, halka tabanlı tabağın gövdesinin iç yüzeyi sır altına sarı renk sırlıdır. İç kısmında üç ayak izleri (Sırlama tekniği) mevcuttur.İyi kondisyonda büyük boy Çanakkale seramik tabak. Çap: 28 cm. Yükseklik: 8,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, halka tabanlı tabağın gövdesinin iç yüzeyi sır altına fıstık yeşili renk sırlıdır. İç kısmında üç ayak izleri (Sırlama tekniği) mevcuttur.İyi kondisyondadır.Büyük boy Çanakkale seramik tabak.

Çap: 27 cm.

Yükseklik: 10,8 cm.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Kırmızı hamurlu, halka tabanlı tabağın gövdesinin iç yüzeyi sır altına fıstık yeşili renk sırlıdır. İç kısmında üç ayak izleri (Sırlama tekniği) mevcuttur.İyi kondisyondadır.Büyük boy Çanakkale seramik tabak. Çap: 27 cm. Yükseklik: 10,8 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • BÜLENT DEMİRAĞA-Ahşap Üzerine Rölyef Altın Varak 

''Ana Tanrıçalar''

2006 tarihli

Ölçüler: 79 x 45 cm.

Bülent Demirağa

Ressam, heykeltraş. 1959 yılında Ankara’da doğdu. 1981'de İstanbul Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Zürih’te Art Ringher ve Ethien Asta isimli sanatçılarla çalıştı. Davos’ta buz  heykel yarışmalarına katıldı.1995'te Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  Heykel Bölümü’ne girdi ve buradan 1999 yılında birincilikle mezun oldu.
Sanat yaşamına karma ve kişisel sergilerle devam eden sanatçının ABD, Hollanda, İngiltere, İsviçre ve Türkiye’deki özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    BÜLENT DEMİRAĞA-Ahşap Üzerine Rölyef Altın Varak ''Ana Tanrıçalar'' 2006 tarihli Ölçüler: 79 x 45 cm. Bülent Demirağa Ressam, heykeltraş. 1959 yılında Ankara’da doğdu. 1981'de İstanbul Atatürk Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Ardından Zürih’te Art Ringher ve Ethien Asta isimli sanatçılarla çalıştı. Davos’ta buz heykel yarışmalarına katıldı.1995'te Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’ne girdi ve buradan 1999 yılında birincilikle mezun oldu. Sanat yaşamına karma ve kişisel sergilerle devam eden sanatçının ABD, Hollanda, İngiltere, İsviçre ve Türkiye’deki özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • AVNİ ARBAŞ (1919 - 2003)-'Arkadaş''

E.A. Özgün Baskı

Ölçüler: 50 x 38 cm.

Avni Arbaş

İlk resim öğretmeni sayılabilecek babasının 1929 yılında Sivas’ta ölümü üzerine annesi ile birlikte geldiği İstanbul’da Galatasaray Lisesi’ne kayıt oldu. O günün Galatasaray Lisesi öğrencileri ve günümüz ressamları Cihat Burak ile Selim Turan’la birlikte asker ressamlardan Mehmet Ali Bey’in öğrencisi oldu. Dönemin Akademi hocaları İbrahim Safi ile Naci Kalmukoğlu’nun atölyelerinde çalıştı. 1937 yılında şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan dönemin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi orta kısmına girmek üzere Galatasaray Lisesi’nden ayrıldı. İbrahim Çallı ve Leopold Levy’nin atölyelerinde çalışan Arbaş, Akademi’de kaldığı dokuz yılın son dönemlerinde Devlet Resim ve Heykel Sergilerine katıldı. 1946 yılında okulu bitirdikten sonra; dönemin Maarif Vekili (Millî Eğitim Bakanı) Hasan Ali Yücel’in çabalarıyla düzenlenen “Yurt Gezileri”ne katılarak Siirt’e gitti.

Fransız Hükûmeti’nin bursu ile Paris’e giden sanatçı 1951 yılında Türkiye’de Maya Galerisi’nde, 1954 yılında ise Paris’te Mahmut Makal’ın “Bizim Köy” adlı kitabından esinlenerek yaptığı çalışmaları ile ilk sergilerini açtı.1966 yılında Henri Montherlant’ın 3. cildini onbeş Litho (Taş baskı) çalışmasıyla resimledi.

Fikret Mualla, Hakkı Anlı, Abidin Dino, Selim Turan, Remzi Raşa, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon ve Albert Bitran ile beraber Paris Türk Ekolü pentür sanatçılarındandır.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    AVNİ ARBAŞ (1919 - 2003)-'Arkadaş'' E.A. Özgün Baskı Ölçüler: 50 x 38 cm. Avni Arbaş İlk resim öğretmeni sayılabilecek babasının 1929 yılında Sivas’ta ölümü üzerine annesi ile birlikte geldiği İstanbul’da Galatasaray Lisesi’ne kayıt oldu. O günün Galatasaray Lisesi öğrencileri ve günümüz ressamları Cihat Burak ile Selim Turan’la birlikte asker ressamlardan Mehmet Ali Bey’in öğrencisi oldu. Dönemin Akademi hocaları İbrahim Safi ile Naci Kalmukoğlu’nun atölyelerinde çalıştı. 1937 yılında şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan dönemin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi orta kısmına girmek üzere Galatasaray Lisesi’nden ayrıldı. İbrahim Çallı ve Leopold Levy’nin atölyelerinde çalışan Arbaş, Akademi’de kaldığı dokuz yılın son dönemlerinde Devlet Resim ve Heykel Sergilerine katıldı. 1946 yılında okulu bitirdikten sonra; dönemin Maarif Vekili (Millî Eğitim Bakanı) Hasan Ali Yücel’in çabalarıyla düzenlenen “Yurt Gezileri”ne katılarak Siirt’e gitti. Fransız Hükûmeti’nin bursu ile Paris’e giden sanatçı 1951 yılında Türkiye’de Maya Galerisi’nde, 1954 yılında ise Paris’te Mahmut Makal’ın “Bizim Köy” adlı kitabından esinlenerek yaptığı çalışmaları ile ilk sergilerini açtı.1966 yılında Henri Montherlant’ın 3. cildini onbeş Litho (Taş baskı) çalışmasıyla resimledi. Fikret Mualla, Hakkı Anlı, Abidin Dino, Selim Turan, Remzi Raşa, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon ve Albert Bitran ile beraber Paris Türk Ekolü pentür sanatçılarındandır.

    TLSold
    Place Bid
  • KEMAL BENLİOĞLU (1931- 1993)-Duralit Üzerine Yağlıboya

İmzalı

1976 Tarihli

Ölçüler: 59 x 42 cm.

Kemal Benlioğlu 

Şeref Akdik - Ahmet Yakupoğlu'dan ders aldı. 1952 yılında rahmetli Malik Aksel ve Refik Epikman'ın öğrencisi oldu. İlkokul sıralarından itibaren resimler yaptı. Bir süre Kütahya'da çini ressamlığı da yaptı. Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda kişisel sergiler açmış, bir kısım karma sergilere de katılmıştı. “Çiçeklerle Bir Demet” adlı 18. resim sergisini 15-30 Haziran 1988 arası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Sanat Galerisinde açmıştı. Her yıl lösemili çocuklar yararına sergiye katılır, eser bağışlardı. Aynı zamanda tanınmış bir çini ustasıydı. Beyaz Saray'da da, Kennedy'yi resmettiği bir çini tabağı bulunmaktadır. Beyaz Saray'dan kendisine teşekkür mektubu gelmiştir. Antika koleksiyoneri ve nümizmattı. Dünyanın birçok ülkesinde çini çalışmaların yanında, yağlı boya ve suluboya resimleri sergilenmektedir.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    KEMAL BENLİOĞLU (1931- 1993)-Duralit Üzerine Yağlıboya İmzalı 1976 Tarihli Ölçüler: 59 x 42 cm. Kemal Benlioğlu Şeref Akdik - Ahmet Yakupoğlu'dan ders aldı. 1952 yılında rahmetli Malik Aksel ve Refik Epikman'ın öğrencisi oldu. İlkokul sıralarından itibaren resimler yaptı. Bir süre Kütahya'da çini ressamlığı da yaptı. Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda kişisel sergiler açmış, bir kısım karma sergilere de katılmıştı. “Çiçeklerle Bir Demet” adlı 18. resim sergisini 15-30 Haziran 1988 arası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Sanat Galerisinde açmıştı. Her yıl lösemili çocuklar yararına sergiye katılır, eser bağışlardı. Aynı zamanda tanınmış bir çini ustasıydı. Beyaz Saray'da da, Kennedy'yi resmettiği bir çini tabağı bulunmaktadır. Beyaz Saray'dan kendisine teşekkür mektubu gelmiştir. Antika koleksiyoneri ve nümizmattı. Dünyanın birçok ülkesinde çini çalışmaların yanında, yağlı boya ve suluboya resimleri sergilenmektedir.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK MEYVELİK-Beyaz krem renkli, hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı kobalt mavi, firuze, patlıcan moru, fıstık yeşili renkler ile bitkisel motifler ile yoğun bir şekilde süslenmiştir.Kenar bordürleri kahverengi motifli. Kendinden kaideli.Meyvelikler içerisinde büyük boy, yoğun süslemeli olup, günümüze kadar ulaşmış olan iyi kondisyonda ve  kusursuz nadir örneklerdendir.

Çap: 27 cm.

Yükseklik: 16,5 cm.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    19.YÜZYIL KÜTAHYA SERAMİK MEYVELİK-Beyaz krem renkli, hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı ve sır altı kobalt mavi, firuze, patlıcan moru, fıstık yeşili renkler ile bitkisel motifler ile yoğun bir şekilde süslenmiştir.Kenar bordürleri kahverengi motifli. Kendinden kaideli.Meyvelikler içerisinde büyük boy, yoğun süslemeli olup, günümüze kadar ulaşmış olan iyi kondisyonda ve kusursuz nadir örneklerdendir. Çap: 27 cm. Yükseklik: 16,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • KÜTAHYA SERAMİK VAZO-Düz ağızlı, gövde kısmı balık pulu desenli.Firuze, kobalt mavi renkli
Kenar bölümleri rozet çiçeği süslü.Kütahya seramik vazo.

Ağız kenarında küçük bir eski atık bulunmaktadır.

Çap: 13 cm.

Yükseklik: 26 cm.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    KÜTAHYA SERAMİK VAZO-Düz ağızlı, gövde kısmı balık pulu desenli.Firuze, kobalt mavi renkli Kenar bölümleri rozet çiçeği süslü.Kütahya seramik vazo. Ağız kenarında küçük bir eski atık bulunmaktadır. Çap: 13 cm. Yükseklik: 26 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • KÜTAHYA SERAMİK VAZO-20.Yüzyıl. Halka kaideli, kobalt mavi renkli zemin üzerine firüze, mor ve kahverengi ve yeşil renkli dekorludur. Konik gövdeli, dışa çekik geniş ağızlı.Bitkisel motifler ile süslü, iyi kondisyonda kusursuz Kütahya seramik vazo.

Çap: 16 cm.

Yükseklik: 31 cm.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    KÜTAHYA SERAMİK VAZO-20.Yüzyıl. Halka kaideli, kobalt mavi renkli zemin üzerine firüze, mor ve kahverengi ve yeşil renkli dekorludur. Konik gövdeli, dışa çekik geniş ağızlı.Bitkisel motifler ile süslü, iyi kondisyonda kusursuz Kütahya seramik vazo. Çap: 16 cm. Yükseklik: 31 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL KÜTAHYA TABAK-Beyaz krem renkli hamurlu, beyaz astarlı şeffaf sırlı ve sır altı kahverengi kobalt mavi, firüze, patlıcan moru, sarı, yeşil renkli dekorludur.Kenar kontürü siyah çizgilidir.Yuvarlak çukur gövdeli ve halka kaidelidir. Tabağın arka yüzü buket şeklinde lale motifler ile bezelidir. Tabak içi lale figürlü bitkisel motifler ile süslü olup iyi kondisyondaki koleksiyonluk örneklerdendir.


Çap: 25,5 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    19.YÜZYIL KÜTAHYA TABAK-Beyaz krem renkli hamurlu, beyaz astarlı şeffaf sırlı ve sır altı kahverengi kobalt mavi, firüze, patlıcan moru, sarı, yeşil renkli dekorludur.Kenar kontürü siyah çizgilidir.Yuvarlak çukur gövdeli ve halka kaidelidir. Tabağın arka yüzü buket şeklinde lale motifler ile bezelidir. Tabak içi lale figürlü bitkisel motifler ile süslü olup iyi kondisyondaki koleksiyonluk örneklerdendir. Çap: 25,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL İTALYAN EKÖLÜ YAĞLIBOYA PORTRE-Tuval Üzeri Yağlıboya

Anonim

Orijinal dönem çerçevesinde.
Resim üzerinde küçük bir dökük mevcut.

Ölçüler: 28 x 23 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    19.YÜZYIL İTALYAN EKÖLÜ YAĞLIBOYA PORTRE-Tuval Üzeri Yağlıboya Anonim Orijinal dönem çerçevesinde. Resim üzerinde küçük bir dökük mevcut. Ölçüler: 28 x 23 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • GÜMÜŞ KAPLAMA NARGİLE-Gümüş kaplama ser, Tophane nargile lülesi mevcut, büyük boy boğumlu şeffaf cam haznelidir.Haznenin ser'e geçen ağız bölümünde iki adet atık mevcuttur. Ser haznenin üzerine geçtiği zaman atıklar belli olmamaktadır.Ser üzeri kalem işçiliklidir.
 
Çap: 22 cm.

Yükseklik: 55 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    GÜMÜŞ KAPLAMA NARGİLE-Gümüş kaplama ser, Tophane nargile lülesi mevcut, büyük boy boğumlu şeffaf cam haznelidir.Haznenin ser'e geçen ağız bölümünde iki adet atık mevcuttur. Ser haznenin üzerine geçtiği zaman atıklar belli olmamaktadır.Ser üzeri kalem işçiliklidir. Çap: 22 cm. Yükseklik: 55 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HASIR İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ SİGARALIK-İnce hasır gümüş işçilikli sigaralık.

Ağırlık: 86 gr.

Ölçüler: 8,5 x 5 cm.

    Lot No: 201

    Lot: 201

    HASIR İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ SİGARALIK-İnce hasır gümüş işçilikli sigaralık. Ağırlık: 86 gr. Ölçüler: 8,5 x 5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FRANSIZ OPALİN GAZ LAMBASI-Krem rengi opalin, üzeri altın yaldız ve bitkisel motiflerle dekorlu.Fanus ve camı orijinal, çalışır durumda büyük boy Fransız gaz lambası.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Çap: 16 cm.

Yükseklik: 64 cm.

    Lot No: 202

    Lot: 202

    FRANSIZ OPALİN GAZ LAMBASI-Krem rengi opalin, üzeri altın yaldız ve bitkisel motiflerle dekorlu.Fanus ve camı orijinal, çalışır durumda büyük boy Fransız gaz lambası.Kusursuz, iyi kondisyonda. Çap: 16 cm. Yükseklik: 64 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SALİH ACAR (1927 – 2001)-Karton Üzeri Yağlıboya

İmzalı

1989 Tarihli

Ölçüler: 45 x 35 cm.

Salih Acar

Türk ressam Salih Acar 1927 yılında Filibe’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Filibe’de tamamladıktan sonra Sofya Güzel Sanatlar Akademisi’nin fresk bölümünde okudu(1945-1950). 1950’de İstanbul’a gelerek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. Ayrıca iki yıl süreyle Zühtü Müridoğlu’nun atölyesinde heykel çalışmalarına katıldı.
Akademi’yi bitirdikten sonra, herhangi bir görev almayarak sanat çalışmalarına yöneldi. Bu arada Türkiye Ressamlar Cemiyeti’ne girdi. Büyük pano çalışmalarına ve dekoratif nitelikli resimlere ağırlık verdi.
Ayrıca fresk tekniğinde duvar resimleri yaptı; gravür ve desenler çizdi, Efes ve Tarabya Oteli yarışmalarını kazanarak bu yapıların duvarlarına fresk ve sgraffito türünde uygulamalar yaptı. Büyük kentlerde, çeşitli duvar resimleri çalışmalarında bulundu. Resmin yanı sıra, heykel sanatçısı olarak da bazı denemelere girişti. İlk kişisel sergisini 1955’te açtı.

Türkiye’de Doğayı Koruma Vakfı’nın çalışmalarına bir sanatçı etkinliğiyle katılan Salih Acar, soyları tükenmeye yüz tutan kuşların korunması ve yaşatılması yolunda çaba harcadı. Urfa’nın Birecik yöresinde sayıları günden güne azalan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynak kuşlarının güncel bir sorun haline getirilmesinde önemli rol oynadı.

    Lot No: 203

    Lot: 203

    SALİH ACAR (1927 – 2001)-Karton Üzeri Yağlıboya İmzalı 1989 Tarihli Ölçüler: 45 x 35 cm. Salih Acar Türk ressam Salih Acar 1927 yılında Filibe’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Filibe’de tamamladıktan sonra Sofya Güzel Sanatlar Akademisi’nin fresk bölümünde okudu(1945-1950). 1950’de İstanbul’a gelerek Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. Ayrıca iki yıl süreyle Zühtü Müridoğlu’nun atölyesinde heykel çalışmalarına katıldı. Akademi’yi bitirdikten sonra, herhangi bir görev almayarak sanat çalışmalarına yöneldi. Bu arada Türkiye Ressamlar Cemiyeti’ne girdi. Büyük pano çalışmalarına ve dekoratif nitelikli resimlere ağırlık verdi. Ayrıca fresk tekniğinde duvar resimleri yaptı; gravür ve desenler çizdi, Efes ve Tarabya Oteli yarışmalarını kazanarak bu yapıların duvarlarına fresk ve sgraffito türünde uygulamalar yaptı. Büyük kentlerde, çeşitli duvar resimleri çalışmalarında bulundu. Resmin yanı sıra, heykel sanatçısı olarak da bazı denemelere girişti. İlk kişisel sergisini 1955’te açtı. Türkiye’de Doğayı Koruma Vakfı’nın çalışmalarına bir sanatçı etkinliğiyle katılan Salih Acar, soyları tükenmeye yüz tutan kuşların korunması ve yaşatılması yolunda çaba harcadı. Urfa’nın Birecik yöresinde sayıları günden güne azalan ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan kelaynak kuşlarının güncel bir sorun haline getirilmesinde önemli rol oynadı.

    TLSold
    Place Bid
  • ANONİM NÜ ÇOCUK-Tuval Üzeri Yağlıboya

Sahilde Çocuk

Ölçüler: 41 x 49 cm.

    Lot No: 204

    Lot: 204

    ANONİM NÜ ÇOCUK-Tuval Üzeri Yağlıboya Sahilde Çocuk Ölçüler: 41 x 49 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ANONİM NÜ RESİM-Tuval Üzeri Yağlıboya

Ölçüler: 50 x 69 cm.

    Lot No: 205

    Lot: 205

    ANONİM NÜ RESİM-Tuval Üzeri Yağlıboya Ölçüler: 50 x 69 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ANONİM NÜ RESİM-Tuval Üzeri Yağlıboya

Ölçüler: 51 x 35 cm.

    Lot No: 206

    Lot: 206

    ANONİM NÜ RESİM-Tuval Üzeri Yağlıboya Ölçüler: 51 x 35 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ERGİN İNAN-Özgün Baskı 

"Hz.Fatma'nın Eli"

İmzalı

1997 tarihli 

Numerite 37/10

Ölçüler: 36 x 25 cm.

    Lot No: 207

    Lot: 207

    ERGİN İNAN-Özgün Baskı "Hz.Fatma'nın Eli" İmzalı 1997 tarihli Numerite 37/10 Ölçüler: 36 x 25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SEVİM GÜRSOY TUNÇYILDIZ-'Natürmort'' 

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 50 x 40 cm.


SEVİM GÜRSOY TUNÇYILDIZ

Resim Eğitimini Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Atölyesinde tamamladı.
1987-1990 tarihleri arasında Ressamlar Derneği resim atölyesinde hocalık yaptı.1998 yılında Ressamlar Derneği Başkanlığına seçildi.

ULUSLARARASI SERGİLER

1968- Paris (Hotel Meurice)
1991- Kus (Heilborn-Almanya)
1995- Amsterdam Belediye Sanat Galerisi Hollanda
2010- Viyana (Galeri Karismus)
2010- Paris (Galerie Celal)
2012-Yunanistan"Neopolis-Sykies"
2013- Paris Anadolu Kültür Merkezi

KİŞİSEL SERGİLERDEN SEÇMELER

1965-1967-1968-1973 -Beyoğlu Şehir Galerisi
1989-Fransız Kültür Merkezi
1989-1992-Taksim Sanat Galerisi
1989-1995-Sandoz Sanat Galerisi
1990-T.İş Bankası Parmakkapı Sanat Galerisi
1993-Uran Sanat Galerisi
1995-Koç Holding Sanat Galerisi
1996-The Marmara Sanat Galerisi
1997-Büyükada Anadolu Kulübü
2002-Kaş Sanat Galerisi
2003-Sezenteks Sanat Galerisi
2003-İMKB Sanat Galerisi
2004-Kemal Sunal Sanat Galerisi Vakıfbank
2005-AKM Sanat Galerisi
2009-Ressamlar Derneği Sanatevi
2011-Elit World
2012-Kapadokya Museum

    Lot No: 208

    Lot: 208

    SEVİM GÜRSOY TUNÇYILDIZ-'Natürmort'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 50 x 40 cm. SEVİM GÜRSOY TUNÇYILDIZ Resim Eğitimini Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Atölyesinde tamamladı. 1987-1990 tarihleri arasında Ressamlar Derneği resim atölyesinde hocalık yaptı.1998 yılında Ressamlar Derneği Başkanlığına seçildi. ULUSLARARASI SERGİLER 1968- Paris (Hotel Meurice) 1991- Kus (Heilborn-Almanya) 1995- Amsterdam Belediye Sanat Galerisi Hollanda 2010- Viyana (Galeri Karismus) 2010- Paris (Galerie Celal) 2012-Yunanistan"Neopolis-Sykies" 2013- Paris Anadolu Kültür Merkezi KİŞİSEL SERGİLERDEN SEÇMELER 1965-1967-1968-1973 -Beyoğlu Şehir Galerisi 1989-Fransız Kültür Merkezi 1989-1992-Taksim Sanat Galerisi 1989-1995-Sandoz Sanat Galerisi 1990-T.İş Bankası Parmakkapı Sanat Galerisi 1993-Uran Sanat Galerisi 1995-Koç Holding Sanat Galerisi 1996-The Marmara Sanat Galerisi 1997-Büyükada Anadolu Kulübü 2002-Kaş Sanat Galerisi 2003-Sezenteks Sanat Galerisi 2003-İMKB Sanat Galerisi 2004-Kemal Sunal Sanat Galerisi Vakıfbank 2005-AKM Sanat Galerisi 2009-Ressamlar Derneği Sanatevi 2011-Elit World 2012-Kapadokya Museum

    TLSold
    Place Bid
  • SIRRI ELDEM (1901)-Fotoğraf Üzerine Karakalem

İmzalı

Ölçüler: 55 x 45 cm.

Sırrı Eldem

Türk ressam Sırrı Eldem 1901’de İstanbul’da doğdu. 

İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Darülmuallimin-i Aliye’nin sınavla ikinci sınıfına alındı, buradan mezun olunca Mercan Sultanisi ilk kısmına Öğretmen olarak atandı.

Bu arada Sanayi-i Nefise Mektebi Alisi’ne devam eden Eldem, İstiklal Savaşı sonunda İstanbul dışına atandığı için diploma alamadı ve fakat yeterince sanat kültürü edindi.
Emekliye ayrıldığı 1945 yılına kadar bir çok okullarda 47 yıl resim öğretmenliği yapan sanatçı, sanat çalışmalarını da sürdürdü.
Daha çok gündelik konularda eserler veren sanatçı ilk sanat kültürünü Teke Zade Sait ve Şevket Dağ‘dan aldı. Güzel Sanatlar Birliği Sergilerine katılan sanatçının, Topkapı Müzesinde, resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    Lot No: 209

    Lot: 209

    SIRRI ELDEM (1901)-Fotoğraf Üzerine Karakalem İmzalı Ölçüler: 55 x 45 cm. Sırrı Eldem Türk ressam Sırrı Eldem 1901’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Darülmuallimin-i Aliye’nin sınavla ikinci sınıfına alındı, buradan mezun olunca Mercan Sultanisi ilk kısmına Öğretmen olarak atandı. Bu arada Sanayi-i Nefise Mektebi Alisi’ne devam eden Eldem, İstiklal Savaşı sonunda İstanbul dışına atandığı için diploma alamadı ve fakat yeterince sanat kültürü edindi. Emekliye ayrıldığı 1945 yılına kadar bir çok okullarda 47 yıl resim öğretmenliği yapan sanatçı, sanat çalışmalarını da sürdürdü. Daha çok gündelik konularda eserler veren sanatçı ilk sanat kültürünü Teke Zade Sait ve Şevket Dağ‘dan aldı. Güzel Sanatlar Birliği Sergilerine katılan sanatçının, Topkapı Müzesinde, resmi ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

    TLSold
    Place Bid
  • HAYDAR BESİM AYDAR (1933-2010)-Natürmort

Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 50 x 100 cm.

Haydar Besim Aydar

 Haydar Besim Aydar 1933 yılında Eskişehir’in Çifteler ilçesinde dünyaya geldi. Babasının resimlerinden etkilenen sanatçı çok küçük yaşta resim yapmaya başladı. Daha ilkokul yıllarından sanatçının resim yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedildi ve destek gördü. Bu süreçte ilk çalışmaları olarak adlandırdığı çok sayıda Atatürk portresi çizdi. İlkokulu tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul Çapa’ya taşındı ve ortaokulda Çağdaş Türk Sanatında lirik soyutlamacı anlayışının öncülerinden biri olan ünlü ressam Hasan Kavruk’tan ders aldı. O dönem yağlı boya ile tanıştı.

    Lot No: 210

    Lot: 210

    HAYDAR BESİM AYDAR (1933-2010)-Natürmort Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 50 x 100 cm. Haydar Besim Aydar Haydar Besim Aydar 1933 yılında Eskişehir’in Çifteler ilçesinde dünyaya geldi. Babasının resimlerinden etkilenen sanatçı çok küçük yaşta resim yapmaya başladı. Daha ilkokul yıllarından sanatçının resim yeteneği öğretmenleri tarafından keşfedildi ve destek gördü. Bu süreçte ilk çalışmaları olarak adlandırdığı çok sayıda Atatürk portresi çizdi. İlkokulu tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte İstanbul Çapa’ya taşındı ve ortaokulda Çağdaş Türk Sanatında lirik soyutlamacı anlayışının öncülerinden biri olan ünlü ressam Hasan Kavruk’tan ders aldı. O dönem yağlı boya ile tanıştı.

    TLSold
    Place Bid
  • YAKUP BANKO-Kontraplak Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 40 x 100 cm.

    Lot No: 211

    Lot: 211

    YAKUP BANKO-Kontraplak Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 40 x 100 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • DEKOPE HAT YAZI-'Vema Erselnake illa Rahmeten Li'lAlemin''

''Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik''

Enbiya Suresi 107.

Tarih: Hicri 1317.

Hattat: Sabri.

Orijinal çerçevesinde, kahverengi ipekli kadife üzerinde.Dekopesi ince işçilikli.

Ölçüler: 30 x 50 cm.

    Lot No: 212

    Lot: 212

    DEKOPE HAT YAZI-'Vema Erselnake illa Rahmeten Li'lAlemin'' ''Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik'' Enbiya Suresi 107. Tarih: Hicri 1317. Hattat: Sabri. Orijinal çerçevesinde, kahverengi ipekli kadife üzerinde.Dekopesi ince işçilikli. Ölçüler: 30 x 50 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Sade işçilikli, kapak bölümü çift menteşe dekorlu, kapak içi Osmanlıca Ya Fettah Yazılı. İyi kondisyonda

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 213

    Lot: 213

    OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Sade işçilikli, kapak bölümü çift menteşe dekorlu, kapak içi Osmanlıca Ya Fettah Yazılı. İyi kondisyonda Ölçü: 24 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • RUMCA YAZILI BAKIR SİNİ-'Hacı Susephs ve Giacomi Oğulu'' yazılı.
Sini içi kalem işçilikli, dövme tekniği ile imal edilmiştir.
Sini oldukça dolgun malzemeden yapılmıştır.

1863 tarihli

Çap: 70 cm.

    Lot No: 214

    Lot: 214

    RUMCA YAZILI BAKIR SİNİ-'Hacı Susephs ve Giacomi Oğulu'' yazılı. Sini içi kalem işçilikli, dövme tekniği ile imal edilmiştir. Sini oldukça dolgun malzemeden yapılmıştır. 1863 tarihli Çap: 70 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • LOMONOSOV PORSELEN ÇAY TAKIMI-Altı adet Çay fincanı ve bir çaydanlıktan oluşan takım Rus Lomonosov Porselen Fabrikası imalatı.Sovyetler Birliği dönemi yapımı.Kobalt mavi beyaz renginde, altın yaldız dekorlu, üzeri bitkisel motifler ile bezeli porselen çay takımı. Kusursuz, iyi kondisyonda.

Fincan Çapı: 10 cm.

Fincan Yüksekliği: 6 cm.

Çaydanlığın Çapı: 12 cm.

Çaydanlığın Yüksekliği: 13 cm.

    Lot No: 215

    Lot: 215

    LOMONOSOV PORSELEN ÇAY TAKIMI-Altı adet Çay fincanı ve bir çaydanlıktan oluşan takım Rus Lomonosov Porselen Fabrikası imalatı.Sovyetler Birliği dönemi yapımı.Kobalt mavi beyaz renginde, altın yaldız dekorlu, üzeri bitkisel motifler ile bezeli porselen çay takımı. Kusursuz, iyi kondisyonda. Fincan Çapı: 10 cm. Fincan Yüksekliği: 6 cm. Çaydanlığın Çapı: 12 cm. Çaydanlığın Yüksekliği: 13 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FRANSIZ DAUM KRİSTAL VE TASARIMCI JOSEPH HİLTON MCCONNİCO TARAFINDAN İMZALI BARDAK.-Kaktüs şeklinde ayağa sahip Daum kristal cam bardak. Tasarımcı Joseph Hilton McConnico, Daum France ile işbirliğine 1987'de başladı ve eseri Louvre'un kalıcı Dekoratif Sanatlar koleksiyonunun bir parçası olan ilk Amerikalı oldu. İmzalı.

Çap: 9 cm.

Yükseklik: 16,5 cm.

    Lot No: 216

    Lot: 216

    FRANSIZ DAUM KRİSTAL VE TASARIMCI JOSEPH HİLTON MCCONNİCO TARAFINDAN İMZALI BARDAK.-Kaktüs şeklinde ayağa sahip Daum kristal cam bardak. Tasarımcı Joseph Hilton McConnico, Daum France ile işbirliğine 1987'de başladı ve eseri Louvre'un kalıcı Dekoratif Sanatlar koleksiyonunun bir parçası olan ilk Amerikalı oldu. İmzalı. Çap: 9 cm. Yükseklik: 16,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FRANSIZ DAUM KRİSTAL VE TASARIMCI JOSEPH HİLTON MCCONNİCO TARAFINDAN İMZALI ÇİFT BARDAK.-Kaktüs şeklinde ayağa sahip Daum kristal çift cam bardak. Tasarımcı Joseph Hilton McConnico tarafından imzalı.

Çap: 7,5 cm.

Yükseklik: 24 cm.

    Lot No: 217

    Lot: 217

    FRANSIZ DAUM KRİSTAL VE TASARIMCI JOSEPH HİLTON MCCONNİCO TARAFINDAN İMZALI ÇİFT BARDAK.-Kaktüs şeklinde ayağa sahip Daum kristal çift cam bardak. Tasarımcı Joseph Hilton McConnico tarafından imzalı. Çap: 7,5 cm. Yükseklik: 24 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • TURKİSH CARPETS FROM THE 13TH - 18TH CENTURİES, AHMET ERTUĞ-İngilizce

279 Sayfa.

Orijinal kutusunda bez cildinde kuşe kağıda.

Ölçüler: 27 x 38 cm.

    Lot No: 218

    Lot: 218

    TURKİSH CARPETS FROM THE 13TH - 18TH CENTURİES, AHMET ERTUĞ-İngilizce 279 Sayfa. Orijinal kutusunda bez cildinde kuşe kağıda. Ölçüler: 27 x 38 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • YILDIZ SARAYI FOTOĞRAF ALBÜMLERİNDEN - YADİGAR-I İSTANBUL 
NURHAN ATASOY-(Ciltli, Özel Kutusunda)

2007 

Akkök Yayınları 

357 sayfa

Ölçüler: 33 x 25 cm.

    Lot No: 219

    Lot: 219

    YILDIZ SARAYI FOTOĞRAF ALBÜMLERİNDEN - YADİGAR-I İSTANBUL NURHAN ATASOY-(Ciltli, Özel Kutusunda) 2007 Akkök Yayınları 357 sayfa Ölçüler: 33 x 25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • II. ABDÜLHAMİD YILDIZ ALBÜMLERİ MEKKE MEDİNE, MEHMET BAHADIR.-Albümde Mekke ve Medine'nin ilk çekilen fotoğraflarına da yer verilmiştir.

Fotoğrafların çekildiği yıllarda matbaa ve baskı tekniklerinin çok gelişmemiş olmasından dolayı, çekilen fotoğrafların çok büyük kısmı herhangi bir yayın organında yayınlanmamıştır. Fotoğraflar ilk kez bu kadar kaliteli kağıtlara ve bu kadar temiz bir baskı ile gün yüzüne çıkarılmaktadır.

Ölçüler: 23.5 x 31.5 cm

    Lot No: 220

    Lot: 220

    II. ABDÜLHAMİD YILDIZ ALBÜMLERİ MEKKE MEDİNE, MEHMET BAHADIR.-Albümde Mekke ve Medine'nin ilk çekilen fotoğraflarına da yer verilmiştir. Fotoğrafların çekildiği yıllarda matbaa ve baskı tekniklerinin çok gelişmemiş olmasından dolayı, çekilen fotoğrafların çok büyük kısmı herhangi bir yayın organında yayınlanmamıştır. Fotoğraflar ilk kez bu kadar kaliteli kağıtlara ve bu kadar temiz bir baskı ile gün yüzüne çıkarılmaktadır. Ölçüler: 23.5 x 31.5 cm

    TLSold
    Place Bid
  • TULPEN KAFTANE UND LEVNİ TULIPS KAFTANS AND LEVNİ
DENİZ ERDUMAN ÇALIŞ-Almanca/İngilizce

304 sayfa. 

Ölçü: 22 x 34 cm

Kuşe Kağıt.

Siyah beyaz ve renkli fotoğraflar, Osmanlı sanatı, Topkapı Sarayı, Sanat Tarihi, Kostümler.

    Lot No: 221

    Lot: 221

    TULPEN KAFTANE UND LEVNİ TULIPS KAFTANS AND LEVNİ DENİZ ERDUMAN ÇALIŞ-Almanca/İngilizce 304 sayfa. Ölçü: 22 x 34 cm Kuşe Kağıt. Siyah beyaz ve renkli fotoğraflar, Osmanlı sanatı, Topkapı Sarayı, Sanat Tarihi, Kostümler.

    TLSold
    Place Bid
  • ALFARO SİQUEİROS, David.
Heykel - Resim Meksika'da Duvarcılığın Dördüncü Aşaması.-New York: Harry Abrams, 1968

    Lot No: 222

    Lot: 222

    ALFARO SİQUEİROS, David. Heykel - Resim Meksika'da Duvarcılığın Dördüncü Aşaması.-New York: Harry Abrams, 1968

    TLSold
    Place Bid
  • PONTUS'UN KAYIP KİLİSELERİ
VOLKAN GÖNENÇ-Bu eser vasıtasıyla yüzlerce fotoğraf eşliğinde Doğu Karadeniz bölgesinin muhteşem doğal güzellikleri içinde gizlenmiş kiliseleri keşfedecek, yaylalarında söylenen Rumca türküleri hissedecek ve 2400 yıllık yazılı tarihine bir yolculuk yapacaksınız.

244 Sayfa

Ölçü: 29,5 x 29,5 cm.

    Lot No: 223

    Lot: 223

    PONTUS'UN KAYIP KİLİSELERİ VOLKAN GÖNENÇ-Bu eser vasıtasıyla yüzlerce fotoğraf eşliğinde Doğu Karadeniz bölgesinin muhteşem doğal güzellikleri içinde gizlenmiş kiliseleri keşfedecek, yaylalarında söylenen Rumca türküleri hissedecek ve 2400 yıllık yazılı tarihine bir yolculuk yapacaksınız. 244 Sayfa Ölçü: 29,5 x 29,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • CONSTANTİNOPLE 6 ŞAHIS KARTVİZİTLERİ-1) Yunan profesör kartviziti.
  2) Constantin A.Stavro
  3)  Edouard Manasse - Avukat
  4) Etienne G.Tesmazoglu - Atina Bankası Müdürü.
  5) Paul Christodulidi - Osmanlı İmparatorluk Bankası Müdür Yardımcısı.
  6) Gulbenkian Kardeşler - Gulabi Gulbenkian - Constantinople

    Lot No: 224

    Lot: 224

    CONSTANTİNOPLE 6 ŞAHIS KARTVİZİTLERİ-1) Yunan profesör kartviziti. 2) Constantin A.Stavro 3) Edouard Manasse - Avukat 4) Etienne G.Tesmazoglu - Atina Bankası Müdürü. 5) Paul Christodulidi - Osmanlı İmparatorluk Bankası Müdür Yardımcısı. 6) Gulbenkian Kardeşler - Gulabi Gulbenkian - Constantinople

    TLSold
    Place Bid
  • CONSTANTİNOPLE 19 ŞAHIS KARTVİZİTLERİ-1) Yunan İsimli birisine ait.
 2) M. John A. Mango
 3) Georges L.Zarifi
 4) Michel G.Vitiviglia - Ziraat Mühendisi - Kandilli
 5) Antonios D.Zachariadis
 6) Madame Artemise İoannides
 7) Yunanca El yazılı
 8) Madame C.Mavrides
 9) Sotiris P.Petridis - Serviburnu
 10) Alexandre Pangiris Bey
 11) N.Eutichidi 
 12) Yunan 2 kişi.
 13) Alexandre Naoum
 14) Madame Sadik Beliğ
 15) Madame Djevdet Bey - el yazısı ile ''başsağlığı dilekleriyle''
 16) Ernest Luzena
 17) D.A. Eugenidi
 18) Etienne Eugenidi
 19) Serge Paspalli

    Lot No: 225

    Lot: 225

    CONSTANTİNOPLE 19 ŞAHIS KARTVİZİTLERİ-1) Yunan İsimli birisine ait. 2) M. John A. Mango 3) Georges L.Zarifi 4) Michel G.Vitiviglia - Ziraat Mühendisi - Kandilli 5) Antonios D.Zachariadis 6) Madame Artemise İoannides 7) Yunanca El yazılı 8) Madame C.Mavrides 9) Sotiris P.Petridis - Serviburnu 10) Alexandre Pangiris Bey 11) N.Eutichidi 12) Yunan 2 kişi. 13) Alexandre Naoum 14) Madame Sadik Beliğ 15) Madame Djevdet Bey - el yazısı ile ''başsağlığı dilekleriyle'' 16) Ernest Luzena 17) D.A. Eugenidi 18) Etienne Eugenidi 19) Serge Paspalli

    TLSold
    Place Bid
  • CONSTANTİNOPLE 9 ŞAHIS KARTVİZİTLERİ-1) Mikael Efendi Gullabian - Lojistik Danışman Yardımcısı….. - Pera, Bekiar Sokak
2) C.D.Ralli
3) Mr.&Mrs. C.D.Ralli
4-5) Michel N.Pappadopoulo (2 adet)
6) Mrs. Aglai Parlos
7) Angele M.Pappadopoulo
8) Maria N.Parlot (Yunanca)
9) Mademaselle de Nelidow

    Lot No: 226

    Lot: 226

    CONSTANTİNOPLE 9 ŞAHIS KARTVİZİTLERİ-1) Mikael Efendi Gullabian - Lojistik Danışman Yardımcısı….. - Pera, Bekiar Sokak 2) C.D.Ralli 3) Mr.&Mrs. C.D.Ralli 4-5) Michel N.Pappadopoulo (2 adet) 6) Mrs. Aglai Parlos 7) Angele M.Pappadopoulo 8) Maria N.Parlot (Yunanca) 9) Mademaselle de Nelidow

    TLSold
    Place Bid
  • CONSTANTİNOPLE 10 ŞAHIS KARTVİZİTLERİ-1) Y.Kia Paşa - Kadastro Bakanı.
2) Mehmmed Ali Bey - İmparatorluk Divanının Büyük Referandarı
3) Nousret Sadoullah Bey - Danıştay Üyesi
4) O.Hamdy Bey - Osmanlı Umumi Borçları Yönetim Kurulu Üyesi
5) A.Chabert - İtalya Kraliyet Büyükelçiliği Tercümanı
6) Turkhan Paşa - Evkaf Bakanı
7) Mazloum Bey - Danıştay Üyesi
8) Memdouh Paşa - Dahiliye Nazırı (Osmanlıca - Fransızca)
9) Madame Michael Paşa Portugal
10) Mazloum Bey - Danıştay Üyesi.

    Lot No: 227

    Lot: 227

    CONSTANTİNOPLE 10 ŞAHIS KARTVİZİTLERİ-1) Y.Kia Paşa - Kadastro Bakanı. 2) Mehmmed Ali Bey - İmparatorluk Divanının Büyük Referandarı 3) Nousret Sadoullah Bey - Danıştay Üyesi 4) O.Hamdy Bey - Osmanlı Umumi Borçları Yönetim Kurulu Üyesi 5) A.Chabert - İtalya Kraliyet Büyükelçiliği Tercümanı 6) Turkhan Paşa - Evkaf Bakanı 7) Mazloum Bey - Danıştay Üyesi 8) Memdouh Paşa - Dahiliye Nazırı (Osmanlıca - Fransızca) 9) Madame Michael Paşa Portugal 10) Mazloum Bey - Danıştay Üyesi.

    TLSold
    Place Bid
  • BAYAN CARATHEODORY EFENDİ
PHOTİADİS PAŞA-Zarf kısmında ''Madame Caratheodory Pacha'' yazısı mevcuttur.

''ve onların çocukları'' el ile yazılı.

    Lot No: 228

    Lot: 228

    BAYAN CARATHEODORY EFENDİ PHOTİADİS PAŞA-Zarf kısmında ''Madame Caratheodory Pacha'' yazısı mevcuttur. ''ve onların çocukları'' el ile yazılı.

    TLSold
    Place Bid
  • KUMAŞ BEZ ÜZERİ OSMANLICA ŞİİR-Kumaş bez üzeri iğne işi bitkisel motifler ile bezeli mor renkli ipliklerle iğne işi alt bölümü tığ işi süslemeli, Osmanlıca şiir.

''Kaderde ne ise odur etme merak;
Uyma nefsine, Hakkın emrine bırak;
Altından ağacın olsa, zümrütten yaprak;
Akıbet; gözünü doyurur bir avuç toprak.

1937 Tarihli.

Ölçüler: 70 x 52 cm.

Çerçeveli Ölçüler: 93 x 73 cm.

    Lot No: 229

    Lot: 229

    KUMAŞ BEZ ÜZERİ OSMANLICA ŞİİR-Kumaş bez üzeri iğne işi bitkisel motifler ile bezeli mor renkli ipliklerle iğne işi alt bölümü tığ işi süslemeli, Osmanlıca şiir. ''Kaderde ne ise odur etme merak; Uyma nefsine, Hakkın emrine bırak; Altından ağacın olsa, zümrütten yaprak; Akıbet; gözünü doyurur bir avuç toprak. 1937 Tarihli. Ölçüler: 70 x 52 cm. Çerçeveli Ölçüler: 93 x 73 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL OSMANLI DÖNEMİ BOHÇA-Ham ipek üzerine gümüş sim ve renkli ipliklerle iğne işi ayetler ile çerçevelenmiş, iç bölümü Osmanlı dönemi Ay Yıldız motifli küçük bohça.

Bez Ölçüler: 46 x 48 cm.

Çerçeveli: 69 x 67 cm.

    Lot No: 230

    Lot: 230

    19.YÜZYIL OSMANLI DÖNEMİ BOHÇA-Ham ipek üzerine gümüş sim ve renkli ipliklerle iğne işi ayetler ile çerçevelenmiş, iç bölümü Osmanlı dönemi Ay Yıldız motifli küçük bohça. Bez Ölçüler: 46 x 48 cm. Çerçeveli: 69 x 67 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI MÜHÜR-Irak ve Havalisi Umum Kumandanlığı İdaresi

1332 Tarihli

Hakkak: Medim

Çap: 3 cm.

    Lot No: 231

    Lot: 231

    OSMANLI MÜHÜR-Irak ve Havalisi Umum Kumandanlığı İdaresi 1332 Tarihli Hakkak: Medim Çap: 3 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • KUTANİ GÜLABDAN-Beyaz zemin üzerine mercan rengi boyama, imzalı kutani küçük boy gülabdan. 
5 adet kutani gülabdan.

Çap: 4,5 - 5 cm. 

Yükseklik: 9 - 11 cm.

    Lot No: 232

    Lot: 232

    KUTANİ GÜLABDAN-Beyaz zemin üzerine mercan rengi boyama, imzalı kutani küçük boy gülabdan. 5 adet kutani gülabdan. Çap: 4,5 - 5 cm. Yükseklik: 9 - 11 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HAT YAZI-'Ya Hafız''

Hicri: 1308 (1890)  tarihli 

Ölçüler: 40 x 37 cm.

    Lot No: 233

    Lot: 233

    HAT YAZI-'Ya Hafız'' Hicri: 1308 (1890) tarihli Ölçüler: 40 x 37 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • RUS ALTIN ÇİFT KÜPE-8 ayar  kırmızı Rus altını, üzerindeki taşlar kırpıntı elmas taşları ile süslü.

Ağırlık 14 gr.

    Lot No: 234

    Lot: 234

    RUS ALTIN ÇİFT KÜPE-8 ayar kırmızı Rus altını, üzerindeki taşlar kırpıntı elmas taşları ile süslü. Ağırlık 14 gr.

    TLSold
    Place Bid
  • MAVİ-BEYAZ BOHEM KESME ŞİŞE-Bohem kapak ve gövde kısmı kesme işçilikli, mavi beyaz bohem şişenin gövde kısmındaki kesmelerin içinde altın yaldız yüksek işçilikli bitkisel motifler ile süslenmiştir. Kapak kesme kenarları altın yaldız yaprak motifleri ile bezenmiş.Gövde kesmelerin iç kısımları beyaz bohem görünmektedir.
Osmanlı pazarına Saray Eşrafı için üretilmiş, günümüze kadar iyi kondisyonda saklanmış kusursuz bohem şişe.
Koleksiyonluk Bir Eserdir.

Provenans: Özel Koleksiyon.

Çap: 8 cm.

Yükseklik: 21 cm.

    Lot No: 235

    Lot: 235

    MAVİ-BEYAZ BOHEM KESME ŞİŞE-Bohem kapak ve gövde kısmı kesme işçilikli, mavi beyaz bohem şişenin gövde kısmındaki kesmelerin içinde altın yaldız yüksek işçilikli bitkisel motifler ile süslenmiştir. Kapak kesme kenarları altın yaldız yaprak motifleri ile bezenmiş.Gövde kesmelerin iç kısımları beyaz bohem görünmektedir. Osmanlı pazarına Saray Eşrafı için üretilmiş, günümüze kadar iyi kondisyonda saklanmış kusursuz bohem şişe. Koleksiyonluk Bir Eserdir. Provenans: Özel Koleksiyon. Çap: 8 cm. Yükseklik: 21 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • NORİTAKE A DAMGALI PORSELEN TAKIM-Bir çift şamdan, sunumluk ve kapaklı şekerlik'ten oluşan porselen takım.Altın yaldız kabartma dekorlu kuş figürlerinle dekor edilmiş.

Tepsinin Ölçüleri: 25 x 32 cm.

Şamdan Çapı: 8 cm.

Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 236

    Lot: 236

    NORİTAKE A DAMGALI PORSELEN TAKIM-Bir çift şamdan, sunumluk ve kapaklı şekerlik'ten oluşan porselen takım.Altın yaldız kabartma dekorlu kuş figürlerinle dekor edilmiş. Tepsinin Ölçüleri: 25 x 32 cm. Şamdan Çapı: 8 cm. Yükseklik: 13 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ATATÜRK ESKİŞEHİRDE BİRİNCİ TEYYARE ALAYINI TEFTİŞİ 9 HAZİRAN 1936 FAHRETTİN ALTAY PAŞA VE SABİHA GÖKÇEN İLE BİRLİKTE.-1960-1970'ler orijinal negatifinden basılmış fotoğraf. 

Ölçüler: 28 x 37,5 cm.

    Lot No: 237

    Lot: 237

    ATATÜRK ESKİŞEHİRDE BİRİNCİ TEYYARE ALAYINI TEFTİŞİ 9 HAZİRAN 1936 FAHRETTİN ALTAY PAŞA VE SABİHA GÖKÇEN İLE BİRLİKTE.-1960-1970'ler orijinal negatifinden basılmış fotoğraf. Ölçüler: 28 x 37,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SEBAH & JOAILLIER SULTAN AHMET CAMİİ ATMEYDANI FOTOĞRAFI-No:105
Mosque du Sultan Ahmed-et L'Hippodrome.
Sebah&Joaillier.

Ölçüler: 21 x 27 cm.

    Lot No: 238

    Lot: 238

    SEBAH & JOAILLIER SULTAN AHMET CAMİİ ATMEYDANI FOTOĞRAFI-No:105 Mosque du Sultan Ahmed-et L'Hippodrome. Sebah&Joaillier. Ölçüler: 21 x 27 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ERTUĞRUL YATI KARAKALEM-Yat, 1903 yılında Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid tarafından Armstrong, Michell & Co tersanelerine sipariş edildi. Newcastle upon Tyne şehrinde üretildi. Yapımı bir yıl sürdü ve 1904'te teslim edildi.

Yat, 1904'ten 1922'ye saltanatın kaldırılmasına kadar Saltanat Yatı olarak kullanıldıktan sonra 1922'de kaderine terk edildi. 2 yıl sonra, 1924'ten itibaren ise Cumhurbaşkanlığı Yatı olarak kullanıldı. Atatürk, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra İstanbul'a ilk ziyaretini 1927'de Ertuğrul yatı ile yaptı. Yat, 1937'de Savarona'nın satın alınmasıyla hizmetten ayrıldı.

İmzasız

Ölçüler: 40 x 57 cm.

    Lot No: 239

    Lot: 239

    ERTUĞRUL YATI KARAKALEM-Yat, 1903 yılında Osmanlı Sultanı II. Abdülhamid tarafından Armstrong, Michell & Co tersanelerine sipariş edildi. Newcastle upon Tyne şehrinde üretildi. Yapımı bir yıl sürdü ve 1904'te teslim edildi. Yat, 1904'ten 1922'ye saltanatın kaldırılmasına kadar Saltanat Yatı olarak kullanıldıktan sonra 1922'de kaderine terk edildi. 2 yıl sonra, 1924'ten itibaren ise Cumhurbaşkanlığı Yatı olarak kullanıldı. Atatürk, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra İstanbul'a ilk ziyaretini 1927'de Ertuğrul yatı ile yaptı. Yat, 1937'de Savarona'nın satın alınmasıyla hizmetten ayrıldı. İmzasız Ölçüler: 40 x 57 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL OSMANLI SEDİR ÖRTÜSÜ-Ham ipek üzerine, yaldız simli iğne işi Tuğra ve Ay Yıldız motifler ile kenarları ayet yazılarla dekor edilmiş, iyi kondisyonda sedir örtüsü.

Ölçüler: 215 x 55 cm.

    Lot No: 240

    Lot: 240

    19.YÜZYIL OSMANLI SEDİR ÖRTÜSÜ-Ham ipek üzerine, yaldız simli iğne işi Tuğra ve Ay Yıldız motifler ile kenarları ayet yazılarla dekor edilmiş, iyi kondisyonda sedir örtüsü. Ölçüler: 215 x 55 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI BOHÇA-Merkezinde 2.Abdülhamid tuğralı , pembe atlas ipek üzeri pembe iplik ve gümüş tel sırmalarla iğne işi olarak işlenmiş, kenarlarında çepeçevre gümüş simli tığ işçiliği ile süslenmiş. Orta zeminde gümüş simle işlenmiş olup pembe iplik ile II. Abdülhamid Han Tuğra motifi kullanılmış , tuğra çevresi dört bir tarafı ay dekorlu.Çok iyi kondisyonda, sandıkta muhafaza edildiği için günümüze yansıyan iyi korunmuş örneklerdendir.


Ölçüler: 90 x 90 cm.

    Lot No: 241

    Lot: 241

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD TUĞRALI BOHÇA-Merkezinde 2.Abdülhamid tuğralı , pembe atlas ipek üzeri pembe iplik ve gümüş tel sırmalarla iğne işi olarak işlenmiş, kenarlarında çepeçevre gümüş simli tığ işçiliği ile süslenmiş. Orta zeminde gümüş simle işlenmiş olup pembe iplik ile II. Abdülhamid Han Tuğra motifi kullanılmış , tuğra çevresi dört bir tarafı ay dekorlu.Çok iyi kondisyonda, sandıkta muhafaza edildiği için günümüze yansıyan iyi korunmuş örneklerdendir. Ölçüler: 90 x 90 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FOTOĞRAF ÜZERİNE YAĞLIBOYA RENKLENDİRME RESİM-Ahşap Panel Üzerine Fotoğraf Üzerine Yağlıboya renklendirme

Judi Paris İmzalı Sanatçısı belirlenemedi.

Ölçüler: 23 x 17 cm.

    Lot No: 242

    Lot: 242

    FOTOĞRAF ÜZERİNE YAĞLIBOYA RENKLENDİRME RESİM-Ahşap Panel Üzerine Fotoğraf Üzerine Yağlıboya renklendirme Judi Paris İmzalı Sanatçısı belirlenemedi. Ölçüler: 23 x 17 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • FRANSIZ GAZ LAMBASI-Gövde bölümü porselen lambanın bir yüzü kadın portreli diğer yüzü peyzaj motifli.Porselen ve resim kenarkarı altın yaldız çerçeve dekorlu.Gaz lambası dönem içinde elektriğe çevrilmiştir.Kaide ve üst kısım tutya malzemeden yapılmıştır.

Çap: 17,5 cm.

Yükseklik: 42 cm.

    Lot No: 243

    Lot: 243

    FRANSIZ GAZ LAMBASI-Gövde bölümü porselen lambanın bir yüzü kadın portreli diğer yüzü peyzaj motifli.Porselen ve resim kenarkarı altın yaldız çerçeve dekorlu.Gaz lambası dönem içinde elektriğe çevrilmiştir.Kaide ve üst kısım tutya malzemeden yapılmıştır. Çap: 17,5 cm. Yükseklik: 42 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • GÜMÜŞ KAKMALI KAHVE TEPSİSİ-Pirinç üzeri gümüş kakmalı, rumi desenler ile süslenmiş.Tepsi kenarlarında ''Men Sabera Zafera'' (Sabreden zafere ulaşır) Hadis-i Şerif Nasiruddin El-insaf yazılı.

Çap: 26 cm.

    Lot No: 244

    Lot: 244

    GÜMÜŞ KAKMALI KAHVE TEPSİSİ-Pirinç üzeri gümüş kakmalı, rumi desenler ile süslenmiş.Tepsi kenarlarında ''Men Sabera Zafera'' (Sabreden zafere ulaşır) Hadis-i Şerif Nasiruddin El-insaf yazılı. Çap: 26 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • BOHEM ŞİŞE-Altın yaldız dekorlu, kesme işçilikli kırmızı bohem iyi kondisyonda kusursuz şişe.

Çap: 9 cm.

Yükseklik: 25 cm.

    Lot No: 245

    Lot: 245

    BOHEM ŞİŞE-Altın yaldız dekorlu, kesme işçilikli kırmızı bohem iyi kondisyonda kusursuz şişe. Çap: 9 cm. Yükseklik: 25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • 19.YÜZYIL ÇİN TABAK-19.Yüzyıl, Çin tabak. Gri zemin üzerine mavi boya desenli.
Küçük boy

Çap: 12 cm.

    Lot No: 246

    Lot: 246

    19.YÜZYIL ÇİN TABAK-19.Yüzyıl, Çin tabak. Gri zemin üzerine mavi boya desenli. Küçük boy Çap: 12 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • LİMOGES PORSELEN TABAK-Dansçı kız el boyamam sanatçı ''M.Sevre'' imzalı resimli porselen tabak.

J.P. Damgalı

Çap: 23 cm.

    Lot No: 247

    Lot: 247

    LİMOGES PORSELEN TABAK-Dansçı kız el boyamam sanatçı ''M.Sevre'' imzalı resimli porselen tabak. J.P. Damgalı Çap: 23 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ORYANTALİST RESSAM N.HARRİSON YAĞLIBOYA TABLO-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı. Sanatçısı belirnemedi.

Ölçüler: 80 x 60 cm.

    Lot No: 248

    Lot: 248

    ORYANTALİST RESSAM N.HARRİSON YAĞLIBOYA TABLO-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı. Sanatçısı belirnemedi. Ölçüler: 80 x 60 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • PORSELEN AŞURELİK-Kapak kısmı gül motifli, beyaz zemin üzerine orta gövde kırmızı bant çizgili sarı gül motifleri ile dekorlu.İki boğumlu kulbun, tek bölümünün küçük bir kısmında çatlak mevcut.Genel kondisyonu iyi durumda.


Çap: 18 cm.

Yükseklik: 40 cm.

    Lot No: 249

    Lot: 249

    PORSELEN AŞURELİK-Kapak kısmı gül motifli, beyaz zemin üzerine orta gövde kırmızı bant çizgili sarı gül motifleri ile dekorlu.İki boğumlu kulbun, tek bölümünün küçük bir kısmında çatlak mevcut.Genel kondisyonu iyi durumda. Çap: 18 cm. Yükseklik: 40 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • AVUSTURYA DAMGALI EKMEKLİK-Yuvarlak formlu, beyaz sır üzerine renkli çiçekler ile dekore edilmiş seramik  ve ajurlu metal kenarları olan Avusturya damgalı ekmeklik.

Çap: 23 cm.

Yükseklilk: 5,5 cm.

    Lot No: 250

    Lot: 250

    AVUSTURYA DAMGALI EKMEKLİK-Yuvarlak formlu, beyaz sır üzerine renkli çiçekler ile dekore edilmiş seramik ve ajurlu metal kenarları olan Avusturya damgalı ekmeklik. Çap: 23 cm. Yükseklilk: 5,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HEREND PORSELEN SEPET-Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş , el boyama Herend porselen pembe ajur sepeti.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar.

Ölçüler: 8,5 x 6 cm.

    Lot No: 251

    Lot: 251

    HEREND PORSELEN SEPET-Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş , el boyama Herend porselen pembe ajur sepeti.Kusursuz, iyi kondisyonda. Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar. Ölçüler: 8,5 x 6 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HEREND PORSELEN SOSLUK-Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş , el boyama Herend porselen çikolata sosluğu.Kusursuz, iyi kondisyonda.

Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar.

Çap: 7 cm.

Yükseklik: 8 cm.

    Lot No: 252

    Lot: 252

    HEREND PORSELEN SOSLUK-Herend ''Apponyı'' deseni ve altın yaldız ile dekore edilmiş , el boyama Herend porselen çikolata sosluğu.Kusursuz, iyi kondisyonda. Tamamen el yapımı olan Herend porselenin bünyesinde görev alan ressamlar desenleri işlerken tamamen gün ışığından yararlanıyorlar.Ressamlar ancak ''Baş ressam'' oldukları takdirde eserlerin altına imza atma yetkisine sahip olabiliyorlar. Çap: 7 cm. Yükseklik: 8 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • PORSELEN DE PARİS SAKSI-Kusursuz , mavi beyaz çiçek motifli, orijinal tabağında.

Tabak Çapı: 19,5 cm.

Kaşpo Çapı: 18 cm.

Yükseklik: 15,5 cm.

    Lot No: 253

    Lot: 253

    PORSELEN DE PARİS SAKSI-Kusursuz , mavi beyaz çiçek motifli, orijinal tabağında. Tabak Çapı: 19,5 cm. Kaşpo Çapı: 18 cm. Yükseklik: 15,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OPALİN KANDİL-Kandil askı tutamakları pirinç, mavi opalin, ağız kenarlarında altın yaldız süslemeli kandil.

Opalin Yükseklikliği: 16 cm.
Çapı: 12,5 cm.

Kandil Çapı: 19 cm.
Yükseklik: 28 cm.

    Lot No: 254

    Lot: 254

    OPALİN KANDİL-Kandil askı tutamakları pirinç, mavi opalin, ağız kenarlarında altın yaldız süslemeli kandil. Opalin Yükseklikliği: 16 cm. Çapı: 12,5 cm. Kandil Çapı: 19 cm. Yükseklik: 28 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • CHRİSTOPHER COLLİN'S MANUFACTURES BİRMİNGHAM FENER-Katlanır metal, camlı, fener.İyi kondisyonda

Ölçüler: 14 x 14 cm.

Yükseklik: 32 cm.

    Lot No: 255

    Lot: 255

    CHRİSTOPHER COLLİN'S MANUFACTURES BİRMİNGHAM FENER-Katlanır metal, camlı, fener.İyi kondisyonda Ölçüler: 14 x 14 cm. Yükseklik: 32 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • ÇİFT  PERA DAMGALI PORSELEN  SERVİS TABAĞI-'Bazar du Levant Societe anonyme Pera'' damgalı

Çiçek motifli kenarları altın yaldız, iyi kondisyonda kusursuz.Pera damgaları net okunur durumda.

Bazar Dü Levan İstiklal Caddesi 314 numarada 1925'te faaliyet göstermiştir.

Çap: 28,5 cm.

    Lot No: 256

    Lot: 256

    ÇİFT PERA DAMGALI PORSELEN SERVİS TABAĞI-'Bazar du Levant Societe anonyme Pera'' damgalı Çiçek motifli kenarları altın yaldız, iyi kondisyonda kusursuz.Pera damgaları net okunur durumda. Bazar Dü Levan İstiklal Caddesi 314 numarada 1925'te faaliyet göstermiştir. Çap: 28,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLICA STAMBOUL-PERA YAZILI MEKTUP AÇACAĞI-Mektup açacağın sap kısımları Fransızca '' Elias Caraco&Frere Successeurs Stamboul Pera'' yazılı olup, açacak kısmı Osmanlıca aynı yazı yamaktadır. 

Uzunluk: 15,5 cm.

    Lot No: 257

    Lot: 257

    OSMANLICA STAMBOUL-PERA YAZILI MEKTUP AÇACAĞI-Mektup açacağın sap kısımları Fransızca '' Elias Caraco&Frere Successeurs Stamboul Pera'' yazılı olup, açacak kısmı Osmanlıca aynı yazı yamaktadır. Uzunluk: 15,5 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • THEODORE HAVİLAND LİMOGES FRANCE ŞEKERLİK-H.Decugıs&Fıls ISTANBUL. Kendinden kaideli, kenar kısımları altın yaldız, iç ve kaide kenarlarında pembe gül motifli girland dekorlu.Kusursuz.

Çap: 22 cm.

Yükseklik: 12 cm.

    Lot No: 258

    Lot: 258

    THEODORE HAVİLAND LİMOGES FRANCE ŞEKERLİK-H.Decugıs&Fıls ISTANBUL. Kendinden kaideli, kenar kısımları altın yaldız, iç ve kaide kenarlarında pembe gül motifli girland dekorlu.Kusursuz. Çap: 22 cm. Yükseklik: 12 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • OSMANLI TİPLEME GRAVÜR-El ile renklendirme Gravür.

Ölçüler: 35 x 24 cm.

    Lot No: 259

    Lot: 259

    OSMANLI TİPLEME GRAVÜR-El ile renklendirme Gravür. Ölçüler: 35 x 24 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • RUS PORSELEN PARFÜM ŞİŞESİ-Rus porselen mavi beyaz parfüm şişesi.

Çap: 5 cm.

Yükseklik: 13 cm.

    Lot No: 260

    Lot: 260

    RUS PORSELEN PARFÜM ŞİŞESİ-Rus porselen mavi beyaz parfüm şişesi. Çap: 5 cm. Yükseklik: 13 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • YILMAZ BİLGİÇ-Tuval Üzeri Yağlıboya

1950'ler

İmzalı

Ölçüler: 50 x 71 cm.

    Lot No: 261

    Lot: 261

    YILMAZ BİLGİÇ-Tuval Üzeri Yağlıboya 1950'ler İmzalı Ölçüler: 50 x 71 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • HÜSEYİN İMZALI YAĞLIBOYA TABLO-Mukavva Üzeri Yağlıboya

''Kız Kulesi''

1952 Tarihli

Ölçüler: 25 x 35 cm.

    Lot No: 262

    Lot: 262

    HÜSEYİN İMZALI YAĞLIBOYA TABLO-Mukavva Üzeri Yağlıboya ''Kız Kulesi'' 1952 Tarihli Ölçüler: 25 x 35 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • VLADİMİR YOFFE (1911-1997)-Ayasofya

Kağıt Üzeri Suluboya

1931 Tarihli

Ölçüler: 23 x 28 cm.

Vladimir Yoffe

1911'de Rusya'da doğdu, ancak gençliğinde ailesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındıktan sonra hayatının çoğunu New York şehrinde geçirdi.Bay Yoffe'nin eserleri 1930'lar ve 1940'larda New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi, Whitney Müzesi, Riverside Müzesi, Yahudi Müzesi ve Amerikan İngiliz Sanat Merkezi'nde ve Philadelphia'daki Pennsylvania Güzel Sanatlar Akademisi'nde sergilenmek üzere jürili sanat gösterilerine seçildi.Bay Yoffe'nin eserlerinden otuz beşi, yeğeni ve yeğeni Martin Dyckman ve Carol Fontaine tarafından Pasco Sanat Merkezi'ne -ilk ve tek kalıcı koleksiyonuna- bağışlandı. Dyckman, Times'ın yardımcı editörü ve köşe yazarıdır.

    Lot No: 263

    Lot: 263

    VLADİMİR YOFFE (1911-1997)-Ayasofya Kağıt Üzeri Suluboya 1931 Tarihli Ölçüler: 23 x 28 cm. Vladimir Yoffe 1911'de Rusya'da doğdu, ancak gençliğinde ailesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındıktan sonra hayatının çoğunu New York şehrinde geçirdi.Bay Yoffe'nin eserleri 1930'lar ve 1940'larda New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi, Whitney Müzesi, Riverside Müzesi, Yahudi Müzesi ve Amerikan İngiliz Sanat Merkezi'nde ve Philadelphia'daki Pennsylvania Güzel Sanatlar Akademisi'nde sergilenmek üzere jürili sanat gösterilerine seçildi.Bay Yoffe'nin eserlerinden otuz beşi, yeğeni ve yeğeni Martin Dyckman ve Carol Fontaine tarafından Pasco Sanat Merkezi'ne -ilk ve tek kalıcı koleksiyonuna- bağışlandı. Dyckman, Times'ın yardımcı editörü ve köşe yazarıdır.

    TLSold
    Place Bid
  • KENAN ÇİZER ERÇEL-Kağıt Üzeri Suluboya

1992 Tarihli

İmzalı

Ölçüler: 34 x 49 cm.

    Lot No: 264

    Lot: 264

    KENAN ÇİZER ERÇEL-Kağıt Üzeri Suluboya 1992 Tarihli İmzalı Ölçüler: 34 x 49 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • SERİGRAFİ BASKI-Baskı

Edisyon: 50/75

İmzalı  (Sanatçısı Belirnemedi)

Ölçü: 57 x 37 cm.

    Lot No: 265

    Lot: 265

    SERİGRAFİ BASKI-Baskı Edisyon: 50/75 İmzalı (Sanatçısı Belirnemedi) Ölçü: 57 x 37 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • NOTİ KALNAY YAĞLIBOYA RESİM-Tuval Üzeri Yağlıboya

Natürmort

İmzalı, sanatçı bulunamadı

Ölçüler: 45 x 35 cm.

    Lot No: 266

    Lot: 266

    NOTİ KALNAY YAĞLIBOYA RESİM-Tuval Üzeri Yağlıboya Natürmort İmzalı, sanatçı bulunamadı Ölçüler: 45 x 35 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • YAĞLIBOYA PORTRE-Duralit Üzerine Yağlıboya

İmza mevcut, sanatçısı belirlenemedi.

Ölçüler: 34 x 25 cm.

    Lot No: 267

    Lot: 267

    YAĞLIBOYA PORTRE-Duralit Üzerine Yağlıboya İmza mevcut, sanatçısı belirlenemedi. Ölçüler: 34 x 25 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • NATALİ AYDAR-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

Ölçüler: 80 x 60 cm.

    Lot No: 268

    Lot: 268

    NATALİ AYDAR-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 80 x 60 cm.

    TLSold
    Place Bid
  • R.BEULET-Tuval Üzeri Yağlıboya

İmzalı

1974 Tarihli

Ölçüler: 49 x 39 cm.

    Lot No: 269

    Lot: 269

    R.BEULET-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 1974 Tarihli Ölçüler: 49 x 39 cm.

    TLSold
    Place Bid