Karma Eserler Müzayedemize 05.10.2024 saat 20:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 20:01 itibariyle Canlı Müzayede başlayacaktır.
Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %15, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 iş günüdür LÜTFEN ÖDEME SÜRESİNİ GÖZÖNÜNDE BULUNDURARAK PEY VERİNİZ.
Müzayedemizde beğenilerinize sunulan eserlerin, konularında uzman danışmanlarımız tarafından ekspertizi yapılmakta ayrıca, 2863 sayılı "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na göre T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze uzmanlar (İstanbul Türbeler Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi), tarafından kontrol edilerek onaylanmaktadır.
Müzayedemizde yer alan Resimler Özel Kolekiyonlara ait olup Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı Restoratör Sn.Bayram Karşit tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır.
OSMANLI SULTAN II. MAHMUT BERAT
Tarih: 4 Cemaziyelahir 1230 / 3 Haziran 1815.
Sultan II.Mahmud 4 Cemaziyelahir 1223 (28 Temmuz 1808) senesinde tahta geçmesi münasebetiyle beratlar yenilendiğinde mülkiyet değişimlerinle ilgili ''Mahmud bin Abdülhamid el-muzaffer daima'' tuğralı berat.
Berat Ölçüleri: 63 x 41 cm.
Çerçeveli Ölçü: 86 x 63,5 cm.
OSMANLI SULTAN III. MUSTAFA BERAT
Tarih: 5 Şaban 1180 / 6 Ocak 1767.
Bursa'da Daye Hatun Caminin yanındaki Daru'l Hadis zamanla harap olduğundan bunu tamir eden Ahmed efendinin bu Daru'l-Hadis'de muhaddislik (muhendislik) yaptığı, beratı olmadığından talep etmesi üzerine kendisine bu berat verilmiştir. ''Mustafa bin Ahmed Han el-muzaffer daima'' tuğralı berat.
Berat Ölçüleri: 62 x 44 cm.
Çerçeveli Ölçü: 86 x 67,5 cm.
FUAT BAŞAR HAT LEVHA
Celi Sülüs Yazı
Fuat Başar ketebeli
Ölçüler: 30 x 29 cm.
Fuat Başar
1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. kendi ifadesine nazaran, 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Yine aynı kitapta gördüğü ebrulardan da etkilenen sanatkar, yeni yayınlanmış olan Ebru kitabının yazarı Uğur Derman ile iletişime geçerek, Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. Ayrıca üstad Mustafa Düzgünman'dan da aynı şekilde ebru sanatının inceliklerini öğrenmeye çalıştı.
Ancak kendi çabaları ile yaptığı denemelerden istediği sonucu alamıyordu. Nihayet içindeki sanat aşkına engel olamayınca staj aşamasında fakülteyi terkederek 1980’de İstanbul'a yerleşti. İlk işi Hamid Aytaç'tan yazı meşkini tamamlamak oldu. O senenin 10 Eylül günü icazet aldı. Ancak öğrenci kabul etmeyen Mustafa Düzgünman'dan 1989'da ebru icazeti alabildi.
İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.
DEKOPE HAT YAZI
'Vema Erselnake illa Rahmeten Li'lAlemin''
''Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik''
Enbiya Suresi 107.
Tarih: Hicri 1317.
Hattat: Sabri.
Orijinal çerçevesinde, kahverengi ipekli kadife üzerinde.Dekopesi ince işçilikli.
Ölçüler: 30 x 50 cm.