• Cancel
    Filter
Filter

COLLECTION WORKS AUCTION

You can give bids from our website until 26.04.2023 at 20:30 for our Collection Works Auction. Live Auction will start at 20:31.

The commission rate applied in our auction is 15% and the VAT rate is 18%. The payment period is 7 working days after the end of the auction. PLEASE MAKE SURE THAT THE PAYMENT PERIOD IS CONSIDERED.

The works offered to your liking in our auction are appraised by our expert consultants, and according to the "Cultural and Natural Assets Protection Law" numbered 2863, T.R. It is checked and approved by the Ministry of Culture and Tourism Museum experts (Istanbul Tombs Museum, Hagia Sophia Museum, Turkish and Islamic Arts Museum).

The paintings in our auction belong to the Private Collection and have been examined by experts.

  • Category: Kitap
Lot: 212 » Kitap

Dolmabahçe'den Nişantaşı'na: Sultanların Ve Paşaların Semtinin Tarihi M. Burak Çetintaş, 2012, 349 s. , ciltli, şömizli, 32, 5x24, 5 cm.

Burak Çetintaş tarafından yaklaşık altı yıl süren bir çalışmanın sonunda hazırlanan ve Antik A. Ş. Kültür Yayınları arasında çıkan kitap birkaç bölümden meydana geliyor. Prof. İlber Ortaylı'nın takdim yazısı ile başlayan kitabın ilk bölümü bir zamanlar Dolmabahçe Sarayı'nın yerinde yükselen eski Beşiktaş Sarayı'nın yapılmasıyla önem kazanan bölgenin hikayesi ile başlıyor. Bu bölümde civardaki köşkler, bahçeler, mesire yerleri ve ilk mahallelerin kuruluş öyküleri ayrıntılarıyla anlatılıyor. Bu bölümde yer alan ve Dolmabahçe vadisinden Ihlamur Kasrı'na kadar uzanan arazinin sahibi olan Hacı Hüseyin Ağa'nın oğlu Sipahiler Ağası Mehmed Emin Ağa'nın 1738 tarihli vakfiyesi de ilk defa yayınlanan belgeler arasında.
İlerleyen sayfalarda Dolmabahçe Sarayı ile şekillenmeye başlayan Maçka, Nişantaşı ve Teşvikiye'deki kamusal değişiklikler belgeler yardımıyla anlatılıyor ve özellikle Nişantaşı'na ismini veren Nişantaşılılardan bahsediliyor. Kitapta, semtlerin önce Padişah emri, daha sonra da belediye eliyle nasıl şekillendiği vurgulanıyor. Bölgedeki mahallelerin yapısı ve burada yaşayanların sarayla olan bağlantıları okuyucuya anlatılıyor.

Kitabın diğer iki bölümünde ilki bölgedeki camiler, çeşmeler, okullar, kışlalarla ilgili. Bu bölümde de diğer bölümlerde olduğu gibi bol sayıda görsel eşliğinde tarihi yapıların hikâyeleri ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Beşinci ve son bölümde ise bugün yerleri apartmanların aldığı geniş bahçeli ahşap konakların ve bu konaklarda yaşamış olan ailelerin öykülerine yer veriliyor. Burada konakları olan Sadrazam Cevat Paşa'dan, Halil Rıfat Paşa'dan, Veliaht Yusuf İzettin Efendi'den ve Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemine damgasını vurmuş olan padişaha yakın pek çok tanınmış isimden kitapta bahsediliyor.

Bölüm aralarında ise Teşvikiye ve Nişantaşı'nın eski günlerini tatlı bir üslupla anlatan Sermet Muhtar Alus, Osman Cemal Kaygılı, Cavit Baysun gibi bazı yazarların 1930'ların gazetelerinde yayınlanmış makalelerinden alıntılar yapılıyor. Anekdotlar ve betimlemeler yardımıyla bölgenin okuyucunun gözünde daha iyi canlanması sağlanıyor.

Details
Lot: 216 » Kitap

Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow. Taciser Tüfekçi Sivas Türkçe – İngilizce, Yapı Kredi Yayınları, 2012, 388 s. , 23. 5 x 33 cm.

Frigler: Midas'In Ülkesinde, Anıtların Gölgesinde / Phrygians: In The Land Of Midas, In The Shadow-Taciser Tüfekçi Sivas
“Kralları Midas’ın efsaneleri sayesinde dilden dile dolaşan Frigler, yaklaşık 300 yıl boyunca Orta Anadolu’nun efendisi oldular. MÖ 9-7. yüzyıllar arasında Frig Krallığı’nın etki alanı merkez başkent Gordion (Yassıhöyük-Polatlı) olmak üzere Ankara çevresi, Kızılırmak Nehri’nin doğusunda Çorum, Tokat ve Kırşehir; kuzeyde Samsun; güneyde Niğde ve Konya; güneybatıda Burdur ve Elmalı Ovası; batıda Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya; kuzeybatıda Bandırma’ya kadar yayılmıştı. Herodotos ve Strabon gibi Eskiçağ yazarlarına göre Makedonyalılar’ın komşuları olan ve Avrupa’da oturdukları sırada “Brygler” ya da “Brigler” adını taşıyan Frigler, Makedonya ve Trakya’dan Boğazlar yolu ile Anadolu’ya göç eden Trak boylarından biriydi. Asya’ya yani Anadolu’ya geçtikten sonra yurtlarıyla birlikte adları da değişerek “Frig” biçimini almıştı. Genel olarak kabul edilen görüşe göre MÖ 1200 yıllarına doğru başlayan ve dalgalar halinde 400 yıl kadar süren Trak göçleri, Hitit ımparatorluğu’nun yıkılışını izleyen dönemde yoğunlaşmıştı. Başlangıçta ilkel bir aşiret düzeninde yaşamlarını sürdürdüğü anlaşılan Frigler’in Anadolu’daki ilk yüz yılları hâlâ büyük ölçüde karanlıktır. Üzerindeki sis perdesi henüz kalkmamış bir geçmişten doğan Frig Krallığı, Anadolu’nun hâlâ hakkında az şey bilinen uygarlıklarından biri. . .

Details
previous
Go to Page: / 1
next