• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

KOLEKSİYON ESERLER MÜZAYEDESİ

Koleksiyon Eserler Müzayedemize 30.10.2023 saat 20:30'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 20:31 itibariyle Canlı Müzayede başlayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 iş günüdür LÜTFEN  ÖDEME SÜRESİNİ GÖZÖNÜNDE BULUNDURARAK PEY VERİNİZ.

Müzayedemizde beğenilerinize sunulan eserlerin, konularında uzman danışmanlarımız tarafından ekspertizi yapılmakta ayrıca, 2863 sayılı "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na göre T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze uzmanlar (İstanbul Türbeler Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı) tarafından kontrol edilerek onaylanmaktadır.

 

Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı Restoratör Sn.Bayram Karşit 

 

Müzayedemizde yer alan Resimler Özel Kolekiyona ait olup Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı Restoratör Sn.Bayram Karşit  tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

 

Ressam Sanat Danışmanı Sn.Agop Egoyan  

 

Müzayedemizde yer alan Resimler Ressam sanat daışmanı Sn. Agop Egoyan tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.

 

Lot: 1 » Kitap

İSTANBUL VE ANADOLU’DAKİ ESKİ TÜRK SERAMİKLERİ ALEXANDER RAYMUND, KARL WULZINGER'in giriş ve detaylı açıklamalarıyla birlikte.

Alttürkische Keramik in Kleinasien und Konstantinopel, mit einer Einführung und Erläuternden Beschreibungen von Karl Wulzinger
München, Bruckmann, 1922
28 sayfa metin, kuşe kağıdına 40 kromolitografi tekniği ile basılan renkli 50 x 37 cm. ebadında levha; yayıncısının orijinal, resimli kapaklı cildinde.
Renkli planları Alexandre M. Raymond (1872-1941) ve metni Karl Wulzinger (1886-1948) tarafından hazırlanan eser Raymund’un diğer eserleri içinde oldukça nadirdir. Daha sonra basılmış olan , “L'Art Islamique en Orient” adlı eseri zaman zaman müzayedelerde yer almış olup, bulunması nispeten daha kolaydır.
Osmanlı mimari tarihi için olağanüstü güzellikte resimler ihtiva eden bu eserde İstanbul’da Rüstem Paşa Camii, Valide Camii, Topkapı Sarayı, İznik Eşrefzade Camii gibi birçok yapının mimari özellikleri ile uygulanan süslemelere ait renkli planlar bulunmaktadır. Prusya asıllı bir Osmanlı vatandaşı olan Ale x andreM. Raymond’un yaşamı hakkında yeterli bilgi yoktur. Selçuklu ve Osmanlı sanatının Batı’da tanınmasını kendisine amaç edinmiştir. Raymond’un yukarıda zikredilenlerden başka Notes Pratiques et Résumés sur l'Art du Constructeur en Turquie (Paris,1908) başlıklı bir eseri daha vardır. Raymond, ayrıca 1910 yılında yayınlanmaya başlayan Revue Technique d’Orient dergisinin baş editörüydü.

Detaylar
Lot: 49 » Kitap

Edmondo de AMICIS - CONSTANTINOPLE İstanbul’u 19. yüzyılın 2. yarısında en iyi tanıtan seyahatname

CONSTANTINOPLE
Edmondo de AMICIS [İtalyanca 7. baskıdan İngilizce’ye çeviren:
Caroline Tilton]
İstanbul’u en iyi tanıtan seyahatnamenin bir nüshası
New York: Putnam’s Sons: 1892, 326 s., 20 x 14 cm. Orijinal dekoratif cildinde.

Edmondo de Amicis (1846-1908), orijinali Cuore (Milano, 1886) adıyla basılan Çocuk Kalbi isimli çocuk kitabıyla ünlenen İtalyan yazarıdır. 1875/1876’da ressam Cesare Biseo ile birlikte İstanbul’a gelmiştir. İlk baskısı Costantinopoli adıyla (Milano, 1877-1878) basılan kitap büyük ilgi görerek birçok Avrupa diline çevrildi.
İstanbul’a 28 yaşındayken büyük bir heyecanla gelen Amicis şehirde görüp yaşadıklarını canlı ve renkli üslubuyla okuyucuya aktarır. Neyle ilgileneceğini ve nasıl ilgi çekeceğini bilen, baktığı şeyi gören ve gösterebilen bir sanatkârdır. Girişte kenti denizden görmenin heyecanını anlatan Amicis, şehrin dış ve iç görünüşü arasındaki tezatlara değinir. Beyoğlu’ndaki kozmopolit hava, köprü üstündeki kalabalıklar ve buna karşılık kentin eski kesimindeki (Suriçi) durgunluk uzun uzun anlatılır. Bilinen yerlerin dışında, geniş yolları, büyük binaları ve villaları ile Pancaldi (Pangaltı) gibi yeni yeni gelişen semtleri gezer. Tatavla’yı (Kurtuluş), Kasımpaşa’yı, Okmeydanı’nı, bir Yahudi mahallesi olan Hasköy’ü ve Sütlüce’yi anlatır. Kapalıçarşı’da satılan mallar hakkında da ilginç bilgiler veren Amicis gelecekte İstanbul’un Batılılaşıp eski havasını kaybedeceğini hayal eder. Dolmabahçe ve Çırağan saraylarını, Üsküdar’ı gezen yazar, tüm gezginlerin durağı olan Galata Mevlevîhanesi ve Rıfaî Âsitanesi’ndeki ayinleri de seyrettikten sonra kentten ayrılır. Amicis 19. yüzyılın ikinci yarısının İstanbul’unu Dünyaya en iyi tanıtan gezginlerden biridir.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki