Lot: 1
Current Price: 6,000 TL Starting Bid: 6,000 TL Estimated: TL Losing Winning
OSMANLI BEYKOZ FABRİKA-İ HÜMAYUN PARFÜM ŞİŞELERİ
Billur camdan imal edilmiş, kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu, altın yaldız maydanoz desenleri ile bezeli, 2 adet kapaklı Beykoz işi parfüm şişesi. Uzunluk: 12 cm. (her biri) Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU 17. ve 18.Yüzyıl’ın sonuna kadar özellikle İstanbul’da camcı esnafınca birtakım loncaların kurulduğu cam imalathaneleri bulunmaktaydı. İlki Boğaziçi’nin Anadolu kıyısındaki Beykoz civarında, bir Mevlevi dervişi olan Mehmet Dede tarafından kurulmuştur. Bu imalathanede fincan, sürahi, vazo, reçellik, gülabdan ve üzeri yaldızlı nakışlarla süslenmiş beyaz süt rengi veya saydam olmayan mavi renkte bir cam hamurundan yapılmış eşyalar üretilmiştir. Adını ilk yapıldıkları yerden alan bu ürünler “Beykoz camları” ya da “İstanbul işi” olarak anılmaktadır. Beykoz Cam ve Billurat Fabrika-i Hümayun, bu fabrika Osmanlı İmparatorluğu'nun 1800'lerdeki sanayileşme adımları kapsamında kurulan çeşitli imalathaneler arasından Abdülmecid döneminde yaptırılandır. Beykoz işlerini Avrupa ürünlerinden ayıran özellikler vardır. Beykozların arkasından ışık tutulunca kırmızı renkte yansıma olmaktadır. Bunun Beykoz camları içerisinde bulunan kumun özelliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Diğer özellikler ise kesme öbeği veya çukuru denen izlerin olması, kulp ve ayakların yapıştırılma şekillerinin farklı olmasıdır. Beykoz’da kristal cam ve opal camdan çeşitli eşyalar yapılmıştır. Beykozların renksiz saydam camdan ve renksiz kristalden yapılmış olanlarının, renkli opal camlardan daha eski oldukları söylenir. Bezeme olarak hakim olan şekiller yaldızlarla yapılmış bitkisel motifler, gül ve özellikle maydanozdur.
Lot No: 1
Lot: 1
OSMANLI BEYKOZ FABRİKA-İ HÜMAYUN PARFÜM ŞİŞELERİ-Billur camdan imal edilmiş, kesme tekniği ile stilize geometrik dekorlu, altın yaldız maydanoz desenleri ile bezeli, 2 adet kapaklı Beykoz işi parfüm şişesi. Uzunluk: 12 cm. (her biri) Referans: Türk Cam Sanatı ve Beykoz İşleri, 1974 / Fuat BAYRAMOĞLU 17. ve 18.Yüzyıl’ın sonuna kadar özellikle İstanbul’da camcı esnafınca birtakım loncaların kurulduğu cam imalathaneleri bulunmaktaydı. İlki Boğaziçi’nin Anadolu kıyısındaki Beykoz civarında, bir Mevlevi dervişi olan Mehmet Dede tarafından kurulmuştur. Bu imalathanede fincan, sürahi, vazo, reçellik, gülabdan ve üzeri yaldızlı nakışlarla süslenmiş beyaz süt rengi veya saydam olmayan mavi renkte bir cam hamurundan yapılmış eşyalar üretilmiştir. Adını ilk yapıldıkları yerden alan bu ürünler “Beykoz camları” ya da “İstanbul işi” olarak anılmaktadır. Beykoz Cam ve Billurat Fabrika-i Hümayun, bu fabrika Osmanlı İmparatorluğu'nun 1800'lerdeki sanayileşme adımları kapsamında kurulan çeşitli imalathaneler arasından Abdülmecid döneminde yaptırılandır. Beykoz işlerini Avrupa ürünlerinden ayıran özellikler vardır. Beykozların arkasından ışık tutulunca kırmızı renkte yansıma olmaktadır. Bunun Beykoz camları içerisinde bulunan kumun özelliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Diğer özellikler ise kesme öbeği veya çukuru denen izlerin olması, kulp ve ayakların yapıştırılma şekillerinin farklı olmasıdır. Beykoz’da kristal cam ve opal camdan çeşitli eşyalar yapılmıştır. Beykozların renksiz saydam camdan ve renksiz kristalden yapılmış olanlarının, renkli opal camlardan daha eski oldukları söylenir. Bezeme olarak hakim olan şekiller yaldızlarla yapılmış bitkisel motifler, gül ve özellikle maydanozdur.
Lot No: 2
Lot: 2
KESME BAKARA KARAF-Kesme işçilikli, altın yaldız, gövde kısmı ay dekorlu. Çap: 16 cm. Yükseklik: 43 cm.
Lot No: 3
Lot: 3
FRANSIZ GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-Aznavur işçilikli, oval formlu, kapak üzeri insiyalli, iyi kondisyonda nadir bulunan formlar arasında gümüş enfiye kutusu. Ölçüler: 8,5 x 7 x 3 cm. Ağırlık: 65 Gram.
Lot No: 4
Lot: 4
VİYANA YAPIMI ŞEHZADE FİGÜRÜ TUTYA HEYKEL-Tutya Viyana yapımı Şehzade figürü heykel.Altın yaldızlı, kusursuz. Kendi kaidesinde. Çap: 7,5 cm. Yükseklik: 20 cm.
Lot No: 5
Lot: 5
SEDEF SAPLI TATLI SETİ-1 Adet Tatlı Kaşığı, 1 Adet Bıçak ve 1 Adet Çatal'dan oluşan set. Bıçak ve çatal yekpare sedef saplı, bıçak üzeri kalem işçilikli, orijinal kutusunda set.
Lot No: 6
Lot: 6
BAĞA BÜYÜTEÇ-Büyütecin kabı bağa malzemeden yapılmış olup oval büyütecin çerçevesi de boynuzdan yapılmıştır.Avrupa imalatı büyüteç. Ölçüler: 6,5 x 8 cm.
Lot No: 7
Lot: 7
BAĞA GÖZLÜK KABI-Kare formlu, katlanabilir gözlük kabı,dış yüzeyi bağa üzeri gümüş kakma floral desenlidir. Ölçüler: 8 x 8,5 cm.
Lot No: 8
Lot: 8
BAĞA GÖZLÜK KABI-Dış yüzeyi bağa işçilikli gözlük kabı.Orta bölümü insiyall için boş bırakılmıştır. Ölçüler: 14 x 7,5 cm.
Lot No: 9
Lot: 9
BAĞA İŞÇİLİKLİ NOT DEFTERİ VE KURŞUN KALEMİ-Dış yüzeyi bağa işçilkili olup üzeri gümüş çakma millenium çizgili. Orta bölümü D.E. İnsiyalli.İyi kondisyonda. Ölçüler: 10,5 x 7 cm.
Lot No: 10
Lot: 10
BLUE BLANC USTA DAMGALI PARFÜM ŞİŞESİ-Blue blanc, Uzakdoğu samuray motifli, Çince usta imzalı. Çap: 3 cm. Yükseklik: 7,5 cm.
Lot No: 11
Lot: 11
BLUE BLANC PARFÜM ŞİŞESİ-Orijinal kapağında, usta imzalı Blue Blanc parfüm şişesi. Çap: 2,5 cm. Yükseklik: 8 cm.
Lot No: 12
Lot: 12
UZAKDOĞU PARFÜM ŞİŞESİ-Uzakdoğu, renkli bitkisel motifli, orijinal kapağında, damgalı parfüm şişesi. Çap: 3,5 cm. Yükseklik: 7 cm.
Lot No: 13
Lot: 13
ÇİN PARFÜM ŞİŞESİ-Damgalı Çin parfüm şişesi Eni: 3,5 cm. Yükseklik: 6 cm.
Lot No: 14
Lot: 14
19.YÜZYIL İNGİLİZ YAPIMI İRAN PAZARINA ÜRETİLMİŞ SERAMİK TABAK-Tabağın orta bölümünde Şah dönemi Kraliyet Aslan figürü amblemli ve Farsça yazılı.Arka bölümünde ingiliz yapımı soğuk damgalı İran pazarı için yapılmış mavi beyaz seramik tabak.İyi kondisyonda. Çap: 25 cm.
Lot No: 15
Lot: 15
OPALİN ŞEKERLİK-Beyaz opalin, alt bölüm sepet formunda üst kapak tavuk formlu kusursuz iyi kondisyonda. Eni: 17 cm. Genişlik: 21 cm. Yükseklik: 20 cm.
Lot No: 16
Lot: 16
19.YÜZYIL WEEDGWOOD KUTU-Wedgwood marka kare formda, siyah üzeri beyaz kabartma süslemeli kutu. Siyah olarak az üretilmiştir, nadir bulunmaktadır. Ölçüleri: 10 x 10 x 5 cm.
Lot No: 17
Lot: 17
KÜTAHYA SERAMİK TANKART-20.y.y.Beyaz astarlı şeffaf sırlı zemin üzerine mavi, yeşil, mercan rengi.Büyük boy karanfil, karanfil yaprağı ve lale desenleri ile dekor edilmiş.Örnekleri arasında oldukça büyük boy Kütahya seramik tankart. Ağız kenarında belirgin olmayan dönem restorasyonu mevcuttur.Genel kondisyonu iyi durumdadır. Çap: 13 cm. Yükseklik: 20 cm.
Lot No: 18
Lot: 18
İNGİLİZ PORSELEN SİYAM KEDİSİ BİBLOSU-İngiliz Royal Doulton marka porselen mavi gözlü siyam kedisi biblosu. Kusursuz kondisyonda. Ölçüler: 6,5 x 18 cm. Yükseklik: 12 cm.
Lot No: 19
Lot: 19
BAKIR KAHVE TEPSİSİ-Osmanlıca Usta ismi yazılı ve tarihli, orta bölümde kazıma tekniği ile Mührü Süleyman motifli , tepsinin iç bölümlerinde altıgen kündekari formlu motifler ile dekor edilmiş kahve tepsisi. 1285 Hicri - 1868 Miladi tarihli. (Sultan Abdülaziz Dönemi) Kahve tepsisi örnekler içerisindeki nadir örneklerden olup koleksiyonluk bir eserdir. Çap: 31 cm.
Lot No: 20
Lot: 20
OSMANLI TOPHANE LÜLE-Usta damgalı, Tophane lüle. Ağız kenarlarında küçük atıklar mevcut. Ağız çapı: 3 cm. Eni: 5,5 cm. Yükseklikl: 4 cm.
Lot No: 21
Lot: 21
TOPHANE LÜLE-Usta damgalı, üzerinde tığ işçiliği ile çarkı felek motifli tophane işi lüle. Ağız çapı: 3 cm. Eni: 5 cm. Yükseklik: 3 cm.
Lot No: 22
Lot: 22
CONSTANTİNOPLE ''CONSPLE'' VE TUĞRA DAMGALI TOPHANE LÜLE-Kunik formlu, Sultan II.Abdülhamid Han tuğralı her iki tarafında ay yıldız motifli, Constantinople damgalı tophane lüle.İyi kondisyonda kusursuz. Ağız çapı: 3,5 cm. Yükseklik: 4 cm. Eni: 6 cm.
Lot No: 23
Lot: 23
19.YÜZYIL OSMANLI DÖNEMİ TOPHANE NARGİLE SERİ-Usta damgalı, Tophane Nargile Seri.İyi kondisyonda kusursuz. Ağız Çapı: 4 cm. Gövde Çapı: 6 cm. Yükseklik: 7 cm.
Lot No: 24
Lot: 24
OSMANLI DÖNEMİ TOPHANE NARGİLE SERİ-Usta damgalı, Tophane Nargile Seri. Orta bölümde tığ işi bant şeklinde motifler ile bezeli.Yer yer Altın yaldızlı olup, yaldızı aşınmış durumda patenalı.Nargileye geçen alt kısmı badem formlu. Kusursuz iyi kondisyonda. Ağız Çapı: 5,5 cm. Yükseklik: 7,5 cm. Alt Kenar Çapı: 7 cm.
Lot No: 25
Lot: 25
OSMANLI DÖNEMİ TOPHANE LÜLE-Usta damgalı. Borozon formlu iyi kondisyonda lüle. Ağız Çapı: 4,5 cm. Genişlik: 6,5 cm. Yükseklik::4,5 cm.
Lot No: 26
Lot: 26
18.YÜZYIL ÇİN BLUE BLANC KAHVE FİNCANI-İri boy kahve fincanı.Kusursuz iyi kondisyonda Çap: 7,5 cm. Yükseklik: 4 cm.
Lot No: 27
Lot: 27
OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ZARF-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda ajurlu olarak tasarlanmış. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. İç kısımın tombakları iyi durumda. Çap: 6 cm. Yükseklik: 5,5 cm.
Lot No: 28
Lot: 28
OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ZARF-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda ajurlu olarak tasarlanmış. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. İç kısımın tombakları iyi durumda. Çap: 6 cm. Yükseklik: 5,5 cm.
Lot No: 29
Lot: 29
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT FİNCAN ZARFI-Kalem işçilikli bitkisel motifler ve desenler ile dekor edilmiş, iyi kondisyonda bir çift kahve fincan zarfı. ''Abdülhamid Han bin Abdülmecid el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı Çap: 4,5 cm. Yükseklik: 6 cm. Ağırlık: 62 Gram.
Lot No: 30
Lot: 30
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇİFT FİNCAN ZARFI-Aznavur işçilikli, kabartma bitkisel motifli pedestal ayaklı dolgun malzeme kullanılarak imal edilmiş, iyi kondisyonda. ''Abdülhamid Han bin Mecid el-Muzaffer daima ayar 90'' tuğralı Çap: 4,5 cm. Yükseklik: 5,5 cm. Ağırlık: 72 Gram.
Lot No: 31
Lot: 31
OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ KAHVEDAN-Gövde ve kapak kısmı kalem işçilikli olup, İstanbul işi. İyi kondisyonda, koleksiyonluk kahvedan örneklerinden. 385 Gram. Çap: 10,5 cm. Yükseklik: 22,5 cm.
Lot No: 32
Lot: 32
OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ZARF-Zarfın iç tombağı iyi durumda, dış yüzeyi yer yer tombakları aşınmış durumda, rozet şeklinde kabartma bitkisel motifli. Çap: 5,5 cm. Yükseklik: 4,5 cm.
Lot No: 33
Lot: 33
OSMANLI 19.YÜZYIL ROKOKO TEZYİNATLI TOMBAK ZARF-Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış kahve fincan zarfı. Çap: 6 cm. Yükseklik: 4,5 cm.
Lot No: 34
Lot: 34
18/19. YÜZYIL HİNT İŞİ GÜMÜŞ KAKMA NARGİLE ŞİŞESİ-Demir üzeri dolgun gümüş kakma işçilikli nargile şişesi. İyi kondisyonda.Koleksiyonluk nadir eserlerdendir. Çap: 12 cm. Yükseklik: 22,5 cm.
Lot No: 35
Lot: 35
OSMANLI 19.YÜZYIL TOMBAK ZARF-19.Yüzyıl. Osmanlı. İstanbul işi. Osmanlı Rokokosu üslubunda ajurlu olarak tasarlanmış. Bakırdan dövme tekniği ile imal edilmiş, altın ve cıva amalgamı ile tombaklanmış. İç kısımın tombakları iyi durumda. Çap: 6 cm. Yükseklik: 4,5 cm.
Lot No: 36
Lot: 36
SÜLEYMANİYE İŞİ KAHVE SUNUM TEPSİSİ-Pirinç, dolgun malzeme ile imal edilmiş, kenar bölümleri dilimli kahve sunum tepsisi. Çap: 43 cm. Süleymaniye İşi Maden işleri mimari alanda da yoğun biçimde kullanılır. Madeni şebekeler, kapı tokmakları, musluklar derken kısa sürede Osmanlı maden sanatı özgün bir karaktere ulaşmayı başarır. Kanuni Sultan Süleyman’ın tahta çıkmasının ardından genişleyen sınırlarla birlikte sanata da hız verilir. İmparatorluk askeri ve ekonomik gücünün zirvesindedir. Sultan otuzuncu saltanat yılında kent siluetine eşsiz bir yapı armağan etmek üzere inşa faaliyetinin başlamasını emreder. Mimar Sinan’ın dehasını işlediği Süleymaniye Külliyesi’nin yapımı da dillere destan olur. İmparatorluğun dört bucağından malzeme İstanbul’a taşınır. Yapının anıtsallığı ölçeğinde maden işlerinin yapılması için Anadolu karış karış gezilir. Akdeniz’den Ege’ye Orta Anadolu’dan Karadeniz’e en maharetli döküm ustaları Süleymaniye çevresinde bir araya getirilir. İnşaat alanında birçok döküm atölyesi kurulur. Süleymaniye Külliyesi için gereken her madeni eser bu atölyelerde imal edilir.Zaman içerisinde Süleymaniye’nin inşaatı biter fakat madeni tezyinat için gelen ustalar bir daha Süleymaniye’den ayrılmaz. Külliyenin vakfiyesinde yer alan dükkanlarda bu sefer halk için üretmeye devam ederler. Bu tarihten sonra Süleymaniye özellikle pirinç ve bronz döküm eserlerle anılan bir bölge haline gelir. İbrikler, şamdanlar, aynalar, gaz lambaları, el fenerleri, kudümler, ziller gibi nice eser Süleymaniye ve çevresindeki atölyelerden evlere hatta saraya kadar girer. Anadolu’nun yerel üslupları İstanbul’da tam kıvamında kaynaşır ve bu yeni tarz madeni eşyalar “İstanbul İşi” ya da “Süleymaniye İşi” olarak nam salar.
Lot No: 37
Lot: 37
19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına koyu yeşil üzeri kenarlarından tabağın merkezine açık yeşil akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur. Çap: 27 cm. Yükseklik: 9,5 cm.
Lot No: 38
Lot: 38
19.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Halka kaideli, kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, iç yüzeyi ve dış kenarı sır altına oksit sarı üzeri kenarlarından tabağın merkezine açık sarı akıtmalı.Tabağın iç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur. Çap: 26,5 cm. Yükseklik: 9,5 cm.
Lot No: 39
Lot: 39
KINIK SERAMİK TESTİ-Kırmızı hamurlu beyaz sırlı, koyu yeşil ve kahve rengi akıtma desenli, büzgü ağızlı, iri gövdeli, ince boyunlu şerbet testisi.İyi kondisyonda, yer yer küçük sır dökükleri mevcut. Çap: 19 cm. Yükseklik: 29 cm.
Lot No: 40
Lot: 40
OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ AMBER HAZNELİ MEISSEN PORSELEN KAHVE FİNCANI.-Marcolini dönemi, iç ve dış yüzeyi bitkisel motifli, girlandlar ve altın yaldız ile dekorludur.İyi kondisyonda.Kusursuz. Birebir benzeri Meissen damgalı olanları mevcuttur, bu fincanda damga kullanılmamıştır. Osmanlı kahve kültüründe amber hazneli fincanlar günümüze kadar ulaşan koleksiyonlarda çok az sayıda örnekler mevcuttur.Nadir örneklerden biridir. Osmanlıda amberli kahve içimi afrodizyak olarak kullanılmıştır.Kahve objeleri koleksiyonlarında koleksiyon değeri önemli eserlerdendir. Çap: 7,3 cm. Yükseklik: 4,3 cm.
Lot No: 41
Lot: 41
OSMANLI DÖNEMİ AHŞAP MAŞRABİ RAHLE-Maşrabi işçilikli ahşap çok iyi kondisyonda. Ölçüler: 73 x 25 cm.
Lot No: 42
Lot: 42
OSMANLI DÖNEMİ SEDEF İŞÇİLİKLİ NALIN-Sedef işçilikli, üst kenar bölümleri gümüş tel kakma işçilikli, ahşabı ve sedefleri iyi kondisyonda Osmanlı dönemi nalın. Uzunluk: 26,5 cm. Yükseklik: 8 cm.
Lot No: 43
Lot: 43
OSMANLI SEDEF İŞÇİLİKLİ TEF-Çeperine deri gerilmiş, yan bölümleri geometrik kesimli sedef işçilikli alt kenar çember bölümü kemik işçilikli Osmanlı tef. İyi kondisyonda. Çap: 22 cm. Eni: 6 cm.
Lot No: 44
Lot: 44
SEDEF İŞÇİLİKLİ MEKTUP YAZI TAKIMI-Hokka, Mektup Açacağı , Kalem, Kalem Tıraş,Mühür beş parçadan oluşan mektup yazı seti.Sedeflerin üzeri ajurlu gümüş tel süslemeli, orijinal kutusunda.Mühür işlenmemiştir. İyi kondisyonda.
Lot No: 45
Lot: 45
NECEF TESBİH-99'luk Necef üzeri faseta işçilikli, gümüş üzeri 24 ayar altın kaplama kamçılı. Uzunluk: 58 cm.
Lot No: 46
Lot: 46
ÇANAKKALE SERAMİK ŞİŞE-Kırmızı hamurlu beyaz zemin üzerine yeşil ve kahverengi akıtma tekniği ile sırlanmış, gövde üst bölümü rozetler ile dekorlu, orta bölümleri yaprak motifli orijinal boyalarında, iyi durumda. Koleksiyonluk türünün nadir örneklerindendir.Osmanlı Dönemi. Çap: 12 cm. Yükseklik: 26 cm.
Lot No: 47
Lot: 47
ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, sır altı kahverengi renkli. Rozetlerle dekorlu testi burgu kulpludur. Ön yüzeyi yaldız dekorlu.İyi kondisyonda kusursuz. Çap: 15 cm. Yükseklik: 36 cm.
Lot No: 48
Lot: 48
ÇANAKKALE SERAMİK NARGİLE ŞİŞESİ-Kahverengi, orta bölümü rozetli çanakkale seramik nargile şişesi. İyi kondisyonda. *Alt kenar tabana doğru atık mevcuttur.Dış yüzeyden görülmemektedir.Eserde herhangi bir çatlak mevcut değildir. Genel kondisyonu iyi durumdadır. Çap: 11 cm. Yükseklik: 29 cm.
Lot No: 49
Lot: 49
18.TÜZYIL SONU ÇANAKKALE SERAMİK YAĞLIK-Kırmızı hamurlu, angoplu, üzeri yeşil sırlı küçük boy zeytinyağı testisi. Testinin ağız kenarında restorasyon mevcut, genel kondisyonu iyi durumda Çap: 8 cm. Yükseklik: 14,5 cm.
Lot No: 50
Lot: 50
18.YÜZYIL SONU ÇANAKKALE SERAMİK YAĞLIK-Kırmızı hamurlu angop üzeri beyaz sırlı , testinin gövde ön ve arka orta bölümünde sır atığı restore edilmiştir.Testinin ibrik bölümünün ağız kenarı restorasyonludur. Çap: 8 cm. Yükseklik: 14,5 cm.
Lot No: 51
Lot: 51
FATİH URUNÇ (1966 - 2012)-Karton Üzeri Karışık Teknik 1995 tarihli İmzalı Ölçüler: 65 x 30 cm. Fatih Urunç Fatih Urunç 1966 Ankara – 7 Ağustos 2012, Ankara, Türk ressam. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 12 yıl kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam etti. Yaşamı boyunca 100’den fazla sergi açtı. Eserleri Arkas Holding, Dibeklihan Sanat Köyü, Sabancı aile koleksiyonu, Christie’s Müzayede (Londra), Yellowstone National Park Resort (ABD), İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve seçkin birçok sanat koleksiyonerlerinde yer almaktadır.
Lot No: 52
Lot: 52
FATİH URUNÇ (1966 - 2012)-Karton Üzeri Karışık Teknik 1999 tarihli İmzalı Ölçüler: 65 x 30 cm. Fatih Urunç Fatih Urunç 1966 Ankara – 7 Ağustos 2012, Ankara, Türk ressam. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 12 yıl kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam etti. Yaşamı boyunca 100’den fazla sergi açtı. Eserleri Arkas Holding, Dibeklihan Sanat Köyü, Sabancı aile koleksiyonu, Christie’s Müzayede (Londra), Yellowstone National Park Resort (ABD), İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve seçkin birçok sanat koleksiyonerlerinde yer almaktadır.
Lot No: 53
Lot: 53
FATİH URUNÇ (1966 - 2012)-Karton Üzeri Karışık Teknik 1998 tarihli İmzalı Ölçüler: 65 x 30 cm. Fatih Urunç Fatih Urunç 1966 Ankara – 7 Ağustos 2012, Ankara, Türk ressam. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 12 yıl kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam etti. Yaşamı boyunca 100’den fazla sergi açtı. Eserleri Arkas Holding, Dibeklihan Sanat Köyü, Sabancı aile koleksiyonu, Christie’s Müzayede (Londra), Yellowstone National Park Resort (ABD), İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve seçkin birçok sanat koleksiyonerlerinde yer almaktadır.
Lot No: 54
Lot: 54
MEHMET GÜNYELİ-''SUFİ'' Fotoğraf Çekim yılı: 1993. Edisyon 3/1. İmzalı Kodak Fotoğraf yarışmasında büyük ödül - 2007. Fotoğraftaki mekan Molla İsmail Türbesi MEKNES / FAS Ölçüler: 100 x 66 cm. Mehmet Günyeli 1955 yılında İstanbul'da doğdu. Lise eğitimini Saint-Joseph Fransız Lisesinde tamamladı. Lise eğitiminin ardından 1975 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesinde eğitimini tamamladı. 1980’li yıllarda fotoğrafa başladı. Yurtiçinde ve yurtdışında sergilere katıldı, saydam gösteriler yaptı, çeşitli ödüller kazandı.
Lot No: 55
Lot: 55
ALAADDİN HIZ-Tuval Üzeri Akrilik Boya 2021 tarihli İmzalı Ölçüler: 120 x 120 cm. Alaaddin Hız 1989 yılında Akşehir'de doğdu. 2018 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. 2021 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anasanat Dalında Master yaptı. " 1950 Sonrası Çağdaş Türk Resim Sanatında Yazı ve Kaligrafi Kullanımının İrdelenmesi" başlıkta bilimsel tezini yayınladı. Uluslararası ve Ulusal 18 Sanat Karma Sergi ve 26 Sanat Çalıştayında yer aldı. Karma Sergilerden Seçmeler: "Karma Sanat Eserleri Resim Sergisi" Anatolia Gallery / Ankara 2021 Antalya Valiliği “II.Kaleiçi Old Town Resim Çalıştayı” 2019 ‘Innovation and global Issues in social sciences III’ Uluslararası Resim Çalıştayı 2018 "Mihri Müşfik Anısına Karma Sergi" 2018 İki Ülke İçin Bir Kalp Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Resim Çalıştayı 2018 Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika Resim Çalıştayı 2017 II.Uluslararası Akdeniz’de Güzel Sanatlar Sempozyumu ve Kültür Sanat Çalıştayı ‘İMFARTS 2017’ A.Ü Güzel Sanatlar Fakültesi –Antalya Üniversite Destekleme Vakfı ‘Vakıf ve Sanat’ 2015 Ödüller: "Innovation and global Issues in social sciences" Uluslararası Başarı Ödülü / 2019 "Güç ve Kadın Ulusal Resim Yarışması" 3. Ödülü / 2018 "Anadolunun Mitleri Ulusal Resim Yarışması" 3. Ödülü / 2017 Kişisel Sergiler: "İvme" Anatolia Gallery / Ankara 2021 "Dışavurum" Olbia Sanat Galerisi / Antalya 2018 Bilimsel Araştırmalar: "1950 Sonrası Çağdaş Türk Resim Sanatında Yazı ve Kaligrafi Kullanımı" Yüksek Lisans Tezi 2021 "Erol Akyavaş'ın Eserlerinde Yazı ve Kaligrafi İmgeleri" Makale 2020 "Çağdaş Türk Resim Sanatında Dışavurum Peyzaj Eğilimi Gösteren Sanatçılar" Lisans Bitirme Çalışması 2018
Lot No: 56
Lot: 56
BAĞA TAKI KUTUSU-Bağa kaplama araları gümüş tel kakmalı takı kutusu. Eni: 10,5 cm. Genişlik: 25,5 cm. Yükseklik: 9,5 cm.
Lot No: 57
Lot: 57
19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK SÜRAHİ-19. Yüzyıl sonu, beyaz krem renkli hamurlu beyaz astarlı. Şeffaf sır altına kobalt mavisi,firuze, kahve rengi ve siyah renkler ile dekorludur.Armut gövdeli dışa çekik ağızlı ince silindirik boyunlu, kapaklı ve halka kaideli.Osmanlıca ''Açıldıkça Açılsın Bahtiyar'' yazılı, gövdede iri stilize motifler ile dekor edilmiştir. Ağız kısmında ve kapakta rozet çiçeği ve yapraklardan gelişen süsleme görülür. İyi örneklerden olup koleksiyonluk eserler arasındadır. Referans: Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyon Kataloğu , Pera Müzesi Yayını. Çap: 15 cm. Yükseklik: 35 cm.
Lot No: 58
Lot: 58
19.YÜZYIL SONU KÜTAHYA SERAMİK SÜRAHİ-Beyaz krem renkli hamurlu beyaz astarlı şeffaf sırlı ve sır altına kahverenginimsi, kobalt mavisi, firuze,mor ve yeşil renkler ile dekorludur. Keskin profilli konik gövdeli dışa çekik ağızlı, profili ince silindirik boyunlu ve halka kaidelidir.Gövde kısmında küfi yazı ile ''Kütahya Yadıgarı'' yazılıdır.Diğer iki adet dilimli şemse motif içerisinde 'hatayi' motifi vardır. Bütün gövde balık pulu ile süslenmiştir. Referans: Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyon Kataloğu, Pera Müzesi Yayını. Çap: 16 cm. Yükseklik: 31 cm.
Lot No: 59
Lot: 59
ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Kırmızı hamurlu ve astarlı, şeffaf sırlı, sır altı yeşil renkli.Barbutin tekniği ile yapılmış rozetlerle dekorlu testi burgu kulpludur. Testinin kondisyonu çok iyi durumdadır.Koleksiyonluk değere sahip iyi örneklerden biridir. Çap: 18 cm. Yükseklik: 35 cm.
Lot No: 60
Lot: 60
ÇANAKKALE SERAMİK SİRKELİK-Kırmızı hamurlu, kahverengi sırlı, fıçı formlu sirkelik.Büyük boy çok iyi kondisyonda çanakkale sirkelik. Çap: 16 cm. Uzunluk: 23 cm.
Lot No: 61
Lot: 61
ÇANAKKALE AT FORMLU SİRKELİK-Oksit sarı zemin üzerine açık sarı akıtmalı Truva atı sirkelik olarak kullanılan. Günümüze kadar sağlam kalabilen önemli Çanakkale eserlerindendir. Genel kondisyonu çok iyi durumda olup, ön ayakların kırmızı hamurlu kısımlarının uç bölümlerinde küçük atıklardan dolayı dönem restorasyonu mevcuttur. Günümüze kadar ulaşabilen koleksiyonluk nadir eserlerdendir. Ölçüler: 19 x 9 cm. Yükseklik: 22 cm.
Lot No: 62
Lot: 62
FRANSIZ 19.YÜZYIL SEVRES PORSELEN JARDİNYER-Fransız 19.yüzyıl Sevres porselen imalatı damgalı, aplike bronz süslemelerle dekorlu porselen jardinyer. Ölçüler: 14,5 x 10 cm. Yükseklik: 6,5 cm.
Lot No: 63
Lot: 63
FRANSIZ 19.YÜZYIL SEVRES PORSELEN ''KRAL LOUIS PHILIPPE'' JARDİNYER-'Château de Neuilly'' 19.Yüzyıl Fransız 1846 tarihli, ''Sevres'' / ''Château de Neuilly'' imalat damgalı. Fransa’nın Sèvres şehrindeki yine bu isimle anılan Fransız Hükümeti’nin himayesindeki fabrikanın özel üretimlerinden. Altın vermey bronz aplikeli jardinyer. Çap: 24 cm. Yükseklik: 13 cm.
Lot No: 64
Lot: 64
19.YÜZYIL SONU MORS DİŞİ ÇİN FİGÜRÜ HEYKEL-19.Yüzyıl sonu 20 Yüzyıl başı.Ahşap orijinal kaidesinde, elinde vazo tutan çinli kız figürü.İnce işçilikli örneklerden olup. Çok iyi kondisyondadır. Kaide Çapı: 7,5 cm. Kaide Yüksekliği: 3 cm. Toplam Yükseklik: 29 cm.
Lot No: 65
Lot: 65
OSMANLI SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KEMER-Örgü işçilikli. Toka kısmı kuş figürlü. Üç adet tuğra bulunmaktadır, kemer geçiş kilitleri sah damgalı. Sultan Abdülmecid Han (1839 - 1861) ''Abdülmecid Han bin Mahmud el Muzaffer daima'' tuğralı. Uzunluk: 84 cm. Genişlik: 3 cm. Ağırlık: 225 Gram.
Lot No: 66
Lot: 66
OSMANLI DÖNEMİ ESER-İ İSTANBUL SANAY-İ NEFİSE-İ ŞAHANE SATRANÇ SEHPASI-Osmanlı. Sanayi Nefise Mektebi İstanbul işi.Dört bir yanında çekmecisi mevcut olan, marküteri işçilikli satranç sehpası.Nadir Koleksiyonluk eserlerdendir. Provenans: R.Ş. Koleksiyonu. Ölçüler: 58 x 58 cm. Yükseklik: 54 cm. Sanayi-i Nefise Mektebi, Osman Hamdi Bey’in, II. Abdülhamit tarafından Sanayi-i Nefise Mektebi Müdürlüğü’ne tayin edilmesiyle 1882’de kurulmuş olup, okulun kuruluşundaki resmi adı, kuruluş fermanındaki şekliyle Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane ‘dir. Okulun adı, resmi yazışmalarda ve dönemin arşiv belgelerinde ise Sanayi-i Nefise Mekteb-i Âlisi olarak geçer. Okul Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk güzel sanatlar okuludur.
Lot No: 67
Lot: 67
19.YÜZYIL OSMANLI MERCANLI ZENNE KEMER TOKASI-Osmanlı dönemi. Bronz üzeri yer yer altın vermeyli. İki parçadan oluşan kemer tokasının ön yüzeylerinin üzeri çeşitli formdan oluşan mercanlı kabaralarla dekorludur. İyi kondisyonda olup koleksiyonluk örneklerdendir. Ölçüler: 11 x 20 cm.
Lot No: 68
Lot: 68
FRANSIZ 19.YÜZYIL SEVRES PORSELEN ''KRAL LOUIS PHILIPPE'' JARDİNYER.-'Château des Tuileries'' 19.Yüzyıl Fransız 1846 tarihli, ''Sevres'' / ''Château des Tuileries'' imalat damgalı.Fransa’nın Sèvres şehrindeki yine bu isimle anılan Fransız Hükümeti’nin himayesindeki fabrikanın özel üretimlerinden. Kobalt renkte, altın yaldız stilize bezemeli. Fevkalade kondisyonda. Asaletin ve estetik mükemmelliğin temsilcisi olan Sèvres tasarımı yüksek kıymette koleksiyonluk eserdir. Çap: 32,5 cm. Yükseklik: 35 cm. 1740 yılında Sevrés kasabasında XV.Louis ve Madame Pompadour’un himayesi ve desteğiyle Fransa Kraliyet Atölyesi olarak ‘Manifacture Nationale de Sèvres’ açıldı. Bu atölye açıldıktan sonra çok kısa bir dönemde ekol haline gelerek 18.Yüzyılın en önemli sanat eserlerini üretmeye başladı. Efsanevi pembesi ve taklit edilemez mavisi bütün avrupa Sarayları tarafından aranmaya başlamış, zaten sınırlı olan üretimi talebi karşılamaktan çok uzak kalmıştır. O dönemde dahi müzayedelere, hatta karaborsaya düşmüştür. Jean-Claude Chambellan Duplessis ve Albert-Ernest Carrier-Belleuse gibi sanatçıların direktörlük döneminde üretilen parçalar kelimenin tam anlamıyla paha biçilmezdir.
Lot No: 69
Lot: 69
OSMANLI SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVE SİTİLİ-İstanbul işi, gümüş üzeri kabartma işçilikli bitkisel desenler ile stilize edilmiş. Kaide ile gövde birleşim yerinde kabartma tekniği ile akantus yaprakları ile süslenmiş, pedestal ayaklı. Orijinal zincirinde Osmanlı kahve stili.Günümüze ulaşmış olan az sayıda bulunabilen nadir örneklerden olup koleksiyon değeri önemli bir eserdir. Sultan Abdülmecid Han Tuğralı (1839 - 1861), ''Abdülmecid Han bin Mahmud el-Muzaffer daima ayar 90'' net okunabilen Merkezi tuğralı. Ağırlık: 724 Gram. OSMANLIDA KAHVE KÜLTÜRÜ Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu. İçinde kahve fincanı ve zarflar bulunan tepsiyi taşıyan kişi stil örtüsünü kenardan iki eli ile önlük gibi önünde tutar, ikinci kişi stil takımını taşırdı. Üçüncü ise tepsiden porselen fincanı alır, stildeki güğümden kahveyi doldurur, fincanı altın, tombak, gümüş veya porselen zarfa yerleştirir, zarfın ayağından iki parmağı ile tutarak tek tek misafirlere ikram ederdi. Tiryakiler kahve ile birlikte nargile veya uzun çubuklarda tütün içerlerdi.
Lot No: 70
Lot: 70
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRA MOTİFLİ SEDEF KAKMA SEHPA-Osmanlı Dönemi. Eserin tabla kısmı sekizgen formda stilize edilmiş olup, ayak ve tabla yüzeyleri geometrik motifler ile dekore edilmiş, zarif sedef kakma işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Yoğun sanat işçiliği ile bezenen eserin tabla orta bölümünde Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası tasviri yer almaktadır, sedef kakmalı ve abanoz marküterili sehpa. Çap: 47 cm. Yükseklik: 53 cm.
Lot No: 71
Lot: 71
OSMANLI DÖNEMİ İSTANBUL İŞİ AYNALI KAVUKLUK-Osmanlı dönemi, İstanbul işi, sedef, bağa, mors dişi. Alt bölümü marküteri ve sedef işçilikli , üst bölümü kuş gözü kaplama, orijinal eski aynasında. Üst bölümünde üç adet hilal motifli.Mükemmel, usta işçilikli.İyi kondisyonda olup koleksiyon değeri olan önemli eserler arasındadır. Ölçüleri: 90 x 44 cm.
Lot No: 72
Lot: 72
OSMANLI DÖNEMİ GÜMÜŞ TELKARİ İŞÇİLİKLİ MASA ÜSTÜ AYNA-Masa üstü Telkari usta işçilikli, çok iyi kondisyonda,telkari aynalar arasındaki iyi işçilikli örneklerden olup koleksiyonluk bir eserdir. Kaide Çapı: 14,5 cm. Genişlik: 21 cm. Yükseklik: 33 cm.
Lot No: 73
Lot: 73
ÇANAKKALE SERAMİK TESTİ-Kırmızı hamurlu, kahve rengi sırlı, burgu kulplu gövde kısmı ve boyun altı rozetler ile dekorlu.İyi kondisyonda oluıp kusursuz örneklerden. Çap: 16 cm. Yükseklik: 36 cm.
Lot No: 74
Lot: 74
IŞIL ÖZIŞIK (1939)-"İstanbul - Yeni Cami - Galata Köprüsü" Kağıt Üzeri Suluboya. İmzalı 1982 tarihli Ölçüler: 33 x 48 cm. IŞIL ÖZIŞIK Işıl Özışık, her türlü malzeme ile resim çalışmalarını sürdürmesine karşın ülkemizde suluboya sanatçısı olarak tanınmaktadır. Suluboya hatayı affetmeyen ve kuruduktan sonra düzeltilmeyen bir yapıya sahiptir. Resimlerinin büyük çoğunluğu yerinde yapılmış peyzajlardan oluşmuş ve doğanın değişken ışık veren hareketlerini çeşitli mekanlarda işlemiştir. Yurt içinde birçok özel ve resmi kuruluş koleksiyonlarında, aile koleksiyonlarında yurt dışı özel ve resmi temsilciliklerinde ülkemize gelmiş olan birçok yabancı dostlarımızın duvarlarında eserleri vardır. Sanatçı 1991 yılından bu yana yaşamını Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington kentinde sürdürmektedir. Işıl Özışık, 1967-1997 yılları arasında yurt içinde 65 kişisel sergi; yurt dışında Londra, Marsilya Allasio sergileri; son beş yılda Amerika Birleşik Devletlerinde sergiler açmıştır.1999 yılından beri Doku Sanat Galerileri Ankara ve İstanbul şubelerinde kişisel sergilerini açmaktadır. Ödülleri 1972 Türkiye Suluboyacılar Grubu Yarışması İkincilik Ödülü 1974 Ankara Sanat Grafik Resim Yarışması Başarı Ödülü 1975 Ankara Sanat Grafik Resim Yarışması Başarı Ödülü 1980 “Sanatçılar Kulübü” Kuşağının en başarılı Suluboya Ressamı Ödülü 1993-1995 The Art League American Landscape Yarışması Büyük Ödülü Washington DC.
Lot No: 75
Lot: 75
IŞIL ÖZIŞIK (1939)-"İstanbul - Kız Kulesi" Kağıt Üzeri Suluboya. İmzalı 1983 tarihli Ölçüler: 33 x 48 cm. IŞIL ÖZIŞIK Işıl Özışık, her türlü malzeme ile resim çalışmalarını sürdürmesine karşın ülkemizde suluboya sanatçısı olarak tanınmaktadır. Suluboya hatayı affetmeyen ve kuruduktan sonra düzeltilmeyen bir yapıya sahiptir. Resimlerinin büyük çoğunluğu yerinde yapılmış peyzajlardan oluşmuş ve doğanın değişken ışık veren hareketlerini çeşitli mekanlarda işlemiştir. Yurt içinde birçok özel ve resmi kuruluş koleksiyonlarında, aile koleksiyonlarında yurt dışı özel ve resmi temsilciliklerinde ülkemize gelmiş olan birçok yabancı dostlarımızın duvarlarında eserleri vardır. Sanatçı 1991 yılından bu yana yaşamını Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington kentinde sürdürmektedir. Işıl Özışık, 1967-1997 yılları arasında yurt içinde 65 kişisel sergi; yurt dışında Londra, Marsilya Allasio sergileri; son beş yılda Amerika Birleşik Devletlerinde sergiler açmıştır.1999 yılından beri Doku Sanat Galerileri Ankara ve İstanbul şubelerinde kişisel sergilerini açmaktadır. Ödülleri 1972 Türkiye Suluboyacılar Grubu Yarışması İkincilik Ödülü 1974 Ankara Sanat Grafik Resim Yarışması Başarı Ödülü 1975 Ankara Sanat Grafik Resim Yarışması Başarı Ödülü 1980 “Sanatçılar Kulübü” Kuşağının en başarılı Suluboya Ressamı Ödülü 1993-1995 The Art League American Landscape Yarışması Büyük Ödülü Washington DC."
Lot No: 76
Lot: 76
İSVEÇ MARKALI ORİGİNAL ODHNER HESAP MAKİNESİ-Orijinal Odhner hesap makinesi T.Odhner, 19.yüzyılda Odhner Aritmometresini icat etti.Bu mekanik hesap makinelerini kendi adı altında Rusya'nın St.Petersburg kentinde üretti. Çok iyi kondisyonda, çalışır durumda. 1917'deki Rus Devrimi'nin ardından fabrikasının devlet eline geçmesiyle akrabaları, Original Odhner adı altında çalışmalarına İsveç'ten devam etti. Ölçüleri: 34 x 14 x 12 cm.
Lot No: 77
Lot: 77
OSMANLICA KADRANLI PUSULA-Pirinç kadran üzeri Osmanlıca yazılı, orijinal ahşap çerçevesinde iyi kondisyonda çalışır durumda. Çap: 9 cm.
Lot No: 78
Lot: 78
J.VERDOUX CONSTANTİNOPLE CEP BAROMETRESİ-J. VERDOUX, CONSTANTINOPLE marka, Barometre Holosterique Compense. İçi kadife, tümüyle deri orijinal kutusunda, çalışır durumda cep barometresi. Çap: 5 cm. Kutu Çapı: 6,5 cm.
Lot No: 79
Lot: 79
2. MEŞRUTİYET KONULU HATIRA MENDİL-Mahmut Şevket Paşa, Sultan Reşad’ın resmi geçit ve Askeri Erkan figürlerinin olduğu o hatıra mendil. İç ölçü 34 x31,5 cm.
Lot No: 80
Lot: 80
İstanbul ve Boğaz kıyılarına Pitoresk Seyahat - A Picturesque Voyage to Constantinople and the Shores of the Bosphorus-Yazar: Antoine Ignace Melling Yayınevi: Demirören Yayınları Sayfa Sayısı: 268 Ebat: 32.8 x 42,3 cm. İlk Baskı Yılı: 2023 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Türkçe - İngilizce - Fransızca
Lot No: 81
Lot: 81
2. MEŞRUTİYET KONULU HATIRA MENDİL-Sol üstte Sultan Reşad, Barbaros Hayrettin ve Mesudiye Gemi figürlerinin olduğu hatıra mendil. İç ölçü 34 x 31,5 cm.
Lot No: 82
Lot: 82
OMEGA KOL SAATİ-18 Ayar Altın kasasında kurmalı 1940'lar kol saati. Provenans: H.G. Aile Koleksiyonu.
Lot No: 83
Lot: 83
2. MEŞRUTİYET KONULU HATIRA MENDİL-Üst bölümde Ayyıldız, Namık Kemal, Ahmed Rıza Bey, Enver Paşa, Mithat Paşa, Resneli Niyazi Bey portrelerinin olduğu çerçevesinde hatıra mendil. İç ölçü 34 x 31,5 cm.
Lot No: 84
Lot: 84
LONGİNES KOL SAATİ-14 Ayar Altın kasasında kurmalı 1945 imalatı kol saati. Provenans: H.G. Aile Koleksiyonu. Longines, 1832 yılında İsviçreli saat yapımcısı.
Lot No: 85
Lot: 85
OSMANLI GÜMÜŞ CEP SAATİ-Gümüş kasa, Osmanlıca marka ibareli, Osmanlı rakamlı porselen kadran.Çeyrek çalarlı. 15 Rubis. Çap: 5,5 cm.
Lot No: 86
Lot: 86
VACHERON CONSTANTİN ALTIN KOL SAATİ-18 Ayar Altın kurmalı kol saati. Provenans: H.G. Aile Koleksiyonu. Vacheron Constantin İsviçre merkezli bir saat üreticisidir. Şirket, 1755 yılında Jean-Marc Vacheron tarafından kurulmuştur. Şirketin merkezi ve fabrikası Plan-les-Ouates'de yer almaktadır. Vacheron Constantin, kurulduğundan bu yana kesintisiz saatçilik geçmişine sahip dünyanın en eski saat üreticilerinden biridir ve günümüzde son derece saygın bir saat üreticisi olarak kabul edilmektedir.
Lot No: 87
Lot: 87
Dönemin ileri gelen iki diplomatı Hüsrev Gerede ve Galip Kemal Söylemezoğlu’na ait çok nadir belge ve fotoğraflar.-Koleksiyonda bir kısmı imzalı ve ithaflı 150 adet 1900-1950ler arası, bir kısmı Osmanlı dönemi editörlü kabin fotoğrafları ihtiva ederken, yine dönemin erkânından; birçok tanınan ve Cumhuriyet tarihine ve diplomasisine yön vermiş ileri gelenin ıslak imzalı orijinal belgeler, tutulan defterler ve günün anlam ve önemini niteleyen birçok efemeraya rastlıyoruz. Müzayedeye sunulan terekede mevcut birçok önemli eseri maalesef bu satırlar içerisine sığdırmak mümkün olmadı. Belgeler ve fotoğraflar: • 2. Dünya Savaşı sırasında Almanya Büyükelçisi ve 1941'de Türk-Alman Dostluk Antlaşması'nın imzalanmasında rol oynayan Büyükelçisi Hüsrev Gerede’nin yazışmaları kullanılarak Oğlu Dr. Selçuk Gerede tarafından hazırlanmış “Harp İçinde Almanya” adlı a4 ebadında 442 sayfa daktilo kitap draftı • İçinde birçok evrak, yazı ve küpür bulunan defter Muhteviyatında bulunanlar: A.) Türk – İtalyan Dostluğu San Remo Konferansı 18.04.1920, B.) “Tarihde Türkiye-Rusya” yazan: Eski Moskova Sefiri Galip Kemal Söylemezoğlu 1959 C.) Hergün Gazetesinde çıkan siyasi makalelerin, 1959 yılında (Başbakanlık Müsteşarı) Salih Korur Bey ile acı-tatlı muhabere evrakı…. • 1936-37 Hüsrev Bey’in Japonya’daki döneminde çekilmiş, değişik ebatlı 150 adet fotoğrafa havi albüm • Hüsrev Gerede’nin eşi Canan Havi Taucher’e gelen yüzlerce mektup. (Klasörde) • Galip Kemal Söylemezoğlu’nun Serbes Firka 1930, Müstekil Meb’usluk, …gösteremeden yayılan intihabat 1945, Demokrasi ve Fırkalar 1945, Yeni bir fırka nasıl kurulabilir 1945 başlıklarının yazılı olduğu dosyası ve içinde birçok küpür ve yazı. • Yüzlerce yaprak, eski harflerle el yazı metinler • Galip Kemal Söylemezoğlu’nun hal tercümesi, Maliye bakanı, Dişleri bakanı, Japon Sefiri ve benzeri yüzden fazla, birçoğu imzalı yazışmanın olduğu dosya • Galip Kemali Bey’in verdiği konferanslarla ilgili, tuttuğu notlara ve yazışmalara havi dosya • 1918-1928 Rusya Hatıratı – Günlük Hatırat başlıklı 310 sayfalık, dolu, eski yazı cep boy hatırat • 12 adet cep boy, dolu, eski yazı not defterleri • 10 adet diplomatik pasaport, nüfus cüzdanı vb. • 70 adet büyük ebat aile fotoğrafları • Yüzlerce kartpostal vb. çeşitli ebatlarda fotoğraf
Lot No: 88
Lot: 88
PATEK PHILIPPE ALTIN KOL SAATİ-18 Ayar Altın kurmalı kol saati. Provenans: H.G. Aile Koleksiyonu. 1839 yılında kurulan Patek Philippe, Cenevre'de bağımsız bir aile şirketi olmaya devam ediyor.
Lot No: 89
Lot: 89
THELMA LUGO-Tuval Üzeri Karışık Teknik 2015 tarihli İmzalı Ölçüler: 76 x 61 cm.
Lot No: 90
Lot: 90
THELMA LUGO-Tuval Üzeri Karışık Teknik 2015 tarihli İmzalı Ölçüler: 96 x 61 cm.
Lot No: 91
Lot: 91
ERTUĞRUL ATEŞ-Tuval Üzeri Yağlıboya 2018 tarihli İmzalı Ölçüler: 140 x 160 cm. Ertuğrul Ateş 1954 Adana’da doğdu. 1976 Gazi Eğitim Enstitüsü Resim bölümünü bitirdi. Aynı yıl İngiltereye giderek Londra Kingsway princeton college ve Bethnal Green Institution da eğitimini sürdürdü. İlk sergisini 1980’de İstanbul’da açtı. 1987 yılında Amerikaya giderek New York’a yerleşti ve çalışmalarını 2006 yılına dek sürdürdü. 2006 Pekin olimpiyatları Bienaline davet edildi.Yurt içinde ve yurt dışında birçok sanatsal etkinlik gerçekleştirdi.Pekin ve Taiwan müzelerine kabül edilen sanatçı New York,Boston,Los Angeles,Dallas,Chicago,Miami,South Hampton, Barcelona,Kopenhag, Pekin,Shanghai, Taipei,İstanbul,Ankara,İzmir,Adana şehirlerinde birçok sergi ve etkinlik gerçekleştirdi.
Lot No: 92
Lot: 92
DEVRİM ERBİL-Alüminyum Üzeri Digital Baskı 2023 tarihli İmzalı, Sertifikalı. Ölçüler: 105 x 105 cm.
Lot No: 93
Lot: 93
PAUL (DAVİD) KÖNİGSBERGER-Viyanalı Heykeltıraş tarafından İmzalı bronz heykel. Ölçüler: 28 x 18,5 cm Yükseklik: 60 cm Paul (David) Königsberger 1890 yılında Viyana’da doğdu. 1912/13 yıllarında Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof. Hans Bitterlich;’in öğrencisi olarak kayıt oldu. Avusturyalı ressam ve heykeltraş Königsberger, Ernst Freud’ün yakın arkadaşı idi. Ekim 1942’de Londra’da düzenlenen «Artis International Association and the Freie Deutscher Kulturbund» heykel sergisine katıldı. Dümya çapında tanınmış psikanalist Sigmund Freud için yarattığı büst sayesinde bölgesel bir üne kavuştu. Orijinal büst şu anda Viyana’nın 9. bölgesindeki Bergasse’deki Sigmund Freud Müzes’inde yer alırken, bir kopyası 1955 yılından beri Viyana Üniversitesi’nde yer alan Arkadenhof’ta bulunmaktadır.
Lot No: 94
Lot: 94
MARİA KILIÇOĞLU -'Kentavrs'' Bronz Heykel Edisyon 7/2. 2007 tarihli Ölçüleri: 25x17x15 cm.
Lot No: 95
Lot: 95
İZZET ARDA ONURSAN-Tuval Üzeri Yağlıboya 2001 tarihli İmzalı Ölçüler: 70 x 50 cm. İzzet Arda Onursan 1982 yılında, profesyonel olarak sanata yöneldi. 1988 Gazi Üniversitesi Alman Dili Ana Bilim Dalından mezun oldu.
Lot No: 96
Lot: 96
ŞAHİN PAKSOY-Figüratif Kompozisyon Ahşap Üzerine Yağlıboya İmzalı 2004 Tarihli Ölçüler: 96 x 35 cm. Şahin Paksoy 1952 doğumlu Şahin Paksoy, sanata 1973-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde seramik eğitimi ile başlamıştır. 1980 yılında, öğrenciliğine devam ederken açtığı ilk sergisinden itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma ve solo sergilere katılmıştır. Osmanlı’nın minyatür sanatı, Bizans ikonaları ve Selçuklu halıları gibi geleneksel ögelerden esinlenen Paksoy, gündelik yaşamında karşısına çıkan insanları konu alır. İnsan figürlerinin ön plana çıktığı eserlerinde; kendine has bir dil oluşturarak çoğu zaman geleneksel Anadolu insanının yaşam tarzı ve değerlerini, izlenimlerini duyguları ile harmanlayarak yarattığı kendine özgü diliyle bir öykü anlatmak istercesine resmeder. Yağlı boya kullandığı resimlerindeki figürlerden yola çıkarak figüratif heykeller de yapan sanatçının yapmış olduğu eserler arasında soyut çalışmalar de yer alıyor.
Lot No: 97
Lot: 97
MEHMET GÜN (1954-2014)-Karton Üzeri Akrilik 22.07.1986 tarihli İmzalı Ölçüler: 100 x 70 cm. Mehmet Gün Ressam ve çağdaş sanatçı Mehmet Refik Gün, Almanya’da tanındığı ismiyle Dennis Gün, 1956 yılında Ankara’da doğdu. 1976–1981 yılları arasında Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof. Anton Lehmden ile çalıştı. 1982’de Hausner’in atölyesine geçti ve 1983’te diplomasını aldı. 1978’de Viyana Güzel Sanatlar Akademisi Altın Figür Ödülü’nü aldı. Resimlerinde keten ve tuval zemini üzerinde yer yer leke, trükaj ve kaligrafi öğelerinin, görsel ve soyut bir bütünlük içinde yorumlandığı spontan ve kavramsal anlayışı temel almaktadır. Eserleri Solomon Guggenheim Museum, Viyana Birleşmiş Milletler Merkezi, İstanbul Modern gibi müzelerde, yerli ve yabancı önemli koleksiyonlarda yer almaktadır.
Lot No: 98
Lot: 98
VAHHAB AYHAN-Tuval Üzeri Yağlıboya 2023 tarihli İmzalı Ölçüler: 100 x 100 cm.
Lot No: 99
Lot: 99
SEMA BİCİK-Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 2004 tarihli Ölçüler: 100 x 76 cm. SEMA BİCİK Sanatçı 1977’de Ankara Gazi Üniversitesi Resim Bölümü, 1979’da İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdi. 1985’de Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu.Resim sanatının yanısıra moda tekstil sektöründe de çalışmaları vardır. Resim tarzı sürrealist olup, halen çalışmalarını atölyelerinde sürdürmektedir.
Lot No: 100
Lot: 100
VLADİMİR PETROFF (1880-1935)-'İstanbul Aya Sofya''. ''Stanboul , St.Sophie'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı 1933 tarihli. Ölçüler: 38 x 35 cm. Resim Sanatı Uzmanı Bayram Karşit tarafından onaylıdır.
Lot No: 101
Lot: 101
KONFÜÇYÜS HEYKELİ-Çin yapımı, usta imzalı katalin malzemesinden yapılmış Çin Filozof Konfüçyüs'ün heykeli.İyi kondisyonda.Koleksiyon değeri olan bir eserdir. Çin uygarlığının en önemli temsilcilerinden biri kabul edilir. Kongzi (Konfüçyüs), Çin geleneklerini derleyip yeni kuşaklara aktarmıştır. Öğretmenliği bir uğraş haline getirmiş ve kendine özgü eğitim yöntemlerini halka yaymayı başarmış bir düşünürdür. Hala da Çin ve çevresindeki kimi ülkelerde sosyal yapışkan niteliği taşıyan hakim ahlaki değerler Kongzi tarafından ortaya konmuş değerlerdir. Genişlik: 15 cm. Yükseklik: 46 cm. Ağırlık: 5.514 gr.
Lot No: 102
Lot: 102
SAVAT İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ KUTU-Dikdörtgen formlu, gümüş üzeri savat işçilikli, az rastlanan formlardan. Ölçüler: 9 x 3,5 cm. Yükseklik: 2,5 cm. Ağırlık: 92 Gram.
Lot No: 103
Lot: 103
19.YÜZYIL SONU ÇANAKKALE SERAMİK ÇİFT KULPLU KÜP-Tamamı oksit sarı rengi sırlı, çift kulplu, tombul gövdeli,iç kısmı da toprak rengi sırlı, pekmez küpü.İyi kondisyonda. Çap: 29 cm. Yükseklik: 38 cm.
Lot No: 104
Lot: 104
OSMANLI DÖNEMİ ŞAM İŞİ ÇİFT SEHPA-Altıgen formlu.Maşrabi işlemeli süslemeler, Osmanlı dönemi Şam işi kusursuz , iyi kondisyonda , bakımı yapılmış çift sehpa. Çap: 38 cm. Yükseklik: 55 cm.
Lot No: 105
Lot: 105
18.YÜZYIL ÇANAKKALE SERAMİK KASE-18.Yüzyıl. Halka kaideli, kırmızı hamurlu siyah angoplu, iç ve dış bölümleri parlak yeşil cam sırlı dış yüzeyi orijinal boyalı. İç merkezinde eski seramik sırlama tekniği olan üç nokta izleri mevcuttur. Kusursuz çok iyi kondisyonda. Çap: 12 cm. Yükseklik: 10 cm.
Lot No: 106
Lot: 106
ÇANAKKALE SERAMİK SİRKELİK-Kahverengi sırlı, ön yüzü yaldız bitkisel dekorlu. *Ağız kenarında küçük belirsiz bir restorasyon mevcut.Genel kondisyonu iyi durumdadır. Genişlik: 14 cm. Yükseklik: 21 cm.
Lot No: 107
Lot: 107
ÇANAKKALE SERAMİK SİRKELİK-Kırmızı hamurlu, sarı sırlı şeffaf astarlı ,kendinden pedestal kaideli, orijinal musluğunda. Orta gövdesinde çatlaklar mevcut, çatlaklar yapıştırılmış eksik ve ilave restore parça bulunmamaktadır. Gövde kısmı çatlak parçaların yapıştırılması ile dönem restorasyonu mevcuttur.Eser haliyle. Sarı renkte olan fıçı formlu sirkelikler arasında nadir ebattaki formlardan olup Çanakkale koleksiyonları arasındaki önemli koleksiyonluk eserlerden biridir. Çap: 15 cm. Uzunluk: 25 cm. Yükseklik: 21 cm.
Lot No: 108
Lot: 108
ERTUĞRUL ATEŞ-Karton Üzeri Karışık Teknik 1985 tarihli İmzalı Ölçüler: 30 x 40 cm. Ertuğrul Ateş 1954 Adana’da doğdu. 1976 Gazi Eğitim Enstitüsü Resim bölümünü bitirdi. Aynı yıl İngiltereye giderek Londra Kingsway princeton college ve Bethnal Green Institution da eğitimini sürdürdü. İlk sergisini 1980’de İstanbul’da açtı. 1987 yılında Amerikaya giderek New York’a yerleşti ve çalışmalarını 2006 yılına dek sürdürdü. 2006 Pekin olimpiyatları Bienaline davet edildi.Yurt içinde ve yurt dışında birçok sanatsal etkinlik gerçekleştirdi.Pekin ve Taiwan müzelerine kabül edilen sanatçı New York,Boston,Los Angeles,Dallas,Chicago,Miami,South Hampton, Barcelona,Kopenhag, Pekin,Shanghai, Taipei,İstanbul,Ankara,İzmir,Adana şehirlerinde birçok sergi ve etkinlik gerçekleştirdi.
Lot No: 109
Lot: 109
19.YÜZYIL FRANSIZ LİMOGES MONVOİSİN BİSQUE HEYKEL-Dönem içinde restore görmüştür. Eser haliyle. Yükseklik: 61 cm.
Lot No: 110
Lot: 110
ERTUĞRUL ATEŞ-'Kırmızı Küre'' Çap: 95 cm. Ertuğrul Ateş 1954 Adana’da doğdu. 1976 Gazi Eğitim Enstitüsü Resim bölümünü bitirdi. Aynı yıl İngiltereye giderek Londra Kingsway princeton college ve Bethnal Green Institution da eğitimini sürdürdü. İlk sergisini 1980’de İstanbul’da açtı. 1987 yılında Amerikaya giderek New York’a yerleşti ve çalışmalarını 2006 yılına dek sürdürdü. 2006 Pekin olimpiyatları Bienaline davet edildi.Yurt içinde ve yurt dışında birçok sanatsal etkinlik gerçekleştirdi.Pekin ve Taiwan müzelerine kabül edilen sanatçı New York,Boston,Los Angeles,Dallas,Chicago,Miami,South Hampton, Barcelona,Kopenhag, Pekin,Shanghai, Taipei,İstanbul,Ankara,İzmir,Adana şehirlerinde birçok sergi ve etkinlik gerçekleştirdi.
Lot No: 111
Lot: 111
KADİR AKORAK-'Plaj''. ''Çeşme'' Tuval Üzeri Yağlıboya İmzalı Ölçüler: 300 x 160 cm.
Lot No: 112
Lot: 112
FATİH URUNÇ (1966 - 2012)-Tuval Üzeri Yağlıboya 2011 tarihli____________Ölçüler: 185 x 290 cm. İmzalı Eser az sayıda yapmış olduğu büyük ebatlara sahiptir. Sanatçının nadir eserlerinden. Fatih Urunç koleksiyonları arasındaki önemli eserlerdendir. Fatih Urunç Fatih Urunç 1966 Ankara – 7 Ağustos 2012, Ankara, Türk ressam. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 12 yıl kendi atölyesinde resim çalışmalarına devam etti. Yaşamı boyunca 100’den fazla sergi açtı. Eserleri Arkas Holding, Dibeklihan Sanat Köyü, Sabancı aile koleksiyonu, Christie’s Müzayede (Londra), Yellowstone National Park Resort (ABD), İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve seçkin birçok sanat koleksiyonerlerinde yer almaktadır.
Lot No: 113
Lot: 113
SUAT AKDEMİR-Tuval Üzeri Akrilik Boya 2023 tarihli İmzalı Ölçüler: 160 x 125 cm. Suat Akdemir 1960 doğumlu.Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki eğitimi sırasında iki yıl boyunca Özdemir Altan ve Adnan Çoker Atölyeleri’nde çalıştı. Ardından aynı fakültede asistan olarak çalışmaya devam etti. Akdemir’in soyut çalışmaları çoklu katman ve farklı boyutları bünyesinde barındırır. Akdemir, ayak izi, pas ve barut gibi çeşitli malzemelerin birbiriyle maddesel ilişkilerini incelemek adına farklı tuvalleri bir araya getirmektedir. Sonrasında, bu parçaları kesip, hatta yakıp akrilik boya ile buluşturur.
Lot No: 114
Lot: 114
EROL KILIÇ-Tuval Üzeri Akrilik Boya 2009 tarihli İmzalı Ölçüler: 122 x 112 cm. Erol Kılıç 1985 Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünden mezun olduktan sonra, Yüksek Lisansını, 2000’de Doktorasını tamamladı. 1994’de Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde kurucu öğretim Üyesi olarak göreve başladı. 2003 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde görevini devam ettirdi. Aynı yıl Antalya–Nürnberg kardeş şehir anlaşması içinde sanatçı değişim programı ile Almanya’nın Nürnberg kentinde araştırma ve inceleme yapmak üzere görevlendirildi. 1996- 2004 yılları arasında başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkelerinde müzeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 2007’de Doçent 2017’de profesör oldu. İstanbul Gelişim Üniversitesinde görevine devam etmektedir. Sergiler Arasında: 1997 - 58. Devlet Resim ve Heykel Sergisi – Ankara – İstanbul – İzmir. 1998 - Tekel Geleneksel 10. Resim Yarışması Sergisi – İstanbul – Ankara – İzmir. 2000 - Uluslararası Türk Dünyası Karma Sergi, Kültür Merkezi – Isparta. 2003 - “Yansımalar” Resim Sergisi, Nürnberg-Almanya. 2004 - 65. Devlet Resim ve Heykel Sergisi – Ankara – İstanbul – İzmir. 2005 - Arkeo Art Resim Sergisi, Nürnberk- Almanya. 2009- Büyük Buluşma, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri Öğretim Elamanları Sergisi, Güzel Sanatlar Fak.-Muğla. 2009 - 1. Uluslararası Sanat Sempozyumu ve Sergisi. Girne Amerikan Üniversitesi, Kıbrıs. 2010 - Orient und Okzident, Karma Resim Sergisi -Nürnberg-Almanya 2010 - TÜYAP 20. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı. 2010-2013- TÜRKSOY Ressamlar Buluşması Sergileri, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya, Lüksemburg, Letonya, 2010-2013. 2011- 1. Dünya Sanatlar Akademisi Sanatçılar “New Era” Sergisi, Moskova-Rusya. 2011- GABALA II. Uluslararası Sanat Sergisi, Azerbaycan, 17-18 Aralık 2011. 2013- İmmagina Arte in Fiera Modern ve Çağdaş Sanat Fuarı, Reggio Emilia-İtalya, 25-28 Ekim. 2014- 3. Kalanirvana İnternational Art Residency, Kiit Üniversity and Kalanirvana Organization, 9-21 Aralık 2014,Bhubaneswar, Hindistan.
Lot No: 115
Lot: 115
ÜMİT İYEM-Ümit 1976 imzalı. Gaga ağızlı, siyah üzeri kırmızı toprak patinalı Seramik Testi. Yükseklik: 26 cm. Ölçüler: 13,5 x 10,5 cm.
Lot No: 116
Lot: 116
ŞAHİN PAKSOY-Figüratif Kompozisyon Ahşap Üzerine Yağlıboya İmzalı 2004 tarihli Ölçüler: 24 x 25 cm. Şahin Paksoy 1952 doğumlu Şahin Paksoy, sanata 1973-1980 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde seramik eğitimi ile başlamıştır. 1980 yılında, öğrenciliğine devam ederken açtığı ilk sergisinden itibaren yurtiçi ve yurtdışında birçok karma ve solo sergilere katılmıştır. Osmanlı’nın minyatür sanatı, Bizans ikonaları ve Selçuklu halıları gibi geleneksel ögelerden esinlenen Paksoy, gündelik yaşamında karşısına çıkan insanları konu alır. İnsan figürlerinin ön plana çıktığı eserlerinde; kendine has bir dil oluşturarak çoğu zaman geleneksel Anadolu insanının yaşam tarzı ve değerlerini, izlenimlerini duyguları ile harmanlayarak yarattığı kendine özgü diliyle bir öykü anlatmak istercesine resmeder. Yağlı boya kullandığı resimlerindeki figürlerden yola çıkarak figüratif heykeller de yapan sanatçının yapmış olduğu eserler arasında soyut çalışmalar de yer alıyor.
Lot No: 117
Lot: 117
ÜLKER ÜN-Kağıt Üzeri Çini Mürekkep 26.09.1986 tarihli İmzalı Ölçüler: 29 x 22 cm. Kişisel Sergiler Arasında: 1992 - Nişantaşı Galeri / İstanbul
Lot No: 118
Lot: 118
ÜLKER ÜN-Kağıt Üzeri Karışık Teknik 17.07.1985 tarihli İmzalı Ölçüler: 30 x 20 cm.
Lot No: 119
Lot: 119
KEMAL BENLİOĞLU (1931- 1993)-'Peyzaj'' Karton Üzeri Yağlıboya İmzalı 1970 tarihli Ölçüler: 18 x 25 cm. Kemal Benlioğlu Şeref Akdik - Ahmet Yakupoğlu'dan ders aldı. 1952 yılında rahmetli Malik Aksel ve Refik Epikman'ın öğrencisi oldu. İlkokul sıralarından itibaren resimler yaptı. Bir süre Kütahya'da çini ressamlığı da yaptı. Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda kişisel sergiler açmış, bir kısım karma sergilere de katılmıştı. “Çiçeklerle Bir Demet” adlı 18. resim sergisini 15-30 Haziran 1988 arası İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Sanat Galerisinde açmıştı. Her yıl lösemili çocuklar yararına sergiye katılır, eser bağışlardı. Aynı zamanda tanınmış bir çini ustasıydı. Beyaz Saray'da da, Kennedy'yi resmettiği bir çini tabağı bulunmaktadır. Beyaz Saray'dan kendisine teşekkür mektubu gelmiştir. Antika koleksiyoneri ve nümizmattı. Dünyanın birçok ülkesinde çini çalışmaların yanında, yağlı boya ve suluboya resimleri sergilenmektedir.
Lot No: 120
Lot: 120
ALİYE BERGER (1903-1974)-"'Fatih Camii'' Kağıt Üzeri Kazıma Tekniği İmzalı Ölçüler: 6 x 10 cm. Aliye Berger Babası Kabaağaçlızade Mehmed Şakir Paşa, annesi Giritli Sare İsmet Hanım’dır.Yazar Halikarnas Balıkçısı ile ressam Fahrünnisa Zeyd’in kardeşi, seramik sanatçısı Füreya Koral ve tiyatrocu Şirin Devrim ile ressam Nejat Devrim’in teyzesidir. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde eğitim gördü. Resim ve piyano dersleri aldı. 1935’ten 1939’a kadar Berlin ve Paris’te kardeşi Fahrünnisa Zeyd’in yanında kalarak sanat hareketlerini izledi. 1947’de Karl Berger’le evlenen Aliye Berger, altı ay sonra eşini kaybedince Londra’ya giderek John Buckland Wright’in atölyesinde heykel ve gravür çalıştı, 1951’de Türkiye’ye 150 gravür ile dönerek ilk kişisel sergisini açtı. Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği’nin 1954’te İstanbul’da toplanan kongresi nedeniyle Yapı Kredi Bankası’nın düzenlediği “İş ve İstihsal” konulu yarışmada “Güneşin Doğuşu” adlı ilk yağlı boya çalışmasıyla birincilik ödülünü kazandı.Sanatçı, ertesi yıl 2.Tahran Bienali'nde ikincilik ödülünü aldı. İstanbul’un çeşitli köşelerini bazen gerçekçi, bazen de fantastik biçimde, özgün bir lirizm ve dışavurumculukla yansıttı.Yaşamı boyunca dünyanın çeşitli kentlerinde on iki özel sergi açtı, kırk sekiz karma sergiye katıldı. Ölümünden sonra yapıtları çeşitli defalar sergilenmiştir. En büyükleri, 16 Ekim-1 Kasım 1975 tarihleri arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde düzenlenen sergi ile Yapı Kredi Bankası’nın 11 Şubat-6 Mart 1988 tarihleri arasında düzenlediği sergidir. Sanatçının İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde dört, Albertina Müzesi'nde de üç yapıtı sergilenmektedir."
Lot No: 121
Lot: 121
ALTIN KAPLAMA MİNE İŞÇİLİKLİ MAKYAJ KUTUSU-Siyah mine üzerine altın kaplama. İç kapak bölümü aynalı makyaj kutusu. Ölçüler: 7,5 x 5,5 cm. Yükseklik: 2 cm.
Lot No: 122
Lot: 122
ALTIN YALDIZ RESİMLİK KOLYE UCU-Bakır üzerine altın vermeyli, çok iyi kondisyonda üzeri kalem işçilikli bitkisel motifli oval formda resimlik kolye ucu. Eni: 0,5 cm. Çap: 4 x 4,5 cm.
Lot No: 123
Lot: 123
GÜMÜŞ TELKARİ İŞÇİLİKLİ AMETİST TAŞLI BİLEZİK-Ağırlık: 55 Gram. Ölçüler: 7 x 6,5 cm.
Lot No: 124
Lot: 124
TARİH BOYUNCA TÜRK YELKENLİ GEMİLERİ / TURKİSH SAİLİNG SHİPS THROUGH THE AGES-Ahmet Güleryüz Dili: Türkçe Cildi: Şömizli 235 Sayfa Ölçü: 31 x 41 cm.
Lot No: 125
Lot: 125
İNGİLİZ KOLTUK-Masif maun ağacından, kumaşı ve ahşap bölümü çok iyi kondisyonda.Kulanılabilir durumda.İngiliz Koltuk. Provenans: R.Ş. Koleksiyonu Ölçüler: 170 x 85 cm. Arka Yükseklik: 88 cm. Oturma Yeri Yüksekliği: 45 cm.
Lot No: 126
Lot: 126
ŞAHMAKSUT TESBİH-33'lü iri taneli, gümüş kazazlı. Toplam Uzunluğu 36 cm. Şahmaksut diğer isminle de Kandahar taşı ve Avrupalıların tabiri ile Serpentine Stone. Osmanlıdaki bilinen ismi Şahmaksut taşı olarak bilinmektedir.Bu taşın diğer bir özelliği bazı tedavilerde kullanıldığı bilinmektedir.
Lot No: 127
Lot: 127
KEMİK TESBİH-33'lü , gümüş kazazlı. Toplam Uzunluğu: 37 cm.
Lot No: 128
Lot: 128
KAJAR HANEDANLIĞI ENFİYE KUTUSU-Pirinç malzemeden yapışmış, geçme kapaklı. Ajur işçilikli, ajur üzerleri ve kapak kenarları kuş figürleri ile dekor edilmiş. Çap: 4 cm. Yükseklik: 7 cm.
Lot No: 129
Lot: 129
MUSTAFA DÜZGÜNMAN (1920-1990)-İmzalı Ölçüler: 32 x 46 cm. Mustafa Esat Düzgünman Türk ebru sanatçısı, mücellit, dini musiki bestecisi ve icracısı, şair, türbedar ve aktar. 1938 yılında büyük dayısı Necmeddin Okyay vasıtasıyla İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Türk Tezyinî Sanatları Bölümü’ne kaydoldu. Bu okulda başta büyük dayısı Necmeddin Okyay’dan olmak üzere geleneksel Türk sanatlarından ciltçilik ve ebru eğitimi aldı.
Lot No: 130
Lot: 130
KINIK SERAMİK SÜRAHİ-Beyaz zemin sır üzerine yeşil, koyu kahve ve açık kahve rengi akıtma desenli kınık sürahi. Çap: 16 cm. Yükseklik: 26 cm.
Lot No: 131
Lot: 131
KATALİN 33'LÜ TESBİH-İri taneli 33'lü katalin tesbih. Tane ölçüsü: 1 x 1 cm. Uzunluk: 46 cm.
Lot No: 132
Lot: 132
SIKMA ATEŞİ KEHRİBAR TESBİH-33'lü Sıkma ateşi kehribar.İri boy taneli tesbih. Uzunluk: 50 cm.
Lot No: 133
Lot: 133
MEVLEVİ KATALİN SIKMA KEHRİBAR TESBİH-İri boy taneli. Mevlevi imameli, özel yapım usta işi. Tesbih koleksiyonlar arasındaki özel işçilikli tesbihlerden olup koleksiyon değeri olan ve tesbih koleksiyonlarını tamamlayıcı niteliktedir. Uzunluk: 66 cm.
Lot No: 134
Lot: 134
KUKA TESBİH-33'lü , iri taneli kuka tesbih. Uzunluk: 45 cm.
Lot No: 135
Lot: 135
GÜMÜŞ SÜZGEÇ KOLEKSİYONU-Farklı motifler ile dekorlu 5 adet gümüş süzgeç. Ağırlık: 167 Gram. Ölçüler: 2 adet 12 cm. / 12,5cm. / 14 cm. / 15,5 cm.
Lot No: 136
Lot: 136
PİŞTOV FORMUNDA PARFÜM ŞİŞESİ-Yeşil camdan, üzeri orijinal işlemeli deri kaplı Piştov formunda parfüm şişesi. Kapağı mevcut değil. Uzunluk: 43 cm.
Lot No: 137
Lot: 137
TENEKE ÜZERİ YAĞLIBOYA MANZARA RESMİ-Teneke üzeri yağlıboya manzara resmi. Ölçüler: 56 x 58 cm.
Lot No: 138
Lot: 138
AMETİST TAŞI KOLYE-Badem formlu taşlarla dizilmiş kolye. 1950'li yıllar. Uzunluk: 52 cm.
Lot No: 139
Lot: 139
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK-Yayınevi: Akşit Yayıncılık Ebat: 21,5 x 23 Sayfa saysı: 300 s. Kitap Hakkında: Bu kitap bir milletin kahramanlık destanını anlatan, bir varolma savaşının öyküsüdür. Büyük Önder, 58 yıl, 5 ay ve 21 gün süren hayatını çeşitli zamanlarda yakınında bulunan insanlara anlatmıştır. Örneğin; Hikmet Bayur ve Ahmet Emin Yalman'a anlattığı çocukluk anıları 10 Ocak 1922'de Vakit Gazetesi'nde yayınlanmıştır. Suriye ve Trablusgarp'ta geçen yıllarını Afet İnan'a, Sofya'daki yaşamını ve Enver Paşa ile olan yazışmalarını Falih Rıfkı Atay'a, Çanakkale Savaşları'nı Ruşen Eşref Ünaydın'a anlatmış, 'Arıburnu Muharebeleri Raporu' ve 'Anafartalar Muhâberatına Ait Tarihçe' adlı eserleri de kendisi kaleme almıştır.Yaveri Şükrü Tezer'e verdiği hatıra defterinde ise Doğu Cephesi'ndeki yıllar anlatılmış, bunlar Hakimiyet-i Milliye Gazetesi'nde yayınlanmıştır. 15-20 Ekim 1927'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin II. Kurultayı'nda 19 Mayıs 1919'dan 1927 yılına kadar gelişen olayları belgelere dayanarak 6 gün boyunca büyük nutkunda anlatmıştır. Bu anıları bir araya getirip O'nun eşsiz fotoğraflarıyla süsleyerek bu kitabın oluşmasını sağlandı. Arşivimizde bulunan ve kitapta yer alan bu fotoğraflar Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafçısı olan Ethem Tem'e aittir.
Lot No: 140
Lot: 140
ADA İŞİ SERAMİK KAP-Ada işi. İç ve dış yüzeyi yeşil parlak cam sırlı. Eserin üzerinde belirgin olmayan çok ince bir çatlak mevcuttur. Genel kondisyonu iyi durumdadır. Çap: 11 cm. Yükseklik: 9 cm.
Lot No: 141
Lot: 141
KÜTAHYA SERAMİK KÜP-Beyaz krem renkli hamurlu beyaz astarlı şeffaf firuze sırlı Kütahya Seramik bal küpü.Orijinal kapaklı, iyi kondisyonda. Çap: 12 cm. Yükseklik: 20 cm.
Lot No: 142
Lot: 142
TÜRKİYE TÜTÜN İNHİSARI İDARESİNCE SAMSUN MARKALI ORİJİNAL KUTUSUNDA OSMANLI DÖNEMİ SİGARALAR.-Teneke kutu iyi kondisyonda olup Ay Yıldız ve Osmanlıca yazılı sigaraları eksiksiz olarak mevcuttur. Ölçüler: 7,5 x 9 cm.
Lot No: 143
Lot: 143
SULUBOYA RESİM-Kağıt Üzeri Suluboya Yelkenli içerisinde Fesli insan figürleri mevcut, sol tarafta bir zeytinyağa fabrikası mevcut,Osmanlı dönemi oriyantalist ressamlardan. İnisiyalli bir imza mevcut, tespit edilemedi. Ölçüler: 26 x 46 cm.
Lot No: 144
Lot: 144
RUS HAVYARLIK-A) Kırmızı beyaz pul desenli mine işçilikli, cam hazneli. B) Metal üzeri gümüş kaplama, cam hazneli. Çap: 4 cm. (her biri) Yükseklik: 3 cm. (her biri)