Lot: 1
Current Price: 2,000 TL Starting Bid: 2,000 TL Estimated: TL Losing Winning
“Süslü cildi ve suluboya resimleri ile dikkat çeken bir İstanbul kitabı” Alexander van Millingen, Constantinople. Resimleyen, Warwick Goble, A.&C. Black, London, MCMVI [1906]. ix, 282, 8 s, 63 suluboya resim, 1 katlanır İstanbul haritası, 22.5 x 15.5 cm, desenli bez cildinde
Constantinople, Alexander van Millingen’in diğer çalışmalarına oranla popüler niteliği ve görselliği ön plana çıkaran İstanbul kitaplarının çok başarılı bir örneğidir. A. & C. Black Yayınevi’nin resimli dünya şehirleri dizisi için tasarlanan bu eser, bir yazar ile bir ressamı Dünya kültür tarihine damgasını vurmuş bir şehrin gündelik hayatı içinde buluşturmayı amaçlamaktadır. 19. yüzyılın sonunda bu tür şehir kitaplarında gravürün yerini fotoğraf alsa da, aynı kaynaktan çıkan fotoğraflar ve birbirinin tekrarı metinlerle sıkıcı olmaktan öteye geçemeyen seyahat kitaplarının düştüğü hataya düşmemiş, yayınevinin özgün projesi, Millingen’in metni ile Warwick Goble’in suluboya resimleri ile her zaman aranan ve beğenilen bir İstanbul kitabı olarak basılmıştır. Millingen, 13 bölümden oluşan kitabın ilk 3 bölümünü şehrin Bizans dönemi tarihine ayırır. Sonraki 3 bölüm tamamıyla kara ve deniz surlarına ayrılmış ve bu savunma yapıları boyunca uzanan kapılar, askeri binalar, Bizans saraylarına ait kalıntılar incelenmiştir. Millingen kitabın 7. ve 9. bölümleri arasında Bizans kiliselerini inceler ve burada ele aldığı dini yapılar 1912’de yayınlanacak Byzantine Churches in Constantinople. Their History and Architecture kitabın temelini oluşturur. 10.bölüm, Osmanlı İstanbul’u üzerine genel bir değerlendirme niteliğini taşımaktadır. Bu bölümde ağırlık noktası şehrin 19. yüzyıl sonunda kabuk değiştiren gündelik hayatıdır.Ahşap evler, sokaklar,kahvehaneler,giyim- kuşam,gelenekler ve farklı kültürlere mensup insanlar modernleşmenin yarattığı değişim sürecinde hayatının önemli bir kısmını İstanbul’da geçirmiş olan Millingen’in titiz gözlemleriyle anlatılır. 11. bölüm, şehrin nüfusunu oluşturan dinsel mozaiğe ayrılmıştır. İstanbul’da temsil edilen farklı inanç biçimleri, Ramazan ayına özgü gelenekler mezarlık ve türbe ziyaretleri, tekkeler ve dervişler, Rufai ve Mevlevi ayinleri, Hıristiyan halkın, özellikle Protestan mezhebine mensup nüfusun gündelik hayatı modernleşme öncesi dönemle karşılaştırılarak yansıtılır. 12. bölüm değişim sürecindeki kadının toplumsal hayata katılış biçimlerini ele alır ve kitap bir “epilogu” ile son bulur. Millingen, Constantinople’da tarihsel topografyadan sosyal tarihe uzanan geniş bir konu yelpazesi içinde koca bir imparatorluğa başkentlik etmiş bir şehre hak ettiği önemi vermiş, kendisinin de katıldığı bu zevkli kültür yolculuğu çağdaş bir şehir efsanesi yaratarak tamamlamıştır.
Lot No: 1
Lot: 1
“Süslü cildi ve suluboya resimleri ile dikkat çeken bir İstanbul kitabı” Alexander van Millingen, Constantinople. Resimleyen, Warwick Goble, A.&C. Black, London, MCMVI [1906]. ix, 282, 8 s, 63 suluboya resim, 1 katlanır İstanbul haritası, 22.5 x 15.5 cm, desenli bez cildinde -Constantinople, Alexander van Millingen’in diğer çalışmalarına oranla popüler niteliği ve görselliği ön plana çıkaran İstanbul kitaplarının çok başarılı bir örneğidir. A. & C. Black Yayınevi’nin resimli dünya şehirleri dizisi için tasarlanan bu eser, bir yazar ile bir ressamı Dünya kültür tarihine damgasını vurmuş bir şehrin gündelik hayatı içinde buluşturmayı amaçlamaktadır. 19. yüzyılın sonunda bu tür şehir kitaplarında gravürün yerini fotoğraf alsa da, aynı kaynaktan çıkan fotoğraflar ve birbirinin tekrarı metinlerle sıkıcı olmaktan öteye geçemeyen seyahat kitaplarının düştüğü hataya düşmemiş, yayınevinin özgün projesi, Millingen’in metni ile Warwick Goble’in suluboya resimleri ile her zaman aranan ve beğenilen bir İstanbul kitabı olarak basılmıştır. Millingen, 13 bölümden oluşan kitabın ilk 3 bölümünü şehrin Bizans dönemi tarihine ayırır. Sonraki 3 bölüm tamamıyla kara ve deniz surlarına ayrılmış ve bu savunma yapıları boyunca uzanan kapılar, askeri binalar, Bizans saraylarına ait kalıntılar incelenmiştir. Millingen kitabın 7. ve 9. bölümleri arasında Bizans kiliselerini inceler ve burada ele aldığı dini yapılar 1912’de yayınlanacak Byzantine Churches in Constantinople. Their History and Architecture kitabın temelini oluşturur. 10.bölüm, Osmanlı İstanbul’u üzerine genel bir değerlendirme niteliğini taşımaktadır. Bu bölümde ağırlık noktası şehrin 19. yüzyıl sonunda kabuk değiştiren gündelik hayatıdır.Ahşap evler, sokaklar,kahvehaneler,giyim- kuşam,gelenekler ve farklı kültürlere mensup insanlar modernleşmenin yarattığı değişim sürecinde hayatının önemli bir kısmını İstanbul’da geçirmiş olan Millingen’in titiz gözlemleriyle anlatılır. 11. bölüm, şehrin nüfusunu oluşturan dinsel mozaiğe ayrılmıştır. İstanbul’da temsil edilen farklı inanç biçimleri, Ramazan ayına özgü gelenekler mezarlık ve türbe ziyaretleri, tekkeler ve dervişler, Rufai ve Mevlevi ayinleri, Hıristiyan halkın, özellikle Protestan mezhebine mensup nüfusun gündelik hayatı modernleşme öncesi dönemle karşılaştırılarak yansıtılır. 12. bölüm değişim sürecindeki kadının toplumsal hayata katılış biçimlerini ele alır ve kitap bir “epilogu” ile son bulur. Millingen, Constantinople’da tarihsel topografyadan sosyal tarihe uzanan geniş bir konu yelpazesi içinde koca bir imparatorluğa başkentlik etmiş bir şehre hak ettiği önemi vermiş, kendisinin de katıldığı bu zevkli kültür yolculuğu çağdaş bir şehir efsanesi yaratarak tamamlamıştır.
Lot No: 2
Lot: 2
4 güzel cilt içinde 1878; Shakespeare`s Sämmtliche Werke. -Eingeleitet und übersetzt von A. W. Schlegel, Fr. Bodenstedt, N. Delius, F. A. Gelbcke, O. Gildemeister, G. Herwegh, P. Heyse, H. Kurz und A. Wilbrandt. Illustrirt von John Gilbert , William Shakespeare, Stuttgart, Verlag von Eduard Hallberger, 1878, XVIII+506 / 531 / 495 / 479 sayfa, bazıları tam sayfa olmak üzere toplam 829 adet ahşap oyma gravür. 1. Band: Shakespeare`s Leben und Schaffen, von Friedrich Bodenstedt. König Lear. König Heinrich der Achte. Antonius und Kleopatra. Othello. Zähmung einer Widerspenstigen. Cymbelin. Die beiden Edelleute von Verona. Die Komödie der Irrungen. Das Wintermärchen. - 2. Band: Viel Lärmen und nichts. Coriolanus. Verlorene Liebesmüh. Troilus und Cressida. Macbeth. Maß für Maß. Ende gut, Alles gut. Titus Andronicus. Romeo und Julia. Die lustigen Weiber von Windsor. - 3. Band: Timon von Athen. Perikles, Fürst von Tyrus. König Johann. König Richard der Zweite. König Heinrich der Vierte, 1. und 2. Teil. König Heinrich der Fünfte, König Heinrich der Sechste, 1.-3. Teil. - 4. Band: König Richard der Dritte. Julius Cäsar. Was ihr wollt. Der Kaufmann von Venedig. Wie es euch gefällt. Der Sturm. Der Sommernachtstraum. Hamlet. Lyrische und epische Dichtungen; Sonette. Venus und Adonis. Lucretia. Der verliebte Pilger. Klage einer Liebenden. - Englische Literatur im 16. Jahrhundert. 19. yüzyılda Alman kitap sanatı. Özenle tasarlanmış ve ugulanmış yaldız süsleme ile dekoratifl üks ciltlerinde. 27x19 cm.
Lot No: 3
Lot: 3
CONSTANTINOPLE - EDMONDO DE AMICIS 19. YÜZYILIN İSTANBUL’UNU EN İYİ TANITAN SEYAHATNAMENİN SÜSLÜ CİLTLİ NEFİS BİR BASKISI -Edmondo de Amicis, Constantinople, Henry T. Coates, Philadelphia, 1896. 2 cilt: 303 s., 25 fotogravür; 309 s., 25 fotogravür, metin sonunda 1 renkli katlanır İstanbul haritası, 21 x 14 cm, şömizli yaldız desenli dekoratif ciltlerinde. [Genelde şömizsiz bulunabilen eserin iki ciltlik bu baskısı daima tercih edilmektedir.] İstanbul üzerine seyahatnameler arasında önemli bir yer tutan, canlı ve renkli üslubuyla geçen asrın İstanbul’u için zengin bilgiler veren, birçok dile çevrilen ve defalarca basılan kitabın 1896 tarihli baskısı sunulmaktadır. Edmondo de Amicis (1846-1908), orijinali Cuore (Milano, 1886) adıyla basılan Çocuk Kalbi isimli kitabıyla ünlenen İtalyan yazarıdır. 1875/1876’da ressam Cesare Biseo ile birlikte İstanbul’a gelmiştir. İlk baskısı Costantinopoli adıyla (Milano, 1877-1878) basılan kitap büyük ilgi görerek birçok Avrupa diline çevrildi. İstanbul’a 28 yaşındayken büyük bir heyecanla gelen Amicis şehirde görüp yaşadıklarını canlı ve renkli üslubuyla okuyucuya aktarır. Neyle ilgileneceğini ve nasıl ilgi çekeceğini bilen, baktığı şeyi gören ve gösterebilen bir sanatkârdır. Girişte kenti denizden görmenin heyecanını anlatan Amicis, şehrin dış ve iç görünüşü arasındaki tezatlara değinir. Beyoğlu’ndaki kozmopolit hava, köprü üstündeki kalabalıklar ve buna karşılık kentin eski kesimindeki (Suriçi) durgunluk uzun uzun anlatılır. Bilinen yerlerin dışında, geniş yolları, büyük binaları ve villaları ile Pancaldi (Pangaltı) gibi yeni yeni gelişen semtleri gezer. Tatavla’yı (Kurtuluş), Kasımpaşa’yı, Okmeydanı’nı, bir Yahudi mahallesi olan Hasköy’ü ve Sütlüce’yi anlatır. Kapalıçarşı’da satılan mallar hakkında da ilginç bilgiler veren Amicis gelecekte İstanbul’un batılılaşıp eski havasını kaybedeceğini hayal eder. Dolmabahçe ve Çırağan saraylarını, Üsküdar’ı gezen yazar, tüm gezginlerin durağı olan Galata Mevlevîhanesi ve Rıfaî Âsitanesi’ndeki ayinleri de seyrettikten sonra kentten ayrılır. Amicis 19. yüzyılın ikinci yarısının İstanbul’unu dünyaya en iyi tanıtan gezginlerden biridir.
Lot No: 4
Lot: 4
RÉCITS ET SOUVENIRS D’UN VOYAGE EN ORIENT, BAPTISTIN POUJOULAT-Tours, Alfred Mame et Fils, Éditeurs, 1883. 286 s., 4 tam sayfa gravür, 18x11 cm. Dekoratif mor cildinde. Bibliothèque de la Jeunesse Chrétienne serisi içinde yayınlanmıştır.
Lot No: 5
Lot: 5
96 ADET MUHTEŞEM GRAVÜRÜ İLE DİKKAT ÇEKEN BİR OSMANLI TARİHİ TURQUIE Joseph Marie JOUANNIN [yazarı] ve Jules van GAVER [gravür sanatçısı], Firmin Didot Frères, Paris, MDCCCXL [1845]. 462 s. [2], 96 gravür, 1 katlanır harita, 21,5x13,5 cm, sırtı deri, cildinde. -1803-1810 yılları arasında İstanbul'da bulunan Fransa Kralı'nın Doğu dilleri tercümanı Jouannin (1783-1844) Osmanlı İmparatorluğunun başlangıcından II. Mahmud'un saltanatına kadar olan dönemi kapsayan Osmanlı Tarihi özellikle gravürleri ile dikkat çekmektedir. 96 adet gravür genellikle Grelot, Barlett, d'Ohsson gibi önemli kaynaklardan alınmıştır. Jouannin Fransa kralının birinci tercümanı ve College Louis le Grand’da direktördü. İstanbul’da bulunan Ecole des Jeunes de Langues’de okudu. 1803-1810 arasında Ortodoğuyu gezdi. 1817-1826 arasında bölgeye ikinci bir gezi daha yaptı. Jouannin’in topladığı materyal Dupre, Tancoigne, Andreossy gibi döneminin yazarlarına kaynak olmuştur. l’Univers Histoire et Description de Tous les Peuples dizisi içinde yayınlanmıştır. Bu eserin Osmanlı İmparatorluğu Askerlik Sanatı Örf ve Adetleri (İstanbul, 2000) başlığıyla Türkçe çevirisi yayınlanmıştır. Blackmer 889, Atabey 614
Lot No: 6
Lot: 6
1839 TARİHLİ YUNANİSTAN VE TÜRKİYE SEYAHATNAMESİINCIDENTS OF TRAVEL IN GREECE, TURKEY, RUSSIA AND POLAND, [JOHN LLOYD STEPHENS]- Harper, New York, 1841. 2 cilt: xi, [-13] 268, [1] s, 1 katlanır harita; v, [-7] 275, [1] s, 19x11.5 cm, yeni cildinde. John Lloyd Stephens’in (1805-1852) 1835 tarihli Yunanistan ve Türkiye seyahatnamesi. Bu eser aynı seyahatin 2. bölümünü oluşturan Incidents of Travel in Egypt, Arabia Petræa, and the Holy Land başlıklı diğer kitabı gibi yayınlandığı dönemde büyük ilgi görmüş ve üst üste pek çok baskısı yapılmıştır. Stephens "... amaç, ülkelerin kendilerinin ayrıntılı bir tanımından ziyade, atıfta bulunulan ülkelerde gezginin başına gelen günlük sahnelerin bir resmini sunmaktı." (Önsöz). Stephens, zamanının önde gelen Amerikalı kâşiflerinden biri ve Maya uygarlığının yeniden keşfinde çok önemli bir figür olan Amerikalı bir avukattı. "Analizci gözünü yumuşatan gezgin ruhu, ister Türkiye'deki bir sarayın zenginliğini, ister Rusya'daki bir kumarhanenin dramını anlatırken, cana yakın ve karizmatik anlatımıyla insanın içini ısıtırken, gezilerin, keşiflerin ve yapılan arkadaşlıkların coşkulu anlatımları son derece ilgi çekicidir. Buna Stephens'ın tarihsel, sosyopolitik, antropolojik ve bazen mitolojik bağlamı ve Yunanistan'daki seyahatini özenli bir şekilde dahil etmesi eseri zenginleştiriyor. Blackmer 1608
Lot No: 7
Lot: 7
Osmanlı tarihi ve kültürünü yansıtan en önemli koleksiyonlardan biriSOTHEBY'S - "THE OTTOMAN WORLD, THE LIBRARY OF ŞEFİK E. ATABEY"-Müzayede Kataloğu - 3 Cilt, 246, 238, 234 s., renkli resimli. 27x21 cm. 2002 yılında Sotheby’s Müzayede Evi tarafından Londra’da gerçekleştirilen ve üç gün süren, yaklaşık iki buçuk milyon sterline satılan Şefik Eşref Atabey Kitap Koleksiyonu’nun beğeniye sunulduğu 1629 adet eserden oluşan renkli basım tam set. Türkiye’den Kültür Bakanlığı’nın ve birkaç tanınmış koleksiyonerin de katıldığı müzayedenin sadece nadiratı ve niceliği değil eserlerin açıklamasının da olması bu katalogu Türkler üzerine yazılmış eserler konusunda güvenilir bir başvuru kaynağı yapmakta. Uzun yıllar çeşitli ülkelerde satışa sunulan eserleri muhdeviyat ve kondisyon açısından en iyilerini bir araya getirerek bilgi, emek ve önemli bir zamanını harcamış olan Şefik Atabey, 90lı yılların sonunda koleksiyonunu Türkiye’de değerlendirmek istemiş olsa da maalesef hem bilgi-görgü hem de maddiyatı bir arada olan bir alıcı bulamadığından, zaten yurtdışında bulundurduğu eserlerini Londra’da değerlendirmiştir.
Lot No: 8
Lot: 8
Gül Baba, Tóth Béla, Lampel, Budapest, 1907 (Macarca), 223 s., bazıları renkli resimli, kuşe kağıda baskı, 29x20,5 cm. sırtı deri kapak sıvama cildinde-Macar Edebiyatı - Macaristan Budin'de türbesi bulunan meshur Türk mücâhidi ve dervisi hakkindaki ilk bilgiler Evliya Çelebi'dendir. Çelebi'nin naklettigine göre Gül Baba, Merzifonlu bir Bektasi dervisidir. Evliya Çelebi, elinde büyük bir kiliçla savaslara katilan Gül Baba'ya bu lakabin verilmesine, külahindan daima bir gül tasimasinin sebep oldugunu da belirtmistir. Fatih Sultan Mehmed devrinden Kanunî Sultan Süleyman devrine kadar birçok gazâlarda bulunmus, Budin'in fethine katilmis ve bu sirada sehid düsmüstür. O zaman Rumeli Kazaskeri olan Ebussuud Efendi, 2 Eylül 1541 tarihinde cenaze namazini kildirmis, bu namazda Kanunî Sultan Süleyman ve yüz bini askin bir cemaat hazir bulunmustur.Günümüzde Orta Avrupa'da Osmanli kültürünün çok önemli bir temsilcisi olan Gül Baba ve türbesi 15. asirdan günümüze kadar tasidigi tarihiyle ayrica önemlidir.. A Bektās̲h̲ī dervish, a native of Marzifūn (Marsiwān in Asia Minor in the wilāyet of Sīwās) took part in several wars waged by the Turks in the reigns of Sulṭāns Meḥemmed II, Bāyazīd II, Selīm I and Sulaimān II and fell during the siege of Buda (Ofen) in a skirmish below the walls of the city on the 29th Rabīʿ II 948 = 21st August 1541 (Pečewī, i. 227). After he had been buried on the spot where he had fallen, Sulaimān II declared him the patron saint of the city (gözd̲j̲üsü). His name was also borne by a Bektas̲h̲ϊ monastery near the hot. springs of Well-bey outside the Ḵh̲oros gate, which was founded for charitable purposes by the descendants of G̲h̲āzī Mīk̲h̲āl. The tomb of the saint still stands in Budapest; it is in the Türkengasse (Törökutcza) and is in the form of an octagon, on which is a dome covered with lead plates and wooden tiles, on the top of which is a lantern. Its exterior is covered by creeping plants. Tōth Bêla discusses this saint in his Szájról
Lot No: 9
Lot: 9
1826 TARİHLİ ERMENİCE KİTAP VİYANALI BİR GEZGİNİN BİZANS KRALI CONSTANTİN’İN … -304, 7 s., dekoratif cildinde. 19x12,5 cm.
Lot No: 10
Lot: 10
Der Prozess Talaat Pascha, Stenographischer Prozessbericht mit einem Vorwort von Armin T. Wegner und einem Anhang, Deutsche Verlagsgesellschaft für Politik und Geschichte, Berlin, 1921, xi, 136 sayfa ; 25 cm.
Lot No: 11
Lot: 11
The Architectural Forms of the Classic Ages. Comprising the principal examples of the orders of columns and their entablatures. -Second edition revised by R. Phené Spiers. Containing 76 plates in colour, collotype, and photo-lithography, with descriptive letterpress. Constantin Uhde, Richard Phené. SPIERS. London, Batsford, 1909 2 +8 sayfa, bazıları renkli 76 tam sayfa illustrasyon; 48x37 cm. “Mimaride bir düzen, her bir parçanın yerine getirmesi gereken görev tarafından düzenlenen, tekdüze yerleşik oranlara tabi olan belirli bir parça topluluğudur. Antik Yunan ve Antik Roma uygarlığından günümüze kadar gelen mimari düzenler, her biri oranları, karakteristik profilleri ve detayları ile ayırt edilen ve en çok kullanılan sütun tipiyle kolayca tanınabilen klasik mimari tarzlarıdır. Üç mimari düzen… Dor, İyon ve Korint “ “An order in architecture is a certain assemblage of parts subject to uniform established proportions, regulated by the office that each part has to perform. Coming down to the present from Ancient Greek and Ancient Roman civilization, the architectural orders are the styles of classical architecture, each distinguished by its proportions and characteristic profiles and details, and most readily recognizable by the type of column employed.
Lot No: 12
Lot: 12
Islamische Architektur. John Hoag. Uebers.: Grete Felten, Karl-Eberhardt Felten, John Hoag, Belser Electa Ed., Stuttgart, Mailand, 1976, 423 s., ciltli, şömizli, 28,5x25 cm.
Lot No: 13
Lot: 13
Editör İsrailoviç (MJC)'in Taşbaskı İstanbul Albümü-Souvenir de Constantinople - İstanbul Yadigarı. Almanca, Fransızca, Osmanlıca - İngilizce. İndeks + 36 ad. taşbaskı İstanbul görünümü. 23x17 cm.
Lot No: 14
Lot: 14
"Constantinopole" Taşbaskı İstanbul albümü-Zellitch Fréres tarafından hazırlanmış 20 taşbaskı İstanbul görünümüne havi Zellitch Biraderler'in "Guide de Cons'ple" eserinden ayrı basım olarak basılmış albüm. 14,5x20,5 cm.
Lot No: 15
Lot: 15
Jübile Yadigarı 1886 - 1911 - 68 kuşe yaprakda Kırım, Rusya ve civarında bulunan Camii, mescitlerin fotoğraflarının bulunduğu çok nadir albüm-Yâdigârı Müftu'l-İslâm el-Hâcc Mehmed.... Hazretleri'nin müftülük üzerine 25 sene hıdmeti şerefine neşr idilmiş 1911 Kazan
Lot No: 16
Lot: 16
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI PARADAN YAPILMIŞ GÜMÜŞ KAŞIK-Gümüş, burgu saplı, sapın üst kısmı Ay Yıldız dekorlu kaşık. Ölçü:26 cm.
Lot No: 17
Lot: 17
ÇİFT FİNCAN-Mısır konulu sarı zemin üzerine beyaz porselen, kobalt mavi bordürlü altın yaldız desenli, bir çift trio servis tabağı ile fincan. Çekoslavak damgalı.
Lot No: 18
Lot: 18
SITZENDORF PORSELEN FİNCAN-'Sitzendorf'' damgalı Fragonal desenli kayık formlu fincan, 1900 başları. Floral desenli ve sevda temalı porselen fincan. Fincan: 5x5x9 cm Ölçü: 10x12 cm.
Lot No: 19
Lot: 19
PORSELEN FİNCAN-'Noritake'' damgalı İnce porselenden yapılmış el dekorlu japon renkli çiçek ve manzara motifli zarif bir fincan. Fincan altlığı Çapı: 10,5 cm. Fincan: 5x4,5 cm.
Lot No: 20
Lot: 20
OPALİN PARFÜM ŞİŞESİ-Beyaz opalin üzerine sarı boyalı açık kahve renkli el dekorlu. Yükseklik: 14,5 cm. Çap: 5,5 cm.
Lot No: 21
Lot: 21
GÜLABDAN-Açık su yeşili gövde kısmı altın yaldız dekorlu ay yıldız motifli, Kullanımdan dolayı yaldızları silik durumda
Lot No: 22
Lot: 22
GÜLABDAN-Kobalt mavi, üfleme tekniği ile, gümüş dekorlu Ay yıldız motifli Beykoz Gülabdan Kullanımdan dolayı silik durumdadır Yükseklik: 27 cm. Çap: 4,5 cm.
Lot No: 23
Lot: 23
ÇANTA-Düşük ayar, tel örgü gümüş çanta 20x19 cm.
Lot No: 24
Lot: 24
BEYKOZ PARFÜM ŞİŞESİ- Billur camdan kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu, altın yaldız bezemeli Beykoz parfüm şişesi.Ebat olarak nadir bir eser. Ölçü: 5.5 cm. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU
Lot No: 25
Lot: 25
BEYKOZ PARFÜM ŞİŞESİ-Billur camdan kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu, altın yaldız bezemeli Beykoz parfüm şişesi. Çok iyi kondisyonda. Ölçü: 11.5 cm. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU
Lot No: 26
Lot: 26
PARİS PORSELEN FİNCAN-Fincan ve tabağı altın yaldız dekorlu , fincanın iç kısmı altın yaldızlı , Fincanın kendisi ve alt tabağı Eros figürlü , yoğun altın işçilikli motifli kusursuz bir fincan. Tabak çapı: 10 cm. Fincan Yüksekliği: 5.5 cm.
Lot No: 27
Lot: 27
PORSELEN FİNCAN-Beyaz üzeri mavi pul desen dekorlu, üzerinde kelebek ve kuş motifli,ince altın yaldız çizgiler ile süslü. Taban kısmı dört ayaklı Porselen Fincan. Tabak Çapı: 12 cm. Fincan Yüksekliği: 7 cm. Fincan Çapı: 6 cm.
Lot No: 28
Lot: 28
PARİS PORSELEN FİNCAN-Kobalt mavi boyalı kendinden kaidesinde gövde kısmı çiçek motifli , altın yaldız desenli kusursuz fincan Tabak çapı: 12 cm. Fincan; Yüksekliği: 10 cm. Fincan Çapı: 5,5 cm.
Lot No: 29
Lot: 29
PORSELEN FİNCAN-Beyaz üzeri krem renk ile renklendirilmiş, fincan ve altlığı çevresi çiçek girlandlar ve altın yaldızlı fiyonklar ile bezenmiştir. Fincan Altlığı çapı: 11,5 cm. Fincan Yüksekliği: 7 cm. Fincan Çapı: 6 cm.
Lot No: 30
Lot: 30
Çift İftariyelik-Küçük boy, kapakları gül tutamaklı, porselen kusursuz bir çift iftariyelik. Damgasız.Kusursuz Benzerleri Osmanlı Yıldız porselenlerinde mevcut olup küçük boyları nadir örneklerdendir. Çap: 11 cm. Yükseklik: 7 cm.
Lot No: 31
Lot: 31
19. YÜZYIL ÇİFT ''MİNTON'' TABAK-Bitkisel motifli ve art nouveau bordürler ile desenli çift İngiliz Viktorya döneminde Avrupa'nın önde gelen seramik fabrikası ''Minton'' soğuk damgalı çift tabak. İyi kondisyonda Çap: 22,5 cm.
Lot No: 32
Lot: 32
PARİS PORSELEN SUNUMLUK-İç kısmı çiçek motifli , kenarları pembe ve altın dekor süslemeli, beyaz kaideli porselen sunumluk. (Damgasız) Paris Porselen. Yükseklik: 9,5 cm. Çap: 26 cm.
Lot No: 33
Lot: 33
OSMANLICA DAMGALI BEYAZ ZARF FİNCANI-Osmanlıca "Alimzade" ithaltçı damgalı. Yükseklik: 4 cm. Çap: 6 cm.
Lot No: 34
Lot: 34
Mavi-Beyaz Tabak-Mavi-beyaz el dekorlu Hollanda imalatı 19.y.y. sonları Tabak Arka kenar kısmında küçük bir atık mevcut. Çap: 31 cm.
Lot No: 35
Lot: 35
ÇİFT ÇİN KANTON TABAK-Yuvarlak formlu tabakların iç yüzeyleri sır altına renkli, kuş, çiçek ve Çin yaşam tasvirleri ile desenlidir. Çap: 21 cm.
Lot No: 36
Lot: 36
KANTON KASE-Üzerinde Uzakdoğu kültürünün yaşam sahne motifli, floral desenli kanton kase. Genel durumu iyi yalnız kenar kısmında atık ve çatlağı mevcut. Yükseklik: 10 cm. Çap: 26,5 cm.
Lot No: 37
Lot: 37
ÇİFT İMARİ VAZO-Kabartma motifli, kusursuz bir çift imari vazo. Yükseklik: 30 cm. Çap: 14,5 cm.
Lot No: 38
Lot: 38
ART NOUVEAU ÇİFT ŞEKERLİK-Yeşil cam üzeri gümüş arnevu desenli, alt ayak kısımları ve kapak çemberi pirinç , kusursuz bir çift şekerlik. Yükseklik: 11 cm. Çap: 10 cm.
Lot No: 39
Lot: 39
ART NOUVEAU MEYVELİK-İyi kondisyonda Büyük boy meyvelik Yükseklik: 35 cm. Çap: 38 cm.
Lot No: 40
Lot: 40
ART-DECO AHŞAP KUTU-Kapak içinde ''Markiz'' Pastanesinin yarı yırtılmış etiketi bulunmaktadır. 1940'lar Yükseklik: 13 cm. Çap: 22 cm.
Lot No: 41
Lot: 41
CLOISONE VAZO-Kobalt mavi zemin üzerine yeşil bitkisel motifli. Minesi çok iyi kondisyonda Cloisone Vazo Yükseklik: 26 cm. Çap: 15 cm.
Lot No: 42
Lot: 42
LIMOGES PORSELEN TABAK-Kenarları Altın yaldız , yaprak dekorlu , yaprakları yeşil pembe boyalı ve altın dekorlu, çok iyi kondisyonda, aykırı bir formda ''Blakeman&Henderson'' ''Limoges-France'' damgalı Porselen Tabak. Oldukça zarif işçilikli. 1900 - 1910 Ölçü:39x10 cm.
Lot No: 43
Lot: 43
YELPAZE -Sedef üzerine işlemeli altın yaldız dekorlu, el boyama, özel ahşap varaklı çerçevesinde, oldukça işçilikli Yelpaze. Ölçü: 53x35 cm.
Lot No: 44
Lot: 44
YELPAZE -Sedef üzerine işlemeli altın yaldız dekorlu, el boyama, özel ahşap varaklı çerçevesinde, oldukça işçilikli Yelpaze. Ölçü: 53x35 cm.
Lot No: 45
Lot: 45
OPAL MAVİ CAM KUTU-Pirinç menteşeli, buz mavisi renkli opal kare formunda cam kutu. Kusursuz Ölçü:9,5x9,5 cm.
Lot No: 46
Lot: 46
GÜMÜŞ KAPLAMA TABAK-Damgalı - Electro Potosi marka, çevresi üzüm, asma figürlü tabak Çap: 26 cm.
Lot No: 47
Lot: 47
İNGİLİZ SUNUMLUK-Metal üzeri gümüş kaplama , kulp kısmı ayrılabilen çift kullanım haline gelen kapaklı İngiliz sahan. Ölçü: 29x23 cm.
Lot No: 48
Lot: 48
Boulle Siyah Kutu-Boulle işlemeli kutu Yükseklik: 11 cm. Ölçüleri: 21,5x12,5 cm.
Lot No: 49
Lot: 49
OSMANLI PAZARI İÇİN YAPILMIŞ ÇİN PORSELEN -2 fincan ve 1 tabak - Dış yüzeyleri kahverengi sırlı, içleri mavi beyaz Çin porselen. Porselenler çok ince imal edilmiş zarif işçilikli. Fincan Yüksekliği: 3.5 cm. Fincan Çapı:6 cm. Tabak Çapı: 10.5 cm.
Lot No: 50
Lot: 50
KAMÇI-Tutamak yeri at figürlü. Yeni Cumhuriyetin kuruluşunu simgeleyen uçak,T.C., altı ok, asker, Mustafa Kemal Atatürkün Kocatepe'ye çıkışı, binicilik gibi ahşap üzeri oyma kabartma figürlü Cumhuriyeti sembolize eden kamçı. Ölçü: 59 cm.
Lot No: 51
Lot: 51
GÜLABDAN-Yeşil cam üzeri mine işçilik ile süslenmiş Gülabdan. Yükseklik:24 cm
Lot No: 52
Lot: 52
AFYON İŞİ KAŞIMA ÇUBUĞU-Afyon işi gümüş kakmalı kaşıma çubuğu. Uzunluk: 49 cm.
Lot No: 53
Lot: 53
ÇİN BASKI-İmzalı At figürlü Çin baskı. Çince ''iki at ejder yılı'' yazılı Sanatçı imzalı 68x44 cm. 148x52 cm.
Lot No: 54
Lot: 54
12'li Çatal - Bıçak Seti-Balık motifli , 12 kişilik çatal bıçak balık seti Orijinal kutusunda.
Lot No: 55
Lot: 55
PORSELEN MAKYAJ SETİ-Bir adet şamdanı, kapaklı üç adet pudralık, el formunda yüzük askısı. Tepsisi ile birlikte. ''Noritake'' damgalı Kusursuz Tepsi 32x23 cm. Ölçü: 15x7 cm.
Lot No: 56
Lot: 56
LALEDAN-Pirinç üzerine altın vermeyli, üst kısmı opalin laledanlık. Kusursuz. Laledanlığın orta kısmı Eros figürlü Çap: 27 cm. Yükseklik: 50 cm.
Lot No: 57
Lot: 57
Osmanlı Pazarına Üretilmiş AŞURELİK-Porselen sarı renk üzerine el boyama çiçeklerle dekorlu ''Rusya Çarlık İmparatorluğu'' damgalı 19.y.y. sonu Osmanlı pazarına üretilmiş aşurelik. Yükseklik: 88 cm. Çap: 17 cm. Osmanlı Devleti’nde aşure dağıtımı saray ve çevresindeki zümre için de bir ritüele dönüşmüştür. Muharrem ayı hicri takvimde yılbaşıdır; aşure günü Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiğinden aşure dağıtımı üstünden Devlet erkanının bir nevi yılbaşı hediyesi olarak görülmektedir.
Lot No: 58
Lot: 58
19.Y.Y. OSMANLI TEF-Kayın ağacı yapımı, çeperine deri gerilmiş, on adet zilli tefin kasnağının üzeri kırma sedef desenlerle süslenmiş 19. yüzyıl Osmanlı Tef. Çap: 32,5 cm.
Lot No: 59
Lot: 59
TEF-Kök boya kobalt mavi zemin üzerine gümüş yaldız dekorlu, kasnak üzeri beş adet zill ile yapılmış eski İstanbul işi Tef Çap:30 cm.
Lot No: 60
Lot: 60
OSMANLI GÜMÜŞ SAHLEPLİK -Osmanlı 19.yüzyıl Sultan Abdülmecid dönemi ''Matat Ğazarosyan'' usta damgalı, sahleplik ve tabağın yüzeyi kalemişi rokoko stil bitkisel motiflerle dekorlu. 90 ayar gümüş. 258 gr. Yükseklik: 13 cm. Genişlik: 7,5 cm. Bardak Çapı: Bardak Altlığı Çap: 13 cm.
Lot No: 61
Lot: 61
CHRISTOFLE SAHAN-Kapak tutamak kısmı fasulye formlu çiçek ve yaprağı motifli "CKP" inisiyalli sahan. Yükseklik: 16 cm. Çap: 22,5 cm.
Lot No: 62
Lot: 62
GÜMÜŞ KAPLAMA ÇAYDANLIK-'Reed & Barton'' damgalı. Çıkabilen iç porselen haznesi çatlak, çelik (Titanic) üzeri gümüş kaplama. ''NB'' İnisiyalli Yükseklik: 56 cm. Çap: 18 cm.
Lot No: 63
Lot: 63
TUĞRA FORMUNDA MEHMED CELALETTİN RUMİ YAZILI BROŞ-Kıl testere işi kesim ile gümüş üzeri altın kaplama 20.y.y. Ölçü:5x6 cm.
Lot No: 64
Lot: 64
GÜMÜŞ OSMANLI KAHVEDAN-Gümüş, kalem işçilikli, bitkisel motifli, küçük boy zenne kahvedan 171 gram Yükseklik: 15,5 cm. Çap: 7,5 cm.
Lot No: 65
Lot: 65
19.Y.Y. GÜMÜŞ HOKKA-19.y.y. İngiliz kesme kristal hazneli , çıkabilen gümüş tabağı ile Hokka. İyi bir işçilikle imal edilmiştir. Yükseklik: 10 cm. Ölçüler: 16x6 cm.
Lot No: 66
Lot: 66
CHRİSTOFLE SAHAN-Christofle damgalı küçük boy, kapak kısmı armalı sahan. İyi durumda Yükseklik: 11 cm. Çap: 16,5 cm.
Lot No: 67
Lot: 67
SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ISKATA-'Mehmed Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı Kendi kutusunda bir çift ıskata. Yükseklik: 11 cm. Çap: 6,5 cm.
Lot No: 68
Lot: 68
TOLEDO BASTON-Altın kakmalı Toledo işçilikli zenne bastonu Ölçü: 92 cm.
Lot No: 69
Lot: 69
BEYKOZ, PARFÜM ŞİŞESİ-Billur camdan kesme tekniği ile dekorlu, altın yaldız bezemeli, kapaklı Beykoz imalatı parfüm şişesi. Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU Ölçüler: 14,5x1x1,5 cm.
Lot No: 70
Lot: 70
ART NOUVEAU GÜMÜŞ KAPLAMA TEPSİ-İyi kondisyonda Tepsinin kendi kullanım patinasında. 1905 yapımı Provenans: B.Y. Koleksiyonu Ölçü: 63x39 cm.
Lot No: 71
Lot: 71
SÜLEYMANİYE FENER-Altıgen formlu orijinal renkli camları mevcut olan, pirinç işçilikli , içinde gaz lambası konabilen veya mum yanabilen. Süleymaniye işçilikli eserler arasında nadir görülen fenerlerden günümüze yansımış iyi bir örnek. Yükseklik: 55 cm. Çap: 30 cm.
Lot No: 72
Lot: 72
LEĞEN İBRİK-Pirinç üzeri kalem işçilikli olup ibrik ve leğen kısmı ayetler ile işlenmiş , diğer yerleri islamik motifler ile bezeli. Su kültüründe ayrı bir yeri olan Leğen İbrikler arasındaki en zarif ve iyi örneklerden biri olup, koleksiyonluk bir eserdir. Eserin bir kusuru bulunmamaktadır kendi patinasında iyi kondisyondadır. İbrik Yüksekliği : 40 cm. Eni: 20 cm. Leğen Çapı: 30 cm.
Lot No: 73
Lot: 73
SÜLEYMANİYE NARGİLE SER'İ -Pirinç Süleymaniye işi nargile seri. Yükseklik: 9 cm. Çap: 7,5 cm.
Lot No: 74
Lot: 74
MERİÇ ADALI-İmzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 47x37 cm.
Lot No: 75
Lot: 75
SALİÇ-İmzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 80x100 cm.
Lot No: 76
Lot: 76
ARTEM MARTİS-İmzalı Tuval Üzeri Akrilik Ölçü: 70x100 cm. Artem Martıs Türkiye, Antalya'da doğdu. MEF Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Atık camdan ileri dönüşüm ilkesiyle yaptığı heykelleriyle dikkat çeken sanatçı, tuval üzerine akrilik boya, dijital çizim, eskiz, fotoğraf ve kolaj gibi çok geniş bir yelpazede üretimler yapıyor. Üretim pratiğinde farklı disiplinlerin birbirinden beslenmesine önem verir. Çalışmalarında tek bir tarzı, akımı ya da formu reddederken aynı anda birçok farklı alanda çalışarak edindiği deneyimleri harmanlamayı tercih ediyor. Sanatçı üretimlerini İstanbul'daki atölyesinde sürdürmektedir. Aynı zamanda İstanbul'un sosyal ve ekonomik açıdan riskli bölgelerindeki çocuklara yönelik sanat ve teknoloji atölyeleri ve eğitim setleri hazırlamaya devam etmektedir.
Lot No: 77
Lot: 77
TEYMUR AĞAOĞLU-İmzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 80x60 cm.
Lot No: 78
Lot: 78
BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU (1911-1975)-İmzalı ''Otoportre'' Baskı Ölçü: 24,5x29 cm. Bedri Rahmi Eyüboğlu (1911, Giresun - 21 Eylül 1975, İstanbul) Türk ressam, yazar ve şairdir. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde başlayıp Paris'te sürdürdüğü resim öğreniminin ardından yurda dönmüş ve yaşamı boyunca Güzel Sanatlar Akademisinde ders vermiştir. Özellikle El Baskı Yazmacılık, gravür, seramik, heykel, vitray, mozaik, hat, serigrafi, litografi gibi birçok formlarda eserler üreten sanatçı, geleneksel süsleme ve halk el sanatlarında seçtiği motifleri yapıtlarında Batı'nın teknikleriyle birleştirerek kullandı. Şiirlerinde de halk kaynağından beslendi; masallardan, söylencelerden, türkülerden yararlanarak, doğa tutkusunu, insan sevgisini, yaşama sevincini, toplumsal sorunları yansıttı.
Lot No: 79
Lot: 79
CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı "Küçük Kertenkele" Tuval Üzeri Karışık Teknik Ölçü: 50x34 cm.
Lot No: 80
Lot: 80
CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı "Kertenkele" Tuval Üzeri Karışık Teknik Ölçü: 50x40 cm.
Lot No: 81
Lot: 81
Anonim-1960 tarihli Karton Üzeri Yağlı Boya Tarih altında imza mevcut, okunamadı
Lot No: 82
Lot: 82
Rus Ressam SOROKOVOY V.İ. -'Sorokovoy'' İmzalı, 1998 tarihli ''Beyaz Leylak'' Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü:70x60 cm.
Lot No: 83
Lot: 83
OKTAY BOZKURT-İmzalı Suluboya tablo Ölçü:46x33 cm.
Lot No: 84
Lot: 84
O.GASPARYAN -İmzalı Tuval üzeri suluboya 23x30 cm.
Lot No: 85
Lot: 85
ŞERİF RENKGÖRÜR (1887 – 1947)-İmzalı, ''Ayasofya'' Kağıt Üzerine Suluboya Ölçü: 40x26 cm. ŞERİF RENKGÖRÜR Türk ressam Şerif Renkgörür 1887’de İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun olmuş ve İşkodra’ya atanmıştır. Balkan Harbinde esir düşmüş ve esaretten döndüğünde askerlikten ayrılarak sanatla ilgilenmeye başlamıştır. Daha öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkati çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı bulmuştur. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yaparak kendini geliştirmiştir. Bu süre içerisinde resim yapıp satarak eğitimini ve incelemelerini sürdürmeyi başarmıştır. Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesi olan sanatçı bu kuruluşların düzenlediği bütün sergilere katılmıştır. Özellikle suluboya çalışmaları ile tanınmış olan sanatçının pek çok koleksiyonda yer alan yağlı boya tabloları da bulunmaktadır. Sık sık İstanbul’a resim yapmaya gittiğinde sağlığına pek dikkat etmeksizin yoğun bir tempoyla çalışması sağlığının ciddi bir biçimde bozulmasına neden olmuştur. İlerleyen hastalığını tüm tedavi çabaları sonuçsuz kalmış ve 1947’de Ankara’da vefat etmiştir. Empresyonizme yatkın bir üslubu olan sanatçının eserleri bir çok kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Lot No: 86
Lot: 86
ŞERİF RENKGÖRÜR (1887 – 1947)-İmzalı, ''Ortaköy'' Kağıt Üzeri Suluboya Ölçü:40x26 cm. ŞERİF RENKGÖRÜR Türk ressam Şerif Renkgörür 1887’de İstanbul’da doğdu. 1907’de Harbiye’den teğmen olarak mezun olmuş ve İşkodra’ya atanmıştır. Balkan Harbinde esir düşmüş ve esaretten döndüğünde askerlikten ayrılarak sanatla ilgilenmeye başlamıştır. Daha öğrencilik yıllarında resim çalışmaları ile dikkati çeken sanatçı Harbiye’de Halil Paşa atölyesinde sanatını geliştirme fırsatı bulmuştur. 1913’te Avrupa’ya giderek Münih ve Paris gibi sanat şehirlerinde incelemeler yaparak kendini geliştirmiştir. Bu süre içerisinde resim yapıp satarak eğitimini ve incelemelerini sürdürmeyi başarmıştır. Asker Ressamlar Sanat Derneğinin ve Halkevleri Resim Birliğinin üyesi olan sanatçı bu kuruluşların düzenlediği bütün sergilere katılmıştır. Özellikle suluboya çalışmaları ile tanınmış olan sanatçının pek çok koleksiyonda yer alan yağlı boya tabloları da bulunmaktadır. Sık sık İstanbul’a resim yapmaya gittiğinde sağlığına pek dikkat etmeksizin yoğun bir tempoyla çalışması sağlığının ciddi bir biçimde bozulmasına neden olmuştur. İlerleyen hastalığını tüm tedavi çabaları sonuçsuz kalmış ve 1947’de Ankara’da vefat etmiştir. Empresyonizme yatkın bir üslubu olan sanatçının eserleri bir çok kurumsal ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Lot No: 87
Lot: 87
MELTEM AKKAYA-Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 80x120 cm.
Lot No: 88
Lot: 88
SERDAR OKAN-İmzalı Tuval Üzeri Akrilik. Çap: 100 cm.
Lot No: 89
Lot: 89
SERDAR OKAN-İmzalı "Kelebek" Tuval Üzeri Akrilik Karışık teknik. Ölçü:110x110 cm.
Lot No: 90
Lot: 90
CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı "Balık" Tuval Üzeri Karışık Teknik Ölçü: 50x70 cm.
Lot No: 91
Lot: 91
HASAN KAVRUK, imzalı -Kağıt üzeri suluboya 36,5x22 cm.
Lot No: 92
Lot: 92
HASAN KAVRUK, imzalı -Kağıt üzeri suluboya 10,5x16 cm.
Lot No: 93
Lot: 93
EMİNE DURAK-İmzalı "Gelincikler" Ölçü:27x25 cm.
Lot No: 94
Lot: 94
CORNELIA MARGAN-'Margan'' imzalı "Yusufçuk" Tuval Üzeri Karışık Teknik Ölçü: 70x50 cm.
Lot No: 95
Lot: 95
FİLİZ KİRPİK-imzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 100x100 cm.
Lot No: 96
Lot: 96
FUAT ADALI-İmzalı ''Figürlü Kompozisyon'' Tuval Üzeri Yağlı Boya 2022 tarihli Ölçü: 80x100 cm.
Lot No: 97
Lot: 97
Tuval Üzeri Yağlı Boya Tablo-1913 tarihli, imzalı, Ölçü: 54x72 cm.
Lot No: 98
Lot: 98
ZİYAD SULTANOV-imzalı "Manolya" Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 70x50 cm.
Lot No: 99
Lot: 99
ELİF NACİ -imzalı Karton Üzeri Suluboya Ölçü: 29x23 cm.
Lot No: 100
Lot: 100
SAMİ YETİK -4 adet İmzalı taş baskı Ölçüler: 25x35 cm. her biri
Lot No: 101
Lot: 101
SULTAN ABDÜLMECİD TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-Kalem işçilikli 6 adet tatlı kaşığı takımı ''Abdülmecid Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı 158 gram
Lot No: 102
Lot: 102
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Kalem işçilikli gövde kısmı menekşe çiçek motifli. '' Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı 158 gram Yükseklik: 8 cm. Çap: 7 cm.
Lot No: 103
Lot: 103
OTTOMAN SILVER MARKS OSMANLI GÜMÜŞ DAMGALARI-Baskısı bulunmayan nadir kitaplar arasında. Osmanlı gümüş damgaları konusunda geniş kapsamlı ve detaylı incelikli bir çalışma ile hazırlanmış Değerli araştırmacı Garo Kürkman'ın sanatseverlere sunduğu değerli bir kitabıdır. 293 sayfa. Dili: İngilizce Yayınevi: Mathusalem Publications, 1996. Yayın Yeri: İstanbul Ölçü: 24x32 cm
Lot No: 104
Lot: 104
SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI GÜMÜŞ ISKATA-Üzeri kalem işçilikli tuğralı tek Iskata. ''Mehmed Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı Yükseklik: 11 cm. Çap: 6,5 cm.
Lot No: 105
Lot: 105
SOM GÜMÜŞ KASE (SOLID SILVER)-HİNDİSTAN - 1880ler Taban kısmı kalem işçilikli tavus kuşu motifli, gövde çevresi yüksek kabartma mimari tapınaklar, ağaç figürleri ve insan figürleri ile kompozisyonlu, çok iyi kondisyonda kase. 759 gram Yükseklik: 13 cm. Çap: 19 cm.
Lot No: 106
Lot: 106
SULTAN ABDÜLAZİZ TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Bitkisel motifli kalem işçilikli, İstanbul işi. ''Abdülaziz Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı Tuğralı gümüş bardak. 98 gram. Yükseklik: 9 cm. Çap: 8,5 cm.
Lot No: 107
Lot: 107
BEYKOZ ZEMZEM BARDAĞI-Küçük ebatta ,gövde kısmı kesme işçilikli altın yaldız maydanoz desenli, zemzem bardağı. Beykoz cam sanatı eserleri arasında nadir bulunan eserlerdendir. Bu küçüklükte zemzem bardağına koleksiyonlarda rastlanmamış örnektir. Oldukça nadir olup koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 4,5 cm.
Lot No: 108
Lot: 108
BEYKOZ HOKKA-Beyaz opalin üzerine renkli çiçek motiflerle bezeli çift hazneli hokka Ölçü: 10x7x6 cm.
Lot No: 109
Lot: 109
KÜTAHYA VAZO-Alt bölümünde Osmanlıca ''Azim Kütahya'' yazılı, pul desenli, iyi kondisyonda Kütahya Vazo. Yükseklik: 30 cm. Çap: 16 cm.
Lot No: 110
Lot: 110
KÜTAHYA VAZO-Osmanlı, beyaz sırlı zemin üstü turkuaz, mercan ve yeşil tonlarında bitkisel bezemeli, geniş tabanlı kaidesi üzerinde duran, şişkin gövdeli ve geniş ağızlı Kütahya vazo. İki parçadan oluşan vazonun üst ağız kenar kısımları restarasyonlu olup, gövde kısmında yer yer restorasyonlar mevcuttur.(haliyle) Yükseklik: 55 cm. Çap: 21 cm.
Lot No: 111
Lot: 111
FRANSIZ 19.Y.Y. BRONZ SAAT -Fransız, yüksek bronz işçilikli, altın vermeyli, porselen kadranlı, Roma rakamlı, kendinden kaideli, çok iyi kondisyonda masa üstü saat. Ölçü: 44x33x12 cm.
Lot No: 112
Lot: 112
KADJAR HANEDANLIĞI DÖNEMİ KÜP.-Beyaz ve mavi sırlı Küp - Saklama Kabı. 1327 [1911] tarih ve Usta imzalı Yükseklik: 23 cm. Çap: 18 cm.
Lot No: 113
Lot: 113
KANGXI DÖNEMİ SAKLAMA KABI-İmparator Kangxi (Çince: 康熙帝; pinyin: Kāngxī dì) (1654- 1722), Çin'in Qing Hanedanı'nın dördüncü imparatorudur. Saltanatı 1661'den 1722 yılında ölümüne kadar sürmüştür. İmparator Kangxi, 61 yıllık hükümdarlığı ile Çin tarihinin en büyük imparatorlarından biri olarak kabul edilir. Yükseklik: 16 cm. Çap: 14,5 cm.
Lot No: 114
Lot: 114
ÇİFT KANTON LAMBADER-Bronz işçilikli altın vermeyli, lamba camları Athena portreli , orijinal camları ile birlikte bir çift Kanton vazolu lambader. İyi kondisyonda Yükseklik: 76 cm. Çap: 21 cm.
Lot No: 115
Lot: 115
KUTANİ PORSELEN-Bronzlar ile aplike edilmiş , bronzları altın vermeyli. Fransız imalatı 19.y.y. Kutani porselen imzalı büyük boy meyvelik. Yükseklik: 20 cm. Çap: 41-49 cm.
Lot No: 116
Lot: 116
ÇİFT İMARİ KAŞPO-Orta göbek kısmı dilimli. Çok iyi kondisyonda kusursuz bir çift imari kaşpo Yükseklik: 17 cm. Çap: 24 cm.
Lot No: 117
Lot: 117
AHMET FAZIL AKSOY -Türk Empresyonist Ressam Ahmet Fazıl Aksoy ''Bodrum'' ''Aksoy'' imzalı Kağıt Üzeri Suluboya Ölçü: 55x44 cm.
Lot No: 118
Lot: 118
Rus Ressam Maşkov.İ.İ. Ekolü Natürmort- ''Natürmort'' Tuval Üzeri Yağlı Boya "Maşkov" imzalı Ölçü: 62x53 cm.
Lot No: 119
Lot: 119
VICTORIA DÖNEMİ PAPIER-MACHE ÜZERİ YAĞLI BOYA TABLO-Victoria dönemi Papier-mâché oval tabak üzerine resmedilmiş yağlı boya, soylu bir aileye mensup çocuk portresi. 1880 tarih etiketli… Çap: 40 cm.
Lot No: 120
Lot: 120
P.KÜHN-P.Kühn imzalı Kağıt Üzeri Suluboya 1892 tarihli ''Çeşme''
Lot No: 121
Lot: 121
AHMET FAZIL AKSOY -Kağıt Üzeri Suluboya ''Aksoy'' imzalı ''Haliç'' Ölçü: 98x72 cm. Türk Empresyonist Ressam Ahmet Fazıl Aksoy
Lot No: 122
Lot: 122
HALİM FİKRİ (1888-1937)-İmzalı "İki Kadın" Ölçü: 20x30 cm. HALİM FİKRİ Asker ressamlarımızdan olup, Harbiye'de Halil Paşa ve Hoca Ali Rıza'dan ders almıştır. Bu nedenle eserlerinde bu iki hocanın belirgin etkileri görülür. Askeri nedenlerle yaptığı yurt dışı gezilerinde sanatını zenginleştirme fırsatı bulmuştur. Not: ÖzüArts Özyeğin Üniversitesi Koleksiyonunda Halim Fikri eserleri bulunmaktadır..
Lot No: 123
Lot: 123
TURGUT ATALAY (1918-2004)-'Turgut Atalay'' 2002 tarihli imzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya Ölçü: 40x50 cm. TURGUT ATALAY "1936-1945 arasında Nazmi Ziya, İbrahim Çallı ve Leopold Levy atölyelerinde sanat öğrenimi gördü. İki yıl R. Belling’in yanında heykel etütleri yaptı. 1940’da Yeniler (Liman Ressamları) Grubunun kuruluşuna katıldı. 1946’da Paris’te düzenlenen uluslararası bir sergiye (UNESCO) yapıtlarıyla girdi. Aralıklı olarak dört yıl resim öğretmenliği yaptıktan sonra, tiyatro ve opera dekoratörü olarak uzun yıllar çalıştı. Ressam ve Heykeltıraşlar Derneği’nin yurt içinde ve dışında düzenlediği sergilere katıldı. 1964’te Akademi Sanat Ödülünü kazandı. Resimlerinde klasik etüt birikimlerinin oluşturucu etkileri egemendir. Figür kaynaklı sanat anlayışının sürdürücüleri arasında yer alır." Ödülleri: 1940 Halkevleri Türkiye Birincilik Ödülü 1941 Halkevleri Takdir Ödülü 1955 Etibank Ödülü 1964 Akademi Ödülü 1987 Kültür Bakanlığı Ödülü 1988 İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ödülü 1991 Mimar Sinan Üniversitesi Şükran Ödülü
Lot No: 124
Lot: 124
SEVTAP YILMAZ-imzalı Tuval Üzeri Yağlı Boya. Ölçü: 130x100 cm.
Lot No: 125
Lot: 125
J. PAVLIKEVITCH-Constantinople - İmzalı Suluboya Ölçü: 11x15 cm.
Lot No: 126
Lot: 126
EDİP HAKKI KÖSEOĞLU-İmzasız. Münevver Köseoğlu koleksiyonundan Resim Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından incelenip onaylanmıştır. Ölçü: 60x81 cm.
Lot No: 127
Lot: 127
VEİSEL imzalı ''GÖKSÜ''-'Göksü'' Tuval Üzeri Yağlı Boya VEİSEL imzalı Resmin kasnak kısmında küçük yazı ile ''Harbiye şahannemden ressam T.R.'' yazılı. Tuvalin arka kısmında bulunan etiketin üzerinde ''hicri 1319 tarihli ,Fani'' yazılı. Osmanlı dönemi ve yakın dönem küçük iki adet restorasyon mevcut. Ölçü: 72x90 cm.
Lot No: 128
Lot: 128
NAMIK İSMAİL (1890-1935)-İmzalı "Nü" Mukavva Üzeri Yağlı Boya Eserin orijinal imzası sol üst köşede olup Osmanlıca Namık İsmail yazmaktadır imza üzerinde son bir kaç harfinde dökülme oluşmuştur,daha sonradan sağ alt köşeye resmin Namık İsmail'e ait olduğuna dair Osmanlıca not yazılmıştır. Eser Yüksek Ressam Bayram Karşit tarafından incelenmiş olup onaylanmıştır. Ölçü:80x60 cm.
Lot No: 129
Lot: 129
Carl Werner 1877 sonrası SEITZ, G. W., WANDSBECK TAŞBASKI GRAVÜR-Yunanistan Athena tapınağı,çubukla lüle içen fesli yunan askerleri. Ölçü: 40x54 cm.
Lot No: 130
Lot: 130
NASİP İYEM 1973 - SERAMİK ÇALIŞMASI- Ölçü: 38x17 cm.
Lot No: 131
Lot: 131
ÇİFT FRANSIZ SANDALYE-Deri üzeri kabartma motifli, kabaralı 19. yüzyıl Fransız yüksek sırtlı sandalye. Haliyle Sandalyenin birinin arkasında dönem kağıt etiketi mevcuttur. Sandalyelerin kabaraları eksiksiz olup deri kısımların bazı yerlerinde deformasyon mevcuttur.Ahşap kısımları sağlamdır. Yükseklik: 130 cm Genişlik: 42 cm.
Lot No: 132
Lot: 132
KÜTAHYA TABAK-Kobalt ve Turkuaz mavi üzeri mor ve kahve rengi boyalı , iç kısmı yıldız desenli. Kütahya tabaklar arasındaki koleksiyonluk örneklerden biri. 20 y.y. İlk yarısı 1920'ler. Çap: 23 cm.
Lot No: 133
Lot: 133
KÜTAHYA TABAK-Kobalt ve Turkuaz mavi renkli , orta kısmı kobalt mavi yıldız desenli, iç kısmı mercan rengi düğme dekorlu. Koleksiyonluk örneklerdendir. 1920 - 1950 arası Çap: 27 cm.
Lot No: 134
Lot: 134
KÜTAHYA ASKI -Beyaz krem renkli hamurlu beyaz astarlı şeffaf sırlı , mor, kobalt mavi , turkuaz mavi, mercan rengi renkler ile renklendirilmiş.Alt ve üst kısmı bitkisel motiflerle süslü. Yumurta formlu Kütahya askı. İyi kondisyonda olup Kütahya askılar arasındaki iyi örneklerden biridir. 19.y.y. sonu Referans: ''SUNA ve İNAN KIRAÇ VAKFI KÜTAHYA VE ÇİNİ SERAMİKLERİ KOLEKSİYON KATALOĞU, PERA MÜZESİ YAYINLARI'' Yükseklik: 22 cm. Çap: 17 cm.
Lot No: 135
Lot: 135
GÜVENÇ GÜVEN Çini-GÜVENÇ GÜVEN Nakkaş - İznik Çinileri Sanatçısı Uzman Restoratör ''Fallahu hayrun hafizan ve hüve erhamürrahimin'' Açıklama: ''En rahmetli olan sensin bizi muhafaza buyur''. Hattat: Hamid Aytaç Yazı Türü: Celi Sülüs Eserleri günümüzün sanat eserleri arasında oldukça önemli değer taşımaktadır. Ölçüleri: 95x32 cm. Çerçeveli ebadı: 115x55 cm. GÜVENÇ GÜVEN T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Edirne Selimiye Camii (1983 – 1985) İstanbul Sultan Ahmet Camii (1986 – 1988) restorasyonlarında kalem işleri sorumlusu olarak görev yaptı.1988 yılından itibaren serbest olarak kendi ekibi ile restorasyon ve tezyinatlara devam etti. Mimar Sinan Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim üyelerinden Hattat MAHMUT ÖNCÜ'den hat yazı TAHSİN AYKUTALP'ten desen dersleri aldı. 1998 yılında ABD Los Angeles'ta Suudi Arabistan Kralının yaptırdığı King Fahd Mosque'un iç süslemesini ve Türk desenleri ile çok özel vitray çalışmaları yapmıştır.Bu çalışmalar ABD'de ilk defa uygulanmış olup büyük ilgi görmüştür. 2000 yılında Bahreyn'de başkent Manama'da bir caminin kalem işlerini yapmıştır. Yaklaşık 350 yıl gibi bir aradan sonra 16.yy İznik Çinilerinin tekniğini, yıllar süren araştırma ve uygulama sonucu bulan üstad Faik KIRIMLI'dan (1995) dersler almış ve kendi çini atölyesini kurmuştur. Sanatçının eserleri yerli ve yabancı sanat koleksiyonerlerinde ve yabancı müzelerde bulunmaktadır. Uluslararası etkinliklere Türkiye'yi temsilen katılan ve geleneksel sanatlarda konferanslar veren sanatçı çeşitli karma ve kişisel sergiler açmıştır. Referans:''Mimar Sinan'ın İzinden temalı 16.y.y. tarzı orijinal teknik İznik Çinileri'' (30. Sanat Yılında Nursen& Güvenç Güven) sayfa 64.
Lot No: 136
Lot: 136
ÇİN SEHPA-Tek çekmecesi olan , orijinal anahtarlı, küçük boy yazı sehpası. Kendi orijinal patinasında. Yükseklik: 38 cm. Ölçü: 55x36 cm.
Lot No: 137
Lot: 137
ÇİFT DRESDEN DAMGALI APLİK-Kabartma bitkisel motifli , oldukça iyi kondisyonda bir çift duvar apliği. Yükseklik: 20 cm. Genişlik: 20 cm. En: 14 cm.
Lot No: 138
Lot: 138
ÇİN, BRONZ KASE. -Dragon derin kabartma figürlü, kendinden kaideli. Nadir örneklerden, bronzu ağır, işçilikli bir eser. Çap: 23 cm. Yükseklik: 14 cm.
Lot No: 139
Lot: 139
VERVELLE AINÉ (1838-1893) BOULLE KUTU -19.y.y. ''Vervelle Ainé'' imzalı, dolgun Fransız kırmızısı lekeli bağa ve pirinç boule kakma işçilikle bezeli kapak, kenar çerçeveleri ve kenaraları bronz üzeri altın yaldız süslemeli İyi kondisyonda Yükseklik: 11 cm. Ölçüleri: 28x12,5 cm. NOT: Maison Vervelle 1804 yılında kurulmuş olup 1827 ve 1844 Sergilerinde ve ayrıca 1855 Paris Exposition Universelle'de sergilenmiştir. Boulle kakma mefruşat konusunda uzmanlaşmış firma.
Lot No: 140
Lot: 140
EDİRNE AHŞAP SEHPA - MİNG DÖNEMİ ÇİNİ APLİKELİ-Ahşap sehpası Edirne işçilikli, sehpanın üstüne, döneminde, mavi-beyaz Ming dönemi çini aplike edilmiş. Çini çok iyi kondisyonda olup, koleksiyonluk değerdedir. Yükseklik: 56 cm. Çap: 44 cm. Çini ebadı: 20x20 cm.
Lot No: 141
Lot: 141
MEDRESE'ül HARBİYE Yazılı Çubuk-Çubuğun gümüş kısmının üst bölümü fildişi düğmeli, gül ağacından harita gösterge çubuğu. Uzunluk: 64 cm.
Lot No: 142
Lot: 142
OSMANLI DÖNEMİ BARUTLUK-Metal üzeri deri kaplı, orta göbek süslemesi altın kakmalı ve barut dökülen ağız kısmında altın kakma yazılı ve altın süsleme işçilikli. İyi kondisyonda. Döneminin en iyi ve güzel örneklerinden biri olup nadir eserler arasındadır, koleksiyon değeri oldukça önemli bir eserdir. Eserin benzer örnekleri Viyana Müzelerinde görülmektedir. Ölçü: 18x19 cm. Arka kısmında ''sene 1011'' yazılıdır
Lot No: 143
Lot: 143
MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK -Büyük ebat fotoğraf Çerçeve arkası dönemin çerçevecisi Max Fruchtermann damgalı Ölçü: 27x37 cm.
Lot No: 144
Lot: 144
PLEVNE GEMİSİ-Bernd Langensiepen Osmanlı Gemileri üzerine bilirkişi olan ve Türkiye’de de kitapları yayınlanmış olan yazarın kendi yaptığı 1991 tarihli orijinal çizimi. 94x36 cm. Kağıt üzeri karışık teknik. 1892 W.B. Thompson & Co. yapımı gemi 23 Ağustos 1915'de Çanakkale Savaşı sırasında E11 Denizaltısı tarafından Şarköy'de batırılmıştır.
Lot No: 145
Lot: 145
PELENG-İ DERYA GAMBOTU-Bernd Langensiepen Osmanlı Gemileri üzerine bilirkişi olan ve Türkiye’de de kitapları yayınlanmış olan yazarın kendi yaptığı 1991 tarihli orijinal çizimi. 94x36 cm. Kağıt üzeri karışık teknik. Peleng-i Derya, Osmanlı donanmasına mensup 1894 Alman yapımı gambot. Çanakkale Savaşı sırasında, 23 Mayıs 1915'te Bakırköy, İstanbul açıklarında barut fabrikasını korurken, Marmara Denizi'ne girmeyi başaran İngiliz E11 denizaltısı tarafından torpillenerek batırıldı. Tekrar yüzdürüldü, sonra 1920'de söküldü.
Lot No: 146
Lot: 146
REJİ MUHAFAZA MEMURU KEMER TOKASI-Duyun-u Umumiye İdaresi muhafaza memurunun Osmanlıca pirinç kemer tokası. Hicri 1300 Miladi 1884 Ölçü: 7x5 cm.
Lot No: 147
Lot: 147
18 Y.Y. PORSELEN DRAGON ÇİN TABAK-Chenun Krallığı dönemi, sarı zemin üzerine dragon ve kuş figürlü büyük boy tabak. Kenar kısmında kırık mevcut,iki küçük parça halinde yapıştırılmış.(Haliyle) Çap: 37cm.
Lot No: 148
Lot: 148
OSMANLI İPEK BOHÇA-İpek üzerine iğne işi Osmanlı pazarı için Mısır'da üretilmiş, ortası tuğra, köşelerde ayyıldız motifli, kenar bordürleri ayetlerle bezeli, şal desenli bohça. Kat yerlerinde erimeler mevcut. Haliyle Ölçü: 100x90 cm.
Lot No: 149
Lot: 149
OSMANLI ATLAS BOHÇA-Atlas ipek üzeri buğday, karanfil motifleri altın sırma işçilikli, çevresi oya iğne işi bohça. Ölçü: 85x90 cm.
Lot No: 150
Lot: 150
SULTAN II. MAHMUD TUĞRALI DERİ SÜMEN-Deri üzerine gümüş simli işlenmiş II. MAHMUD Tuğralı sümen. İyi kondisyonda nadir bulunan koleksiyonluk bir eser. Ölçü:26x18 cm.
Lot No: 151
Lot: 151
OSMANLI SECCADE-Osmanlı altın sırma işçilikli, bitkisel ve orta kısmı kandil motifli, bordo ipek kadife günümüze ulaşabilmiş, iyi kondisyonda örneklerden. Ölçü: 60x92 cm.
Lot No: 152
Lot: 152
ARMUDİ MOTİFLİ ÖRTÜ-Çeşitli motifler ile birlikte armudi motifler içinde dua yazılı örtü Ölçü: 290x60 cm.
Lot No: 153
Lot: 153
MARKÜTERİLİ İŞÇİLİKLİ TAVLA-Cumhuriyet dönemi başları, kapak kenar kısımları bağa ve kemik marküteri işçilikli. İç bölüm orta göbekler Rumi desenli bağa ve kemik marküteri süslemeli. İyi kondisyondaki işçilikli tavla örneklerindendir. Ölçü: 26x53 cm.
Lot No: 154
Lot: 154
HİNT NALIN-Ahşap aşı rengi kök boya Hint Nalın. Döneminde Osmanlı pazarına gönderilmiştir. Provenans: B.Y. Koleksiyonu Ölçü: 23x8 cm.
Lot No: 155
Lot: 155
OSMANLI DÖNEMİ SEDEF İŞÇİLİKLİ ZENNE NALIN-Osmanlı dönemi ahşap üzeri Uzakdoğu sedefli, bitkisel motifli meşe ağacından yapılmış Hamam Nalını. Döneminde Hazırlanmış kullanılmamış olan Nalının ayak numarasının ve tercihe göre üst bant kısmı sonradan yapılmaktadır. Ölçüler: 24x7x7 cm.
Lot No: 156
Lot: 156
OSMANLI DEVLET ARMALI SABUN-Osmanlı Devlet Arması motifli Arka kısmında Osmanlıca ''Hediye'' yazılı Osmanlı Saray için üretilmiş Sabun Ölçü: 7,5x5 cm.
Lot No: 157
Lot: 157
'SABUNCU MUSTAFAZADELER'' YAZAN HAT LEVHA-Hacı Nuri ketebeli Celi sülüs Ölçü: 75x23 cm.
Lot No: 158
Lot: 158
HAT LEVHA-"Bismillahi mecraha ve mürsaha inne rabbi le gafururrahim"Teneke üzeri zerendud yazı ile. Arkasında sersahaf "İbrahim Manav" notlu, kendisinden alınmış. Çevresi ahşap. Kapı üzeri levhası,evden çıkarken veya bir yere gidilirken okunan dua. Ölçü: 66x34 cm.
Lot No: 159
Lot: 159
SULTAN II. MAHMUD (1808-1839) Dönemi Tuğralı Gümüş Divit-Tuğralı Gümüş Divit Sade işçilikli , arka ve alt hazne kısmında tuğra mevcut, haznenin kapak kısmı istridye formlu, ebat olarak nadir formlardan. Koleksiyonluk bir Eser. ''Mahmud Han bin Abdülhamid el-Muzaffer daima 90'' damgalı. 1816 tarihli 187 gr. Uzunluk: 21,5 cm.
Lot No: 160
Lot: 160
SULTAN ABDÜLMECİD TASVİR-İ HÜMAYUNU-Orijinal çerçevesinde, el ile renklendirilmiş Çerçeveli ebat: 10x11 cm.
Lot No: 161
Lot: 161
SULTAN II. MAHMUD FERMAN-Kıbrıs Adası Darphane-i Amire Hicri 1225 tarihli El Yazma Hazinedar ve eşlerinin Kıbrıs Adasındaki gayrimenkuller ile ilgili ferman. Ölçü: 72x50 cm.
Lot No: 162
Lot: 162
SULTAN V. MEHMET REŞAT BERATI -Metinler el yazma, tuğra altın yaldız baskı Ankara ilinin Çubuk kariyesinde bulunan Camii Şerifte hatip olarak vazife yapan Osman Efendi'nin vefatı dolayısı ile yerine Mustafa Efendi'nin hatip olarak atandığına dair berattır. Hicri: 1330 – Miladi: 1914 tarihli Ölçü:80x55 cm.
Lot No: 163
Lot: 163
SULTAN III. SELİM DÖNEMİ SEDARET PENÇELİ EMİRNAME -Bursa’nın Harmancık Kazası Naibi ve Voyvodasına: Rum fesadı bentaraf olmadığı için Bahr-i Siyah ve Karaburun muhafazası için Hüdavendigar Sancağı’ndan 100 nefer asker gönderin. "21" tarihli Ölçü:35x49 cm.
Lot No: 164
Lot: 164
HÜSEYİN HÜSNÜ EFENDİ Hicri 1264-'Meclis-i Adliye Üyelerinden Hüseyin Hüsni'' ketebeli, aharlı kağıt üzerine is mürekkebi ve muhakkak - nesih hatla kaleme alınmış eserde Besmele ve hadis-i şerifler yazılıdır.Cetvelleri altın ile çekilmiş,yazı çevresi Rokoko çiçek buketleri tezyinatlı, dış pervazı saz yaprakları ve bahar çiçekleri ile tezyin edilmiştir. Hicri 1264 (M. 1848) Ölçü: 30x32 cm. HÜSEYİN HÜSNÜ EFENDİ Yazının Hattatı Kapıkulu kapıcıbaşılarından İbrahim Besim Ağa İbni Ali Ağa'nın kızı Zekiye Hanım ve kadı Sadık Efendi'nin oğlu olan Hüseyin Hüsnü Efendi'dir. Öğrenimini bitirdikten sonra maliye nezareti kalemine girmiştir ve müsteşar olmuştur.Bolu defterdarlığı yapmıştır. Referans: ''İbnülemin Mahmud Kemal İnal, Son Hattatlar,sayfa: 139''.
Lot No: 165
Lot: 165
EL YAZMA DUA KİTABI-Hafız Mustafa ketebeli Hicri 1153 tarihli (Miladi 1740/41) Döneminin şemseli tümüyle deri orijinal cildinde yazma eser.
Lot No: 166
Lot: 166
OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Süleymaniye küçük boy sade, pirinç işçilikli divit. Ölçü: 19 cm.
Lot No: 167
Lot: 167
OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Süleymaniye orta boy, istridye kapaklı , hazne , ön ve arka kapaklarında kalem işi süslemeler mevcut.Osmanlı dönemi Süleymaniye işi pirinç divit. Ölçü: 25 cm.
Lot No: 168
Lot: 168
HAT MAKASI-Pirinç saplı, demir üzerine gümüş kakmalı hat makası. Ölçü: 25 cm.
Lot No: 169
Lot: 169
ALİ RÜŞTÜ MEŞK ÇALIŞMASI-Ali Rüştü ketebeli Talik yazı Meşk karalama Ölçü: 14x16 cm.
Lot No: 170
Lot: 170
ALİ RÜŞTÜ MEŞK ÇALIŞMASI-Ali Rüştü ketebeli Talik yazı Meşk karalama Ölçü: 22x15 cm.
Lot No: 171
Lot: 171
İKRA SURESİ - NİLÜFER ESER-Hattat Mustafa Parıldar'dan icazetli Nilüfer Eser tarafından yazılmıştır. Tezhipli. Ölçü: 53x32 cm.
Lot No: 172
Lot: 172
HÜSEYİN GÜNDÜZ -Hüseyin Gündüz imzalı hat. Tezhip GÖKÇE ÇİÇEK ERDEMİR Lale formunda hat Ölçü: 56x36 cm. HÜSEYİN GÜNDÜZ 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1985 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalında araştırma görevlisi oldu. "Şeyh Hamdullah ve Karahisari Ekollerinin Karşılaştırılması" konulu tez çalışmasıyla 1988 yılında yüksek lisansını tamamladı. “Hat Sanatının Estetik Ögeleri” konulu tez çalışmasıyla 1994 yılında Sanatta Yeterlik (Doktora) yaptı. 1996 yılında MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalı Başkanı oldu. MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalında öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. Hamid Aytaç ve Kemal Batanay'dan 1976 - 1982 yılları arasında nesih, sülüs, talik dersleri aldı. 1982 - 1984 yılları arasında MSGSÜ bünyesindeki hat derslerine katıldı. 1980 - 1987 yılları arasında Prof. Emin Barın’la hat sanatının incelikleri, yazı tetkiki, kufi, divanî yazı ve yazı restorasyonu konularında çalışmalar yaptı. Sadberkhanım Müzesi ile yerli ve yabancı koleksiyonlarda eserleri bulunan Hüseyin Gündüz, Sadberkhanım Müzesi, Sevgi Gönül, Sakıp Sabancı, Erdoğan Demirören ve diğer bazı özel koleksiyonlarda bulunan el yazmalarının restorasyonlarını yaptı.
Lot No: 173
Lot: 173
EL YAZMA KURAN-I KERİM -Ali Kemali ketebeli Hocası Alim Muhammed El Müderris Hicri 1208 Miladi (1830/31) Altın cetvelli
Lot No: 174
Lot: 174
MEVLEVİ TAC-I ŞERİF-Atlas ipek üzerine iğne işi olarak işlenmiş , çiçek motifler ile süslü , Mevlevî Tâc-ı Şerifi üzerinde ''Ya Hazreti Mevlana'' yazmaktadır. İyi kondisyonda olan koleksiyonluk örneklerden biridir. Ölçü:61x47 cm
Lot No: 175
Lot: 175
"YA HAZRETİ MAHMUD CELALEDDİN RUMİ" -Osman [Yılmazer] ketebeli Ölçü: 32x27 cm. Çerçeveli ebat: 57x52 cm.
Lot No: 176
Lot: 176
SIRRI 1281 [1864] Ketebeli “ASLAN” formunda HAT LEVHA-20. yüzyılda yapılmış HAT eski ahşap çerçevesinde
Lot No: 177
Lot: 177
SULTAN MEHMED REŞAD TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-6 adet üzerinde üzüm yaprakları kalem işçilkli tuğralı gümüş tatlı kaşığı takımı. ''Mehmet Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' damgalı 214 gram.
Lot No: 178
Lot: 178
SÜRRE ALAYI SANDIĞI-Sürre Alayı ile Mekke-i Mükerreme'ye hediye götürülen deri sandık. Hac Sandığı - Tamamıyla deriden, içi kumaş kaplı, kemerleri mevcut. Bu sandıkların bazı benzerlerinde gönderen zaat'ın tarafından Mekke-i Mükerreme'ye hediye gönderilmiştir yazmaktadır.Bazı gönderi sahipleri tevazu edip isim yazdırmamıştır.Bu sandıkta gönderi ismi etiketlenmiştir zaman içinde etiket yırtılmış olup iç kapak kısmında etiketin yırtık hali bulunmaktadır. Sandığın deri üst kısmında su lekeleri mevcuttur,kilit yerleri pirinçten yapılmıştır. Sandığın genel durumu iyi durumdadır. Provenans: B.Y. Koleksiyonu Ölçü: 45x60x82 cm.
Lot No: 179
Lot: 179
SETTARE-İ ŞERİFE -Osmanlı siyah atlas kumaş üzerine gümüş sim ve altın sırma ile işlenmiş Sultan II. MAHMUD Tuğralı, Hz Muhhammedin seceresi,La İlahe İl Allah Muhammede Resulallah, aynalı ''Ya Fettah'' ve ayetler ile yazılı Settare-i Şerife. Ölçü: 242x142 cm.
Lot No: 180
Lot: 180
OSMANLI TOPHANE LÜLE ve ÇUBUĞU-Kırmızı hamurdan imal edilmiş Tophane Lüle, Osmanlıca "Hasan - İstanbul" ve hicri 1298 [1882] tarih damgalı. Bektaşi Tekke işi; ön yüzünde aslan figürü, yan taraflarında ay yıldız motifleri bulunmaktadır.Ahşap çubuk üzerinde gümüş bilezikler mevcut olup ağızlık kısmı iri kehribardır. Ölçü:40 cm.
Lot No: 181
Lot: 181
ANTOINE IGNACE MELLING (1763-1831) VUE DE LA PARTIE ORİENTALE DE BUYUK-DÉRÉ SUR LA RIVE EUROPÉENNE DU BOSPHORE-Voyage Pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore adlı eserden1802-1819 tarihli Gravür. 64x98 cm.
Lot No: 182
Lot: 182
ANTOINE IGNACE MELLING (1763-1831) "KEFELİ KÖYÜ-BÜYÜKDERE"-Voyage Pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore adlı eserden 1802-1819 tarihli Gravür. 64x98 cm. Görseli etkilemeyen su izi mevcut.
Lot No: 183
Lot: 183
OLDUKÇA NADİR, TEK BAŞINA BASILMIŞ, ÇOK BÜYÜK EBATTA GRAVÜR KADIN KÖLE PAZARI - "TALİHSİZ MACERA", 1889 -Bir kitaptan çıkma değil, tek başına basılmış, katsız gravür. Charles Delort'un (1841 - 1895) orijinal tablosundan sonra Armand-Emile Mathey-Doret (1853-1931) tarafından oyulmuş uygulama gravürünün boyutu ve kalitesi açısından olağanüstü Goupil & Cie'nin halefleri Boussod.Valadon & Cie tarafından basılmış ve yayınlanmıştır, 1 Nisan 1889. Paris – Londres - La Haye. New York, M.Knoedler & Cie tarafından yayınlandı. Fransız ressam ve Şarkiyatçı Charles Edouard Delort, Gleyre ve Gérôme'un öğrencisiydi. Oryantalist temalar üzerine çalışmalar yapmıştır. (Kaynak: Benezit). Görsel ebadı: 55 x 65 cm. Çerçeveli ebadı: 80 x 109 cm.
Lot No: 184
Lot: 184
Çanakkale Vazo-Bitkisel dekorlu Çanakkale vazo Yükseklik: 22 cm. Çap: 16 cm.
Lot No: 185
Lot: 185
ÇANAKKALE ŞEKERLİK-Sarı parlak sırlı , yeşil ve kahve rengi akıtmalı. Kenarlarında üç adet at figürü bulunan Çanakkale şekerlik. Çok iyi kondisyonda. Provenans: N.G. Koleksiyonu. Yükseklik: 13 cm. Çap: 16 cm.
Lot No: 186
Lot: 186
ÇANAKKALE TABAK-Angop üzeri yeşil sırlı kırmızı hamurlu, kapağı mevcut olmayan Çanakkale Tabak. Yükseklik: 7 cm. Çap: 22 cm.
Lot No: 187
Lot: 187
KINIK KASE-Kırmızı toprak renkli , yeşil koyu kahve rengi akıtma desenli Kınık Kase. Kusursuz. Yükseklik: 9 cm. Çap: 18,5 cm.
Lot No: 188
Lot: 188
BEYKOZ ŞİŞE-Altın yaldız dekorlu, kesme işçilikli, Beykoz şişe. Beykoz şişeler arasında farklı koleksiyonluk örneklerden biri Yükseklik: 22 cm. Çap: 8 cm.
Lot No: 189
Lot: 189
MAVİ-BEYAZ, 19. YÜZYIL UZAKDOĞU TABAK-Mavi beyaz, bitkisel motifli iyi kondisyonda tabak. Ebat: 30x25 cm.
Lot No: 190
Lot: 190
CASSAS, Louis François (1756-1827). VOYAGE PITTORESQUE DE LA SYRIE, DE LA PHOENICIE, DE LA PALESTINE, ET DE LA BASSE EGYPTE. [Paris: 1799]. 180 levha, kenarları kesilmemiş, ciltli. -Louis François Cassas (1756-1827) seçkin bir Fransız peyzaj ressamı, heykeltıraş, mimar, arkeolog ve antikacıydı. Bu eser, Orta Doğu'daki seyahatlerinin resimli anıtsal bir anlatımıdır. 1784'ten 1786'ya kadar Cassas, İstanbul’da Fransız Büyükelçiliğinde çalışmalarına devam etti. Fransa'nın Osmanlı İmparatorluğu Büyükelçisi Kont Choiseul-Gouffier tarafından görevlendirilerek 1784'ten 1787'ye kadar seyahatler yaparak ve Büyükelçi'nin 1809'da yayınlanan ikinci cildi “Voyage Pittoresque de la Grèce” adlı eseri için de resimler, çizimler hazırladı. Kısa bir süre sonra Suriye’de Palmyra'nın çeşitli çizimlerini yaptı, Kutsal Toprakları ziyaret etti ve Lübnan'daki Baalbek harabelerini resimledi. Ayrıca Filistin, Kıbrıs ve Küçük Asya'yı resmederek, çoğu hiç kaydedilmemiş eski Orta Doğu bölgelerini çizdi. Fransız Devrimi'nin başlangıcında, sanatçı Roma üzerinden Fransa'ya döndü ve 1792'de Paris'e geldi. Çalışmalarını daha sonra 1799’da Voyage Pittoresque de la Syrie, de la Phoénicie, de la Palestine, et de la Basse Egypte adlı eseri için yayımına başladı. Bu çalışmanın, beraberindeki metinle birlikte 330 levhadan olması amaçlandı, ancak başlık sayfasız ve yalnızca ilk yedi bölüm için metin basılarak yalnızca 30 bölüm / fasikül yayınlandı. Hiçbir zaman 330 levhaya ulaşılamadı. Levha numaraları da ardaşık değildir. Görünen nüshalar ise levha sayısına göre değişir. Şefik Atabey 180 civarında standart olarak kabul eder. Bibliyografik referanslar: Blackmer II - 455 - Quérard II - 67-68 - Gay 46 - Weber II 832. Atabey 201 (179 levha); Blackmer 295 (178 levha; yanlış bir şekilde 180 olarak tanımlanmıştır); RIBA 580 (183 levha); Brunet I, 1616; Cohen-de Ricci 204-5 (173 levha ve ayrıca 192 ile belirtilmemiş bir kopyadan bahsediyor); Monglond IV, 993-1005 (180 tabak); Tobler 134; Brunet 1, 1616; Eşcinsel 46; İbrahim Hilmi 121; Rohricht 1498. Levhaların bir kısmı çift sayfa, bir kısmı katlanır üç sayfadan (55x100 cm.) oluşmaktadır. Gravürler gayet iyi durumda. Katlı olan bir adedi haliyle. 56x35 cm.
Lot No: 191
Lot: 191
İCAZETNAME - İLMİYE HAFIZ ŞEVKET EFENDİ İBN-İ MUSTAFA İSLAMBOLİ, 1279/1862 -Sayfada 12 satır, dönemi üslubunda işlek harekesiz nesih yazı ile 18 yaprakta toplam 35 sayfa, tahrirli zer-cedvel ve altın müzeyyen durakları ile. Tümüyle deri cihar kuşe cildinde, 24x17 cm. Tarik-i Nakşibendiyye’üş-Şehir bi-Akçalizade Ali Rıza el-Alai Mustafa Efendi ibn’ül-Hac Abdullah İla Dımişi Abdullah el-Vahidi el-Konevi bi Müsevvedzade El-Hac Süleyman el-Kırkağaci Es-Seyyid’ül-Hac Mustafa Öztemri Seyyid Ahmed Efendi el-Müfti-i bi-hadim Seyyid Mehmed Arif bi Müftizade el-Antaki İsmail Konevi Ali el-Mucri Ahmed el- Rukubi Mevlana Ebû Saîd Mehmed el-Hâdimî (K.S.) – “Osmanlı âlimi, fakih ve mutasavvıf (ö. 1176/1762)” Şeyh Mustafa merhum Allame Mehmed Tarsûsî – “Osmanlı âlimi (ö. 1145/1732)” Mehmed bin Ali Kamil Hayreddin Deylemi Mehmed bin Ahmed bin Abdullah Zekeriya Nesari İbn Hacer el-Askalânî – “Ünlü hadis âlimi ve hâfızı” (ö. 852/1449) Burhanüddin Allame bin Şahine Siraceddin Debiri Ebi’l-Hasen Abdurrahman Devavi Abdullah Sürehsi Mehmed bin Yusuf el-Garbri Mehmed bin İsmail el-Buhari Muhammed Tarsusi Ahmed el-Şervin İbn-i Haydar el-Kürdi (1717) Ahmed el-Müncel Mirza Mahdum Mehmed Şirazi Allame Celâleddin ed-Devvânî Mehmed Keşkeşani Ahmed Kazabadi Mehmed Tefsiri Ali el-Kürdi Abdullah el-Cezeri Siracüddin ebi Hanife Ahmed Rüşdü el-Konevi Mustafa Efendi Dimışi Hafız Hasan Efendi bin Yusuf Yenicevi Şevket Efendi ibn-i Salih el-Rıfki İslamboli Kazasker Muhiddin Dağıstani Hocazade Fazıl Yusuf Efendi el-Tikveşi Hafız Hasan Efendi İbrahim Efendi el-Dimışi el-Şehir Munyatzade Şeyh İsmail el-Kaşi ed-Dimışi Şeyh Mustafa el-Yizani Ebi Said el-Hadımi Ahmed Esad bin Halil bin Ahmed Konevi ve’l-Müftiyan-ı bi-Medinet-ü Mağnisa Ali bin İbrahim bin Abdullah el-Mağnisavi ba Evliyazade İbrrahim bin Abdullah el-Manisavi, Evliyazade Halil bin Ahmed el-Konevi el-Müfti-i Manisa Mahşi el-Beyzavi İsmail Konevi Mehmed Hafid-i Nişaburi Mehmed Darendevi Mehmed bin Ebibekir Mar‘aşî Saçaklızade – “(ö. 1145/1732), Osmanlı âlimi” Hamza Darendevi Ali el-Gürani Zeynelabidin Teftazani Seyyid Mustafa el-Osmancıği el-Kebri Ahmed bin Mehmed el-Kazabadi Ali bin İbrahim bin Abdullah Manisavi İmam-ı Rabbani Mehmed bin Ömer el-Kuzani Mehmed Atıf İslamboli Ahmed bin Mehmed el-Kazabadi Ebu Said Mehmed el-Hadımi Yahya bin Ahmed el-Azaki Halil Konevi Halil bin İbrahim Türbevi Mehmed Çeşmecizade Mehmed Naim bin Ahmed el-Hadımi Mehmed Emin bin Osman Mustafa ez-Zağferani Halil Akhisari Şeyhül Reis İbn-i Ali Hüseyin ibn-i Abdullah ibn-i Sina Şeyh İsmail bin el-Şeyh Mustafa bin Mahmud el-Gelenbevi Mehmed bin Şeyh Yusuf el-Antaki Şeyh’ül Kamil Mustafa el-Hadımi Mehmed bin Ahmed Tarsusi Ahmed Tarsusi Ahmed bin Haydar-ı Kürdi Mehmed Şerivin Ahmed el-Münceli Zeynelabidin Gürani Mirza Mahdum Mirza İcan eş-Şirazi Eu Said ed-Davani Mazharüddin Karzevani Seyyid Şerif Cürcani Mübarek Şah el-Müntaki Kutbeddin Razi Allame Şirazi Ömer el-Katib el-Kazvini İmam Fahrüddin Razi İmam Hüccet’ül-İslam el-Gazali Abdülmelik Yusuf el-Cuveyni Mehmed bin Süleyman el-Sağlevi İbrahim Mervazi Ebi Abbas Ahmed Ebi’l-Kasım Osman Ebi İbrahim İsmail Ebi Abdulah Mehmed bin İdris’ül-Şafii Mehmed Hüseyin Şeybani İbrahim el-Hagi Ebi Abdurrahman bin Esved bin Zeyd Ebi Abdurrahman Abdullah bin Mesud (r.a.) Ali bin Ebi Talib (r.a.) Şeyh Mustafa Efendi el-Dımışi Mustafa Şevket Efendi bin es-Salih el-Rıfki el-İslamboli Abdurrahman bin Hüseyin el-Karinabadi Seyyid Mustafa bin Ömer el-Vidini İbrahim bin Mehmed İspiri Erzurumi Abdürrahim bin Yusuf el Veli Mehmed bin Yusu el-Alevi Palabıyık Efendi Mehmed bin Ahmed el-Güzelhisari Hacı Emirzade Muhammed Hafid-i Ali el-Nisaburi Kör Palabıyık Efendi El-Hac Yusuf Efendi bin İbrahim Emirzade İsmail Gelenbevi
Lot No: 192
Lot: 192
1706 TARİHLİ “KAVSNAME” “ OKÇULUK TARİHİ ve REKOR KAYITLARI” -Hz. Peygamber’in, “Ok atıcılığını ve biniciliği öğreniniz” (Ebû Dâvûd, “Cihâd”, 23); “Kuvvet ok atmaktır” (Müslim, “İmâre”, 167; Ebû Dâvûd, “Cihâd”, 23) gibi hadisleri İslâm coğrafyasında ok atıcılığının önemini arttırmış, bu konuda kitap ve risâleler yazılmasına yol açmıştır. Son kaydın 1117 [1706] tarihli olduğu bu eserin ilk kısmında ok atmanın önemi ve sevabı, ok atmakla ilgili âyet ve hadisler, meşhur ok atıcıları, ok atmanın ve yay tutmanın âdâbı ve usulleri, ok atmanın şekilleri ve çeşitleri, ok atıcılarının kullandığı aletler ve ok menzillerinden bahsetmektedir. İkinci bölümde okçuluk müsabakalarına katılan kişilerin isimleri, atış mesafeleri, menziller, menzil taşları ve sahipleri, atıcıların hünerleri, ok atış yerleri (İstanbul, Edirne, Bursa, Gelibolu ve Üsküp gibi), hangi havada atıldığı hakkında bilgiler ihtiva eder. 91 sayfa, Osmanlıca iyi durumda, dönem içinde yenilenmiş ebrulu karton kapağında Ölçü: 19,5x15 cm.
Lot No: 193
Lot: 193
"YENİ MÜCESSEM KÜRE", Globe-Columbus Verlag Paul Oestergaard Berlin und Stuttgart Türkiye Mümessili RIFAT AKAR. Yükseklik: 50 cm. Çap: 33 cm.
Lot No: 194
Lot: 194
1230 [1814] TARİHLİ YAZMA ASTRONOMİ - HEYET KİTABI.-158 sayfa, aherli yaprakların çoğu kök ile renklendirilmiş. Arapça ve Farsça eserin içinde gökküre ve güneş sistemi ile ilgili çizimler mevcut. Orijinal meşin kabı içinde. 21,5x16 cm.
Lot No: 195
Lot: 195
TEVFİK RÜŞTÜ ARAS'a ait Belge ve Fotoğraflar-1.) 9 Kasım 1936 Montrö Boğazlar Sözleşmesi Fotoğrafları. 15 adet 23x17 cm. ebadında, albüme monte fotoğraf. Türkiye adına sözleşmeyi Dr. Tevfik Rüştü Aras, Suat Davaz, Numan Menemencioğlu, Asım Gündüz ve Necmettin Sadak imzaladılar. 2.) 84 sayfa Türkiye - Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, İtalya, Romanya ve Sovyetler Birliği, Yugoslavya, İran ile yapıla antlaşmaların nüshaları. İsmet İnönü, Tevfik Rüştü Aras, Benito Mussolini, Th. Pavloff, N. Mouchanoff, M.A. Foroughi, J: Souritz vb. Kellogg-Briand Paktı ya da Harbin Millî Siyaset Aleti Olarak Kullanılmaması Hakkında Umumi Muahede... Ciltte 3.) 194 sayfa Anadolu Ajansı Siyasi Bülten vinyetli kağıtlarda çeşitli konular. Ciltte 4.) Yemen ile ilgili 8 farklı döküman. Türkiye Cumhuriyeti Hariciye Vekaleti antetli, "Gazi Mustafa Kemal' imza açılmış, İsmet İnönü, Tevfik Rüştü Aras imzalı olan Yemen'e elçi tayini, Yemen Valisine yazılar, Maliye Vekaleti antetli 1926-27 belgeler.
Lot No: 196
Lot: 196
Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Adnan Menderes'in Sümerbank Defterdar Fabrikası'nı ziyareti hatırası 9 Ocak 1951-Foto Sender tarafından resmi olarak hazırlanmış, 27 adet 17x11 cm ebatlı fotoğraflarla albüm
Lot No: 197
Lot: 197
L'art Roman en Italie: L'architecture et la Décoration, Camille Enlart, Albert Morancé, Paris, 1924, 18 sayfa., 80 tam sayfa levha. -48x37 cm.
Lot No: 198
Lot: 198
Çanakkale Savaşları da dahil cephelerden fotoğraf ve çizimlerle 1. Dünya Savaşı tarihi. L'ALBUM DE LA GUERRE ( 1914 - 1919 ) -Histoire Photographique et Documentaire Reconstituee Chronologiquement a L'aide De Cliches et Des Dessins Publies Par "L'Illustration"de 1914 a 1921, édition augmentée de Documents Inédits et comprenant de Nombreuses Reproductions en Couleurs, ainsi qu'un Texte Sommaire constituant un véritable "Précis d'Histoire" Georges Lecomte (Author of introduction…), L'illustration (périodique). (Editor), L'Illustration, Paris, 1922-1923 2 cilt., [iv]-1311 s. illustrasyonlar, haritalar, kalın kağıda monte renkli portreler, resimler ; tümüyle deri ciltlerinde. 41x30 cm.
Lot No: 199
Lot: 199
The Parish-Watson Collection of Mohammadan Potteries -"İslam sanatının doğuşu, psikolojik olarak sanat tarihinin en ilginç bölümlerinden biridir." Bu kitapta sunulan seramik eserler 12-14. Yüzyıllar arasıdır. R. Meyer Riefstahl, Parish-Watson & Co.,E. Weyhe, New York, 1922, 316 sayfa; 93 bazıları renkli levha, açıklayıcı bilgilerin olduğu levha üstlerinde bulunan pelürler mevcut olan eser 500 adet olarak numerite basılmıştır. 38x29 cm.
Lot No: 200
Lot: 200
Constantinopola, Edmundo de Amicis, C. Biseo (Illustrator), Manuel Pinheiro Chagas (Çevirmen), Companhia Nacional, Lisboa, 1889, 481 s., 200 ‘den fazla metin içinde ve tam sayfa gravür. 30x22 cm. Bir çok dilde bir çok kez yayınlanmış olan bu İstanbul eserinin Portekizce edisyonu. -İstanbul üzerine seyahatnameler arasında önemli bir yer tutan, canlı ve renkli üslubuyla geçen asrın İstanbul’u için zengin bilgiler veren, birçok dile çevrilen ve defalarca basılan kitabın 1896 tarihli baskısı sunulmaktadır. Edmondo de Amicis (1846-1908), orijinali Cuore (Milano, 1886) adıyla basılan Çocuk Kalbi isimli çocuk kitabıyla ünlenen İtalyan yazarıdır. 1875/1876’da ressam Cesare Biseo ile birlikte İstanbul’a gelmiştir. İlk baskısı Costantinopoli adıyla (Milano, 1877-1878) basılan kitap büyük ilgi görerek birçok Avrupa diline çevrildi. İstanbul’a 28 yaşındayken büyük bir heyecanla gelen Amicis şehirde görüp yaşadıklarını canlı ve renkli üslubuyla okuyucuya aktarır. Neyle ilgileneceğini ve nasıl ilgi çekeceğini bilen, baktığı şeyi gören ve gösterebilen bir sanatkârdır. Girişte kenti denizden görmenin heyecanını anlatan Amicis, şehrin dış ve iç görünüşü arasındaki tezatlara değinir. Beyoğlu’ndaki kozmopolit hava, köprü üstündeki kalabalıklar ve buna karşılık kentin eski kesimindeki (sur çi) durgunluk uzun uzun anlatılır. Bilinen yerlerin dışında, geniş yolları, büyük binaları ve villaları ile Pancaldi (Pangaltı)gibi yeni yeni gelişen semtleri gezer. Tatavla’yı (Kurtuluş), Kasımpaşa’yı, Okmeydanı’nı, bir Yahudi mahallesi olan Hasköy’ü ve Sütlüce’yi anlatır. Kapalıçarşı’da satılan mallar hakkında da ilginç bilgiler veren Amicis gelecekte İstanbul’un batılılaşıp eski havasını kaybedeceğini hayal eder. Dolmabahçe ve Çırağan saraylarını, Üsküdar’ı gezen yazar, tüm gezginlerin durağı olan Galata Mevlevîhanesi ve Rıfaî Âsitanesi’ndeki ayinleri de seyrettikten sonra kentten ayrılır. Amicis 19. yüzyılın ikinci yarısının İstanbul’unu dünyaya en iyi tanıtan gezginlerden biridir.
Lot No: 201
Lot: 201
İlk Osmanlı Kartpostalcısı Max Fruchtermann Ve Kartpostalları. Mert Sandalcı, 3 cilt. İstanbul: Koçbank, 2000. 3 cilt takım (1182 s.), renkli resimli. 30x24 cm. Yayıncısının şömizli orijinal cildinde. - 1852'de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun doğusundaki sınır kasabalarından biri olan Kalucz'da doan Max Fruchtermann, 1867'de İstanbul'a gelmiş, iki yıl sonra Yüksekkaldırım'da bir çerçeveci dükkanı açmıştır. 1895 yılında ilk Osmanlı Kartpostal Serisini Breslau'da bastırmaya karar verdikten sonra sayıları milyonlara ulaşan kartpostallarla 'Türkiye' adının ve bu adla bağdaştırılan çeşitli imgelerin Yeni Zelanda'dan Kanada'ya kadar bütün dünyaya yayılmasını sağlamıştır. 1966'da Max Fruchtermann'ın gelini Anna, müesseseyi kapatmadan önce elinde kalan ve 600.000 civarında olduğu sonradan anlaşılan kartpostal stokunu bir eskiciye 2.500 liraya sattığında kayınpederine ait kartpostalların ileride bu denli önem kazancaklarını her halde hayal bile edemezdi...
Lot No: 202
Lot: 202
Mythologe Asiatique Illustrée. (Paul-Louis Couchoud). -Paris: Librairie de France, 1928, 2 sayfa, x, 431, [2]. 15 renkli levha, 24 s/b levha, renkli faksimil ve çok sayıda metin içinde çizim. 33cm., sırtı ve köşebentleri deri cildinde.
Lot No: 203
Lot: 203
Les Turcs et les Russes - Histoire de la Guerre d’Orient, illustrée par Janet-Lange ornée de Cartes Géographiques par A.-H. Dufour, Gustave Barba, Paris, tarihsiz [c 1855]. 5 bölüm, 68, 84, 80, 32, 80 s., metin içinde birçok gravür, 6 renkli katlanır harita; metin içinde birçok gravür, Kırım Savaşı ile ilgili hem metin hem de görsellik açısından öne çıkan bol gravürlerle, gösterişli ve önemli bir eserdir. Sırtı deri cildinde. 31 x 21 cm.
Lot No: 204
Lot: 204
Milenyumun başında, metin ve resimlerle bir Dünya Tarihi Im Wandel der Jahrtausende. Eine Weltgeschichte in Wort und Bild. -Mit 461 Abb. im Text u. 49 Kunstbeilagen. Albrecht Wirth, Union, Stuttgart, [1909], 472 s., 35x28 cm. Mitolojik ilham perilerinden Samanyolunu kateden kalemi ve taş tableti ile “Tarih”in ilham perisi Kleio (Clio) nu resmedildiği Art Nouveau, dekoratif kapağında. 19. yüzyılın bol resimli tarihi, büyük olaylar, yüksek şahsiyetler, büyük Avrupalı aileler, savaşlar hakkında fotoğraflar veya resimlerin reprodüksiyonları. 35x28 cm.
Lot No: 205
Lot: 205
Bir Zamanlar Türkiye , Turkey As It Was. Bir İsveç Elçisinin 1820'lerdeki Türkiye Albümü. CARL GUSTAF LOWENHIELM-Yapı Kredi Yayınları, 2003, 240 sayfa. 47x33 cm 1824-1827 yılları arasında İstanbulda Bab-ı Ali nezninde İsveç elçisi olarak görev yapan Carl Gustaf Löwenhielm, ülkede bulunduğu süre boyunca değişik konuları kapsayan 250 resim yaptı. Bir Zamanlar Türkiye albümünde, İsveç elçisinin çizdiği resimlerin yaklaşık yarısı belgesel ve sanatsal değerini vurgulayan açıklayıcı yorumlarla birlikte sunuluyor. Geçmişe tanık olmak isteyenler için sınırlı sayıda basılan bu çok değerli kitap, okuyucusuyla buluşmayı bekliyor.
Lot No: 206
Lot: 206
POSTA TERAZİSİ-Orijinal mobilyasında, terazisi ve çeşitli dirhemleri mevcut olan posta terazisi.
Lot No: 207
Lot: 207
DENİZ YOLLARI İŞLETMESİ GİŞE KAPAĞI-Deniz Yolları işletmesi pirinç. Gişe kapağı Ölçü:26x22 cm.
Lot No: 208
Lot: 208
PROTRACTOR: U.S. Navy Bureau of Ships - 3-Arm. Metal. Right Handed. No: 586, 1941 İngilizce Station Pointer veya Protractor denilen bu aparat harita üzerinde koordinatları işaretlemek, mevki tayini, rota çizimi için kullanılan üç kollu bir alettir. -Station Pointer dereceli bir daire ve biri sabit, diğer ikisi daire etrafında hareket edebilen ve sabitleme vidalarına sahip üç koldan oluşur. İki veya daha fazla nesne veya coğrafi özellik arasında alınan yatay sekstant açıları ile geminizin mevkisini tespit için kullanılır. Ahşap şık kutusunda, 59x20 cm. tüm değişken aparatları mevcut
Lot No: 209
Lot: 209
CIVALI CEP BAROMETRESİ-Pirinç, 4,5 cm. çapında
Lot No: 210
Lot: 210
Ahşap Kutusunda pirinç SULU PUSULA-SESTREL marka
Lot No: 211
Lot: 211
Sac üzeri yağlı boya tablo, GROTES-69x46 cm.
Lot No: 212
Lot: 212
Ahşap kaidesinde, jiroskopik pirinç SULU PUSULA-Yükseklik: 18 cm. Çap: 30 cm.
Lot No: 213
Lot: 213
1900ler Rus Kuru Pusula ve Güneş Saati. [Sundial and Compass] Pusula kadranı üzerinde Kuzey-Güney, Doğu-Batı su terazileri mevcut. Pirinç çevresi üzerinde Rusya Şehirlerinin isimleri ve enlemleri yazılı; güneş saati arkasında ise Constantinople, London gibi başkent isimleri, küresel semtlerine göre yerleştirilmiş. Vida ayarlı üç ayağı ve teraziler ile hassasiyet artırılmakta. Ahşap şık kutusunda. Çap: 18,5 cm., Kutu ebadı: 26x26 cm.
Lot No: 214
Lot: 214
12 CİVATALI RUS DALGIÇ BAŞLIĞI, 1930. Oldukça nadir dönem; 70li yıllara ait olan Rus başlıkları nispeten bulunabilse de 1930 yılına ait bu kadar iyi kondisyonda Rus dalgıç başlığı ancak bir koleksiyonda bulunabiliyor. -Pirinç bağlantı elemanları ve dövülmüş bakırdan yapılmıştır. Ön tarafta MRFZ 110 / W-18, 1432 seri numaralı ve 1930 tarihli Kiril alfabesi ile imalatçı plakası mevcut. Üç yüz penceresi, hava giriş, çıkışları 12 civatalı korse ile bağlanmış başlık. 46 cm. yüksekliğinde, 18 kg. ağırlığında, ahşap kaidesi üzerinde.
Lot No: 215
Lot: 215
Trill Indicator Co. Firmasının ürettiği "BUHAR MAKİNASI GÖSTERGESİ" -(Steam Engine Indicator) Seri KLC44 numaralı. Bu gösterge motor strok döngüsü boyunca basınca karşı piston yer değiştirmesini grafiksel olarak kaydetmeye yarayan bir araçtır. Ahşap kutusunda, çalışma kağıtları, kitapçığı vb. mevcut. 26x21x15 cm. https://americanhistory.si.edu/collections/search/object/nmah_847450
Lot No: 216
Lot: 216
İkili, pirinç aksamlı Buhar Makinası Göstergeleri-Ahşap kaide üstüne monteli. İstanbul vapurlarından birine ait. [Kalender !]
Lot No: 217
Lot: 217
Gövdesi ahşap, kilit ve askısı demir, makarası pirinç, bakır puntolu eski dönem yelkenli tekne makarası-17x8 cm.
Lot No: 218
Lot: 218
Makine Dairesi Zil
Lot No: 219
Lot: 219
Brown marka bronz ve pirinç Magnetik Pusula Hedefesi. (Azimut). Çift güneş vb. yansıma önleyici renkli camları, prizma camı, büyüteci, kerteriz çubuğu eksiksiz, su terazisi çalışır durumda 26,3 cm. çapında-HEDEFE: Pusula üzerinde, çember şeklinde olan ve kendi dairesinde döndürülerek, karada (Fener vb.), denizde (Gemi) veya gökyüzünde bulunan (Yıldız) cismin teknenize göre nispi veya gerçek Kuzeyden açısını ölçen aparata verilen isimdir. Bu işleme “kerteriz almak” denmektedir.
Lot No: 220
Lot: 220
1950 tarihli, aynalı HEDEFE. (Azimut) Renkli camları, prizmatik büyüteç ve aynası, kerteriz çubuğu eksiksiz. Ahşap kaidesi üzerinde, dekoratif amaçlı pusula kartı yerleştirilmiş. Çap: 21 cm.-Bir pusula üzerinde yönleri gösteren 32 işaretten her birine kerte denir. Kuzeydoğu (45 derece), Kuzeykuzeydoğu, (22,5 derece) Kuzeykuzeykuzeydoğu=1 kerte=11 derece 15 dakika… Kerteriz almak deyimi buradan gelmektedir. Açısını ölçmek istediğiniz fener, kayalık, gemi vb. ile hedefe üzerinde bulunan kerteriz çubuğunu aynı hizaya getirerek baktığınızda prizma sayesinde pusula üzerindeki açıyı görmüş, kerteriz almış olacaksınız.
Lot No: 221
Lot: 221
Dünyanın en büyük ve lüks yolcu gemilerinden "Queen Elizabeth 2" ye ait Kül Tablası ve Jeton
Lot No: 222
Lot: 222
TEODOLİT-TEODOLİT: Hassas mesafe ve kot ölçüm cihazı. Genel olarak “iki nokta arasındaki açıyı ölçmeye yarayan alet” olarak bilinir. Başka bir ifadeyle, doğrultular arasındaki açıları ölçmeyi sağlayan bir çeşit topografya aletidir. Tamamıyla pirinç Teodolitin ayar vidaları bulunan üç ayrı ayağı mevcut. Teodolitin ayaklar üzerine oturan gövde kısmında yatay ve düşey açıları gösteren kadranlar, alidat denilen dürbün ve hareketleri sağlayan verniyerleri, kadranları okumaya yarayan optik aletleri taşıyan parçalar mevcut. Teodolit üzerinde yatay ve dikey düzlemdeki konumunu ayarlamakta yardımcı olan yatay ve dikey tesviye göstergeleri, su terazileri de mevcut. Ayar vidaları ve bu tesviye aletleri yardımıyla alet yatay ve dikey düzlemde hassas bir şekilde konup ayarlanabilir. Teodolit hassas ayara eriştikten sonra, yeryüzünde koordinatları ve ölçü değerleri hesaplanması gereken yatay ve düşey mesafeler ile bulunan konumun deniz seviyesinden yüksekliği (kot farkı) hesaplanabilir. Yükseklik: 32 cm.
Lot No: 223
Lot: 223
Dürbünlü pusula, kerteriz ölçer. Ahşap kaidesinde 25x25 cm.
Lot No: 224
Lot: 224
1940lar CHELSEA Clock Co. Vardiya Saati. Amerikan Askeri gemilerinde kullanılan bakalit kaverli kurmalı vardiya saati. Ahşap kaide üzerinde. 17,5 cm.
Lot No: 225
Lot: 225
Emaye kadranlı, kalın bizote canlı pirinç, kurmalı Fransız vardiya saati.Yükseklik 11 cm., çapı 15 cm. ahşap kaidesi üzerinde
Lot No: 226
Lot: 226
PUSULA: W. Hartmann - Hamburg, No: 5456. Ahşap tabanı üstünde jiroskopik kaidesinde. Çap: 13 cm.
Lot No: 227
Lot: 227
Neuhofer & Sohn Wien 1858-1940. Ahşap kaidesinde Cep Pusulası 10x10 cm.
Lot No: 228
Lot: 228
H. Hughes & Son (1828 - 1947). Board Quadrant. Usturlap-Gök cisimlerinin ark cinsinden ufuktan yüksekliğini ölçmeye yarayan ve bu sayede mevki tayini, astronomik seyir yapılabilen hassas ölçüm aleti. 23 cm.
Lot No: 229
Lot: 229
Tombul camlı, 360 derece Demir Feneri. Cam çapı 25 cm. Yükseklik 50 cm. (Demir-Çıpa atıldığında çekilen fener)-Teknelerin güvertesinde en tepede yer alan, 360˚ den görülebilir, sabit ve beyaz renkli fenerdir. Demir feneri tekneler demirlediği zaman yandığı için seyir fenerleri söndürülür.
Lot No: 230
Lot: 230
Ahşap ondalıklı cetvel. 12 inch
Lot No: 231
Lot: 231
Siyah galvaniz Silyon Feneri AHLEMANN SCHLATTER Bremen Metallwarenfabrik - (No: 5919)-İçindeki sürgülü gaz haznesi, fitil vb., optik camı orijinal.
Lot No: 232
Lot: 232
Bakır Silyon Feneri AHLEMANN SCHLATTER Bremen Metallwarenfabrik - (No: T8155) -İçindeki sürgülü gaz haznesi, fitil vb. tüm aparatları orijinal. Kızıl fenerin tutamaç vb aksamı pirinç olup, 2 milden görünür optik camında kırık mevcuttur. 50 cm. yüksekliğinde. Fener ihtimalle köprüüstü yedek feneri olarak saklanılmış, hiç kullanılmamış.
Lot No: 233
Lot: 233
Gemi top tareti atış ayar quadrantı. 13x12 cm.-Bu topçu quadrantı, bir silah namlusunun yüksekliğini belirlemeye yardımcı olmak için kullanılır. Dönen kola bir su terazisi dahil edilmiştir.
Lot No: 234
Lot: 234
RUSTON 1957 Pirinç Gemi Plaketi-Ahşap kaidesinde Ölçü: 43x20 cm.
Lot No: 235
Lot: 235
ANEMOMETRE - Frederick Robson & Co. England. Air meter to 100.000 feet. Deri kutusunda. Rüzgâr Ölçer, Hava Hızı Ölçüm Cihazı
Lot No: 236
Lot: 236
Siyah galvaniz 135 derece Pupa Feneri - J.H. PETERS & BEY HAMBURG 11, No: 79509-Gaz firar kapağı ve tutamaçı bakır ve pirinçten olup, elektrik aksamı aplike edilmiş, dekoratif lamba olarak kullanılabilinmekte. Yükseklik: 45 cm.
Lot No: 237
Lot: 237
360 derece dövme bakır, pirinç aksamlı Demir Feneri-Y: 28 cm.
Lot No: 238
Lot: 238
Kazan temizleme feneri - Madenci Lambası - WOLF SAFETY LAMP Co Ltd Wm. MAURICE Type FS SHEFFIELD-22 cm.
Lot No: 239
Lot: 239
2. Dünya Savaşı Amerikan Donanması Dürbün. W. OTTWAY & Co. Ltd. EALING, LONDON, 1943, No: 5786 -Tam uzatıldığında 51 cm.
Lot No: 240
Lot: 240
Ahşap Oktand-Gövdesi dekoratif oyma ahşaptan, sarkaç oynar kısmı üzeri işçlikli pirinçten yapılmış 18. yüzyıl oktand. Pirinç derece ölçeği eksik.
Lot No: 241
Lot: 241
Sıradışı dizaynda pirinç büyük kilit ve büyük ebat tamamıyla pirinç kilitli kanca-Kilit ebadı: 16x7 cm., Kanca: 25x16 cm.
Lot No: 242
Lot: 242
Kutusunda Yedek Pusula Kartı - W. Ludolph Bremerhaven - Hamburg ve pirinç hedefe
Lot No: 243
Lot: 243
1900ler SİS VE YANGIN KÖRÜĞÜ. -Stenhouse Equipment Safety Equipment Ahşap ve deriden yapılmış olan körük üzerinde tehlike kodlarının olduğu plaka mevcut. Gemilerde kullanılan bu körük sis düdüğü olarak kullanıldığı gibi yangına müdahale eden elemana hava sağlamak için de kullanılır. 30x53x27 cm.
Lot No: 244
Lot: 244
GİRİT AYAKLANMASI - Hüdavendigarın Amiral Gemisinden HOBART PAŞA imzalı emir. Augustus Charles Hobart-Hampden ya da Hobart Paşa (1822 –1886) Osmanlı donanmasında komutanlık yapmış İngiliz asıllı deniz subayı. -1822 yılında Leicestershire'da doğdu. Buckinghamshire dükünün oğlu olan Hobart Paşa, İngiliz deniz kuvvetlerine katılıp, ABD İç Savaşı'nda Güneylilerle silah taşıdı. Osmanlıların hizmetine girip (1867), bahriye livası rütbesiyle donanma komutanlığına atandı. Girit ayaklanmasını (1867-1869) bastırmakla görevlendirilip, Paşa unvanı verildi. 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda, Rus limanlarına ve Tuna ağzına abluka uygulayarak Rus donanmasını etkisiz kıldı. Suhum'un boşaltılmasında binlerce müslümanın Batum, Sinop ve Trabzon'a taşınmalarını sağlayıp, müşirliğe yükseltildi (1881). İstanbul'a gelirken 1886 yılında Milano'da öldüyse de, cenazesi İstanbul'a getirilerek Selimiye'deki İngiliz mezarlığına gömüldü.
Lot No: 245
Lot: 245
FRANSA'DA BİR TÜRKE'E VERİLMİŞ TERZİ DİPLOMASI-ALİ UYAR - Fotoğraflı, damgalı. "Diploma de Coupeur", Ecole Professionnelle de Coupe & De Couture. 21 Mars 1960, 46x63 cm.
Lot No: 246
Lot: 246
OSMANLI DÖNEMİ SÜLEYMANİYE DİVİT-Kalemlik arkası ayet yazılı olup, 1289 [1873] tarihlidir. Sırt bölümü ve kapak kısımları, kalem işçilikli bitkisel motiflidir.Hazne altında Osmanlıca Usta damgası mevcuttur. Orijinal patinasındadır. Süleymaniye divitler arasında nadir örneklerden, koleksiyonluk bir eserdir. Ölçü: 27x4,5 cm.
Lot No: 247
Lot: 247
Mustafa V.Koç KARŞILAŞMALAR - WILD ENCOUNTERS.-[Fotoğraf albümü]. Metinler: Caroline N. Koç, Süha Derbent. Vehbi Koç Vakfı / Tüpraş, 2010, 410 sayfa. Ölçü: 33x28 cm.
Lot No: 248
Lot: 248
Pharus am Meere des Lebens. Anthologie für Geist und Herz aus den Werken der Klassiker aller Zeiten. Nach den Materien alphabetisch geordnet und herausgegeben von Carl Coutelle. Durchgesehen, berichtigt und ergänzt von Friedrich Bodenstedt. Hrsg. Carl Coutelle. Jul. Bädeker, Leipzig, 1891-764 s., dekoratif cildinde, 16x12,5 cm.
Lot No: 249
Lot: 249
An Unhurried View Of Erotica, Ralph Ginzburg Thoeodor Reik, Limited Edition-New York, Helmsman, 1958, ciltli, slipcase kutu, 27 cm. (Kurşun kalenm ile bazı satır altları çizili
Lot No: 250
Lot: 250
BEŞİKTAŞ'TAN İSTANBUL MANZARASI - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-Scene From Above The Palace of Beshik-Tash
Lot No: 251
Lot: 251
BEYAZIT KULESİ'NDEN SÜLEYMANİYE CAMİİ - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-Mosque and Tomb of Sulieman from the Seraskier's Tower. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu
Lot No: 252
Lot: 252
ÜSKÜDAR'DAN İSTANBUL MANZARASI - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-Constantinople from Scutari. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu
Lot No: 253
Lot: 253
AT MEYDANI VEYA HİPODROM - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-The Atmeidan ot Hippodrome. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu
Lot No: 254
Lot: 254
GALATA KÖPRÜSÜ - 1838 TARİHLİ GRAVÜR-The Floating Bridge. Gravür ebadı: 27,5x20,5 cm., + paspartu
Lot No: 255
Lot: 255
SESTREL Marka MİYAR PUSULA-Ahşap gövdesi, pusulası, içindeki Flander çubukları vb. tüm aparatları orijinal, bakımlı PUSULA DOLABI
Lot No: 256
Lot: 256
Şirket-i Hayriye Vapurlarından Kalender veya Güzelhisar (No: 67 – No: 68) Vapurlarına ait Sintine pompası.-Kuruluşu 1917’ye dayanan lokomotif ve deniz motoru yapımı ve gemi yapımı alanında faaliyet gösteren ve İngiltere’nin en büyük tersaneleri arasında yer alan Hawthorn, Leslie&Co’nun tezgahlarında Newcastle’de 67 numaralı Kalender ile 68 numaralı Güzelhisar isimli vapurlar, 1911 yılında, teknesi çelik sac çift uskurlu yolcu vapuru olarak yapıldı. Kalender 1981, Güzelhisar ise 1986 yılında hizmet dışı kaldı.
Lot No: 257
Lot: 257
Gemi görselli SANDIK KAPAĞI-82x49 cm.
Lot No: 258
Lot: 258
DRAGONLU ÇİN AYNA-Aynanın arka yüzeyinde dragon figürlü bir adet akik taşlı. Bakır üzerine gümüş kaplama. Ölçü: 19x 10,5 cm.
Lot No: 259
Lot: 259
KANTON TABAK- Çap: 21 cm.